34. kolo
08.05.2010 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 0:0

Na Schalke dolehla v Mainzu deka a nedokázalo zvítězit ani tam. Schalke tak poputuje do základní skupiny Ligy mistrů, Mainz zakončil povedenou sezonu na devátém místě.

Diváci na Bruchwegu viděli slibný první poločas. Již v osmé minutě se proti Amrimu z těsného úhlu vyznamenal Neuer. V 16. minutě se pak musel hostující brankář blýsknout proti ráně Zabavníka ze sedmnácti metrů, na což mohlo jít do vedení Schalke. Edu ale i přes Farfanovo chytré řešení situace neuspěl.

Kompaktnější fotbal v první půli hráli Königsblauen. Po třech pokusech Schürrleho se opět vytáhl skvěle chytající Neuer, jenž vytáhl následnou ránu konečky prstu nad břevno. To samé se mu podařilo i ve 41. minutě, kdy podobně zpacifikoval hlavičku Noveskiho. Mainz měl v té chvíli více ze hry. Nejlepší pozici dostal Bancé, ale zakončoval jen z postavení mimo hru. Těsně před přestávkou Schalke opět ukázalo, proč je pouze na druhém místě - Kuranyimu při hlavičce z nulového úhlu po Farfanově centru chybělo jen málo.

Po slibném bezbrankovém prvním poločase se fanoušci mohli těšit na další fotbalový zážitek z poločasu druhého. Po prvních pěti hluchých minutách se v 51. minutě uvolnil Amri, ale neuspěl. Podobně si za dvě minuty počínal i Kuranyi, jenž z otočky sestřelil jen domácího brankáře Müllera. Mainz se pak dostal ke dvěma střelám zpoza šestnáctky, ale jak Bancé, tak i Amri Neuerovu branku těsně minuli.

Na dlouhou dobu zbraně utichly. V 74. minutě se před brankou sám zjevil Ivanschitz a Neuer se mu hodil pod nohy. Sudí Babak Rafati situaci správně vyhodnotil a po faulu na rakouského záložníka odpískal penaltu. Exekutor Miroslav Karhan si ale vybral špatnou stranu a nechal vyniknout skvělého Neuera. To bylo ze zápasu vše. Velkým neštěstím by zřejmě bylo, kdyby Mainz triumfoval díky penaltě čtvrt hodiny před koncem.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele