34. kolo
08.05.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:1

Ve skvělé atmosféře hrané utkání nakonec skončilo remízou a šťastnější mohli být nakonec domácí. Stefan Kiessling v posledních dvou kolech přišel o možnost stát se nejlepším ligovým střelcem.

Již od prvních minut bylo v Gladbachu vidět, kdo potřebuje vyhrát. Leverkusen vynikal hlavně v kombinaci ve středu hřiště a po jedné z nich odcentroval Kroos, Brouwers míč špatně odhlavičkoval, ale Larsi Benderovi střela zpoza šestnáctky vůbec nesedla. Bayer však ve svém náporu pokračoval, střelu Vidala skvěle vyrazil Bailly, ovšem duchapřítomný Helmes se rychle natlačil k dorážce, která ale od vyběhnutého Baillyho směřovala mimo tři tyče.

Hosté to zkoušeli nadále ze všech možných pozic, například v sedmé minutě napřáhl Vidal takřka z dvaceti pěti metrů, ale branku netrefil o dva metry. Podobně si o šest minut počínal i Helmes, jenž po nacvičeném signálu s Castrem pálil taktéž ze zhruba dvaceti metrů. Svěřenci Juppa Heynckese pak nadále pokračovali ve velkém tlaku, ale první branky se dočkali až ve 34. minutě, kdy Bailly pouze vyrazil před sebe Kroosovu ránu, s jejíž dorážkou tentokrát neměl Patrick Helmes problém.

Nápor Leverkusenu a aktivita Toniho Kroose tím ale nekončila. Ve 43. minutě orazítkoval střelou z hranice velkého vápna tyč. Po rohovém kopu pak v nastalé skrumáži hlavičkoval Hyypiä, s jehož hlavičkou si Bailly poradil, stejně tak i s následnými dorážkami. Pozadu ale nezůstala ani domácí Borussia, v samotném závěru se proti Bradleyho dalekonosné ráně vyznamenal Giefer a to i přesto že rána domácího záložníka letěla metr vedle levé Gieferovy tyče. První poločas tak herně i výsledkově ovládl Leverkusen.

I ve druhém poločase Leverkusen uplatňoval svou nátlakovou hru. Po jednom z míče za obranu se mohl na Baillyho hnát sám Helmese, jenomže Dante jej i za cenu žluté karty přidržel. Proti následnému přímáku Kroose se vytáhl sám Bailly. Další akce porýnského týmu také smrděla gólem. Helmes sice převzal míč na vhodném místě ve vhodnou chvíli, ale zradilo jej zakončení a tak se díky štěstí míč dostal ke Kaplanovi, jenž si ale dál míč daleko od nohy a jeho ránu Bailly v klidu zlikvidoval.

Domácí však v 55. minutě z ničeho nic vyrovnali. Arangův centr od postranní čáry skončil na hlavě nehlídaného Brouwerse, jenž pohodlně zakončil na protější tyč Gieferovy branky. Leverkusenu se na to podařilo odpovědět o pět minut později, kdy se Kiessling, bojující o střeleckou korunu, pokusil překvapit Baillyho, ale společně s domácím brankářem přehodil i branku.

Od té doby se hrál vyrovnaný fotbal, v 70. minutě Arango hledal na penaltě volného Herrmanna, ten ale netrefil míč a dorážející Oliver Neuville branku přestřelil. Trenér Michael Frontzeck pak obměnil takřka celou ofenzivu a jeho tým najednou začal hrát rychlejší a přímočařejší fotbal.

Stefan Kiessling díky gólu Edina Džeka prohrával v souboji o korunu pro krále střelců a změnit to mohl v 82. minutě. To ale jeho hlavička zaplavala těsně vedle domácí branky. Na druhé straně pak svou největší příležitost zahodil Marco Reus, když po přiklepnutí Neuvilla ze značky pokutového kopu přestřelil branku. Do konce utkání ale už gól nepadl, 3. předkolo Ligy mistrů si zahrají v Brémách a nejlepším střelcem letošní sezony je Edin Džeko.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele