33. kolo
11.05.2019 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Leverkusen ztratil v boji o LM s trápícím se Schalke

Bayer Leverkusen v rámci předposledního kola Bundesligy přivítal na svém stadionu Schalke. Domácí stále bojují o účast v evropských pohárech a čím blíž je konec sezóny, tím je důležitější je neztrácet body. To se jim ale v tomto případě nepovedlo a Schalke si připsalo po Dortmundu další krádež bodů ze hřiště rivala z vrchní části tabulky.

Farmaceuti se díky demolici konkurenčního Frankfurtu v posledním kole vyšvihli na páté místo tabulky a dotáhl se tak právě na čtvrtý Eintracht. Schalke minulý týden sice jen remizovalo s Augsburgem, ale jelikož šestnáctý Stuttgart prohrál v Berlíně, vyhnul se klub z Gelsenkirchenu baráži a tedy i poslední možnosti pádu o patro níže.

Utkání začali aktivněji domácí fotbalisté. Ve 12. minutě se v první šanci zápasu ocitl Brandt, míč ovšem napálil pouze do břevna, od něhož se kulatý nesmysl odrazil k nohám osamoceného Vollanda, jenž pro změnu orazítkoval tyč branky Schalke.

Další zajímavý moment přišel ve 31. minutě duelu a jednalo se o první branku tohoto utkání. Havertz se dostal k odraženému míči na kraji pokutového území a levačkou jej uklidil do dolního rohu Nübelovy svatyně - 1:0. O pouhých šest minut mohl za Schalke odpovědět Burgstaller, jeho pokus ale úspěšně vykryl Hradecky.

Dvě minuty po poločasové pauze už však bylo srovnáno. Burgstaller byl vyslán kolmicí do další šance a obloučkem s přehledem přehodil Hradeckého - 1:1. V 52. minutě Volland fauloval ve vápně McKennieho a Schalke mělo výhodu pokutového kopu, kterou však Caligiuri nevyužil a nabídnutou penaltu neporměnil. V 71. minutě nařídil hlavní sudí další penaltu pro hosty, po přezkoumání situace u videa ale svůj původní verdikt odvolal.

V 89. minutě mohl zápas rozhodnout svým druhým gólem Burgstaller, avšak hlavou míč usměrnil pouze do horní tyče branky Leverkusenu. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

Z bodu budou mít pravděpodobně větší radost hostující fotbalisté, neboť díky němu zkomplikovali Leverkusenu boj o pohárovou Evropu. Domácí kvůli této ztrátě a výsledkům souběžně hraných zápasů dali možnost Frankfurtu utéct jim na rozdíl dvou bodů a navíc se nechali přeskočit Mönchengladbachem.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele