34. kolo
08.05.2010 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Dortmund 3:1

Dortmund nezvládl ve Freiburgu druhý poločas a ještě se musel obávat, aby si nakonec účast v Evropské lize nemusel vybojovat až v předkole. Freiburg tak podtrhl dokonalý závěr sezony.

BVB se snažilo od začátku utkání hrát aktivněji a dařilo se mu to. V druhé minutě se po rohovém kopu v těsné vzdálenosti od branky neprosadil Barrios, na což navázal o osm minut později i Grosskreutz. To bylo ale na dlouhou dobu vše, dortmundský brankář Weidenfeller v brance mohl klidně celý první poločas prospat. Dortmund se totiž postaral o poslední výraznější příležitost první půle, když Hajnalův volný kop skončil těsně nad brankou. Domácí se ani do poločasu neprobrali a jen díky nemohoucnosti hostí se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhé dějství bylo už úplně jiným šálkem kávy. Valdez s Grosskreutzem se skvělou kombinací postarali o devatenáctý gól argentinského dravce Lucase Barriose. Domácí trenér Robin Dutt na to reagoval dvojím střídáním v 58. minuty, které se mu vyplatilo hned o dvě minuty později. Hummels zaváhal a Idrissou razantní střelou srovnal.

Bádenský tým najednou začal hrát bez ostychu, což vyústilo v druhý gól v dortmundské síti. Jäger nabil ostrými v pokutovém území Cissému, jenž nezaváhal a ještě ve třetí minutě nastavení se druhým gólem postaral o to, že Freiburg poprvé vyhrál utkání, ve kterém jako první prohrával.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele