33. kolo
11.05.2019 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Stuttgart si po výhře nad Wolfsburgem zahraje baráž

Schalke je pět bodů daleko a předposlední Hannover celek z Bádensko-Württemberska už také nemůže ohrozit. Ve dvojzápase o udržení se střetne s jedním z trojice Paderborn, Hamburk a Union Berlín.

Už po třech minutách to vypadalo, že Vlci poprvé kousnou. Williamův pokus se však neujal. Ve 4. minutě to byl právě brazilský obránce William de Asevedo Furtado, kdo ve vlastní šestnáctce svedl pochybný souboj s Nicolásem Gonzálezem. Felix Brych si vše zkontroloval na videu a rozhodl, že se žádná penalta kopat nebude.

Následně to z dálky zkoušeli Akolo a Esswein. První jmenovaný si schoval do konce úvodního dějství ještě jednu nepřesnou střelu. Jeho spoluhráč Anastasios Donis na Pervana rovněž nevyzrál. Na druhé straně se neujaly dalekonosné pokusy Arnolda a Mehmediho. V předposlední minutě řádné hrací doby vymyslel na Zielera pořádnou kulišárnu Maximilian Arnold.

Z nějakých šedesáti metrů nepadají góly příliš často. A nepadl ani tentokrát, protože balon skončil na síti, nikoli v ní. Ještě před poločasovým odchodem do šaten se fanoušci VfB stejně mohli radovat. Donis vykulil pro Gonzala Castra, který stál nějakých dvacet metrů od branky, když se do balonu pořádně opřel.

Jeho ránu cestou tečovali dva borci a o levou tyč putovala za Pervanova záda - 1:0. Klasický "šatňák" byl tedy na světě a domácím dodal do druhých pětačtyřiceti minut potřebné sebevědomí. Po změně stran nejprve skočil Kabak do střely Gerhardtovi, a poté svěřenci Nika Williga pojistili svoje do té doby jednobrankové vedení.

Didavi přihrával z levé strany na bližší tyč, kde Donis v nesnadné pozici zacílil pravačkou k té vzdálenější - 2:0. Během následujících minut se situace na hrací ploše značně uklidnila a další velkou příležitost si mohl připsat až González, kdyby ji tak nezazdil. To Didavi si po přihrávce kapitána Christiana Gentnera udělal v šestnáctce prostor a jeho pokus na bližší tyč nemohl Pavao Pervan při nejlepší vůli zastavit - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele