Bundesliga - souhrn 34. kola

08.05.2010, 17:28
Komentáře a souhrny
Bayern vyhrál na půdě Herthy a potvrdil tak zisk titulu. Werder sice jenom remizoval s Hamburkem, i to mu ale stačilo na udržení třetí příčky. Do Evropské ligy jde vedle Dortmundu a Leverkusenu ještě Stuttgart, vedle Herthy sestupuje Bochum, baráž čeká na Norimberk...

1. FC Norimberk - 1. FC Köln 1:0

08.05.2010 15:30

Góly: 88. Andreas Ottl

Norimberk po roce znovu čeká baráž, tentokrát do ní však nastoupí z opačné pozice. Franský celek doma sice udolal 1:0 Köln, vzhledem k jasné výhře Hannoveru v Bochumi to však stačilo jen na šestnáctou příčku.

Navzdory postavení obou celků v tabulce byli domácí jasným favoritem, i protože hostům nešlo již naprosto o nic. Podle toho také vypadal úvod utkání, hned ve třetí minutě pálil Eigler a Kozly před inkasováním zachránil blokující Petit. O dvě minuty později se Wolf pověsil na Geromela a hlavičkou orazítkoval břevno. Poté si už mohl hostující brankář Mondragón na chvíli oddychnout, ve dvanácté minutě ale již musel být znovu v pozoru, když pálil Frantz.

Kýžené trefy se "Der Club" dočkal v 26. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Maroh, ke smutku drtivé většiny fanoušků ovšem mladý stoper stál v ofsajdu. Co se Kölnu týče, s výjimkou Freise všichni hráči bránili, a tak není divu, že v prvním poločase měl jediný ofenzivní záblesk - dvě minuty před přestávkou vyzkoušel Schäferovu pozornost Tošić.

Do druhé půle poslal domácí kouč Hecking na hřiště mladíka Choupo-Motinga a ten se hned zapojil do dobývání hostující klece, jeho střela zblízka ale byla zblokována. Chvíli po něm si vzal slovo nejlepší norimberský střelec Bunjaku, svoji hlavičku ale poslal nad branku. Při vědomí, jak se vyvíjí zápas v Bochumi, bylo domácím jasné, že jim na barážovou pozici stačí i remíza a že ani výhra zřejmě nebude znamenat přímou záchranu.

Jejich hra směrem dopředu tak již nebyla tolik usilovná a jedině snad Pinola zaměstnal Mondragóna střelou z uctivé vzdálenosti. Pak se již dlouho nic nedělo a vyprodaný stadion začal počítat s remízou, když v 88. minutě dostal Ottl příležitost nadvakrát zahrát standardku a záložník hostující z Bayernu se trefil pěkně do horního růžku branky - 1:0. Ani tento gól ovšem nezměnil nic na tom, že ve čtvrtek a neděli sehraje Norimberk barážové zápasy proti rivalovi z nedalekého Augsburgu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 3:1

08.05.2010 15:30

Góly: 21. Zvjezdan Misimović, 30. Sascha Riether, 34. Edin Džeko - 86. Halil Altintop

V utkání hraném téměř bez náboje se zadařilo domácímu týmu, který díky výhře 3:1 setrval na osmé příčce a svého dnešního soupeře nechal dvě místa pod sebou. Největší vítězství ovšem slaví Džeko, kterému dnes stačil jeden gól ke konečnému triumfu v tabulce střelců.

Už v první minutě dostal Wolfsburg svého soupeře pod tlak, když po Misimovićově rohu bylo v hostující šestnáctce pořádně horko. Jinak ale úvod patřil Eintrachtu a už ve čtvrté minutě se míč třepetal v domácí síti po úspěšné hlavičce Hellera, sudí Winkmann ale na chybný pokyn asistenta branku kvůli údajnému ofsajdu neuznal. V 19. minutě se ujal slova znovu Heller a Vlky tentokrát zachránila tyčka.

Pak to ale přišlo. Běžela 21. minuta, kdy Gentner poslal míč do nebezpečné zóny, hostující brankář Fährmann nevyběhl a toho bez váhání využil Misimović - 1:0. Wolfsburg se dostal do laufu ve 30. minutě své vedení navýšil. Do vzduchu poslal míč znovu Gentner a na zadní tyči hlavičkoval Riether - 2:0. Čtyři minuty nato bylo dílo dokonáno, Misimović oslovil Džeka, který si poradil s Jungem i Fährmannem a suverénním způsobem se osamostatnil na čele kanonýrů - 3:0.

Po změně stran se začali lépe domácí, kteří se snažili připravit co nejvíce šancí Džekovi. Ten měl už jen jednu pořádnou, kterou ale zneškodnil Fährmann. Eintracht připomněl svoji existenci v 63. minutě, kdy Ochs poslal před branku skvělý centr a Altintop trefil břevno. Hosté poté přežili dvě příležitosti Misimoviće a jednu Martinse a v 86. minutě se nakonec dočkali čestného úspěchu. Z pravé strany centroval znouvu Ochs, na jeho pobídku si počkal opět Halil Altintop a tentokrát již z o něco lepší pozice skóroval, čímž stanovil konečné skóre na 3:1.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:1

08.05.2010 15:30

Góly: 55. Roel Brouwers - 34. Patrick Helmes

Ve skvělé atmosféře hrané utkání nakonec skončilo remízou a šťastnější mohli být nakonec domácí. Stefan Kiessling v posledních dvou kolech přišel o možnost stát se nejlepším ligovým střelcem.

Již od prvních minut bylo v Gladbachu vidět, kdo potřebuje vyhrát. Leverkusen vynikal hlavně v kombinaci ve středu hřiště a po jedné z nich odcentroval Kroos, Brouwers míč špatně odhlavičkoval, ale Larsi Benderovi střela zpoza šestnáctky vůbec nesedla. Bayer však ve svém náporu pokračoval, střelu Vidala skvěle vyrazil Bailly, ovšem duchapřítomný Helmes se rychle natlačil k dorážce, která ale od vyběhnutého Baillyho směřovala mimo tři tyče.

Hosté to zkoušeli nadále ze všech možných pozic, například v sedmé minutě napřáhl Vidal takřka z dvaceti pěti metrů, ale branku netrefil o dva metry. Podobně si o šest minut počínal i Helmes, jenž po nacvičeném signálu s Castrem pálil taktéž ze zhruba dvaceti metrů. Svěřenci Juppa Heynckese pak nadále pokračovali ve velkém tlaku, ale první branky se dočkali až ve 34. minutě, kdy Bailly pouze vyrazil před sebe Kroosovu ránu, s jejíž dorážkou tentokrát neměl Patrick Helmes problém.

Nápor Leverkusenu a aktivita Toniho Kroose tím ale nekončila. Ve 43. minutě orazítkoval střelou z hranice velkého vápna tyč. Po rohovém kopu pak v nastalé skrumáži hlavičkoval Hyypiä, s jehož hlavičkou si Bailly poradil, stejně tak i s následnými dorážkami. Pozadu ale nezůstala ani domácí Borussia, v samotném závěru se proti Bradleyho dalekonosné ráně vyznamenal Giefer a to i přesto že rána domácího záložníka letěla metr vedle levé Gieferovy tyče. První poločas tak herně i výsledkově ovládl Leverkusen.

I ve druhém poločase Leverkusen uplatňoval svou nátlakovou hru. Po jednom z míče za obranu se mohl na Baillyho hnát sám Helmese, jenomže Dante jej i za cenu žluté karty přidržel. Proti následnému přímáku Kroose se vytáhl sám Bailly. Další akce porýnského týmu také smrděla gólem. Helmes sice převzal míč na vhodném místě ve vhodnou chvíli, ale zradilo jej zakončení a tak se díky štěstí míč dostal ke Kaplanovi, jenž si ale dál míč daleko od nohy a jeho ránu Bailly v klidu zlikvidoval.

Domácí však v 55. minutě z ničeho nic vyrovnali. Arangův centr od postranní čáry skončil na hlavě nehlídaného Brouwerse, jenž pohodlně zakončil na protější tyč Gieferovy branky. Leverkusenu se na to podařilo odpovědět o pět minut později, kdy se Kiessling, bojující o střeleckou korunu, pokusil překvapit Baillyho, ale společně s domácím brankářem přehodil i branku.

Od té doby se hrál vyrovnaný fotbal, v 70. minutě Arango hledal na penaltě volného Herrmanna, ten ale netrefil míč a dorážející Oliver Neuville branku přestřelil. Trenér Michael Frontzeck pak obměnil takřka celou ofenzivu a jeho tým najednou začal hrát rychlejší a přímočařejší fotbal.

Stefan Kiessling díky gólu Edina Džeka prohrával v souboji o korunu pro krále střelců a změnit to mohl v 82. minutě. To ale jeho hlavička zaplavala těsně vedle domácí branky. Na druhé straně pak svou největší příležitost zahodil Marco Reus, když po přiklepnutí Neuvilla ze značky pokutového kopu přestřelil branku. Do konce utkání ale už gól nepadl, 3. předkolo Ligy mistrů si zahrají v Brémách a nejlepším střelcem letošní sezony je Edin Džeko.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Hannover 96 0:3

08.05.2010 15:30

Góly: 9. Arnold Bruggink, 23. Mike Hanke, 45. Sérgio da Silva Pinto

Kdo by to byl ještě před pár týdny řekl. Hannover 96 si zachoval prvoligovou příslušnost na hřišti Bochumi, kterou pokořil třemi góly. Obrovskou zásluhu na tom měl kapitán hostí Bruggink.

Přitom úvod utkání konečnému výsledku vůbec nenasvědčoval. Již v první minutě totiž volný kop Fuchse z dálky pořádně vystrašil každého fanouška 96ky. VfL si okamžitě dokázalo, že má na výhru a snažilo se přitlačit svého soupeře, ten ale vycházel z kompaktní obrany a sázel na protiútoky.

Hannover se prvního gólu dočkal relativně brzo, už v 9. minutě. Balitschova rána byla zblokována, ale sám Balitsch ještě duchapřítomně přenesl hru na druhý konec pokutového území, kam nasprintoval Bruggink a překonal Heerwagena. To domácí ještě více vyburcovalo k velkému tlaku, ale resultovala z něj pouze hlavička Hashemiana po rohovém kopu.

V 23. minutě se po velkém závěru dostal k míč Bruggink a na šestnáctce jej přiklepl Hankemu, jenž padajíc usměrnil podruhé míč za Heerwagenova záda. Bochum pak nadále hledala odpovědět, ale stále se jít nedařilo prorazit a tak se na další akci čekalo až do 45. minuty, kdy Hannover završil svůj gólový účet. Schmiedebach vyzval k úniku Pinta, jenž přehodil vyběhnutého Heerwagena. Bochum tak do kabin odcházela s vědomím, že pro zachování statutu týmu nejvyšší německé soutěže již nesmí inkasovat a čtyři góly sama vstřelit. K tomu také potřebovala ještě klopýtnutí Norimberku.

Domácí lodivod Dariusz Wosz do druhé poloviny na hřiště místo Freier poslal Holtbyho a Böniga nahradil Epallem. Bochum ale nadále narážela na svou nekoncepční práci v útoku, za což ji v padesáté třetí minutě mohl ztrestat i stoper Haggui.

Bochum svou největší příležitost propásla po hodině hry, kdy se proti Mavrajově ráně skvělým zákrokem vytáhl Fromlowitz. A když za tři minuty byli neúspěšní i Yahia a sedm minut před koncem i Dedić, bylo jasné, že Bochum se pakuje do druhé Bundesligy.

Brankář Hannoveru Florian Fromlowitz pak byl po hvizdu natolik dojatý, že spadl na zem, začal plakat a přetahovat si dres přes hlavu. Hráči pak nesli před brankou černý transparent s bílým písmem R. I. P. Robert. Fanoušci Bochumi sestup neunesli, několik jich vniklo na trávník, ale zpacifikovali je policisté. Po relativním uklidnění domácí fans začali za brankou, kterou ve druhém poločase hájil Heerwagen, skopávat reklamy, ale to už před nimi hlídkovali pořadatelé.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund 3:1

08.05.2010 15:30

Góly: 60. Mohammadou Idrissou, 70. Papiss Cissé, 90. Papiss Cissé - 47. Lucas Barrios

Dortmund nezvládl ve Freiburgu druhý poločas a ještě se musel obávat, aby si nakonec účast v Evropské lize nemusel vybojovat až v předkole. Freiburg tak podtrhl dokonalý závěr sezony.

BVB se snažilo od začátku utkání hrát aktivněji a dařilo se mu to. V druhé minutě se po rohovém kopu v těsné vzdálenosti od branky neprosadil Barrios, na což navázal o osm minut později i Grosskreutz. To bylo ale na dlouhou dobu vše, dortmundský brankář Weidenfeller v brance mohl klidně celý první poločas prospat. Dortmund se totiž postaral o poslední výraznější příležitost první půle, když Hajnalův volný kop skončil těsně nad brankou. Domácí se ani do poločasu neprobrali a jen díky nemohoucnosti hostí se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhé dějství bylo už úplně jiným šálkem kávy. Valdez s Grosskreutzem se skvělou kombinací postarali o devatenáctý gól argentinského dravce Lucase Barriose. Domácí trenér Robin Dutt na to reagoval dvojím střídáním v 58. minuty, které se mu vyplatilo hned o dvě minuty později. Hummels zaváhal a Idrissou razantní střelou srovnal.

Bádenský tým najednou začal hrát bez ostychu, což vyústilo v druhý gól v dortmundské síti. Jäger nabil ostrými v pokutovém území Cissému, jenž nezaváhal a ještě ve třetí minutě nastavení se druhým gólem postaral o to, že Freiburg poprvé vyhrál utkání, ve kterém jako první prohrával.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 0:0

08.05.2010 15:30

Góly: -

Na Schalke dolehla v Mainzu deka a nedokázalo zvítězit ani tam. Schalke tak poputuje do základní skupiny Ligy mistrů, Mainz zakončil povedenou sezonu na devátém místě.

Diváci na Bruchwegu viděli slibný první poločas. Již v osmé minutě se proti Amrimu z těsného úhlu vyznamenal Neuer. V 16. minutě se pak musel hostující brankář blýsknout proti ráně Zabavníka ze sedmnácti metrů, na což mohlo jít do vedení Schalke. Edu ale i přes Farfanovo chytré řešení situace neuspěl.

Kompaktnější fotbal v první půli hráli Königsblauen. Po třech pokusech Schürrleho se opět vytáhl skvěle chytající Neuer, jenž vytáhl následnou ránu konečky prstu nad břevno. To samé se mu podařilo i ve 41. minutě, kdy podobně zpacifikoval hlavičku Noveskiho. Mainz měl v té chvíli více ze hry. Nejlepší pozici dostal Bancé, ale zakončoval jen z postavení mimo hru. Těsně před přestávkou Schalke opět ukázalo, proč je pouze na druhém místě - Kuranyimu při hlavičce z nulového úhlu po Farfanově centru chybělo jen málo.

Po slibném bezbrankovém prvním poločase se fanoušci mohli těšit na další fotbalový zážitek z poločasu druhého. Po prvních pěti hluchých minutách se v 51. minutě uvolnil Amri, ale neuspěl. Podobně si za dvě minuty počínal i Kuranyi, jenž z otočky sestřelil jen domácího brankáře Müllera. Mainz se pak dostal ke dvěma střelám zpoza šestnáctky, ale jak Bancé, tak i Amri Neuerovu branku těsně minuli.

Na dlouhou dobu zbraně utichly. V 74. minutě se před brankou sám zjevil Ivanschitz a Neuer se mu hodil pod nohy. Sudí Babak Rafati situaci správně vyhodnotil a po faulu na rakouského záložníka odpískal penaltu. Exekutor Miroslav Karhan si ale vybral špatnou stranu a nechal vyniknout skvělého Neuera. To bylo ze zápasu vše. Velkým neštěstím by zřejmě bylo, kdyby Mainz triumfoval díky penaltě čtvrt hodiny před koncem.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 1:1

08.05.2010 15:30

Góly: 44. Boris Vukčević - 19. Cacau

Stuttgart si i v příští sezóně zahraje v pohárové Evropě, ačkoliv by to po katastrofálním podzimu málokdo očekával. Švábové v regionálním derby na hřišti Hoffenheimu vyválčili šťastnou remízu 1:1 a končí sezónu na šesté příčce, zatímco TSG zůstává jedenácté.

Domácí tým začal zápas mnohem lépe a hlavně výborným napadáním hosty přiváděl k zoufalství. Ani Hoffenheim se ovšem nevyvaroval spousty chyb, které kazily jinak dobré utkání hrané ve vysokém tempu. První zajímavá situace přišla až v 19. minutě a VfB hned vedlo, když na konci brejku stála Maricova přihrávka na Cacaua a rodilý Brazilec se trefil přesně k levé tyči - 0:1.

Domácí tým se poté několik minut jevil naprosto bezradně, jenže po půlhodině začal vyvíjet tlak a Lehmann se měl co ohánět, aby za svá záda nepustil pokusy bosenských reprezentantů Salihoviće a Ibiševiće. Ve 44. minutě ale byl i veterán v hostující brance bezmocný, když si na roh Salihoviće naskočil Vukčević a hlavou zaslouženě vyrovnal na 1:1.

Tento stav nemusel vydržet ani do poločasu, v nastavení ale Salihović trefil jen tyčku. To byla také jeho poslední akce v této sezóně, o přestávce totiž zůstal v kabině, neboť Rangnick nechtěl riskovat vyloučení. I bez něj měl ale Hoffenheim převahu, jeho zvězda Eduardo ale trefil pouze břevno. Když pak v šestnáctce zastavil Obasiho Tasci způsobem na hranici faulu, nechal sudí Drees hru pokračovat.

Stuttgart postupem času naprosto vyklidil pole a mohl jen děkovat špatné koncovce soupeře. Celek z Kraichgau totiž měl několik dalších možnost na to, aby se rozloučil s ročníkem vítězstvím, jenže Maicosuel příliš dlouho váhal a Tagoe zblízka hlavičou přestřelil. VfB tak dosáhlo kýženého body, vzhledem k remíze HSV by však do pohárů bývalo postoupilo i po prohře.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hamburger SV 1:1

08.05.2010 15:30

Góly: 58. Claudio Pizarro - 82. Ruud van Nistelrooy

Werder remizoval v posledním kole letošního ročníku Bundesligy s Hamburkem 1:1 a pojistil si místo v příštím ročníku Ligy mistrů. Jediný gól Brém si v Nordderby připsal Claudio Pizarro, čímž vyrovnal rekord Giovaneho Elbera v největším počtu branek vstřeleným v Bundeslize cizincem. Za HSV v závěru vyrovnával další kanonýr Ruud van Nistelrooy.

Pizarro se trefil v 59. minutě a byl to pro něj už 133. gól v německé nejvyšší soutěži. Brémy po remíze 1:1 končí sezónu jen s jedinou tříbodovou ztrátou v posledních 14 zápasech, na třetím místě s 61 body. To HSV se ligová sezóna příliš nevyvedla a příští rok bude zcela bez pohárové Evropy, za sedmé místo se totiž nikam nepostupuje.

První šanci, kterou mohli diváci na Weserstadionu zaznamenat, byla z osmé minuty. V tu chvíli ale ještě nebezpečnou hlavičku Van Nistelrooye skvěle vychytal Tim Wiese. První půle nebyla zrovna záživná, za zmínku stojí situace až minutu před přestávkou. To centroval Torsten Frings a Pizarrovu hlavičku musela zastavit tyč.

Hamburk se sice nechtěl vzdát Evropské ligy a snažil se útočit, ale ani sedm minut po přestávce nebyla hlavička Van Nistelrooye gólová. Naopak Brémy se po necelé hodině hry ujaly vedení. Fritz obešel Pitroipu a z pravé strany odcentroval a Pizarro patičkou stylově otevřel skóre. Peruánský kanonýr se však nechtěl s jedním gólem spokojit a hrozil i dále, v 63. minutě hlavičkoval těsně vedle.

Během dvou minut pak musel na druhé straně likvidovat šance Van Nistelrooye a Mladena Petriče Wiese, ale vedl si na jedničku. Podobně na tom byl i jeho protějšek Rost, ten blokoval Almeidovu ránu. Osm minut před koncem přišel centr od Ze Roberta a tentokrát se již Van Nistelrooy nohou nemýlil. Dvě minuty před koncem sice měl šanci Marko Marin, ale o vítězství nerozhodl, a tak zápas skončil 1:1.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayern Mnichov 1:3

08.05.2010 15:30

Góly: 59. Adrián Ramos - 20. Ivica Olić, 74. Arjen Robben, 87. Arjen Robben

Bayern potvrdil oprávněnost zisku titulu i v posledním kole, kdy vyhrál 3:1 v Berlíně a nakonec bundesligu opanoval s pětibodovým náskokem na druhé Schalke. Hertha se s nejvyšší soutěží loučí sympatickým výkonem, favoritovi byla téměř po celé utkání vyrovnaným soupeřem.

Ani jeden z týmů v prvních deseti minutách nenabídl něco, co by mohlo oko fotbalového fanouška potěšit, poté však už začal favorit úřadovat, přehrávat Berlíňany a vytvářet ši šance. Ta první přišla ve dvanácté minutě, Ribéry postrčil Steina a dostal se do výborné pozice, místo střely ale ještě přihrával Olićovi a toho vychytal Drobný. Ve dvacáté minutě ale již Bayern vedl, když Oliće vybídl tentokrát Robben a chorvatský útočník se z úhlu trefil přesně na zadní tyč - 0:1.

Chvíli nato nečekaně vypálil Müller a Drobný měl hodně starostí, aby míč vyrazil nad břevno, na opačné straně hřiště zase Ramos vybídl Piszczeka, ten ale jen nastřelil vybíhajícího Butta. Strážce hostující svatyně se pak vytáhl po půlhodině hry, kdy skvěle vyrazil povedený přímý kop Kobiašviliho, jeho protějšek z české brankářské školy musel do poločasu už jen tlumit tvrdou, ale neumístěnou bombu Ribéryho.

Po obrátce se změnily role na hřišti, Hertha začala svého soupeře přehrávat a drala se za vyrovnáním. Raffaelovu ránu z kroku ještě vyrazil Butt, který chvilku nato nemusel zasahovat proti Kačarovi, v 60. minutě ale již byl stav zápasu srovnán. Cícero si na levé straně pohrál s van Buytenem a předložil míč Ramosovi, který před prázdnou brankou již neměl problém zakončit - 1:1.

V následujících minutách měli domácí nadále mírně navrch a Butta ohrozil další střelou z dálky aktivní Raffael, v 74. minutě ale Bayern předvedl rychlý brejk, Müller posunul míč do středu Robbenovi a ten svoji skvělou levačkou zacílil přesně - 1:2. O deset minut později provětral bavorskou obranu střídající Ebert, jenže v poslední možné chvíli byl zblokován a místo toho Bayern přidal pojistku - v 87. minutě skončila tečovaná střela Contenta na břevně a dorážející Robben již neměl problémy uzavřít na konečných 1:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov342010472:3170
2.Schalke 0434198753:3165
3.Werder Brémy341710771:4061
4.Bayer Leverkusen341514565:3859
5.Borussia Dortmund34169954:4257
6.VfB Stuttgart341510951:4155
7.Hamburger SV341313856:4152
8.VfL Wolfsburg341481264:5850
9.1. FSV Mainz 053412111136:4247
10.Eintracht Frankfurt3412101247:5446
11.TSG Hoffenheim341191444:4242
12.Borussia Mönchengladbach341091543:6039
13.1. FC Köln349111433:4238
14.SC Freiburg34981735:5935
15.Hannover 9634961943:6733
16.1. FC Norimberk34871932:5831
17.VfL Bochum346101833:6428
18.Hertha BSC34592034:5624

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
terry

WERDER BREMEN!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už aby Stano na MS poriadne zahviezdil

Reagovat
Kovi81

presne, bochumi je mi lito jen kvuli nemu

Reagovat
Pipo123

v rámci nemecka by nemal mať problém prestúpiť

Reagovat
Kovi81

myslim, ze na takovy wolfsburg pokud odejde dzeko, by mit mohl

Reagovat
Pipo123

LAutern

Reagovat
Kovi81

misto jendriska... proc ne... tomu tez drzim palce v schalke... bude potrebovat hodne stesti, i kdyz pokud by kevin odesel, tak by se mu lip prosazovalo

Reagovat
smazaný uživatel

stano urcite neprestupi lebo predlzil zmluvu s vfl .skoda 2 liga je prenho malo

Reagovat
smazaný uživatel

to ale neznamená že zůstane...

Reagovat
smazaný uživatel

no ale urcite by skor prestupil ako volny hrac ako hrac co ma este 3 roky platnu zmluvu

Reagovat
smazaný uživatel

Nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ruuuud

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

posral mi tiket ko*kot

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste neznamena, ze je kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale neznamená, že koko* je on, ale že si ním ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Všichni palce nahoru, ale co dneska zazdil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia

Reagovat
Kovi81

pohary maj... spis je mi lito stuttgartu a hamburku... nemci by si meli zvysit koeficient, maj neskutecne sympaticke tymy a super ligu... letos me to fakt bavilo

Reagovat
smazaný uživatel

až na Bayern jo

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart se tam ještě (díky finále poháru DFB) myslím vejde

Reagovat
herbage

Stuttgart nakonec do EL jde, protože ve finále DFB Pokal se střetnou Werder s Bayernem a tudíž další místo v EL připadne 6. týmu, tedy Stuttgartu

Reagovat
Kovi81

dik za upresneni... tohle jsem jaksi zazdil

Reagovat
Arne

Kolik je ti let, osm anebo přes 20?

Reagovat
Kovi81

komu?

Reagovat
Arne

Tobě ne.

Reagovat
jv

Zápas jsem sice neviděl, ale prohrát ve Freiburgu, kterýmu už navíc o nic nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě

Reagovat
mastakillah

Džeko Robben

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

nakonec to Džeko přeci jen zvládl... škoda pro Kießlinga - ale doufám, že i přesto bude v základu reprezentace...

a jinak: BAYERN

Reagovat
Kovi81

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Krasa prenadhera:) nemam slov....DEUTSCHER MEISTER!! Van Gaal statočne utekal aj tak ho nakonec Altintop chytil a ostatni,mu to "dali" :D....Dakovačka z fans..proste šetko šetko...STracali sme 8 bodov,teraz sme dosiahli vrchol...DANKE hrači,DANKE PAN TRENER...FC BAYERN!!!!ešte 2 trofeje chlapci,lebo to je ta najvetšia radost pre fanušika pozerat sa ako oslavujeme trofeje..FC BAYERN!!

Reagovat
smazaný uživatel

Magath má můj velký obdiv, to je panečku kouč...

Škoda Herthy, takovej tradiční klub a takhle dopadne. Mají stadion z finále MS a budou hrát 2. ligu, škoda...

Upřímná gratulace Bayernu k titulu.

Reagovat
Kovi81

ja jen doufam, ze hertha se okamzite vrati jako newcastle... nemaj, co delat v 2. lize

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufám

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

naš Andy Ottl zachranil golom Norimberg:) krasa

Reagovat
smazaný uživatel

Jak? Vzdyt by sli do baraze, i kdyby ten gol nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

A Van Gaal statočne utekal

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern nemam slov naaaadhera , krasna Bundesligova sezona Dakujem Vam chlapci moji dakujem .....radost pozerat na oslavu titulu...

Reagovat
Kovi81

hodne me prekvapil olic... sledoval jsem ho v hsv a vedel ze je dobry utocnik, ale kdyz sel do bayernu, tak jsem ten krok nechapal... jak se prece muze dostat pres toniho, kloseho, gomeze? rikal jsem si na zacatku sezony... no toni je v trapu a ti dva se vedle nej toci... fotbal je super

Reagovat
smazaný uživatel

ti dva vedle něj sedí, protože u Oliće má místo Müller (což už nečekal opravdu nikdo)

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Tomanatura

Oliće bych si dokázal představit v MU. dravý, rychlý, s dobrým zakončením(v tom se podle mého dost zlepšil). Ideální k Rooneymu.

Reagovat
Tomanatura

*k současnému Rooneymu

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale myslím, že už se stěhovat nebude (dokud mu bude platit smlouva)

Reagovat
smazaný uživatel

Van Gaal

Bayern 1/3

Reagovat
smazaný uživatel

prvni a zaroven posledni

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Nema niekto link,kde sa bude dat pozerat oslavy na Marienplatz?:)

Reagovat
Tomanatura

Gratulace Doufám že to poslední, co letos získají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Doufám že to nie je to poslední, co letos získají.

Reagovat
smazaný uživatel

Chjo tak aspoň UEFA Díky klucí

Reagovat
smazaný uživatel

Roben udelal bayernu titul bez nej by ho mel težko

Reagovat
smazaný uživatel

bez těch 10 hráčů by toho Robben tolik nedokázal

- proč najednou skleněný Robben, který zazdí každou šanci vstřelil 16 gólů? protože mu tým uvolňoval prostory... Bayern vyhrál titul jako tým

...ale je pravda, že z jednotlivců se na titulu podepsal nejvíce

Reagovat
smazaný uživatel

...a bez něj bychom ten titul nejspíš neměli, protože se Bayern začal zvedat až po jeho příchodu... ale on je pouze jedním sloupem z "lešení" které podpírá klub FC Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

jo každej takovej hrac potrebuje kolem nosice vody kazdopadne daval dulezity goly v lize i LM.bez nej by bayern nebyl tam kde je

Reagovat
smazaný uživatel

jj, škoda, že nebyl zdravý po celou sezonu, to by možná i zaútočil na trofej pro nejlepšího střelce... na 16 gólů potřeboval jenom 24 zápasů, což je na záložníka opravdu solidní

Reagovat
smazaný uživatel

v prvom rade titul vyhral FC BAYERN, a pod to sa najviac podpísal Robben

snáď nechceš povedať to, že titul pre Chelsea vyhral Drogba, zato že dal najviac gólov (teda ak ho vôbec vyhrajú)

Reagovat
smazaný uživatel

no, ale kdyby ho vyhrálo Man. Utd. tak tam by se skoro dalo říct, že ho vyhrál Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

tam áno - celkom jednoznačne v Chelsea totiž pomerne veľké množstvo zápasov rozhodli Malouda, Anelka alebo Lampard sami bez Drogbu...

Reagovat
smazaný uživatel

bez robena by ho zkratka nemeli nic vic nic min..kdo by asi hral na jeho miste....

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá otázka, viem že Altintop by ho nevystrieľal, ale ja ti dám otázku, čo keby v zálohe vedľa Robbena boli trebars Ottl, Sosa a Pranjič, myslíš že Robben by dal 16 gólov ?

chápem to, že Robben nastrieľal vela gólov, ale naopak od gólostrojov : kloseho, Gomeza sme sa dočkali tak 50 resp 10% toho, čo sme očakávali

Reagovat
smazaný uživatel

Müller nebo Altintop

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover čekal jsem, že je 7:0 v Mnichově zlomí, ale ten výsledek jim dokonce i pomohl

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Dvě kola skóre 0:10, další dvě 9:1, to je taky zajímavý...

Jinak těm jsem to moc přál, jak řekl Cherundolo, byla tu "brutální sezóna".

Reagovat
smazaný uživatel

jj, nakonec už předváděli i celkem atraktivní fotbal... (btw. co Hanke, nebyl by variantou do útoku Herthy?)

Reagovat
Arne

Nevím, možná byl, je mu teprve 26 a mohl by se u nás restartovat... Ale variant je spousta a řešit by se to mělo, až bude jasný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte FCN zvládnuť baráž !

Reagovat
smazaný uživatel

a pak ještě, aby Club udržel Ottla

Reagovat
smazaný uživatel

za predpokladu, že Tymo zostane u nás..., inak ako zatiaľ vidíš hosťovačky z tvojho pohľadu ? kto bude mať šancu a komu by lepšie prospelo pomotať sa ešte inde ?

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, jak hraje Braafheid, ale do Bayernu by se vracet neměl...

...Ottl by také udělal lépe, kdyby zůstal v FCN... pokud by odešel Timo, tak by bylo více možností i pro Altintopa (o trochu, jelikož na "DZ" stejně zaskakuje Pranjić)... Sosa toho hráče mám docela rád, ale asi by bylo lepší, kdyby zůstal v Argentině (nebo, kdyby zamířil třeba do Kölnu - namísto Manicheho) a Brena bych si nechal - to že má stále potenciál ukázal, na třetího stopera má určitě

Reagovat
smazaný uživatel

s môjho pohľadu:

Braafheid má údajne štartov v Celticu dosť málo, preto by som ho videl rád niekde v Bundeslige (na očiach)

Ottl hral konečne to, na čo je stvorený a taktiež som pre jeho zotrvanie v Clube (obľúbený)

Sosa by sa teoreticky mohol vrátit, už má rokov dosť (samozrejme záleží to, kto v lete odíde)

Ja som s Brenom už počítal v príprave do základu, škoda toho zranenia to je najhoršie, čo nás v jarnej časti sezóny pristihlo.

A čo súčasný káder ? Ako to vidíš ?

Reagovat
smazaný uživatel

udržet... maximálně pustit Kloseho a Pranjiće

...teoreticky prodat Micha a obstarat náhradu... jinak se vrací Kroos, takže Sosa nebude mít kde hrát, takže by měl raději odejít

Reagovat
kubys

To je škoda, oni dali i nejvíce gólů mezi mužstvy.

Werder, Werdeeer!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele