33. kolo
11.05.2019 15:30 CET
3 : 4
(1:0)

Reportáž

Sedmigólová přestřelka vyšla nakonec lépe pro Herthu

Stará dáma rozhodla o svém vítězství až v nastaveném čase, kdy proměnil pokutový kop Salomon Kalou. Celek z hlavního města Německa zakončí sezonu na desátém nebo jedenáctém místě. Augsburg si oproti minulému ročníku o něco pohorší.

Většina diváků ve WWK Areně se poprvé radovala z gólu už ve 3. minutě. Jenomže předčasně, protože se ukázalo, že Georg Teigl stál v ofsajdu. Sedm minutek poté už to bylo lepší. Jan Morávek přiťuknul na Andrého Hahna, který vypálil z nějakých dvaadvaceti metrů. A snad i díky tomu, že balon prošel mezi nohama Fabiana Lustenbergera, jej Thomas Kraft viděl až na poslední chvíli - 1:0.

Po osmnácti minutách hry se snažil odpovědět Karim Rekik. Jeho střela z dálky však evidentně nevyšla podle představ. Lazarova rána byla nadějnější, jenže se jí do cesty postavil obětavý Reece Oxford. Poté zavládl na trávníku na nějakých patnáct minut relativní klid. Následně se hosté vehementně snažili o vyrovnání, jenže postupně selhali Duda, Klünter, Skjelbred i Grujić. To, co nezvládnul nikdo z uvedené čtveřice, se podařilo dvě minuty po startu druhého dějství Marvinu Plattenhardtovi. Ondrej Duda mu naservíroval míč za obranu, kde se do něj z první položil. S tímhle nemohl Gregor Kobel nic dělat - 1:1. Nerozhodný stav vydržel pouze tři minuty. Pak sáhnul ve vlastním vápně Rekik do obličeje Teiglovi a rozhodčí Guido Winkmann ukázal na penaltový puntík.

Michael Gregoritsch mířil na pravou stranu, zatímco gólman si vybral opačnou, takže nebylo co řešit - 2:1. Berlíňané situaci nezabalili a brzy si vypracovali další šance. Nejprve to zkoušel Grujić a po něm dvakrát Duda. První jmenovaný si schoval svůj gól na šestašedesátou minutu, když zblízka uklidil hlavou mezi tři tyče centr Valentina Lazara od rohového praporku - 2:2.

Teď byla opět řada na domácích, kteří misky vah brzičko překlopili zase na svou stranu. Za čtyři minutky servíroval Marco Richter pro Gregoritsche, který střílel podél padajícího Krafta - 3:2. Jeho druhá trefa v utkání byla záhy vynulována prvním zásahem Salomona Kaloua. V pětasedmdesáté minutě se útočník z Pobřeží slonoviny prosadil hlavou po dalším Lazarově centru - 3:3.

Stejnou částí těla pak dvakrát zazlobil Davie Selke, nicméně rozhodnutí bylo tentokrát na Kalouovi. V nastaveném čase Oxford ve velkém čtverci lehce zavadil o nohu čerstvě vystřídavšího Pascala Köpkeho, který se ochotně skácel k zemi. Sudí si byl jistý a reprezentant zmíněné africké země volil za mohutného pískotu tribun jistotu - kop do středu brány.

Hertha po výsledku 4:3 připisuje jedenáctou výhru v sezoně a v závěrečném kole dorazí na Olympijský stadionu Bayer Leverkusen. Augsburg má teď na kontě sedmnáct porážek a statisticky pátou nejhorší obranu v soutěži. Za týden zajíždí do Volkswagen Areny, kde hraje svoje domácí zápasy VfL Wolfsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele