34. kolo
08.05.2010 15:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Kellerduel rozhodl o setrvání Hannoveru, Bochum sestupuje

Kdo by to byl ještě před pár týdny řekl. Hannover 96 si zachoval prvoligovou příslušnost na hřišti Bochumi, kterou pokořil třemi góly. Obrovskou zásluhu na tom měl kapitán hostí Bruggink.

Přitom úvod utkání konečnému výsledku vůbec nenasvědčoval. Již v první minutě totiž volný kop Fuchse z dálky pořádně vystrašil každého fanouška 96ky. VfL si okamžitě dokázalo, že má na výhru a snažilo se přitlačit svého soupeře, ten ale vycházel z kompaktní obrany a sázel na protiútoky.

Hannover se prvního gólu dočkal relativně brzo, už v 9. minutě. Balitschova rána byla zblokována, ale sám Balitsch ještě duchapřítomně přenesl hru na druhý konec pokutového území, kam nasprintoval Bruggink a překonal Heerwagena. To domácí ještě více vyburcovalo k velkému tlaku, ale resultovala z něj pouze hlavička Hashemiana po rohovém kopu.

V 23. minutě se po velkém závěru dostal k míč Bruggink a na šestnáctce jej přiklepl Hankemu, jenž padajíc usměrnil podruhé míč za Heerwagenova záda. Bochum pak nadále hledala odpovědět, ale stále se jít nedařilo prorazit a tak se na další akci čekalo až do 45. minuty, kdy Hannover završil svůj gólový účet. Schmiedebach vyzval k úniku Pinta, jenž přehodil vyběhnutého Heerwagena. Bochum tak do kabin odcházela s vědomím, že pro zachování statutu týmu nejvyšší německé soutěže již nesmí inkasovat a čtyři góly sama vstřelit. K tomu také potřebovala ještě klopýtnutí Norimberku.

Domácí lodivod Dariusz Wosz do druhé poloviny na hřiště místo Freier poslal Holtbyho a Böniga nahradil Epallem. Bochum ale nadále narážela na svou nekoncepční práci v útoku, za což ji v padesáté třetí minutě mohl ztrestat i stoper Haggui.

Bochum svou největší příležitost propásla po hodině hry, kdy se proti Mavrajově ráně skvělým zákrokem vytáhl Fromlowitz. A když za tři minuty byli neúspěšní i Yahia a sedm minut před koncem i Dedić, bylo jasné, že Bochum se pakuje do druhé Bundesligy.

Brankář Hannoveru Florian Fromlowitz pak byl po hvizdu natolik dojatý, že spadl na zem, začal plakat a přetahovat si dres přes hlavu. Hráči pak nesli před brankou černý transparent s bílým písmem R. I. P. Robert. Fanoušci Bochumi sestup neunesli, několik jich vniklo na trávník, ale zpacifikovali je policisté. Po relativním uklidnění domácí fans začali za brankou, kterou ve druhém poločase hájil Heerwagen, skopávat reklamy, ale to už před nimi hlídkovali pořadatelé.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

-3,5 za 1,6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele