33. kolo
11.05.2019 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern pouze remizoval v Lipsku a o titulu tak rozhodne poslední kolo

Bayernu stačilo k zisku titulu vyhrát jakýmkoli výsledkem na hřišti Lipska, jemuž v této sezoně už v podstatě o nic nejde, neboť má jisté třetí místo. Bavořané však nedokázali svému soupeři dát ani jednu branku a vzhledem k tomu, že totéž platí i pro domácí fotbalisty, odcházeli fanoušci ze stadionu zklamaní bezbrankovou remízou.

Domácí tým, který od budoucí sezóny bude mít pod taktovkou nynější trenér Hoffenheimu Nagelsmann, si zajistil už v předchozích týdnech definitivu umístění v TOP 3 Bundeligy s malou šancí na zisk druhého místa či dokonce titulu. Mnichovští se v posledních měsících oklepali a nabrali slušnou formu, jež je společně s výkyvy Dortmundu vynesla na samý vrchol ligy, na němž měli před utkání výhodu čtyř bodů navíc oproti BVB, tudíž mohli v případě výhry dnes slavit titul.

Utkání se neslo už od začátku v duchu urputného boje, proto není až takovým překvapením, že na první šanci museli příznivci obou stran čekat až do 39. minuty. Gnabry střílel míč z voleje, ale brankář domácích Gulácsi dobře zasáhl. Víc šancí první poločas nenabídl.

V 50. minutě se hostům podařilo vsítit potřebný gól, který však Goretzkovi nebyl uznán pro předchozí ofsajd, v němž se nacházel Lewandowski. Polský útočník měl na svědomí úplně poslední příležitost ke skórování v tomto utkání, bohužel pro něj a jeho tým ale z přímého kopu z hranice vápna nedokázal o chlup trefit bránu Lipska. RB tak remizoval s Bayernem 0:0.

Domácí tak potvrdili své třetí místo a dali šanci druhému Dortmundu zasáhnout ještě do boje o titul. Kovaćovi svěřenci musí příští týden bodovat doma proti Frankfurtu nebo doufat v zaváhání BVB, aby mohli slavit sedmý titul v řadě.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Rich

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo vysvětlit proč neuznali ten gl toho Goretzky?

Reagovat
smazaný uživatel

*gól

Reagovat
Rich

To byla ta situace, jak Goretzka poprvé vystřelil, zasáhl Lewu (ten měl být v ofsajdu, ale nebyl tedy podle mého názoru) a od Lewy se to odrazilo ke Comanovi, ten centroval a hráč z Lipska to odrazil na nohu Goretzky, který proměnil. Ale bohužel rozhodčí dalo by se říci, že Bayern zařízly gól měl platit. I když, co jsem zápas sledoval, tak opět se na to moc nedalo koukat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele