Bundesliga - preview 4. kola

21.09.2018, 09:11, aktualizováno 23.09.2018, 08:39
Previews
Leverkusen se ve čtvrtek konečně dočkal výhry a nyní si brousí zuby na další, jeho soupeřem tentokráte bude Mainz. Kolo pak zakončí souboj dvou pohárových zástupců, v němž Frankfurt přivítá RB Lipsko...
Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Weiser, Tah, S. Bender, Wendell - Kohr, L. Bender - Volland, Havertz, Brandt - Alario.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Ri. Baku, Gbamin - Onisiwo, Quaison - Ujah.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.26 - 5.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - RB Lipsko  (neděle 18:00)
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - da Costa, Abraham, Ndicka, Tawatha - de Guzman, Torro - N. Müller, Gacinovic, Kostic - Jovic.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Konaté, Orban, Saracchi - Ilsanker, Demme - Kampl, Forsberg - Y. Poulsen, Ti. Werner.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.64 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Na výhru v Lize mistrů se nadřeli. Na úvod skupinové části hrála Borussia v belgických Bruggách a očekávané tři body ji až pár minut před koncem vystřelil asi nejzářivější diamant současného Favreho kádru Christian Pulisic. Teď jdou žlutočerní zase do akce v domácí soutěži a tentokrát je čeká výjezd na hřiště Hoffenheimu, kterému se v poslední době nedaří.

V lize Nagelsmannův celek překvapivě padl s nováčkem soutěže Fortunou Düsseldorf, následně pak při své premiéře v Champions League jen remizoval na půdě Šachtaru Doněck. Obě utkání odehrál nachlup stejná sestava, proto se dají v dnešní nominaci mladého kouče čekat alespoň nějaké změny. Do sestavy by mohl nakouknout Leonardo Bittencourt na úkor jednoho z tria Joelington, Andrej Kramarič, Adam Szalai.

Šanci od začátku by mohl tentokrát dostat i Reiss Nelson. Hráč, který v Hoffe hostuje z anglického Arsenalu, si svůj debut za německý klub odbyl coby náhradník proti Fortuně, teď se spekuluje, že ho Nagelsmann postaví do základní sestavy.

Pulisic sice jedinou brankou rozhodl o vítězství BVB v LM, na zápas v Hoffenheimu ale asi zřejmě připravený nebude. Respektive zcela jistě ne na 90 minut. Už posledních pár týdnů ho trápí problémy se svalovým zraněním a dá se čekat, že v lize dostane trochu oddech. Otazník se vznáší i nad startem nového hráče do útoku Paca Alcacera. Kmenový hráč Barcelony v Bruggách nehrál kvůli problémům s třísly vůbec a jeho místo by mohl opět zaujmout Max Philipp.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Nordtveit, Vogt, Bicakcic - Kaderabek, Bittencourt, Grillitsch, Zuber, Schulz - Kramaric, Szalai
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Diallo, Schmelzer - Dahoud, Witsel, Delaney - Wolf, Philipp, Reus
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.71 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Výlet do Berlína? Na ten se Thorgan Hazard vždycky těší. Ofenzivní eso Gladbachu a mladší hráč tahouna Chelsea totiž na místní Herthu prostě umí. Hrál proti nim už osmkrát a z toho šestkrát se dokázal gólově prosadit. Více branek žádnému jinému bundesligovému celku nedal. Teď bude chtít na Olympijském stadionu přidat další. Proti bude Hertha, která v úvodu sezony stále ligou kráčí bez jediné porážky.

Kromě mladšího ze dvou slavných Hazardů si ale svěřenci Pála Dárdaie musejí dávat bacha ještě na další věc. Na penalty. Ve všech třech dosavadních bundesligových duelech se vždy proti Hertě pískala penalta. Pokud by rozhodčí proti domácím pokutový kop foukl i dnes, šlo by o historický rekord. A pokud by se tak stalo, je asi jasné, kdo by se k balonu hnal...

Velmi pozitivní bilanci na opačné straně barikády má zase Salomon Kalou. Ten hrál proti Gladbachu sedmkrát a vstřelil pět branek. Z tohoto hlediska jde o jeho druhý nejoblíbenější bundesligový tým, vícekrát rozvlnil síť jen v zápasech proti Hannoveru - šestkrát.

A pokud na něco můžou domácí v úvodu sezony sázet, jsou to překvapivě přímé volné kopy. Proč překvapivě? Za celý minulý ročník nedokázali berlínští dát z přímáku jediný gól. Ve třech zápasech nové sezony už dva. Čím to? Ondrejem Dudou. Slovenský středopolař se ukazuje jako skvělý zahrávač přímáků. Prosadí se i proti Gladbachu?
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Stark, Lustenberger, Plattenhardt - Maier, Duda, Grujic - Kalou, Ibisevic, Mittelstädt
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Jantschke, Wendt - Strobl, Zakaria - Hazard, Hofmann, Johnson - Plea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.41 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Vůbec poprvé se v dresu Werderu minulý týden představila nová posila. Středopolař Nuri Sahin, který do Brém zamířil po dlouhých letech v BVB, si svůj debut za Werder odbyl v posledních dvaceti minutách základní hrací doby utkání proti FC Norimberk. Dá se očekávat, že dnes na hřišti FCA by mohl zaznamenat svůj první start v základní sestavě.

Brémy sice může mrzet výhra, o kterou doma proti FCN přišly až v posledních vteřinách, jinak ale se vstupem do bundesligového ročníku mohou být spokojeni. Zatím neevidují jedinou prohru a po třech kolech zdobí jejich konto sympatických pět bodů. Na hřišti Augsburgu budou chtít přidat další a nereálné to rozhodně není. Klubu který vede trenér Manuel Baum se totiž doma dlouhodobě nedaří. Když budeme počítat i závěr minulého ročníku, z posledních šesti domácích ligových duelů dokázal tým FCA vyhrát jediný.

V tabulce mají Augsburgští o bod méně než Werder, v posledním utkání totiž poprvé v sezoně prohráli na hřišti Mohuče. V zápase sice vedli, dva inkasované góly ale znamenaly, že se z Opel Areny odjíždělo s prázdnou.

Vrátit se na vlnu získávání bodů a hlavně konečně zlepšit domácí bundesligovou bilanci budou chtít Daniel Baier a spol. už dnes. Tím spíš, že právě pro kapitána Augsburgu půjde u speciální zápas. Baier nastoupí v Bundeslize už ke svému jubilejnímu 250. střetnutí a rovněž půjde o kulatý 300. start za Augsburg celkově.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Giefer - Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, Baier - Richter, Hahn, Koo - Gregoritsch
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - M. Eggestein, Sahin, Klaassen - Harnik, Kruse, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.46 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Trapný Wolfsburg, který bude hrát baráž o udržení mezi prvoligovou elitou? To zatím v úvodu nového ročníku neplatí. Svěřenci Bruna Labbadii vstoupili do aktuální sezony pravou nohou a ze tří zápasů mají sedm bodů. Na úvod dvě výhry, proti Hertě je sice v nastaveném čase zaskočil parádní přímák Ondreje Dudy, o vítězný gól se ale nejednalo, neboť za moment dokázal na konečných 2:2 vyrovnat Admir Mehmedi. Neporazitelnost, stejně jako účes stopera Johna Brookse, stále drží.

Právě americký střední obránce je spolu s dalšímí fotbalisty tajemstvím aktuálního vlčího úspěchu. Společně s Robbiem Knochem utvořili stabilní stoperskou dvojici, kterou na krajích doplňuje William a Jerome Roussillon.

Co může Labbadiu těšit - a nebo naopak štvát, záleží, jak se na to budete dívat - je střelecká variabalita jeho mužstva. O sedm branek, které zatím Vlci letos v Bundeslize dali, se postarali sedm různých střelců. Po odchodu Maria Gomeze se tedy stále nepodařilo najít kanonýra, na kterého lze pravidelně spoléhat, na druhou stranu je radostné zjištění, že se o branky může v zeleném dresu starat více různých mužů v poli.

Freiburg si tak pískat na úvod ročníku nemůže. První dva duely prohrál, první bod v ročníku ukořistil až naposledy proti VfB Stuttgart. Proti Wolfsburgu se bude spoléhat na svého pana střelce, kterým je samozřejmě jedinečný Nils Petersen. Německému bombarďákovi se ale historicky proti Vlkům nedaří - hrál proti týmu z města VW sedmkrát a nevstřelil dosud jedinou branku.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Arnold, Camacho, Gerhardt - Steffen, Weghorst, Brekalo
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Gulde, Heintz, Günter - Frantz, Haberer, Höfler, Gondorf - Niederlechner, Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.51 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Norimberk - Hannover 96  (sobota 15:30)
V sobotu se v Norimberku potkají dva týmy, které dosud čekají na první výhru v nové sezoně. Domácí, kteří jsou v Bundeslize letos nováčky, zatím registrují dvě remízy 1:1, přičemž vždy to byli oni, kdo museli dotahovat manko. Hannover naposled sahal po bodech v nervydrásajícím zápase s Lipskem, nakonec se ale radovali v Red Bull Areně domácí svěřenci Ralpha Rangnicka, kteří vyhráli 3:2.

Že souboj dvou mužstev ze dna tabulky nevypadá na atraktivní a zajímavou fotbalovou podívanou? Nenechte se zmást, tyhle celky se už v Bundeslize potkali ve 36 případech a ani jednou utkání neskončilo bezbrankovou remízou. Dle historických předpokladů by tedy góly měly padat i dnes.

Na straně Norimberku se zřejmě čekalo, že se o ně bude starat Hanno Behrens, nejlepší týmový kanonýr v postupové minulé sezoně ve druhé Bundeslize. Ten však zatím na svůj první zásah v nejvyšší soutěži stále marně čeká.

A jestli si na něco musejí norimberští dát bacha, jsou to chvíle mezi 25. a 27 minutou utkání. Ve všech třech duelech dosavadního bundesligového ročníku totiž inkasovali úvodní gól právě v tomto časovém rozhraní.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Valentini, Mühl, Margreitter, Leibold - Behrens, Petrak, Fuchs - Pereira, Ishak, Kubo
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Wimmer, Albornoz - Bebou, Schwegler, Walace, Maina - Asano, Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.46 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
O šlágru čtvrtého kola německé Bundesligy netřeba pochybovat. Vicemistr minulého ročníku vyzve mistra, obrozené Schalke v domácí Veltins Areně přivítá giganta Bayern. O obzvláště zajímavý zápas půjde pro Sebastiana Rudyho - v současnosti středopolař Schalke totiž ještě před pár měsíci oblékal červený dres Bayernu.

Byť jde o dva zdaleka nejúspěšnější celky loňské sezony, vstup do ročníku nového nemohli mít odlišnější. Zatímco obhájce titulu má po třech zápasech dle veškerých očekávání plný počet devíti bodů, svěřenci Domenika Tedeska jsou na tom přesně naopak a po třech odehraných duelech jsou na nule. Königsblauen se krčí na úplném dně tabulky a je na čase s tím něco dělat. Otázkou je, zda právě lídr z Bavorska je na start úspěšné série tím pravým soupeřem.

Niko Kovač tak svou misi v Allianz Areně zatím zvládá se ctí. V Pokalu dle očekávání samozřejmě postoupil, v lize zatím neztratil jediný bod a do nového ročníku Champions League vstoupil výhrou nad Benficou. V zápase se navíc skvěle předvedl Renato Sanches, který se už tak možná tentokrát dokáže v Bayernu prosadit, k čemuž mu mělo pomoci právě hostování v portugalském týmu.

Sanches se navíc zřejmě v sestavě objeví i proti Schalke. Jednak zahrál velmi znamenitě, jednak další středopolař Javi Martinez a Thiago Alcantara nejsou dle vyjádření trenéra Kovače úplně k dispozici. Zajímavé bude, zda se v základní sestavě objeví Leon Goretzka, který Bayern před sezonou posílil právě z klubu z Gelsenkirchenu, byť byl přestup dojednán už během zimního přestupového období.

Gólové nebezpečí pro Königsblauen určitě hrozí ze standarndních situacích. Hned tři branky ze šesti, které zatímco hráči v modrých dresech inkasovali, totiž padlo právě ze standardek. Bavoři si pro změnu musejí ošéfovat Marka Utha - forvard Schalke totiž ještě v barvách Hoffenheimu nastřílel Bayernu v uplynulém ročníku tři branky.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Sane, Naldo, Nastasic - Caligiuri, Rudy, Bentaleb, McKennie, Schöpf - Uth, Embolo
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Boateng, Alaba - Goretzka, Martinez - Müller, James, Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.27 - 5.31 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - Fortuna Düsseldorf  (pátek 20:30)
Konečně je to doma. Sttugart minulý týden vybojoval první bod v sezoně, když trefa Maria Gomeze z druhého poločase zařídila VfB remízu na hřišti Freiburgu. Pro zkušenéhko kanonýra se navíc jednalo o slavnostní duel, neboť odehrál už své 300.bundesligové zápolení. Pokud by se mu podařilo na svou gólovou ránu navázat a prosadí se i dnes, stane se jediným hráčem, který se trefil proti všem 18 klubům, které v současnosti hrají Bundesligu.

Kromě Gomeze se na hřišti pravděpodobně objeví i Pablo Maffeo. Letní posila z Manchesteru City by měla znovu nastoupit na pravém beku. Proti Freiburgu Gomeze na hrotu útoku doplňoval Argentinec Nicolas Gonzalez a jelikož si oba forvardi vedli dobře, je dost možné, že trenér Tayfun Korkut pošle argentinského hráče do hry znovu. Naopak pochybnosti se vznášejí nad startem Daniela Didaviho, jehož trápí problémy s achillovkou.

Düsseldorf coby ligový je na tom zatím lépe než VfB. Už se Fortuně podařilo i vyhrát, když naposledy překvapivě vyzrála na Hoffenheim. Rozhodující trefu přitom až v samém závěru duelu, v 88. minutě, z penalty obstaral Dodi Lukebakio. Hráč, který je v Düsseldorfu na hostování z Watfordu, zatím má výborné statistiky: ve třech soutěžních střetnutích zaznamenal i stejný počet gólů.

Přesto stále zatím nastupuje z lavičky. V základu mají svůj plac Marvin Ducksch a Rouwen Hennings, kteří loni 31 brankami vystříleli Fortuně postup do nejvyšší soutěže. V sestavě se objeví i bek Marcin Kaminski, pro kterého půjde o interesantní duel - nastoupí totiž proti svému bývalému klubu, kde fotbalově vyrostl.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Maffeo, Pavard, Baumgartl, Insua - Gentner (c), Ascacibar, Aogo, Akolo - Gonzalez, Gomez
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmer, Ayhan, Hoffmann, Kaminski, Gießelmann - Zimmermann, Sobottka, Morales - Ducksch, Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.95 - 5.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33009:29
2.Borussia Dortmund32107:27
3.VfL Wolfsburg32107:47
4.Hertha BSC32105:27
 Borussia Mönchengladbach32105:27
6.1. FSV Mainz 0532104:27
7.Werder Brémy31204:35
8.FC Augsburg31114:44
 Fortuna Düsseldorf31114:44
10.RB Lipsko31115:74
11.TSG Hoffenheim31025:63
12.Eintracht Frankfurt31024:53
13.Hannover 9630213:42
14.1. FC Norimberk30212:32
15.SC Freiburg30124:81
16.VfB Stuttgart30123:71
17.Schalke 0430032:60
18.Bayer Leverkusen30032:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
stas87

Mensia rekapitulacia prveho hracieho kola v CL a EL.

Celkova bilancia je 4-2-1. Z tych styroch vyhier bola bezproblemova akurat ta Bayernu v Lisabone. To bol spolocne s TSG jediny zapas ktory som videl, inak zostirhy. Zial, ku kvalite toho zapasu Benfica nicim neprispela, pretoze v ofenzive bola uboha. Bayern mal rozhodnut uz v prvom polcase a mal by klud.

Hoffenheim na Ukrajine skor stratil ako ziskal bod. Domaci nedokazali prekonat defenzivu hostov cely prvy polcas a naopak, hostia palili svoje sance. Skratka to nemalo byt 1-2 v polke ale minimalne 1-3, mozno aj 1-4. Po vyrovnaniu Maycona ale iniciativu prebrali domaci a nakoniec este oni mohli vyhrat. Tam skvely zasah ukazal Vogt, pretoze uz som ratal s tym, ze si da vlastny gol ale nakoniec to odkopol tak sikovne, ze z toho bol len roh. Ale vzhladom k priebehu to je strata dvoch bodov. A este väcsi problem pre TSG predstavuju tri body Lyonu z ihriska City.

Schalke-Porto bol remizovy zapas, pretoze ani jeden tim nebol lepsi ako ten druhy a sanci tam bolo velmi malo. Prva penalta bola, tam mal Naldo smolu, ze hraci pred nim loptu trochu tecovali a ona mu spadla na ruku, to je skratka smola. Fährmann ju ale vyrazil a podrzal domacich. Ten gol Schalke dost stastny, pretoze prihravka na Embola nebola prave najlepsia. Ale poradil si s tym na jednotku a poslal Schalke do vedenia. Pobavil Sane po tej vymyslenej kokotine, ako ukazoval tomu sasovi nech sa ide pozriet na video. Holt zvyk z BL. Snad to pre Schalke nebudu stratene dva body v konecnej tabulke.

Bruggy podla mna boli lepsi ako BVB, minimalne v prvej polke urcite. Ale nevyhras a ani nezremizujes, ked nie si schopny dat gol. To jedine BVB zachranilo, pretoze aj ten gol co dali, to musi hracom domacich pripadat ako zo zleho sna. Aby este Bruggy neprekvapili vyhrou na ihrisku Dortmundu..

Frankfurt uhral skvely vysledok. Ale ten priebeh..keby v 30. minute bolo 3-0, nikto by nemohol povedat pol slova. Marseille si to prehrala podobne ako Bruggy. Takze vysledok skvely, herne bieda. Ale to trapi zatial Frankfurt od zaciatku sezony. Nieco mi ale vravi, ze by sa ich nemusel tykat ten boj o zachranu tak dlho, ako komety z nedavnej minulosti. Podla mna maju dobry tim, hlavne co sa tyka kvality a z toho srabu sa vyhrabu a neprekvapilo by ma, ak by po jeseni boli v dolnej polovici ale nie vylozene na zostup. Inak Willems kvalitka, dostane redku v BL a trest a zopakuje to hned pri prvej prilezitosti, ked moze zasa naskocit do hry.

Nechapem co robil Bayer v Bulharsku. Tychto nazdarkov musi vyprasit na pohodu a nie si nechat dat dva goly. Preboha, ved je to tim zo spicky BL a Razgrad tazko priemerny tim v ramci europy. Nakoniec to zvladli za tri body a dokonali pekny obrat. Ze by ich to nakoplo aj do BL?

Leipzig-Salzburg ma vobec neprekvapilo. Len lutujem toho, ze som si nepodal dvojku na Salzburg. Ten som videl v tejto sezone 3x v zostrihoch a ten tim nie je od toho lonskeho vobec slabsi. A EL je pre nich skvela sutaz, pretoze tam odohraju tazke zapasy a navyse z nich dokazu vyjst ako vitazny tim. U Leipzigu mi chyba väcsia kvalita na lavicke a v zaklade nechapem jedno meno. Preco hrava Konate na IV? Ten je podla mna spatny dlhsi cas uz, vzdy ked ho vidim, tak urobi pozicnu chybu ci nedorazne odkopne.

Takze bilancia 4-2-1 nie je vobec spatna a povedal by som, ze toto kolo v europe dopadlo dobre. Dalsie zapasy su taketo:

Bayern-Ajax

TSG-City

BVB-Monako

Lokomotiv-Schalke

Rosenborg-Leipzig

Frankfurt-Lazio

Leverkusen-AEK

Na tri body by som to videl pre Bayer aj Bayern, remiza by bol uspech pre Hoffenheim a Frankfurt. Verim celkom aj Schalke v Rusku, ale Lokomotiv dobre brani a moze to dopadnut aj 1-0 pre nich po nejakom brejku. Monako ma stale kvalitu a aj ked sa im momentalne nedari, uplne v klude mozu v Dortmunde brat tri body. Rosenborg doma loni porazil Vardar 3-1, so Zenitom prisiel o vyhru az v 94. minute a so Sociedadom prehral 0-1 golom v 90. minute.

Frankfurtu doma neverim proti Laziu, pretoze ma strasi ta bilancia nemeckych a talianskych timov a Lazio je silne.

Reagovat
Heresy

jak laziu odesel de vrij nejsou tak silni a frankfurt je doma pekne otravny myslim ze by je mohli udelat .. o hoffe by mohlo prekvapit s city .. lyon to taky dokazal

Reagovat
mayday

Ideálka by byla, kdyby je Hoffe dokázalo porazit, 0 bodů a dvojzápas se Sachtarem a měli by těžce v kalhotách. Ale to se nestane, myslím, že City v Hoffe vyhraje.

Reagovat
Rudnevs

Lokomotiv - Schalke bude zaujímavý zápas. Celkom som sa čudoval, že si Höwi vybral zrovna Rusko a bol som z toho i trochu sklamaný. Nedávno som však čítal na Transfermarkte zaujímavý rozhovor s Erikom Stoffelhausom, čo môj názor trochu zmenilo.

Stoffelhaus je športový riaditeľ Lokomotivu, predtým pracoval roky pre Schalke, za ten čas vykonával viaceré pozície tak trochu v úzadí... Medzičasom pracoval ako technický riaditeľ pre kanadaký zväz a k práci v Lokomotive sa dostal cez známosť s prezidentom Gerkusom, ktorý predtým pracoval ako finančný riaditeľ Zenitu, ktorý spolupracoval so Schalke.

Stoffelhaus vravel, že najlepší pocit je, keď sa podarí zapracovať odchovanca z akadémie... Káder Lokomotivu je zložený z mladých i skúsených hráčov. Sú tam bratia Miranchukovci, odchovanci, ktorý boli i na WM, ďalej je tam reprezentant U21 Barinov a ďalší mladík Lysov. So starších hráčov naopak okrem Höwedesa i Farfan (taktiež ex-Schalker) alebo Krychowiak.

Pod Stoffelhausom pracuje Lokomotiv veľmi koncepčne a v minulej sezóne sa dočkali i titulu... Celý ten rozhovor je zaujímavý, hovorí tam i o futbale v Kanade, doprave v Rusku a iných zaujímavých veciach, kto by mal záujem prečítať si to celé - https://tinyurl.com/yc5qnmmt.

Reagovat
Kixi Syhimour

Díky za shrnutí

Reagovat
andrew96

Neřekl bych, že by byly Bruggy lepší, klasický remízový zápas s krutým koncem pro Belgičany.

Reagovat
db18

Freiburg Snad to udrží.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý gol TSG Hoffenheimu neuznaný pro offside nemá chybu- hráč v offsidu ale nahrávka směřuje ůplně jasně dozadu-video rozhodčí z Kolína gol neuznal. Bud je jsem debil já nebo ten idiot video rozhočí ani nezná pravidla

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, to mě v první moment ani nenapadlo. Nemáte někdo ještě odkaz na video, kde by to bylo zopakované? V té rychlosti jsem to nepostřehl.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že dnešný zápas Herthy vidím len tak útržkovito - vyzerá to tak, že to stojí za to.

Reagovat
vladino10

Iba 35% vyhratých súbojov v 67. minúte pre Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Duda ďalší pekný fík

Reagovat
vladino10

Ondreeej

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť do sebe šli oba dva stejně na co tam to video teda je...

Reagovat
Walter_Sobchak

Konečne sa Duda dostal zo zranení a už ide ako píla. 4 zápasy 4 goly

Reagovat
smazaný uživatel

ta červená Dialla naprostý výsměch.

Ale paradoxně až potom jsme začali hrát a šťasně získali alespoň bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, jinak mě Diallo baví, hraje důrazně, včas vystupuje a na to, že rozehrává velkou většinu akcí, když soupeř tak, jako Hoffenheim, zaleze, tak má podle mě i super procenta přihrávek. Tohle byl dobrý nákup.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli výpadku Digisportu jsem neviděl úsek dvě minuty před vyrovnávacím gólem a pět po něm, ale to nic nemění na tom, že jsme "utrpěli remízu". Hra je šíleně pomalá, než stihneme přes stopery přenést hru ze strany na strany, je tam už soupeř zformovaný. 1 na 1 jde v podstatě jen Pulišič (dnes nejlepší na hřišti) a Reus, zbytek jako by se bál a spíš se zbavoval balónu. Každým zápasem jsem víc a víc přesvědčený, že budeme potřebovat posily na obou krajích obrany. Schmelzer je narozdíl od Piszczeka aktivnější dopředu, ale v obranné fázi dělá školácké chyby a jeho postavení v některých situacích mi nejde do hlavy. Červená karta podle mě nesmysl, maximálně žlutá. Jen nechápu, proč pak Kramariče držel ještě po odehrání toho balónu, když už míč letěl k Bürkimu. Směrem do útoku hrajeme bez nápadu a chybí mi tam nějaký individuální průnik nebo nečekaná přihrávka.Tímhle stylem budeme mít v Lize mistrů i bundeslize obrovské problémy.

Dneska tři nejlepší: Pulišič, Reus, Bürki

Tři nejhorší: Wolf, Dahoud, Sancho

A ještě dodatek ke komentátorům: dneska jsem myslel, že to nevydržím, asi čtyřikrát si spletl Akanjiho s Diallem, při tom neuznaném gólu tvrdil ještě pět minut poté, co ukázali tu opakovačku, že v ofsajdu byl Bičakčič. Přijde mi, že jsou ohromně nepozorní a vůbec nesledují celou obrazovku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na ľavú obranu je tam Guerreiro, to je top hráč, ak je zdravý. Snáď sa dostane do formy, potom bude ten post poriešený. Napravo ale určite niekoho bude treba, Piszczek už nie je čo býval...

Reagovat
andrew96

Mně se Guerreiro nelíbí při bránění podobně jako Schmelle. Nejraději bych ho viděl ve středu zálohy, ale tam je už tak přetlak.

Reagovat
smazaný uživatel

@Davor27: pravda, málem bych na něj zapomněl! Co jsem ještě zapomněl zmínit je fakt, že v zimě musí přijít druhý útočník č. 2 za Alcacera, protože Phillip je tam bezradný a jak ukázal včerejší zápas, Wolf tam taky hrát nemůže. A Reuse je tam škoda. By the way, tohle je další věc, co mě včera neskutečně točila na komentáři. Celý zápas tvrdil, že na hrotu hraje Reus, protože to bylo uvedené v zápise. Při tom Reus hrál evidentně na křídle a Wolf na hrotu.

@andrew96: Já bych ho stavěl na beka. Občas měl, pravda, taky úlety, ale rozhodně se mi tam líbil více než Schmelzer. Je stoprocentně techničtější, klidnější v rozehrávce a při těchto zápasech, kdy hrajeme proti soupeři, který zaleze, a beci musí hrát o hodně výše a zapojovat se do postupného útoku, je to podle mě lepší volba. Do zápasů, kde je větší pravděpodobnost, že se budeme spíš bránit, bych pak stavěl spíše Schmelzera.

Reagovat
andrew96

Mně se Guerreiro nejvíc líbil, když hrál zpočátku v BVB i repre ve středu zálohy. Přišel mi tam platnější než na obraně, kde má směrem dozadu mezery. Na MS se mi třeba vůbec nelíbil. Tím ale nechci říct že je horší než Schmelle, kterému už asi vážně ujel vlak. I kdyby se však Guerreiro rozehrál, bylo by dobré mít za něj náhradu, neboť je bohužel hodně náchylný ke zranění.

Schmellemu, i když je to můj oblíbenec, by se mělo poděkovat a rozloučit. Stagnuje už od poslední Kloppovy sezóny. Trochu se ještě rozehrál první rok pod Tuchelem, pak šel ale zase dole a na nic lepšího už to nevypadá.

Reagovat
PV-maister

Bayern dneska s ultraofensivnim stredem. Jsem zvedavej, jak to bude bez Javiho fungovat. Minimalne jednoho hrace, co zahraje slusne DM a kraje obrany by ti chtelo..

Reagovat
Bastaron

A Muller na křídle, z toho se mi dělá zase nevolno.

Reagovat
vladino10

Veď javi toho túto sezónu moc neodohral, nehráme takto ofenzívne prvý krát túto sezónu

V tejto sezóne BL má javi 98 minut

Reagovat
PV-maister

Tak ja v tyhle sezone mam nasledovano zhruba tolik, co ma Javi nahrano.. asi jsem mel na nej stesti kazdopadne soucasna hra Bayernu me opravdu bavi. Otazka, na kolik takhle riskantni styl bude fungovat na silnejsi tymy (pokud neni umyslne volen jen na bl).. rekl bych, ze to ani neni na skodu i za cenu ztraty par bodu, aspon se proveri i defensiva..

Reagovat
vladino10

Výkon dobrý, to zakončenie nič moc, James raz sám pred brankárom a nič z toho, druhý krát netrafil prázdnu bránu, Robben proti Benfice bol tiež v troch čistých šanciach, dnes a aj v stredu sme tie zápasy mohli a mali ukončiť oveľa skôr..

Na druhej strane, keď mám pravdu povedať- mňa to celkom nudí..

Minulú sezónu jednoznačný a suverénny titul, ale ti súperi nám aspoň miestami dokázali podkurit, ale teraz..schalke drží loptu a ja čakám, kedy ju získa Bayern, lebo viem, že kým tu loptu bude mať schalke, tak to bude nuda..súperov absolútne do ničoho nepustame, nieže do šancí, ani k našej bráne..na jednej strane je to super, na druhej tragédia pre diváka, súperi absolútne bezzubí..od začiatku vieš kto vyhrá zápas, nulové napätie, schalke nedostalo ani len cuchnut k tomu, že by mohli dať gól..a to ešte nepremiename šance..

Reagovat
Seydou Doumbia

James zápas blbec po brance. K dvoum zahozený 100% tutovkám ještě zranil hráče. Škoda přímaků Alaby. Být to Komena je to růžek a rozervaná sít.

Reagovat
Rudnevs

Ja zápasy Bayernu v lige už asi rok a pol ani nesledujem, presne z toho dôvodu, čo píšeš - víťaz je vopred jasný. Zrovna dnes som si vravel, že aké to musí byť fanúšikom Bayernu, že nakoľko oni vlastne prežívajú, keď dá Bayern gól, keď vyhrá zápas v BL alebo keď získa titul. Thomas Müller vravel, že oslavy po zisku titulu boli ako po postupe z okresného preboru, len trocha pridusené.

Kde sú tie časy, keď sa dostávala nahor Borussia Dortmund so skvelým futbalom, pod sympatickým trénerom Kloppom, s rozumnými prestupmi, s koncepčnou prácou a s fantastickými 80 000 fanúšikmi. Robili konkurenciu Bayernu a tým pádom posúvali i Bayern a celú Bundesligu.

Inak zrovna Schalke zatiaľ túto sezónu nevyzerá vôbec dobre, bez ohľadu na zápas s Bayernom....

Reagovat
vladino10

Ja mám bohužiaľ pocit, že tie nožnice medzi bayernom a zvyškom sa oproti minulej sezóne ešte viac otvorili

Máme za sebou zápas s bayerom, schalke, s hoffe a z tých zápasov som nemal snáď v ziadnej fáze pocit, že by super mohol spôsobiť bayernu akékoľvek problémy..viem, že Bayer a S04 sú na tom momentálne mizerne, ale aj tak..

Kašlať súboj o titul, na také dačo som už aj zabudol, ale túto sezónu som snáď nevidel nejaký napínavý zápas kde by bol Bayern aspoň chvíľu v úzkych..

Jop, schalke som videl už s gladbachom a hroza, záloha nekreativna a v základe Uth, di Santo a Embolo/Burgstaller naraz, veď žiadny z tých 3 ofenzívnych hráčov nevie jeden na jedného, nevedia si nič zmysluplné vytvoriť a s tými troma vpredu naraz nečudo..

Toto im minulú sezónu ako fungovalo, narvat tri hroty do útoku?

Ja som ich moc pred rokom nevidel, kvôli tým právam na BL atď som bol lenivý hľadať streamy..ako fajn, rozpadla sa im záloha, ale toto je neskutočná bieda..

A Bayer to isté, nechápem ako môžu mať s takým kadrom takéto výsledky..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som presne toto od Schalke aj Leverkusenu očakával. Teda, od Schalke ani nie, ale neveril som im, že budú na špici ako minulú sezónu. Ono keď ako náhrady za Goretzku a Meyera privedú Mascarela a Serdara, tak sa ani nie je veľmi čo čudovať. Ináč celkom nechápem, prečo nehráva Harit, ten bol v minulej sezóne v ofenzíve kľúčový a jeho posadenie od Tedesca nechápem, jedine, žeby mi uniklo nejaké zranenie.

Leverkusen bohužiaľ dopláca na slabého trénera. Herrlich mal podobne katastrofálny štart aj vlani, ale to sa ešte dalo odpustiť, keďže nastúpil do nového angažmá a prvý raz v najvyššej súťaži. Ale vôbec ma za celú sezónu nepresvedčil, aj keď nakoniec len tesne unikla LM a už pred sezónou som tvrdil, že s Herrlichom na lavičke v nejaké lepšie výsledky neverím, aj keď ten káder má veľkú kvalitu. Na môj vkus Herrlich príliš často mení rozostavenia aj zostavy, hráči nemajú zažitý nejaký jasný štýl hry ako pod Schmidtom a celkovo nefunguje ani obrana, ani ofenzíva. Vo štvrtok prehrávali v EL v Bulharsku už 0-2 a myslel som si, že možno po tomto dôjde Vollerovi trpezlivosť, ale nakoniec ten zápas otočili a myslím, že sa čaká na zajtrajšok, kde sa už doma s Mainzom musí vyhrať. Ináč najväčší problém je v strede zálohy, kde chýba Aranguiz aj Baumgartlinger a dvojka Bender- Kohr dobre nefunguje. V lete sa nepriviedol do zálohy žiadny hráč, čo je chyba a namiesto toho prišiel do útoku Thelin, kde absolútne posilu nebolo treba.

Reagovat
vladino10

Harit..ja neviem, minulú sezónu som ho videl zápas- dva, veľmi sa mi páčil a potom som pozeral zostavy schalke aspoň v textových prenosoch a nebol tam..

Debatovali sme tu raz s montym, že či je amine zranený, monty, že nič mu nie je, proste ho tedesco iba nepostavil.. Aspoň takto som to registroval ja- tá dôvera v neho napriek dobrým výkonom nevyzerala byť úplne vysoká..hral skvelo, ale ja som mal minulý rok pocit, že v základe nebol až tak často ako by sa to dalo vzhľadom na výkony očakávať.. Vyhrávalo sa, nikto to neriešil..teraz to môže byť niečo podobné..

Lebo teda z toho čo som videl mám pocit, že presne niečo čo ma harit im chyba- dokáže prejsť hráča, dokáže niečo vytvoriť..naproti tomu celá tá ofenzívna trojka su viac menej hráči do koncovky, ale načo, keď im do nej nemá kto nahrať..

Čo sa zálohy týka tam je to asi jasné aj z papiera, ale myslím si, že s bentalebom a rudym by sa to dalo nejako polepit, Rudy nehral za Mníchov zle, len proste to na Bayern nebolo..

A toho bayeru tiež zatiaľ škoda, s tým kadrom by šlo urobiť dieru do sveta aj v EL ak sa dvihnete, držím palce..

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi nůžkami mám úplně ten samý pocit. A není to tím, že by Bayern šel tak moc nahoru, ale protože všechny ostatní týmy klesly. Paradoxně si myslím, že z té aktuální situace bude moci těžit třeba Hoffenheim nebo Hertha, kde nedošlo až k takovým pohybům v kádrech. Naopak Schalke, Leverkusen i Dortmund budou mít problémy kvůli pohárům (a uvidíme co ten Hoffenheim).

Reagovat
Rudnevs

Bohužiaľ je to presne tak ako píšete... A nejde len o Bayern, celkovo sa v súčasnom futbale čoraz viac oddeľujú veľkokluby od ostatných klubov. Som zvedavý, ako sa to bude ďalej vyvíjať a či budú nejake snahy o zmenu (trebárs v podobe nejakej zmeny pravidiel), prípadne či vznikne nejaka tá superliga, kde by hrali tieto veľkokluby.

Súhlas, že túto sezónu z toho môže ťažiť Hertha, ktorá vyzerá zatiaľ veľmi dobre, tým by som nejake vyššie umiestnenie i doprial, teraz majú dobrý káder plný zaujímavých mladíkov... Ďalším z tých tímov, čo to môžu využiť, môže byť i Werder, tí sa od príchodu Baumanna, ktorý odvádza výbornú robotu, pekne zdvihli. Teraz sa im navyše podaril štart do sezóny, čo im dlhú dobu nevychádzalo a väčšinou sa zdvíhali až v druhej polke sezóny.

Reagovat
Rudnevs

Ja som videl Schalke s Gladbachom a s Portom, v oboch zápasoch mali problém s vytváraním si príležitostí, tí hráči vpredu si nerozumejú a i keď získajú loptu tak následne častokrát nevedia čo s ňou, prihrajú nesprávne alebo dajú nespracovateľnú prihrávku... A i keď si šance vytvoria, tak im chýba efektivita. Ďalší problém je, že Tedesco zmenil systém bránenia štandardiek a teraz z nich dostávajú veľa gólov.

Di Santo hrá za Schalke hrozne, to bol veľký flop, navyše teraz po vystriedaní proti Bayernu vybuchol a nasrate tam dačo začal hovoriť a gestikulovať smerom na trénera, teraz to preberajú i v Doppelpasse... Som zvedavý, čo bude s Embolom, ten prišiel za veľké peniaze a bol dlho zranený, teraz sa trafil proti Gladbachu i proti Portu, snáď konečne naberie formu a nebude flop ako Di Santo. Burgstaller bol dobrý prestup, prišiel za skvelú cenu, na ihrisku si to odmaká a u fanúšikov má kultový status podobný tomu, aký kedysi mal jeho krajan Edi Glieder. Je to cenný hráč, ale po čase začínam súhlasiť, že by to asi nemala byť prvá voľba, tou by mohol byť práve Embolo alebo Uth, ktorý je dobrý útočník, ale zatiaľ sa mu v GE absolutne nedarí.

Počas zápasu s Gladbachom bol hosťom Lothar Matthäus, ktorý mal jeden zaujímavý návrh - Bentaleb je výborný a veľmi kreatívny hráč s výbornými kolmicami za obranu, ale podľa Lothara je príliš limitovaný defenzívnou prácou. Jeho posun viac dopredu by Schalke mohol pomôcť. Čo sa týka Leverkusenu, tak tých som ešte nevidel, ale asi súhlasím s Davorom, že Herrlich nie je tréner pre Leverkusen a jeho odchod je už len otázka času.

Reagovat
Kixi Syhimour

Čím dál víc se to výsledkově začíná podobat L1, kde se ale i někomu podaří někdy překvapit, viz Monaco. Po tom pádu Dortmundu už to není moc záživné v boji o titul.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

Fungovalo to normálne, stejne v BL už bohužiaľ nemáme súpera...

Reagovat
Rudnevs

HSV prehráva s Regensburgom 0:3, súpera absolutne podcenili a to ešte kopali penaltu, ktorú ale Hunt kopol laxne a pomaly... Ale nevyzerá, že by sa vzdávali, rozmýšľam, že na druhý polčas to prepnem z Konferenz na zápas vo Volksparkstadione, trebárs to bude ešte zaujímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zůstanu u Konferenz,zajímavý to bude všude

Reagovat
smazaný uživatel

Hradecky- Weiser, Tah, S. Bender, Wendel- L. Bender, Kohr- Brandt, Havertz, Bailey- Alario

Tak dnes to už musí byť za 3 body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele