Bundesliga - souhrn 33. kola

11.05.2019, 17:30, aktualizováno 12.05.2019, 20:01
Komentáře a souhrny
O německém mistrovi se rozhodne až v posledním kole, Dortmund totiž porazil Düsseldorf a Bayern veze jen bod z Lipska. Leverkusen pouze remizoval se Schalke, zatímco Gladbach v boji o čtvrté místo nezaváhal v Norimberku, pro ten porážka 0:4 znamená definitivní jistotu sestupu. Frankfurt v neděli překvapivě podlehl Mainzu a nevyužil možnost posunu na čtvrtou příčku...

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 0:2

12.05.2019 18:00

Góly: 53. Anthony Ujah, 57. Anthony Ujah

Orli nemohli hrát v sobotu, jelikož ve čtvrtek bylo na programu semifinále Evropské ligy proti Chelsea, které svěřenci Adiho Hüttera prohráli na penalty. V německé nejvyšší soutěži je však před závěrečným kolem pořád o co hrát.

Bayer Leverkusen a Borussia Mönchengladbach mají lepší výchozí pozici. A to ještě z druhé strany doráží Wolfsburg s Hoffenheimem. Eintracht začal doma lépe a v 18. minutě centroval Kostić na kolegu Rebiće, který jedenáctou branku v sezoně nepřidal. Tři minuty poté si pořádně oddechnul Kevin Trapp.

Pierre Malong střílel z dálky a Simon Falette cestou balon tečoval do protipohybu vlastního gólmana. Naštěstí pro Frankfurt kulatý předmět zamířil těsně vedle tyče. Diváci v Commerzbank-Areně tedy během úvodního dějství branku neviděli. Nedlouho po změně stran padly hned dvě a pod obě se podepsal Anthony Ujah.

Bývalý spolehlivý střelec 1. FC Köln ve třiapadesáté minutě těžil z výborné práce Jean-Philippa Matety, který si povodil obránce a svému kolegovi z útoku servíroval jako na zlatém podnosu. Pravda, Kevin Trapp si na balon sáhnul, ale v cestě za svá záda mu nezabránil - 0:1. Za další čtyři minutky to bylo pro die Nullfünfer i pro Ujaha ještě veselejší.

Jean-Philippe Gbamin mu poslal přihrávku do vápna, kde se osmadvacetiletý rychle útočník otočil a pravačkou po zemi vyzrál na domácího gólmana - 0:2. Kouč Hütter pak poslal do ofenzivy čerstvé síly, avšak více než nemastné neslané pokusy Kostiće a Rebiće se jeho výběru vyprodukovat ke své škodě nepodařilo.

Před závěrečným kolem jsou karty rozdány velice pestře. Pokud Eintracht porazí v Mnichově Bayern a Dortmund vyhraje nad Gladbachem, stane se BVB mistrem. Orli zároveň ale musejí doufat v bodový zisk Herthy. Mohuč naopak přivítá doma Hoffenheim s vidinou toho, že nemá co ztratit. Naopak si může v konečném zúčtování i o dvě místa polepšit.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 0:1

11.05.2019 15:30

Góly: 39. Johannes Eggestein

Werder sehrál velice povedené jaro, během kterého si vysloužil u soupeřů veliký respekt. O síle Zelenobílých se přesvědčilo i TSG, které utrpělo na vlastním stadionu teprve třetí porážku v sezoně.

První šanci si připsal už ve 4. minutě po rohovém kopu Augustinsson, jenže mířil přímo do středu brány. Následně to na jedné straně zkoušel Ádam Szalai a na té druhé se zastřeloval Johannes Eggestein. Po něm neměli optimálně seřízená mířidla Belfodil a znovu Szalai. V osmatřicáté minutě se velké šanci ocitnul Andrej Kramarić a za Pavlenkou zvonila pravá tyč.

Klíčový moment, protože hned z protiútoku hosté udeřili. Eggestein nejprve na Baumanna nevyzrál, ale míč se odrazil k Milotu Rashicovi, který z levé strany nacentroval a tentokrát se Maximilianův mladší bratr už dokázal hlavou prosadit - 0:1. Právě starší z bratrů Eggesteinových skóroval tři minuty poté, jenže rozhodčí Bastien Dankert jeho gól odvolal.

Důvod byl vcelku úsměvný, protože pro změnu Johannes Eggestein zasáhl při souboji Ermina Bičakčiće. Poločas tedy skončil lépe pro Kohfeldtův výběr. Po změně stran dlouho nebyly žádné velké příležitosti k vidění, takže se diváci museli spokojit s nemastnými neslanými střelami od Kadeřábka, Belfodila a na druhé straně od Rashicy.

Ve dvaasedmdesáté minutě to byl znovu sedmadvacetiletý útočník Ishak Belfodil, kdo hlavou pořádně zaměstnal gólmana Pavlenku. Ludwig Augustinsson měl potom na kopačce pojistku, jenomže selhal. Česká jednička ve službách brémského celku se pak musela vytáhnout ještě proti šancím Reisse Nelsona, Andreje Kramariće a pochopitelně Belfodila. Hoffenheim dohrává sezonu v Mohuči, zatímco Werder věří, že se podaří uhrát dobrý výsledek proti RB Lipsko.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf 3:2

11.05.2019 15:30

Góly: 41. Christian Pulisic, 53. Thomas Delaney, 90+2. Mario Götze - 47. Oliver Fink, 90+5. Dawid Kownacki

Dortmund se ve 33. kole Bundesligy postavil v domácím prostředí proti Fortuně Düsseldorf. Domácí před zápasem věděli, že jim ani výhra nemusí stačit na udržení v boji o titul, nakonec však dostali ještě šanci bojovat až do posledního kola, neboť svou povinnost splnili a Bayern naopak tu svou nezvládl a ztratil.

Favreho parta měla celý ročník rozjetý na výbornou především díky skvělému podzimu. Na jaře však začali Dortmundští klopýtat, čehož jejich mnichovský rival náležitě využil a vzal boj o titul do svých rukou. Před tímto kolem dělily oba aspiranty na titul čtyři body, z čehož je zřejmé, že kdyby oba týmy vyhrály, bylo by hotovo. Hosté se dokázali zachránit s velkým předstihem, když si svými výkony dokázali zajistit pohodlnou jedenáctou příčku Bundesligy.

První zajímavý okamžik přišel po dvaceti minutách zápasu. Lukebakio se dokázal probojovat k zakončení a prostřelit domácího brankáře Hitze, gól mu však nebyl nakonec uznán pro předchozí ofasjdové postavení. O tři minuty déle odpověděli dvojitou šanci domácí. Nejprve se pokusil skórovat Guerreiro, jeho střelu ale Rensing vyrazil. Z následné dorážky se pokusil vsítit branku Pulisic, ani on však nebyl úspěšný.

Ve 41. minutě se poslední jmenovaný přece jen dočkal a otevřel skóre dnešního zápasu. Delaney si naběhl na centr a hlavou sklepl míč před branku, kde neměl Pulisic problém jej taktéž hlavou usměrnit do sítě - 1:0, poločasový stav. Hosté odpověděli ihned po přestávce. Ve 47. minutě Suttner nacentroval zleva přímo na hlavu Kawnackiho, jenž se nemýlil - 1:1.

V 53. minutě šel Dortmund znovu do vedení. Delaney se po své zblokované střele dostal k dorážce a levou nohou poslal míč přímo do dolního rohu branky - 2:1. O tři minuty později Hitz ve vápně sestřelil Lukebakia a kopala se penalta. K ní se postavil sám faulovaný hráč hostí a poslal míč vedle branky domácích.

Na začátku poslední desetiminutovky utkání přišel nepříjemný moment pro hosty. Bodzek nevybíravě fauloval Sancha a obdržel za svůj zákrok přímou červenou kartu, hosté tedy dohrávali v početní nevýhodě. Toho v 92. minutě využil Götze a ranou po zemi do levého dolního rohu branky Fortuny zvýšil na 3:1. Hostům se v 95. minutě ještě povedlo výsledek zkorigovat druhým gólem Kownackiho na 3:2, s rozdělením bodů už však tento gól nic neudělal. Dortmund tedy v napínavém souboji porazil Düsseldorf 3:2.

Domácí díky této výhře a remíze Bayernu s Lipskem ztrácejí na Bavořany už jen dva body. V dalším kole tak nutně musí porazit venku Mönchengladbach a doufat, že Frankfurt vyloupí Allianz Arenu. Hosté zůstávají i po této prohře na jedenáctém místě tabulky.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Schalke 04 1:1

11.05.2019 15:30

Góly: 31. Kai Havertz - 47. Guido Burgstaller

Bayer Leverkusen v rámci předposledního kola Bundesligy přivítal na svém stadionu Schalke. Domácí stále bojují o účast v evropských pohárech a čím blíž je konec sezóny, tím je důležitější je neztrácet body. To se jim ale v tomto případě nepovedlo a Schalke si připsalo po Dortmundu další krádež bodů ze hřiště rivala z vrchní části tabulky.

Farmaceuti se díky demolici konkurenčního Frankfurtu v posledním kole vyšvihli na páté místo tabulky a dotáhl se tak právě na čtvrtý Eintracht. Schalke minulý týden sice jen remizovalo s Augsburgem, ale jelikož šestnáctý Stuttgart prohrál v Berlíně, vyhnul se klub z Gelsenkirchenu baráži a tedy i poslední možnosti pádu o patro níže.

Utkání začali aktivněji domácí fotbalisté. Ve 12. minutě se v první šanci zápasu ocitl Brandt, míč ovšem napálil pouze do břevna, od něhož se kulatý nesmysl odrazil k nohám osamoceného Vollanda, jenž pro změnu orazítkoval tyč branky Schalke.

Další zajímavý moment přišel ve 31. minutě duelu a jednalo se o první branku tohoto utkání. Havertz se dostal k odraženému míči na kraji pokutového území a levačkou jej uklidil do dolního rohu Nübelovy svatyně - 1:0. O pouhých šest minut mohl za Schalke odpovědět Burgstaller, jeho pokus ale úspěšně vykryl Hradecky.

Dvě minuty po poločasové pauze už však bylo srovnáno. Burgstaller byl vyslán kolmicí do další šance a obloučkem s přehledem přehodil Hradeckého - 1:1. V 52. minutě Volland fauloval ve vápně McKennieho a Schalke mělo výhodu pokutového kopu, kterou však Caligiuri nevyužil a nabídnutou penaltu neporměnil. V 71. minutě nařídil hlavní sudí další penaltu pro hosty, po přezkoumání situace u videa ale svůj původní verdikt odvolal.

V 89. minutě mohl zápas rozhodnout svým druhým gólem Burgstaller, avšak hlavou míč usměrnil pouze do horní tyče branky Leverkusenu. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

Z bodu budou mít pravděpodobně větší radost hostující fotbalisté, neboť díky němu zkomplikovali Leverkusenu boj o pohárovou Evropu. Domácí kvůli této ztrátě a výsledkům souběžně hraných zápasů dali možnost Frankfurtu utéct jim na rozdíl dvou bodů a navíc se nechali přeskočit Mönchengladbachem.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Bayern Mnichov 0:0

11.05.2019 15:30

Góly: -

Bayernu stačilo k zisku titulu vyhrát jakýmkoli výsledkem na hřišti Lipska, jemuž v této sezoně už v podstatě o nic nejde, neboť má jisté třetí místo. Bavořané však nedokázali svému soupeři dát ani jednu branku a vzhledem k tomu, že totéž platí i pro domácí fotbalisty, odcházeli fanoušci ze stadionu zklamaní bezbrankovou remízou.

Domácí tým, který od budoucí sezóny bude mít pod taktovkou nynější trenér Hoffenheimu Nagelsmann, si zajistil už v předchozích týdnech definitivu umístění v TOP 3 Bundeligy s malou šancí na zisk druhého místa či dokonce titulu. Mnichovští se v posledních měsících oklepali a nabrali slušnou formu, jež je společně s výkyvy Dortmundu vynesla na samý vrchol ligy, na němž měli před utkání výhodu čtyř bodů navíc oproti BVB, tudíž mohli v případě výhry dnes slavit titul.

Utkání se neslo už od začátku v duchu urputného boje, proto není až takovým překvapením, že na první šanci museli příznivci obou stran čekat až do 39. minuty. Gnabry střílel míč z voleje, ale brankář domácích Gulácsi dobře zasáhl. Víc šancí první poločas nenabídl.

V 50. minutě se hostům podařilo vsítit potřebný gól, který však Goretzkovi nebyl uznán pro předchozí ofsajd, v němž se nacházel Lewandowski. Polský útočník měl na svědomí úplně poslední příležitost ke skórování v tomto utkání, bohužel pro něj a jeho tým ale z přímého kopu z hranice vápna nedokázal o chlup trefit bránu Lipska. RB tak remizoval s Bayernem 0:0.

Domácí tak potvrdili své třetí místo a dali šanci druhému Dortmundu zasáhnout ještě do boje o titul. Kovaćovi svěřenci musí příští týden bodovat doma proti Frankfurtu nebo doufat v zaváhání BVB, aby mohli slavit sedmý titul v řadě.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3:0

11.05.2019 15:30

Góly: 45+1. Gonzalo Castro, 55. Anastasios Donis, 83. Daniel Didavi

Schalke je pět bodů daleko a předposlední Hannover celek z Bádensko-Württemberska už také nemůže ohrozit. Ve dvojzápase o udržení se střetne s jedním z trojice Paderborn, Hamburk a Union Berlín.

Už po třech minutách to vypadalo, že Vlci poprvé kousnou. Williamův pokus se však neujal. Ve 4. minutě to byl právě brazilský obránce William de Asevedo Furtado, kdo ve vlastní šestnáctce svedl pochybný souboj s Nicolásem Gonzálezem. Felix Brych si vše zkontroloval na videu a rozhodl, že se žádná penalta kopat nebude.

Následně to z dálky zkoušeli Akolo a Esswein. První jmenovaný si schoval do konce úvodního dějství ještě jednu nepřesnou střelu. Jeho spoluhráč Anastasios Donis na Pervana rovněž nevyzrál. Na druhé straně se neujaly dalekonosné pokusy Arnolda a Mehmediho. V předposlední minutě řádné hrací doby vymyslel na Zielera pořádnou kulišárnu Maximilian Arnold.

Z nějakých šedesáti metrů nepadají góly příliš často. A nepadl ani tentokrát, protože balon skončil na síti, nikoli v ní. Ještě před poločasovým odchodem do šaten se fanoušci VfB stejně mohli radovat. Donis vykulil pro Gonzala Castra, který stál nějakých dvacet metrů od branky, když se do balonu pořádně opřel.

Jeho ránu cestou tečovali dva borci a o levou tyč putovala za Pervanova záda - 1:0. Klasický "šatňák" byl tedy na světě a domácím dodal do druhých pětačtyřiceti minut potřebné sebevědomí. Po změně stran nejprve skočil Kabak do střely Gerhardtovi, a poté svěřenci Nika Williga pojistili svoje do té doby jednobrankové vedení.

Didavi přihrával z levé strany na bližší tyč, kde Donis v nesnadné pozici zacílil pravačkou k té vzdálenější - 2:0. Během následujících minut se situace na hrací ploše značně uklidnila a další velkou příležitost si mohl připsat až González, kdyby ji tak nezazdil. To Didavi si po přihrávce kapitána Christiana Gentnera udělal v šestnáctce prostor a jeho pokus na bližší tyč nemohl Pavao Pervan při nejlepší vůli zastavit - 3:0.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hertha BSC 3:4

11.05.2019 15:30

Góly: 10. André Hahn, 50. Michael Gregoritsch (pen.), 70. Michael Gregoritsch - 47. Marvin Plattenhardt, 66. Marko Grujić, 75. Salomon Kalou, 90+2. Salomon Kalou (pen.)

Stará dáma rozhodla o svém vítězství až v nastaveném čase, kdy proměnil pokutový kop Salomon Kalou. Celek z hlavního města Německa zakončí sezonu na desátém nebo jedenáctém místě. Augsburg si oproti minulému ročníku o něco pohorší.

Většina diváků ve WWK Areně se poprvé radovala z gólu už ve 3. minutě. Jenomže předčasně, protože se ukázalo, že Georg Teigl stál v ofsajdu. Sedm minutek poté už to bylo lepší. Jan Morávek přiťuknul na Andrého Hahna, který vypálil z nějakých dvaadvaceti metrů. A snad i díky tomu, že balon prošel mezi nohama Fabiana Lustenbergera, jej Thomas Kraft viděl až na poslední chvíli - 1:0.

Po osmnácti minutách hry se snažil odpovědět Karim Rekik. Jeho střela z dálky však evidentně nevyšla podle představ. Lazarova rána byla nadějnější, jenže se jí do cesty postavil obětavý Reece Oxford. Poté zavládl na trávníku na nějakých patnáct minut relativní klid. Následně se hosté vehementně snažili o vyrovnání, jenže postupně selhali Duda, Klünter, Skjelbred i Grujić. To, co nezvládnul nikdo z uvedené čtveřice, se podařilo dvě minuty po startu druhého dějství Marvinu Plattenhardtovi. Ondrej Duda mu naservíroval míč za obranu, kde se do něj z první položil. S tímhle nemohl Gregor Kobel nic dělat - 1:1. Nerozhodný stav vydržel pouze tři minuty. Pak sáhnul ve vlastním vápně Rekik do obličeje Teiglovi a rozhodčí Guido Winkmann ukázal na penaltový puntík.

Michael Gregoritsch mířil na pravou stranu, zatímco gólman si vybral opačnou, takže nebylo co řešit - 2:1. Berlíňané situaci nezabalili a brzy si vypracovali další šance. Nejprve to zkoušel Grujić a po něm dvakrát Duda. První jmenovaný si schoval svůj gól na šestašedesátou minutu, když zblízka uklidil hlavou mezi tři tyče centr Valentina Lazara od rohového praporku - 2:2.

Teď byla opět řada na domácích, kteří misky vah brzičko překlopili zase na svou stranu. Za čtyři minutky servíroval Marco Richter pro Gregoritsche, který střílel podél padajícího Krafta - 3:2. Jeho druhá trefa v utkání byla záhy vynulována prvním zásahem Salomona Kaloua. V pětasedmdesáté minutě se útočník z Pobřeží slonoviny prosadil hlavou po dalším Lazarově centru - 3:3.

Stejnou částí těla pak dvakrát zazlobil Davie Selke, nicméně rozhodnutí bylo tentokrát na Kalouovi. V nastaveném čase Oxford ve velkém čtverci lehce zavadil o nohu čerstvě vystřídavšího Pascala Köpkeho, který se ochotně skácel k zemi. Sudí si byl jistý a reprezentant zmíněné africké země volil za mohutného pískotu tribun jistotu - kop do středu brány.

Hertha po výsledku 4:3 připisuje jedenáctou výhru v sezoně a v závěrečném kole dorazí na Olympijský stadionu Bayer Leverkusen. Augsburg má teď na kontě sedmnáct porážek a statisticky pátou nejhorší obranu v soutěži. Za týden zajíždí do Volkswagen Areny, kde hraje svoje domácí zápasy VfL Wolfsburg.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - SC Freiburg 3:0

11.05.2019 15:30

Góly: 39. Waldemar Anton, 51. Ihlas Bebou, 81. Walace

HDI Arena viděla minimálně na rok poslední bundesligový mač. Díky výhře Stuttgartu nad Wolfsburgem je totiž barážová příčka nedostižná. Streichův tým už má delší dobu záchranu jistou, takže může spíše spřádat plány do budoucna.

Pokud by se HSV v každém zápase prezentovalo takovýmto výkonem, dost možná by bojovalo o Ligu mistrů. Domácí byli od začátku aktivnější a zejména Bebou s Mainou dělali defenzivě soupeře veliké problémy. První střelu si však připsal Hendrik Weydandt. Bohužel pro svého zaměstnavatele nebyla z nejpřesnějších.

V pětadvacáté minutě servíroval Maina kolegovi Pribovi, který stál v podstatě na penaltovém puntíku. Jenže se zalekl blízko stojících protihráčů a v tísni netrefil dobře. Prakticky ze stejného místa se nedlouho poté toužil prosadit Bebou. Z dobré práce Weydandta ale ke škodě příznivců na stadionu nic nevytěžil.

To Waldemar Anton byl v závěru čtvrté desetiminutovky přesnější. Edgar Prib posadil svou standardní situaci přímo na hlavu svého 189 centimetrů vysokého spoluhráče a bylo to 1:0. Velikou radost mohl zdvojnásobit za další tři minutky sám Prib. Alexander Schwolow ovšem dokázal s vypětím všech sil vytěsnit balon do bezpečí.

Největší šanci Freiburgu zahodil po Grifově pobídce Nils Petersen. V jednapadesáté minutě to bylo pro Hannover zase veselejší. Roland Sallai si ideálně nepohlídal postavení, takže mohl Maina přihrávat před bránu na osamoceného Beboua, jenž si před Schwolowem věděl rady - 2:0. Dvě minuty poté neměl Weydandt daleko k tomu, aby napodobil svého kamaráda. Kdyby z toho nebyla jenom boční síť.

Marvin Bakalorz pak po rohovém kopu nedopravil kulatý předmět na místo určení. To se podařilo až Walaceovi o deset minut později. Jeho parádní rána z dálky k pravé tyči učinila takovou pěknou tečku za celým tímto duelem. Minimálně na rok závěrečný zápas mezi elitou odehraje skvadra Thomase Dolla v Düsseldorfu. Freiburg se střetne s rovněž sestupujícím Norimberkem.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach 0:4

11.05.2019 15:30

Góly: 56. Josip Drmić, 63. Lukas Mühl (vl.), 65. Thorgan Hazard, 80. Denis Zakaria

Svěřenci Borise Schommerse měli poslední šanci na to, aby se pokusil alespoň oddálit sestup. Situaci však neměli ve svých rukou a jubilejní dvacátá porážka vlastně ani nemusí tolik vadit, jelikož v souběžně hraném utkání Stuttgart porazil Wolfsburg.

První velkou šanci si v 7. minutě připsal na konto Denis Zakaria. Střílel z dobré pozice, jenomže ukázal, že dávat góly nemá v popisu práce. Domácí nehráli špatně, ale jako přes kopírák si hráči nepotykali s finální přihrávkou. A když už se ve čtyřiadvacáté minutě dostal Tim Leiboid ke střele, Nico Elvedi mu pokazil radost.

V závěru úvodního dějství předvedli výbornou kombinaci Misidjan, Ishak a Behrens, přičemž poslední jmenovaný ztroskotal na připraveném Matthiasi Ginterovi. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu. Po změně stran se Norimberští osmělili dalšími dvěma možnostmi, které měli na svědomí Eduard Löwen a Sebastian Kerk. Nicméně Yanna Sommera nemohly při nejlepší vůli vystrašit.

Chleba se začal lámat v 56. minutě. Hofman famózně prostrčil do vápna na nabíhajícího Drmiće, který byl rychlejší než vybíhající Mathenia a špičkou kopačky poslal hosty do vedení - 0:1. Pro Der Club krutá desetiminutovka pokračovala ve třiašedesáté minutě. Traoré přihrával z levé strany před bránu a Lukas Muhl neomylně zacílil do vlastní brány - 0:2.

A za další dvě minutky bylo definitivně rozhodnuto, neboť Traoré našel před bránou vlastního spoluhráče. Pro Thorgana Hazarda pochopitelně nebyl vůbec problém z necelých dvou metrů zakončit do odkryté klece - 0:3. Mikael Ishak se ještě pokusil snížit, jenže mu nebylo přáno. Naopak Hříbata se šest minut poté znovu prosadila.

Nalevo stojící Hazard vrátil zpět na hranici vápna, odkud pravačkou po zemi neomylně mířil k pravé tyči Denis Zakaria - 0:4. Gladbach o skóre drží post zaručující Ligu mistrů. Ale musí doufat v zaváhání Frankfurtu, který kvůli semifinále Evropské ligy odehraje svůj zápas proti Mohuči až v neděli. Heckingův tým v posledním kole natrefí na Borussii Dortmund. Norimberk se střetne s Freiburgem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33236483:3175
2.Borussia Dortmund33227479:4473
3.RB Lipsko33199562:2766
4.Borussia Mönchengladbach331671055:4055
5.Bayer Leverkusen331741264:5155
6.Eintracht Frankfurt33159959:4354
7.VfL Wolfsburg331571154:4952
8.TSG Hoffenheim331312868:4851
9.Werder Brémy331311956:4850
10.Hertha BSC3311101248:5243
11.Fortuna Düsseldorf331251647:6441
12.1. FSV Mainz 05331171542:5540
13.SC Freiburg337121441:6033
14.FC Augsburg33881750:6332
15.Schalke 0433881737:5532
16.VfB Stuttgart33762032:7027
17.Hannover 9633562230:6921
18.1. FC Norimberk333102025:6319

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
Rudnevs

Rozhodnutie o titule v poslednom kole, to sme tu dlho nemali. Ale ja by som to napätie trochu miernil, ono to znie dobre, ale je to prakticky stále len odloženie osláv Bayernu, Dortmund nemá veľké šance. Každopádne, palec hore pre Leipzig i Düsseldorf za to, že nekazili hru a šli do toho naplno. Pri Fortune som sa až čudoval, ako o to v závere bojovali, hoci im to mohlo byť jedno.

Inak, Stuttgart pod Willigom celkom ide, tí podľa mňa tú baráž vyhrajú nech už to bude proti komukoľvek (vzhľadom na súčasnú formu tipujem do baráže Union alebo HSV, ale však uvidíme zajtra a o týždeň). Hannover sa pekne rozlúčil s prvou ligou, ale už len to, že oni a Nürnberg pri takýchto výkonoch mali ešte v predposlednom kole aspoň teoretickú šancu, bol celkom zázrak.

Konferenz bola dnes parádna, posledné dve kolá sú TOP...

Reagovat
smazaný uživatel

Má Frankfurt nějaké zvláštní vztahy s Bayernem nebo Dortmundem? Jde mi o to, jestli to Bayernu příští kolo pustijou, nebo do toho půjdou naplno.

Reagovat
smazaný uživatel

I když asi budou chtít vyhrát, aby se dostali do LM.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Rudnevs

Jj, to bude motivácia... Vzťahy ani s jedným nemajú (Bayern moc nemusia, ale to v DE takmer nikto), ale aj keby mali, tak to podľa mňa nemá nejaky vplyv na to, ako klub zahrá. Vzťahy medzi klubmi sa v podstate zväčša aj tak týkajú len fanúšikov.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, ještě tu maličká naděje je...

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, že ta sezóna vypadá blbě po ztrátě toho náskoku, ale bojovat teoreticky v posledním kole ještě o titul, Favre rozhodně zažil hodně úspěšnou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Logan

TO revier derby teď hodně bolí. Samozřejmě kdyby BVB vyhrálo možná by Bayern reagoval jinými výsledky, ale prostě to bylo zpackaný.

No a o zápase v Brémách ani nemluvě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkáš. Nicméně nejvíce mě bolí Hoffenheim, tam se to prostě mělo udělat a možná by tak silná krize ani nepřišla.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by musel prohrát, a přeci jen v Monchengladbachu to bude mega těžké urvat.. Asi je to jasné.. Každopádně dobrá sezóna pro BVB.

Reagovat
HSV1887

Jsem ten tvuj nick cetl jako "Goebbels"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Akože si dal nick podľa asistenta HSV...

Reagovat
db18

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Rudnevs

Super, tak nakoniec do BL postúpi Paderborn... Unionu alebo HSV by som to prial stokrát viac. Posledné kolo a zápas HSV - Duisburg bude taký súboj dvoch tímov v depke, jedni nezvládli postup a druhí zostupujú (zostup MSV ma tiež dosť mrzí, taký sympatický tradičný klub, kedysi stály účastník BL a teraz zasa zostup z druhej, navyše im hrozí i to, že nedostanú licenciu na 3. Ligu).

Som zvedavý, čo sa stane s HSV, či a aké budú zmeny, snáď nebude nasledovať scenár TSV alebo Lauternu, ktorí nezvládli postup a nakoniec to s nimi šlo úplne dole vodou. Trénera Wolfa i manažéra Beckera by som si nechal, oni nie su zodpovední. Skôr by som problém videl v tom, že tak krátky čas nestačil na to, aby sa očistili od všetkého toho, čo sa tam “budovalo” za tých x rokov. Ešteže ide preč Lasogga s Holtbym, mohli by sa pridať i ďalšie pozostatky z BL. Lacroix dnes s veľmi slabým výkonom, ešte že je len na hosťovaní. Teraz to bude chcieť nákupy s kreativitou, pretože peniaze nie su. Kinsombi je dobrý začiatok.

Tešíte sa v BL na Paderborn? Ja úprimne ani nie, pre mňa je to dosť nezaujímavý klub. Baráž bude dosť zaujímavá, vychádzam z toho, že do nej pôjde Union, pretože Paderborn v Dresdene imho určite nestratí. To by bolo snáď prvýkrát, čo by som v baráži prial obom klubom, fakt mám dilemu, komu mám fandiť. Union chcem vidieť v BL už dlhú dobu a bola by fakt paráda mať ich tam, ale zas zostup Stuttgartu si neprajem.

Reagovat
Jeňa

Netěším, a myslím si, že stejně hned spadnou

Reagovat
smazaný uživatel

Padeborn je neskutečně nezajímavý. To už radši opravdu to HSV. Union by byl naprosto parádní, ale mám úplně stejné dilema, protože Stuttgartu setrvání přeju taky. Budu doufat, že Dynamo nějakým zázrakem uspěje

Reagovat
db18

Paderborn nee... Ale doufam, že se tam dostane aspoň Union, i když by VfB chybělo...

Reagovat
andrew96

Lacroix byl až neuvěřitelně špatný.

Mně Paderbornu nějak extra vadit nebude, celkově mám rád menší mužstva, která se dostanou nahoru vlastní sympatickou cestou. Byť ten stadion je opravdu zvlášťní. Ještě ale doufám, že půjde přímo Union.

Reagovat
Rudnevs

Ja to tiež niekedy tak mám, že prajem tým menším klubom, trebárs v CL som prial outsiderom alebo i v BL keď je boj o titul a podobne, ale niekedy to cítiš tak, niekedy inak a v konečnom dôsledku je to len o sympatiách.

Ten štadión je zvláštny. Minule som ale čítal, že podľa predlohy v Paderborne postavili štadión v Poľsku, na ktorom hrá Piast Gliwice.

Reagovat
smazaný uživatel

To poslední kolo bude mazec

Reagovat
andrew96

V podstatě jen na Schalke, Fortuně a ve Freiburgu o nic nepůjde.

Reagovat
Rudnevs

Zas na druhej strane je dosť predpovedateľné, čo sa stane. Titul vyhrá Bayern, CL dá Bayer a o zostupe je už rozhodnuté.

Reagovat
andrew96

No uvidíme, já to tak jasně v boji o poháry nevidím. Ale taky nejvíc věřím Bayeru. EL potom snad s Gladbachem a SGE Hoffenheim, Werderu už příliš nevěřím.

Reagovat
didosh

OT:Co ten Hamburg,snad osm zápasů v řadě nevyhrál...

Reagovat
Werkrider

Tak ak v súbojoch o titul nenastane prekvapenie, tak si Leverkusen môže LM vykopať sám.

Reagovat
db18

Achim Beierlorzer bude trénovat Köln.

Reagovat
Rudnevs

Prijimacim pohovorom včera očividne prešiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

https://www.transfermarkt.de/kuhne-riet-im-februar-zur-entlassung-von-wolf-bdquo-fehlende-handlungsbereitschaft-ldquo-/view/news/335738

Tak určite, ešte mali vymeniť ďalších 5 trénerov. Alebo rovno na každé kolo jedného. To je fakt blázon. V tomto si môžu s Ponomarewom podať ruky, hoc ten je ešte asi tak tisíckrát horší. Ešte že Kühne tam už nemá vplyv, inak by si zachvílu fakt mohol podávať ruky s Ponomarewom a Ismaikom na zápasoch 3. Ligy.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele