4. kolo
22.09.2018 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:2

Gelsenkirchen hostil šlágr kola mezi Schalke a Bayernem Mnichov a úspěšnější byl bavorský celek, který zvítězil 2:0. Tým Nika Kovače tak nadále kráčí Bundesligou bez ztráty kytičky, ze čtyř duelů má plný počet dvanácti bodů. Zápas s Königsblauen svými brankami rozhodli James Rodríguez a po změně stran Robert Lewandowski. Schalke má o čem přemýšlet, protože na svém kontě má stále nula bodů.

Schalke sice v týdnu remizovalo v Lize mistrů s Portem 1:1, ale v Bundeslize do té doby nezískalo ani bod a s nulou na kontě se bude muset smířit i po tomto kole.

Jestli něco domácí nechtěli, pak nechat Bayern vstřelit rychlou branku. Jenomže právě to se v osmé minutě přihodilo. Na Kimmichův rohový kop si naskočil ne zrovna vysoký James Rodríguez a hlavou překonal Fährmanna! Bayern se v Gelsenkirchenu ujal vedení už po pouhých osmi minutách. O pět minut později se domácí marně dožadovali penalty po zákroku na Embola a to bylo v prvním poločase od nich víceméně vše. Bayern byl zkrátka lepší a jen Fährmann držel Schalke nad vodou. Ve 30. minutě orazítkoval břevno David Alaba a jen zázrakem neskončil první poločas vyšším vedením Bavorů.

Bayern si nechtěl dělat problémy a Schalke hodlal co nejrychleji dorazit druhou trefou. Povedlo se to přesně v 64. minutě, kdy Schöpf fauloval ve vlastní šestnáctce Jamese Rodrígueze a sudí nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal Robert Lewandowski a utaženou střelou k tyči překonal Fährmanna.

Že je v týmu Schalke něco špatně vykreslila 68. minuta, kdy se z hrací plochy poroučel Di Santo a svou nespokojenost dal na střídačce pocítit i trenéru Tedescovi. Kdo ví, jaké bude mít výměna názorů ještě následky. Bayern každopádně vedl a dvougólový náskok mu v pohodě stačil. Königsblauen nedokázali ani snížit a i ve čtvrtém zápase si připisují porážku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Rich

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
Heresy

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele