33. kolo
12.05.2019 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Frankfurt prohrál s Mohučí a zkomplikoval si boj o post zaručující Ligu mistrů

Orli nemohli hrát v sobotu, jelikož ve čtvrtek bylo na programu semifinále Evropské ligy proti Chelsea, které svěřenci Adiho Hüttera prohráli na penalty. V německé nejvyšší soutěži je však před závěrečným kolem pořád o co hrát.

Bayer Leverkusen a Borussia Mönchengladbach mají lepší výchozí pozici. A to ještě z druhé strany doráží Wolfsburg s Hoffenheimem. Eintracht začal doma lépe a v 18. minutě centroval Kostić na kolegu Rebiće, který jedenáctou branku v sezoně nepřidal. Tři minuty poté si pořádně oddechnul Kevin Trapp.

Pierre Malong střílel z dálky a Simon Falette cestou balon tečoval do protipohybu vlastního gólmana. Naštěstí pro Frankfurt kulatý předmět zamířil těsně vedle tyče. Diváci v Commerzbank-Areně tedy během úvodního dějství branku neviděli. Nedlouho po změně stran padly hned dvě a pod obě se podepsal Anthony Ujah.

Bývalý spolehlivý střelec 1. FC Köln ve třiapadesáté minutě těžil z výborné práce Jean-Philippa Matety, který si povodil obránce a svému kolegovi z útoku servíroval jako na zlatém podnosu. Pravda, Kevin Trapp si na balon sáhnul, ale v cestě za svá záda mu nezabránil - 0:1. Za další čtyři minutky to bylo pro die Nullfünfer i pro Ujaha ještě veselejší.

Jean-Philippe Gbamin mu poslal přihrávku do vápna, kde se osmadvacetiletý rychle útočník otočil a pravačkou po zemi vyzrál na domácího gólmana - 0:2. Kouč Hütter pak poslal do ofenzivy čerstvé síly, avšak více než nemastné neslané pokusy Kostiće a Rebiće se jeho výběru vyprodukovat ke své škodě nepodařilo.

Před závěrečným kolem jsou karty rozdány velice pestře. Pokud Eintracht porazí v Mnichově Bayern a Dortmund vyhraje nad Gladbachem, stane se BVB mistrem. Orli zároveň ale musejí doufat v bodový zisk Herthy. Mohuč naopak přivítá doma Hoffenheim s vidinou toho, že nemá co ztratit. Naopak si může v konečném zúčtování i o dvě místa polepšit.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele