33. kolo
11.05.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Brémy zkomplikovaly Hoffenheimu cestu do pohárové Evropy

Werder sehrál velice povedené jaro, během kterého si vysloužil u soupeřů veliký respekt. O síle Zelenobílých se přesvědčilo i TSG, které utrpělo na vlastním stadionu teprve třetí porážku v sezoně.

První šanci si připsal už ve 4. minutě po rohovém kopu Augustinsson, jenže mířil přímo do středu brány. Následně to na jedné straně zkoušel Ádam Szalai a na té druhé se zastřeloval Johannes Eggestein. Po něm neměli optimálně seřízená mířidla Belfodil a znovu Szalai. V osmatřicáté minutě se velké šanci ocitnul Andrej Kramarić a za Pavlenkou zvonila pravá tyč.

Klíčový moment, protože hned z protiútoku hosté udeřili. Eggestein nejprve na Baumanna nevyzrál, ale míč se odrazil k Milotu Rashicovi, který z levé strany nacentroval a tentokrát se Maximilianův mladší bratr už dokázal hlavou prosadit - 0:1. Právě starší z bratrů Eggesteinových skóroval tři minuty poté, jenže rozhodčí Bastien Dankert jeho gól odvolal.

Důvod byl vcelku úsměvný, protože pro změnu Johannes Eggestein zasáhl při souboji Ermina Bičakčiće. Poločas tedy skončil lépe pro Kohfeldtův výběr. Po změně stran dlouho nebyly žádné velké příležitosti k vidění, takže se diváci museli spokojit s nemastnými neslanými střelami od Kadeřábka, Belfodila a na druhé straně od Rashicy.

Ve dvaasedmdesáté minutě to byl znovu sedmadvacetiletý útočník Ishak Belfodil, kdo hlavou pořádně zaměstnal gólmana Pavlenku. Ludwig Augustinsson měl potom na kopačce pojistku, jenomže selhal. Česká jednička ve službách brémského celku se pak musela vytáhnout ještě proti šancím Reisse Nelsona, Andreje Kramariće a pochopitelně Belfodila. Hoffenheim dohrává sezonu v Mohuči, zatímco Werder věří, že se podaří uhrát dobrý výsledek proti RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele