34. kolo
08.05.2010 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - Bayern Mnichov 1:3

Bayern potvrdil oprávněnost zisku titulu i v posledním kole, kdy vyhrál 3:1 v Berlíně a nakonec bundesligu opanoval s pětibodovým náskokem na druhé Schalke. Hertha se s nejvyšší soutěží loučí sympatickým výkonem, favoritovi byla téměř po celé utkání vyrovnaným soupeřem.

Ani jeden z týmů v prvních deseti minutách nenabídl něco, co by mohlo oko fotbalového fanouška potěšit, poté však už začal favorit úřadovat, přehrávat Berlíňany a vytvářet ši šance. Ta první přišla ve dvanácté minutě, Ribéry postrčil Steina a dostal se do výborné pozice, místo střely ale ještě přihrával Olićovi a toho vychytal Drobný. Ve dvacáté minutě ale již Bayern vedl, když Oliće vybídl tentokrát Robben a chorvatský útočník se z úhlu trefil přesně na zadní tyč - 0:1.

Chvíli nato nečekaně vypálil Müller a Drobný měl hodně starostí, aby míč vyrazil nad břevno, na opačné straně hřiště zase Ramos vybídl Piszczeka, ten ale jen nastřelil vybíhajícího Butta. Strážce hostující svatyně se pak vytáhl po půlhodině hry, kdy skvěle vyrazil povedený přímý kop Kobiašviliho, jeho protějšek z české brankářské školy musel do poločasu už jen tlumit tvrdou, ale neumístěnou bombu Ribéryho.

Po obrátce se změnily role na hřišti, Hertha začala svého soupeře přehrávat a drala se za vyrovnáním. Raffaelovu ránu z kroku ještě vyrazil Butt, který chvilku nato nemusel zasahovat proti Kačarovi, v 60. minutě ale již byl stav zápasu srovnán. Cícero si na levé straně pohrál s van Buytenem a předložil míč Ramosovi, který před prázdnou brankou již neměl problém zakončit - 1:1.

V následujících minutách měli domácí nadále mírně navrch a Butta ohrozil další střelou z dálky aktivní Raffael, v 74. minutě ale Bayern předvedl rychlý brejk, Müller posunul míč do středu Robbenovi a ten svoji skvělou levačkou zacílil přesně - 1:2. O deset minut později provětral bavorskou obranu střídající Ebert, jenže v poslední možné chvíli byl zblokován a místo toho Bayern přidal pojistku - v 87. minutě skončila tečovaná střela Contenta na břevně a dorážející Robben již neměl problémy uzavřít na konečných 1:3.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Arne

3:1 a rozlučka, jak má být...

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Van Buyten

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele