33. kolo
11.05.2019 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Dortmund porazil Düsseldorf a díky zaváhání Bayernu může stále získat titul

Dortmund se ve 33. kole Bundesligy postavil v domácím prostředí proti Fortuně Düsseldorf. Domácí před zápasem věděli, že jim ani výhra nemusí stačit na udržení v boji o titul, nakonec však dostali ještě šanci bojovat až do posledního kola, neboť svou povinnost splnili a Bayern naopak tu svou nezvládl a ztratil.

Favreho parta měla celý ročník rozjetý na výbornou především díky skvělému podzimu. Na jaře však začali Dortmundští klopýtat, čehož jejich mnichovský rival náležitě využil a vzal boj o titul do svých rukou. Před tímto kolem dělily oba aspiranty na titul čtyři body, z čehož je zřejmé, že kdyby oba týmy vyhrály, bylo by hotovo. Hosté se dokázali zachránit s velkým předstihem, když si svými výkony dokázali zajistit pohodlnou jedenáctou příčku Bundesligy.

První zajímavý okamžik přišel po dvaceti minutách zápasu. Lukebakio se dokázal probojovat k zakončení a prostřelit domácího brankáře Hitze, gól mu však nebyl nakonec uznán pro předchozí ofasjdové postavení. O tři minuty déle odpověděli dvojitou šanci domácí. Nejprve se pokusil skórovat Guerreiro, jeho střelu ale Rensing vyrazil. Z následné dorážky se pokusil vsítit branku Pulisic, ani on však nebyl úspěšný.

Ve 41. minutě se poslední jmenovaný přece jen dočkal a otevřel skóre dnešního zápasu. Delaney si naběhl na centr a hlavou sklepl míč před branku, kde neměl Pulisic problém jej taktéž hlavou usměrnit do sítě - 1:0, poločasový stav. Hosté odpověděli ihned po přestávce. Ve 47. minutě Suttner nacentroval zleva přímo na hlavu Kawnackiho, jenž se nemýlil - 1:1.

V 53. minutě šel Dortmund znovu do vedení. Delaney se po své zblokované střele dostal k dorážce a levou nohou poslal míč přímo do dolního rohu branky - 2:1. O tři minuty později Hitz ve vápně sestřelil Lukebakia a kopala se penalta. K ní se postavil sám faulovaný hráč hostí a poslal míč vedle branky domácích.

Na začátku poslední desetiminutovky utkání přišel nepříjemný moment pro hosty. Bodzek nevybíravě fauloval Sancha a obdržel za svůj zákrok přímou červenou kartu, hosté tedy dohrávali v početní nevýhodě. Toho v 92. minutě využil Götze a ranou po zemi do levého dolního rohu branky Fortuny zvýšil na 3:1. Hostům se v 95. minutě ještě povedlo výsledek zkorigovat druhým gólem Kownackiho na 3:2, s rozdělením bodů už však tento gól nic neudělal. Dortmund tedy v napínavém souboji porazil Düsseldorf 3:2.

Domácí díky této výhře a remíze Bayernu s Lipskem ztrácejí na Bavořany už jen dva body. V dalším kole tak nutně musí porazit venku Mönchengladbach a doufat, že Frankfurt vyloupí Allianz Arenu. Hosté zůstávají i po této prohře na jedenáctém místě tabulky.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
manuelo neuero

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele