Bundesliga - preview 33. kola

11.05.2019, 08:42, aktualizováno 12.05.2019, 08:43
Previews
Jedním důležitým zápasem bude dnes dohráno předposlední kolo německé ligy. Leverkusen včera jenom remizoval se Schalke a nabídl velkou možnost Frankfurtu - pokud Eintracht zvládne souboj s Mainzem, poskočí na čtvrté místo a k dispozici bude mít náskok dvou bodů...
Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05  (neděle 18:00)
Zatímco Die Nullfünfer mohou dohrávat sezonu relativně v poklidu, ve Frankfurtu zažívají rušné období. Začalo nečekaným výpraskem 1:6 v Leverkusenu, po kterém následovalo vypadnutí z Evropské ligy. Finále přitom bylo na dosah, leč na penalty postoupila Chelsea.

"Chelsea jsme pořádně potrápili a odcházíme se vztyčenými hlavami. Ale takový je fotbal. Musíme se s porážkou smířit a jít dál. Rozhodně veliký respekt k penaltovým střelcům. Sám jsem se sotva držel na nohách. Když vidíte, kolik fanoušků nás oslavovalo ... Z toho jsem měl až husí kůži. Je to šílené. Chtěli jsme pro ně vybojovat finále, ale štěstí nebylo holt zrovna na naší straně," nechal se po zápase slyšet pravý obránce Danny da Costa.

Jeho nadřízený, kouč Adi Hütter po předchozí partii v BayAreně prohlásil: "Tohle je hodně černý den. Na hráče rozhodně křičet nehodlám. To není můj styl. Musím se pokusit zvednout jim sebevědomí, aby se vše vrátilo do zajetých kolejí. Dnes jsme hráli fakticky hrozně, ale šance na Ligu mistrů navzdory tomuto strašlivému výkonu pořád žije."

Ano, Orli stále poletují na čtvrtém místě, avšak pouze zásluhou lepšího skóre. Vedle Die Werkself dotírají Gladbach, Wolfsburg a Hoffenheim. Jakékoliv zaváhání by se nemuselo vyplatit, což po náročném mači v rámci semifinále Evropské ligy nebude snadné. Naštěstí jediným zraněným fotbalistou v kádru klubu z Commerzbank-Areny zůstává Taleb Tawatha.

V dresu Mohuče do hry určitě nenaskočí René Adler, Philipp Mwene, Emil Berggreen a Karim Onisiwo zřejmě ještě nebude připraven odehrát celých devadesát minut. Naopak Guilio Donati vyléčil svalové problémy a měl by obhospodařovat pravou stranu obrany. Mohuč si na soupeře věří, přestože ve Frankfurtu vyhrála naposledy v roce 2012.

Sebevědomí dodalo i střetnutí s RB Lipsko, které se pro družinu Sandro Schwarze nevyvíjelo zrovna dvakrát příznivě, ale nakonec skončilo remízou 3:3. "Jsem na svůj tým hrdý. Především na způsob, jakým jsme dnes chtěli hrát fotbal. Za stavu 1:3 jsme ukázali silnou vůli. Bylo to hodně intenzivní a na stadionu byla cítit zvláštní energie. Za ten bod jsme rozhodně šťastní," radoval se čtyřicetiletý kouč. Proti Eintrachtu to však s velkou pravděpodobností nebude o nic méně intenzivní.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - G. Fernandes - da Costa, Rode, Gacinovic, Kostic - Paciencia, Rebic
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, Niakhaté, A. Hack, Aaron - Gbamin - Ri. Baku, Latza - Boetius - Mateta, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.66 - 5.43
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
TSG Hoffenheim - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Utkání Hoffenheimu s Brémami nabídne souboj dvou celků, které se nacházejí těsně za postupovými místy do Evropských pohárů. Zatímco naděje hostů jsou už spíše teoretické, domácí do Evropy zase tak daleko nemají.

Hoffenheim ztrácí na sedmý Wolfsburg pouhý bod, úplně nedosažitelné ještě nemusí být ani čtvrté místo vedoucí do Ligy mistrů, ke kterému týmu Juliana Nagelsmanna chybí tři body. Nutnost vyhrát proti Brémám je tak jasná. Za poslední měsíc se Hoffenheim potkal s dobrou formou, když vyhrál čtyři zápasy v řadě. Pak mu ale hodně ublížila domácí porážka 1:4 s přímým konkurentem Wolfsburgem. Právě vlci jsou momentálně na posledním postupovém místě. Stejný počet bodů jako oni, má také šestý Mönchengladbach, se kterým se Hoffenheim utkal před týdnem, a i přes značnou převahu vybojoval jen bod za remízu 2:2.

Brémám patří dvě kola před koncem deváté místo a na Evropské poháry pro příští sezónu to nevypadá. Ztráta na sedmé místo je pětibodová, v posledním kole je navíc čeká náročný duel proti Lipsku. Naděje si Werder promarnil na konci dubna, kdy na půdě Bayernu utrpěl vůbec první porážku v novém kalendářním roce. Se stejným soupeřem následně prohrál i v semifinále domácího poháru, hodně bolestivá pak byla vysoká prohra 1:4 v Düsseldorfu. Před týdnem Brémy doma během pěti minut dotáhly dvoubrankovou ztrátu proti Dortmundu a uhrály remízu 2:2.

Vzájemné zápasy dnešních soupeřů bývají poslední dobou velmi vyrovnané. Oba zápasy v minulém roce na půdě Brém skončily 1:1, když se naposledy hrálo v Sinsheimu, zvítězili domácí zásluhou Kramariče 1:0.

Chorvatský kanonýr nebude v sestavě Hoffenheimu chybět ani tentokrát. Po pětizápasové pauze by mohl nastoupit i Brazilec Joelinton. Naopak chybět bude zraněný záložník Hübner a také vykartovaný obránce Posch. Brémy se ze stejného důvodu musejí obejít bez záložníka Klaasena.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Vogt, Bicakcic, N. Schulz - Grillitsch - Demirbay, Amiri - Kramaric - Belfodil, Szalai
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Möhwald - M. Kruse - Osako, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 5.53 - 6.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Fotbalisté Dortmundu jsou stále v boji o titul, ani zdaleka jej však nemají ve vlastních rukách. Nyní je čeká poslední domácí zápas této sezóny proti Düsseldorfu. Půjdou do něj však s vědomím, že i v případě výhry mohou naděje vyhasnout.

Fanoušci Dortmundu zažívají těžké období. Jejich tým, který zejména v první polovině sezóny Bundeslize dominoval v posledních týdnech působí dojmem jakoby titul snad ani nechtěl. A jestli by žlutočerní na něčem měli zapracovat, tak je to psychika, která se jeví jako velmi křehká. Ukázal to přímý souboj s Bayernem, který Borussia naprosto nezvládla a schytala pětigólový výprask. Ukázala to snad ještě potupnější domácí blamáž proti v katastrofální formě hrajícímu Schalke. A ukázal to i minulý týden zápas v Brémách, ve kterém hosté zdánlivě kontrolovali vedení 2:0, nakonec však sotva udrželi remízu. Ztráta na titul momentálně činí čtyři body a v Dortmundu tak nesmějí znovu zaváhat a zároveň musí spoléhat na pomoc Lipska a Frankfurtu, tedy soupeřů Bayernu v posledních dvou kolech.

Možná je to trochu symbolické. Definitivní tečku za šancemi na titul mohou Dortmundu udělat ti, kteří mu v této sezóně uštědřili první velkou ránu. 18. prosince přijela Borussia v roli jasného a dosud neporaženého lídra do Düsseldorfu, kde však poprvé selhala a padla 1:2. A zatímco v týmu favorita tento výsledek jakoby zažehl jiskru nejistoty, bundesligového nováčka nakopl k velmi vydařené druhé polovině sezóny. V té Fortuna pravidelně sbírala body a ze sestupového pásma se vyšvihla až do elitní desítky, což je pro jednoho z největších outsiderů skvělý výsledek.

Teď ji ale čeká venkovní zápas v Dortmundu, kde vyhrála naposledy v roce 1986. Borussia je navíc na svém stadionu velmi produktivní - v posledních šestnácti zápasech dala v Signal Iduna Parku vždy alespoň dva góly.

Tentokrát však k dalším BVB nepomůže kapitán a druhý nejlepší střelec Marco Reus, stejně jako útočník Wolf. Oba stále pykají za své "blikance" proti Schalke, za které byli vyloučeni. Chybět bude i zraněný obránce Hakimi. Hosté přijedou bez dlouhodobě zraněného obránce Zimmera
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Weigl, Akanji, Guerreiro - Witsel, Delaney - C. Pulisic, M. Götze, Sancho - Paco Alcacer
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Suttner - Bodzek, Stöger - Lukebakio, Kownacki - Hennings, Raman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.84 - 7.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Schalke 04  (sobota 15:30)
Schalke 04 se představí na půdě nedalekého Leverkusenu, který ještě bojuje o účast v milionářské Lize mistrů. Schalke už se zachránilo a o nic mu tedy nejde.

Trenér hostujícího týmu Stevens dal ale jasně najevo, že Schalke v boji proti svému regionálnímu rivalovi nic nevypustí. "Do zápasu půjdeme normálně naplno, i když už pro nás o nic nejde," potvrdil trenér Schalke Stevens pro německý Bild.

Schalke je s jednatřiceti body patnácté a na barážovou šestnáctou příčku má náskok sedmi bodů, dvě kola před koncem má tedy jistotu udržení. Přesto je z pohledu domácí soutěže tato sezóna pro Schalke jednou z nejhorších v jeho novodobé historii.

To úplně jiné starosti může řešit Bayer Leverkusen, který je se čtyřiapadesáti body pátý. Stejně bodů má přitom také čtvrtý Frankfurt, který je před Leverkusenem pouze díky lepšímu gólovému rozdílu. Leverkusen tedy bezprostředně bojuje o účast v základní skupině Ligy mistrů, kde se Bayer objevil naposledy na podzim 2016.

A kromě postavení v tabulce nahrává domácím také forma z posledních zápasů. Leverkusen totiž poslední čtyři zápasy vyhrál. V půlce dubna vyhrál 1:0 ve Stuttgartu, o týden později 2:0 nad Norimberkem.

Následně si Leverkusen přivezl výhru 4:1 z Augsburgu a minulou neděli deklasoval poměrem 6:1 právě Frankfurt, se kterým bojuje o zmíněnou Ligu mistrů. V zápase s Frankfurtem patřil mezi nejlepší hráče na hřišti Chilan Aranguiz.

Schalke z posledních čtyř zápasů vyhrálo pouhý jeden, a sice na konci dubna 4:2 v rámci Revierderby překvapivě v Dortmundu. Minulou neděli svěřenci trenéra Stevense bezbrankově remizovali s Augsburgem.

Proti Schalke za Leverkusen určitě nenastoupí zranění Bailey, Bellarabi, Pohjanpalo a Retsos. V dresu Schalke pak ze zdravotních důvodů neuvidíme brankáře Fährmanna a hráče z pole Utha a Schöpfa.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz, Baumgartlinger - L. Bender, Havertz, Brandt, Volland - Alario
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - McKennie, Stambouli, Nastasić - Caligiuri, Mascarell, Oczipka - Serdar, Rudy - Kutucu, Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.80 - 8.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Sedmý bundesligový titul v řadě si může v sobotu zajistit mnichovský Bayern. V cestě za prodloužením nevídané série mu stojí třetí Lipsko, které má určitě také o co bojovat - má totiž ještě šanci na posun na druhou příčku.

Lipsko má pětašedesát bodů a v tabulce se nachází na třetím místě. Druhý Dortmund má o pět bodů více a Lipsko má tedy dvě kola před koncem teoretickou šanci na druhé místo. Bayern může paradoxně slavit titul i v případě prohry, na Dortmund má totiž náskok čtyř bodů a vše bude záležet právě na výsledku zápasu Dortmundu, který hraje doma s Düsseldorfem.

Výhra znamená pro Bayern pochopitelně jistý titul, který by byl už jeho sedmým v řadě. Od roku 2013, kdy Bayern v Německu dominuje, je však letos Dortmund k jeho sesazení z trůnu nejblíže, Bayern si vždy zajišťoval bundesligový triumf už několik kol před koncem soutěže.

Oba týmy mají velice dobrou formu a v této sezóně se navíc nepotkávají naposled. Na konci května se spolu totiž utkají v rámci finále německého poháru v Berlíně. Lipsko naposledy prohrálo soutěžní zápas v půlce ledna s Dortmundem, od té doby hořkost porážky nepoznalo, minulý pátek však navzdory roli výrazného favorita pouze remizovalo 3:3 na půdě Mainzu.

Bayern udělal výrazný krok za titulem na začátku dubna, kdy deklasoval Borussii Dortmund 5:0, od té doby si připsal v bundeslize tři výhry a jednu remízu. Minulou sobotu vyhrál Bayern 3:1 nad Hannoverem, když se za něj trefili Lewandowski, Goretzka a Ribéry.

Oba týmy mají několik hráčů na marodce. Za Lipsko nenastoupí Upamecano, Mvogo a Nukan. Pátou žlutou kartu navíc v posledním zápase s Mainzem dostal Kampl, který rovněž do zápasu nenaskočí. V kádru Bayernu jsou v tuto chvíli zranění Neuer a Javi Martinez.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Konaté, Orban - Klostermann, Laimer, Halstenberg - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Goretzka, Thiago - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.99 - 4.57 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
V zápase Stuttgartu s Wolfsburgem jde oběma týmům o hodně. Zatímco Stuttgart ještě může přímo sestoupit a výhrou by si zajistil baráž, Wolfsburg by případné tři body výrazně posunuly do Evropské ligy.

Stuttgart je v tuto chvíli na barážové šestnácté příčce a dvě kola před koncem soutěže už je jasné, že na patnácté místo nedosáhne. Norimberk je však "pouze" pět bodů za Stuttgartem a Stuttgartu tedy do konce sezóny hrozí pád na předposlední místo, které znamená přímý sestup.

Wolfsburg je se dvaapadesáti body sedmý a tato příčka by mu na konci sezóny zajišťovala předkolo Evropské ligy. Pouhý bod za Wolfsburgem je však ambiciózní Hoffenheim, který se bude určitě také chtít o evropské poháry poprat.

V lepší formě je bezpochyby Wolfsburg, který vyhrál své dva poslední soutěžní zápasy. Nejdřív na konci dubna zvítězil 4:1 na půdě Hoffenheimu, když se za něj gólově prosadili William, Arnold a dvakrát Weghorst.

Minulou sobotu pak Wolfsburg vyhrál 2:0 nad Norimberkem a trefili se poměrně netradiční střelci a sice Klaus a Tisserand. Nejlepším střelcem Wolfsburgu v této sezóně je nizozemský útočník Weghorst, jenž si připsal už čtrnáct zásahů.

Z posledních osmi soutěžních zápasů vyhrál Stuttgart pouhý jeden, a sice na konci dubna 1:0 nad Mönchengladbachem. Jedním z největších zklamání stuttgarských fanoušků v této sezóně byla vysoká prohra 0:6 s podceňovaným Augsburgem. Minulou sobotu prohrál Stuttgart 1:3 na půdě Herthy BSC.

Do zápasu s Wolfsburgem za Stuttgart ze zdravotních důvodů nenastoupí Beck a Zuber a vykartovaný Ascacibar. Wolfsburgu nebudou k dispozici zranění Casteels, Camacho a Stefaniak.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Pavard, Kabak, Kempf, Sosa - Castro - Gentner, Aogo - Didavi - Donis, Gomez
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - William, Knoche, Tisserand, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Klaus, Mehmedi - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.79 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Zápas Augsburgu s Herthou BSC se bude moci odehrát v absolutně přátelském duchu. Oba týmy jsou totiž ve středu tabulky a netýká se jich ani sestup, ani evropské poháry.

Oba týmy jsou od sebe osm bodů. Jedenáctá Hertha ztrácí se čtyřiceti body na evropské poháry dvanáct bodů, Augsburg se dvaatřiceti body má zase náskok osmi bodů na sestupové pásmo. Mezi dvojicí se nachází Mainz a Freiburg, přičemž oba z těchto týmů může ještě Augsburg do konce sezóny dostihnout.

Ve prospěch Augsburgu hraje lepší forma, Hertha má za sebou totiž poměrně nevydařené jaro. Na začátku března Hertha padla ve Freiburgu a od té doby prohrála čtyři následující bundesligové zápasy.

Černá série byla zakončena až na konci dubna, kdy svěřenci trenéra Dárdaie bezbrankově remizovali se sestupujícím Hannoverem. I o týden později přišla bezbranková remíza, tentokrát ve Frankfurtu a až minulou sobotu, po více než dvou měsících, Hertha vyhrála, a sice 3:1 nad Stuttgartem, pro něhož je sestup také aktuálním tématem.

Augsburg vyhrál v půlce dubna 3:1 ve Frankfurtu, o týden později zvítězil vysoko, 6:0, nad Stuttgartem v zápase, kde se střelecky prosadili Khedira, Hahn a po dvou gólech Max s Richterem. Od té doby však Augsburg výhru nezažil.

Po vysoké výhře nad Stuttgartem Augsburg prohrál 1:4 s Leverkusenem a minulou neděli bezbrankově remizoval na půdě Schalke. V posledním kole ho čeká Wolfsburg. Velkou výhodou pro oba týmy však je, že už kolo před koncem mohou do zápasu jít s čistou hlavou.

Oba strany čítají rozsáhlé marodky. Za Augsburg nenastoupí zranění Framberger, Götze, Cordova, Finnbogason a Khedira. Hertě zase ze zdravotních důvodů nepomohou Gersbeck, Jarstein, Luckassen, Darida a Leckie.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Schmid, Gouweleeuw, Danso, Stafylidis - Baier - Koo, Gregoritsch - Hahn, Max - Richter
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Klünter, Lustenberger, Rekik, Plattenhardt - Grujić, Skjelbred - Lazaro, Duda, Kalou - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.75 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Dolnosaský celek zůstává přikovaný s osmnácti body na poslední příčce tabulky a ledacos nasvědčuje tomu, že po dvou rokách mezi elitou opět zamíří o patro níže. Freiburg už ví, že Bundesligu bude jistojistě hrát i v příští sezoně. V té minulé tuhle jistotu neměl až do posledního kola.

Klub ze Schwarzwald-Stadionu před týdnem remizoval doma s Fortunou Düsseldorf. "Soupeř hrál během prvního poločasu lépe. Byl to hodně těžký zápas. Dobře jsme bránili a nenechávali jsme skoro žádné otevřené prostory. S výsledkem jsem velmi spokojený. Navzdory tomu, že jsme posedmé za sebou nezvítězili," hodnotil Christian Streich.

Do sestavy nebude moct nasadit Tima Kleindiensta, Lukase Küblera, Chimu Okorojiho a vykarovaného Janika Haberera. Naopak svůj trest za karty si odpykal Amir Abrashi. Kouč zřejmě zvolí rozestavení se čtyřmi obránci, aby mohl Hölera v útoku doplnit Nils Petersen. Připraven bude eventuálně také Florian Niederlechner, jenž pro svého zaměstnavatele odvádí cenné služby už od roku 2016.

Hannoveru v závěru ročníku příliš nepřál los. I když je pravda, že po slibném úvodu se týmu přestalo dařit. Bayern Mnichov doma po gólech Lewandowskiho, Goretzky a Ribéryho vyhrál 3:1. "V prvních dvaceti nebo pětadvaceti minutách jsme si počínali ještě relativně dobře, ale pak se na naši obranu začala valit jedna útočná vlna za druhou," prohlásil Thomas Doll.

A v zápětí dodal: "Michael Esser zachytal výborně a ostatní hráči také podali kvalitní výkony. To horké počasí nám příliš nepomohlo a velmi mě rozlobilo, že jsme ztratili jednoho hráče. Tohle si myslím, že rozhodčí úplně nezvládnul." Narážel přitom na skutečnost, že Jonathas byl čtyři minuty poté, co skóroval z penalty, Christianem Dingertem vyloučen. Kromě něj však dále chybějí Hübers, Füllkrug, Akpoguma, Felipe, Asano, Noah Joel Sarenren Bazee a rovněž vykartovaný Kevin Wimmer.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Elez, Ostrzolek - Schwegler - Walace, Bakalorz - Haraguchi, Maina - Weydandt
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, K. Schlotterbeck, Heintz, C. Günter - Abrashi, Höfler - Frantz, Grifo - Höler, Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.72 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Na barážovou příčku ztrácí pět. Na slibnou remízu proti Bayernu nedokázali Schommersovi svěřenci navázat v duelu proti Wolfsburgu. Oproti tomu Gladbach po dvou porážkách přivítal alespoň bod za remízu s Hoffenheimem.

"Znovu to z naší strany nebylo úplně ono. Rozhodně dovedeme zahrát lépe. Bylo vidět, že hráčům chybí jistota. Za stavu 0:1 jsme až dokonce prvního poločasu hráli mizerně. Za stavu 1:2 se mančaft dokázal zvednout, takže dokázal, že ještě nic není ztraceno," prohlásil Dieter Hecking s odkazem na skutečnost, že Hříbata stále nemají jistotu evropských pohárů.

Zálusk si dělají také Wolfsburg a právě Hoffenheim. Ovšem zcela bez šance není ani Werder Brémy. Situaci by mohla zkomplikovat absence některých opor, včetně Doucourého, Stindla, Raffaela a Fabiana Johnsona. Do hry by se tak měl zřejmě v průběhu zápasu dostat Oscar Wendt s tím, že Thorgan Hazard bude hrát ještě ofenzivněji než obvykle.

Der Club se s největší pravděpodobností postěhuje po roce zpět do 2. Bundesligy, ze které zpět mezi elitu jistojistě zamíří 1. FC Köln. Z druhé příčky jej doplní jeden z trojice SC Paderborn, Union Berlín a Hamburger SV. Pryč jsou zkrátka doby, kdy klub z Max-Morlock-Stadionu patřil v Německu k těm nejtradičnějším.

"Dneska jsme se porazili sami. Během úvodní dvacetiminutovky jsme měli našlápnuto ke třem výborným šancím, které pokaždé zmařila finální přihrávka. A pak jsme po vlastní chybě inkasovali. To se pochopitelně nesmí stávat. Nikomu to ale nevyčítám. Jak říkám, první poločas byl z naší strany dobrý. Jenže to nevedlo k bodovému zisku a s tím prostě nemůžu být spokojený," nechal se slyšet Boris Sommers, jenž bude postrádat Zreľáka, Valentiniho, Lipperta a Ewertona.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Ro. Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold - Erras - Löwen, Behrens - Matheus Pereira, Kerk - Ishak
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Beyer, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer - Zakaria, Hofmann - Traoré, Plea, T. Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 4.13 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32235483:3174
2.Borussia Dortmund32217476:4270
3.RB Lipsko32198562:2765
4.Eintracht Frankfurt32159859:4154
5.Bayer Leverkusen321731263:5054
6.Borussia Mönchengladbach321571051:4052
7.VfL Wolfsburg321571054:4652
8.TSG Hoffenheim321312768:4751
9.Werder Brémy321211955:4847
10.Fortuna Düsseldorf321251545:6141
11.Hertha BSC3210101244:4940
12.1. FSV Mainz 05321071540:5537
13.SC Freiburg327121341:5733
14.FC Augsburg32881647:5932
15.Schalke 0432871736:5431
16.VfB Stuttgart32662029:7024
17.1. FC Norimberk323101925:5919
18.Hannover 9632462227:6918

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
Werkrider

Tak kto skončí 4.?

Reagovat
Heresy

verim vam

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z pětice Frankfurt, Leverkusen, Mönchengladbach, Wolfsburg a Hoffenheim.

Reagovat
andrew96

Bayer

Reagovat
db18

SGE

Reagovat
johnn

Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Také tipuju Bayer.

Reagovat
HSV1887

Bayern si myslim, ze vyhraje u tech ciganu. O sestupu uz je da se rici ted rozhodnuto. Ten boj o LM a EL bude vsak zajimavy do posledniho kola, tohle kolo napovi. Tesim se na Konferenz

Reagovat
db18

Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

lavička: Hoffmann - Ribéry, Robben, Rafinha, Boateng, Davies, RS

Reagovat
Bayern +

No tak Javi a James sú zranení. A Tolisso zrejme tiež, keďže tam nie je, na toho som sa tešil, keďže iný stredak okrem RS tam nie je

Reagovat
db18

Stejně bych tam uvítal někoho, kdo chce v Bayernu zůstat a prát se o místo.

Reagovat
db18

Navíc tam RS stejně nepošle...

Reagovat
db18

Co to je za reklamu to "german values"?

Reagovat
Rudnevs

Čože?

Reagovat
db18

V Lipsku na bannerech byl text "German values"

Reagovat
Rudnevs

Inak, Leverkusen dnes v pekných špeciálnych dresoch - https://tinyurl.com/y27n4s8y. Taktiež majú asi (staro)novú Torhymne, viem, že túto mali už kedysi koncom 90. rokov, keď tam ešte chytal Matysek.

A BVB dnes už v dresoch na budúcu sezónu.

Reagovat
db18

Werder, VfB

Reagovat
db18

Ta druhá branka Werderu neplatila?

Reagovat
Rudnevs

Ne, Eggestein fauloval Bičakčića, i podľa Merka správne rozhodnutie.

Inak, VfB dosť dobrý gól, hoc to bolo teda tečované.

Reagovat
db18

Toretzka

Reagovat
Rudnevs

Abseits

Reagovat
db18

Půl centimetru půl hodiny před gólem.

Reagovat
Rudnevs

Smolné, ale správne... Je fajn, že majú jasný meter a že tá kalibrovaná línia presne určí, čo je a čo neni ofsajd. A aspoň to bude dlhšie zaujímavé.

Reagovat
andrew96

Mně to teda správně nepřijde. Ten kousíček ruky, která byla v ofsajdu, ho vůbec nezvýhodňoval. Trochu lidského faktoru proboha.

Reagovat
Rudnevs

To by ale bolo proti pravidlám... Proste majú tú kalibrovanú líniu a s ňou sa všetko počíta na milimetre a je to tak správne, skončili sa dlhé diskusie o tom, čo ešte bola a čo už nebola hraničná situácia a podobne. Určovať čo hráča zvýhodňuje a čo nie by zas bolo na podobné diskusie a zas by v rôznych zápasoch mohli rozhodnúť inak. Takto je to jasné a hoci niektoré tie ofsajdy sú fakt tesné a smolné, je to asi jediná možnosť, ako toto definitívne vyriešiť a jasne stanoviť. Hoeneß sa môže rozčulovať koľko chce, tieto pravidlá sú všetkým známe a podľa mňa VAR rozhodol správne, a to nevravím preto, že rozhodol proti Bayernu.

Reagovat
andrew96

Na druhou stranu vyvřely debaty o tom, jestli upřednostnit technologickou pravdu nebo zohlednit selské uvažování. Vždyť i příznivci Lipska musí uznat, že ten ofsajd byl minimální a hráče nikterak nezvýhodňoval.

Reagovat
db18

https://twitter.com/JankoMarc/status/1127507034235125760 ¯\_(ツ)_/¯

Linie asi kalibrovaná správně je, jen sudí neberou v potaz hýždě Orbana...

Reagovat
andrew96

Janko půjde po Spartě do komise rozhodčích?

Reagovat
smazaný uživatel

mamlas Konaté

Reagovat
andrew96

VAR

Reagovat
db18

jo, jasné špatné rozhodnutí sudího

Reagovat
Bayern +

neskutočne.

Reagovat
Rudnevs

Konferenz sa konečne poriadne rozbehla v druhom polčase... Posledné dve kolá sú na Bundeslige proste najlepšie.

Reagovat
HSV1887

Jo, prvni pul hodina nuda a pak se to pekne rozjelo :)

Reagovat
Bayern +

Inak posledne kolo doma proti Frankfurtu sa budú predstavovať dresy na ďalšiu sezónu? Snáď to bude niečo lepšie ako tento rok

Reagovat
Rudnevs

https://www.nurfussball.com/2019/05/bayern-munchen-19-20-heim-trikot.html?m=1

Vraj budú vyzerať takto, na prianie fanúšikov iba červená a biela. Oficiálne to ešte neni, ale Ribéry to už trochu na Instagrame odhalil.

Reagovat
Bayern +

Diky, takze ešte horšie než tento rok snáď aspoň vonkajšie a tretie budú krajšie.

Reagovat
db18
Reagovat
db18

Čas vypustit R/R

Reagovat
smazaný uživatel

kdy se těm bavorskejm prasatům také někdy něco pískne?

Reagovat
db18

A dolu jednoznačně Coman

Reagovat
db18

Lewa je dneska otřesný.

Reagovat
20fredy20

Mohol dat Robbena skor , co to ma za zmysel v 88 min

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

žlutočerní kokoti

Reagovat
Martas30

Pro kokota každý kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

a jak bys je nazval Ty s tím jejich strašným přístupem k boji o titul? vždyť i dnes to málem ztratili proti oslabenému podprůměrnému soupeři

Reagovat
godwood

Reagovat
Bayern +

Jedine šťastie, že Alaba nedostal kartu (komentátor na Digi sa pomýlil a pri Comanovej karte uviedol Alabu), to by bol celkom problém doma proti SGE bez oboch krajných bekov resp. s Renatom v základe

Reagovat
20fredy20

Ja si myslim ze BVB nevyhra

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
andrew96

Union Je to na dobré cestě.

Reagovat
Rudnevs

HSV hrá dobrý zápas a potom dostanú taký gól... Inak, blbé je, že Sport 365 nedáva Konferenz.

Reagovat
stas87

Sledujes Paderborn-HSV? Ja hej a oni mali len tu hlavicku, ktoru Gjasula na brankovej ciare zneskodnil a strelu Nareya. Inak neuveritelne nepresnosti, individualna nekvalita jednotlivych hracov je do oci bijuca. Gol totalne zadarmo, myslim Bates sialena strata na polke supera a potom nechali domaceho hraca jednoducho vystrelit, lebo nikto proti nemu nevystupil. SCP tiez nehra nejaky krasny futbal, ale ich utoky su podstatne nebezpecnejsie. Je vlastne zazrak, ako mohol Hamburg byt tak dlho na postupovej pozicii.

Reagovat
Rudnevs

Jj, sledujem HSV, nehrajú nič moc, ale oproti minulému zápasu proti Ingolstadtu je to vraj zlepšenie... Ešte mal šancu tuším van Drongelen po jednom rohu, taká dobre umiestnená ale celkom slabá strela. S tou individuálnou (ne)kvalitou máš bohužial pravdu.

Snáď sa to v druhom polčase otočí, Paderborn nesmie postúpiť.

Reagovat
Rudnevs

Lacroix Santos Choďte do pi**...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele