Bundesliga - souhrn 31. kola

12.06.2020, 22:24, aktualizováno 14.06.2020, 19:58
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov zvítězil nad Mönchengladbachem a udělal další krok k zisku titulu, neboť na průběžně druhý Dortmund, jenž vyhrál v Düsseldorfu, má tři kola před koncem sedmibodový náskok. RB Lipsko v páteční předehrávce naplnilo úlohu favorita a zdolalo Hoffenheim. Venku zvítězily Frankfurt, Union Berlín a Brémy, které se bodově dotáhly na šestnáctou Fortunu...

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 1:1

14.06.2020 18:00

Góly: 51. Daniel Caligiuri (pen.) - 81. Juan Miranda (vl.)

Schalke sice i přes mnohočetné absence uhrálo velmi cenný bod s v popředí bojujícím Leverkusenem, nicméně stanovilo si zároveň vlastní klubový rekord, co se týče čekání na ligovou výhru. Protože na branku Daniela Caligiuriho dokázal jeho sok zareagovat vlastním gólem Juana Mirandy, protáhlo svou nelichotivou sérii na třináct zápasů v řadě.

Bayer měl v tomto případě možnost posunout se na průběžné čtvrté místo tabulky, které jako poslední v Bundeslize zajišťuje účast v Lize mistrů pro příští sezónu, a to se mu nakonec povedlo, nutno však podotknout, že chtěl rovněž trochu více poodskočit od pátého Mönchengladbachu, jeho největšího rivala. Rozdíl mezi nimi je jen jednobodový.

Ani domácí ve finále asi příliš vesele nejásali po konečném hvizdu hlavního arbitra Sieberta. Pořád totiž můžou usilovat o sedmé místo, zaručující postup do předkola Evropské ligy pro následující ročník, své manko na tuhle metu ale nijak výrazněji nestáhli. Hlavně se mužstvo kouče Davida Wagnera chtělo psychicky zvednout po dlouhé výsledkové mizérii.

Do první větší příležitosti se propracovalo Schalke, a to už po dvou minutách hry. Bozdogan nabídl zakončení svému spoluhráči McKenniemu, jehož prudkou dělovku gólman Hradecky nezkrotil nejlépe, vyrazil míč jen před sebe, kde se nacházel dorážející Kutucu, jenomže ten ve slušné pozici nezacílil nejlépe, a tak jeho střela skončila pouze mimo v zámezí.

Na druhé straně se ve 23. minutě chtěl hlavou prosadit Alario, jehož svým pasem našel zprava Weiser, nicméně trefil ve vzduchu jen bránícího Kennyho, od nějž se balón odrazil mimo chtěný prostor třech tyčí. Následně hodlal skórovat Caligiuri, Hradecky si s ním však poradil, ve 40. minutě rozvlnil síť Alario, jenže jeho přesný zásah nebyl uznaný kvůli ofsajdu.

Rozhodující momenty tohoto střetnutí přišly na řadu až ve druhém poločase. Nejprve se radovali z vedení Die Königsblauen. Kenny poslal centr do vápna, kde ho nešikovně srazil k trávníku rukou stoper Tapsoba, a i když si sudí Siebert zprvu ničeho nevšiml, po shlédnutí videa nařídil pokutový kop. A ten bez větších problémů proměnil exekutor Caligiuri.

Tým trenéra Petera Bosze se devět minut před koncem dočkal alespoň vyrovnání. Wendell se zleva snažil před bránou najít naběhnuvšího Paulinha, avšak ten posléze ani nemusel pálit, neboť merunu za něj ve skluzu dopravil za brankovou čáru nešťastně se vracející Juan Miranda. Schalke ještě mohlo udeřit v závěru Gregoritschem, Hradecky ale zasáhl.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 0:1

14.06.2020 15:30

Góly: 1. Florian Niederlechner

Augsburg zvládl důležitý záchranářský souboj na půdě Mohuče a díky cennému tříbodovému zisku se výrazně přiblížil k udržení prvoligové licence i pro příští sezónu. V tabulce Bundesligy se posunul na třinácté místo s pětatřiceti body a před sedmnáctým Düsseldorfem si tři kola před koncem vytvořil téměř nedostižný sedmibodový náskok. Naopak FSV je stále ve velkém ohrožení, s jednatřiceti body je až patnácté.

O osudu nedělního duelu rozhodla jediná branka již z úvodní minuty, kdy se prosadil Florian Niederlechner. Devětadvacetiletý útočník využil parádního pasu od Grueza, pohlídal si ofsajdové postavení a pak se opřel do míče z voleje. Jeho akrobatická střela se odrazila od země a zapadla do sítě nad marně se natahujícího Müllera. Domácí téměř v celém utkání diktovali hru a vytvořili si i více střeleckých pokusů, ale hostující defenziva fungovala na jedničku.

Po necelé půlhodině hry mohli hosté dokonce navýšit svůj náskok, ale po pasu Richtera skvěle zakročila domácí obrana a aktivního Grueza zakončit nenechala. Ihned na to zkusil štěstí z hranice pokutového území Vargas a levou tyč jen těsně minul. Mohuč mohla vyrovnat ve 39. minutě, kdy sám před gólmanem Luthem stanul Mateta, jenomže tomu střela vůbec nevyšla. Za další čtyři minuty se Luthe musel poprvé blýsknout skvělým zákrokem.

Po zpětném přiťuknutí od Öztunaliho pálil zblízka střídající Onisiwo a Luthe skvěle vyrazil míč před sebe svou levou nohou. V nastavení úvodního dějství se dostal do další šance Mateta. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval přímo pod břevno, avšak Luthe fantasticky jednoruč odvrátil balón nad svou branku. Krátce po změně stran tlak Mohuče přeci jen opadl a hosté naopak mohli pojistit svůj náskok.

Ve 48. minutě zkusil štěstí z dobrých dvaceti metrů Vargas a famózní zákrok jednou rukou předvedl Müller. Vzápětí se po dalším rohu snažil překvapit patičkou Onisiwo, nicméně pozorný Luthe ukryl míč ve svém náručí. Krátce po hodině hry mířili těsně vedle Vargas s Niederlechnerem, hosté ve zbývajícím průběhu nepustili soupeře už vůbec k ničemu. V dresu Augsburgu znovu zůstali jen na lavičce náhradníků čeští krajánci Koubek se Suchým.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 2:1

13.06.2020 18:30

Góly: 26. Joshua Zirkzee, 86. Leon Goretzka - 37. Benjamin Pavard (vl.)

Obhájce prvenství se musel obejít bez služeb nejlepšího ligového střelce Roberta Lewandowskiho. Joshua Zirkzee a Leon Goretzka ho naštěstí pro bavorský velkoklub zastoupili. "Hříbata" kvůli této porážce ještě svedou s Bayerem Leverkusen tuhý boj o čtvrtou příčku, která zaručuje účast v Lize mistrů.

Už v 10. minutě musel Marco Rose sáhnout po prvním střídání, protože se zranil Marcus Thuram. Místo něj vyběhl na trávník Allianz Areny Breel Embolo, ale ani on zápas nedohrál. Za minutu našel Perišić kolegu Michaëla Cuisance, jenž o kousek minul zařízení. Následně přihrál Embolo kamarádovi Hofmannovi, který skóroval. Bohužel pro něj i pro ostatní "Hříbata" se po poradě s videem ukázalo, že stál v těsném ofsajdu.

Ve dvaadvacáté minutě se do zakončení dostal Lucas Hernández, jenže potvrdil, že na hřišti není primárně od střílení branek. Následně zblízka na Neuera hlavičkoval Embolo. Neuspěl však ani z následné dorážky, kdy dokonce z bezprostřední blízkosti netrefil. Velká škoda pro Gladbach, jak ukázala šestadvacátá minuta.

Neatakovaný Yann Sommer naprosto selhal při rozehrávce, takže mohl Joshua Zirkzee napálil míč z nějakých dvaceti metrů do odkryté klece - 1:0. Za deset minut se podařilo hostům vyrovnat. Zásluhou Benjamina Pavarda, který si ve snaze zabránit tomu, aby Herrmannův centr doputoval na zadní tyč k Jonasi Hofmannovi, vstřelil vlastní gól - 1:1.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se ještě Cuisance a Perišić snažili překlopit misky vah zpět na stranu Bayernu. Jenomže bez úspěchu. Hostující hráči si za první poločas vyměnili 337 přesných přihrávek, což se během jedné půle v Mnichově během této sezony nepodařilo žádnému jinému bundesligovému mančaftu.

Ve 48. minutě nedokázal Manuel Neuer optimálně zkrotit Bensebainiho centr, a pak musel s vypětím všech sil hasit před dotírajícím Stindlem. Následně se pro změnu musel vytáhnout před Herrmannovou střelou. V 64. minutě centroval od rohového praporku Joshua Kimmich a Benjamin Pavard málem odčinil svoje předchozí zaváhání.

Dvě minuty poté Sommer famózně vychytal Gnabryho. Gladbach postrádal větší kreativitu i odvahu, což se mu stalo osudným v 86. minutě. Balon nejprve propadl z levé hřiště strany až na pravý kraj pokutového území, kde se ho zmocnil právě francouzský mistr světa Pavard, aby jej poslal z první před bránu, kde překvapivě pravačkou zakončoval Leon Goretzka - 2:1.

V ten moment už asi málokdo předpokládal, že by hosté stihli vyrovnat. Přesto si dokázali vytvořit jednu dobrou příležitost, kterou Lars Stindl neproměnil. Borussia se ve zbývajících třech kolech ještě střetne s Wolsfburgem, Paderbornem a s Herthou. Na Bayern čeká Werder, Freiburg a Wolfsburg, přičemž tedy už v úterý může být o titulu rozhodnuto.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 2:2

13.06.2020 15:30

Góly: 14. Wout Weghorst, 22. Wout Weghorst (pen.) - 43. Lucas Höler, 46. Roland Sallai

"Vlci" měli dobře nakročeno, ale na konci první půle a na začátku té druhé je dokonale zaskočili Höler se Sallaiem. Díky prohře Hoffenheimu však mají Glasnerovi svěřenci k pohárům stále blíž. Ani Freiburg však není vyloženě bez šance.

Trenér hostujícího celku Christian Streich zažil vcelku příjemné poslední tři dny. Ve čtvrtek oslavil pětapadesátiny, v pátek prodloužil ve Freiburgu smlouvu a ve Volkswagen-Areně oslavil svůj 250. zápas v roli hlavního kouče SC. Jenže než se jeho svěřenci stačili pořádně rozkoukat, už se soupeřem prohrávali.

Běžela 14. minuta, když domácí rozehráli rychlou akci, na jejímž konci přihrál Steffen kolegovi Wouteru Weghorstovi, který z ideálního prostoru zamířil pravačkou přesně po zemi k pravé tyči - 1:0. V minutě dvaadvacáté se odehrála vcelku zajímavá situace. Weghorst zblízka hlavičkoval do břevna. Míč se odrazil od jeho spodní strany a pro číhajícího Daniela Ginczeka nebyl problém ho z půlmetrové vzdálenosti dorazit do brány.

Jenže, rozhodčí si po třech minutách u videa ověřil, že domácí fotbalista stál v ofsajdu. Jenže se ukázalo, že Weghorst byl při svojí hlavičce faulován Nicolasem Höfnerem, takže se kopala penalta. Sám faulovaný, kterému museli týmoví doktoři mezitím obvázat poraněnou hlavu, mířil po zemi po své levé ruce, zatímco gólman Schwolow skočil rovněž po své levé ruce, tj. opačným směrem, než by bývalo bylo zapotřebí - 2:0.

V osmadvacáté minutě už to bylo 3:0. Ale jenom na chvíli. Po centru Maximiliana Arnolda si totiž Daniel Ginczek trefil svoje konečky prstů, čímž balon lehce změnil směr a tahle trefa proto nemohla být po konzultaci s VAR uznána. Následně byl za svoje hlasité protesty žlutou kartou oceněn manažer wolfsburgského týmu Philipp Wegner.

Jenže během úvodní pětačtyřicetiminutovky to ještě zdaleka nebylo všechno. Ve 33. minutě se vyznamenal Koen Casteels proti Sallaiově pokusu z bezprostřední blízkosti. Za deset minut se Streichova družina dočkala snížení. Do Grifova centru na bližší tyč se ukázkově hlavou položil Lucas Höler - 2:1.

A minutu poté Schwolow zastavil kopačkou další Weghorstovu příležitost. To se ukázalo být nesmírně důležité, protože ihned po startu druhého dějství mohlo dojít na vyrovnání. Hölerovu střelu Casteels ještě kryl. Avšak kulatý předmět se odrazil k Rolandu Sallaiovi, jehož hlavičkový oblouček se snesl jen několik centimetrů pod břevno, takže John Brooks nemohl při nejlepší vůli téhle brance zamezit - 2:2.

Nedlouho poté zatoužil po gólu Josip Brekalo. A nutno dodat, že chyběl malinkatý kousek k tomu, aby se mu to podařilo. Po hodině hry se k sólu odhodlal Vincenzo Grifo a z jeho práce mohl těžit Philipp Lienhart, kdyby mu radost výborným obranným zákrokem nezkazil Kevin Mbabu. V 75. minutě zaměstnal Alexandera Schwolowa střídající Yannick Gerhardt.

Na opačné straně barikády přišel na hřiště až v průběhu zápasu také Nils Petersen, jehož hlavičce scházela nepatrně větší přesnost. Freiburg přivítá v rámci vloženého kola doma Herthu, a pak o víkendu zajíždí do Mnichova. Wolfsburg má před sebou duely s Borussií Mönchengladbach a se Schalke.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund 0:1

13.06.2020 15:30

Góly: 90+5. Erling Haaland

Tamní Fortuna stále bojuje o setrvání v soutěži a druhému celku tabulky rozhodně nechtěla nechat nic zadarmo. I přes statečný a odhodlaný výkon se ji však na body nepodařilo dosáhnout.

První velká příležitost byla v Merkur Spiel-Areně k vidění v závěru úvodní dvacetiminutovky. Nebezpečný protiútok vedl Jadon Sachno, jenž ve správný moment vyzval ke skórování kolegu Achrafa Hakimiho, jemuž zkazil radost vynikajícím zákrokem gólman Florian Kastenmeier. Následně se dvakrát pokusil o zakončení Julian Brandt. V jednom případě však balon ke gólmanovi ani nedoletěl.

BVB registrovalo za první pětačtyřicetiminutovku pouhé dva pokusy, které směřovaly mezi tři tyče. V porovnání s domácími na tom byli ještě dobře, protože ti Romana Bürkiho neohrozili vůbec. Pět minut po startu druhého dějství se tuto statistiku snažil pozměnit Kenan Karaman. Na jeho střelu se ale vzpomínat nebude.

Navštívenka Erika Thommyho už byla přesnější, ale zároveň střílel z ostrého úhlu, takže jednička ve službách Borussie si s balonem poradila. Po hodině hry přišel na hřiště norský útočník Erling Håland, který v černožlutém dresu předvádí výborné výkony a nakonec si na konto připsal jedenáctou přesnou trefu v probíhající sezoně. Ale nepředbíhejme.

Do té doby si ještě na Bürkim vylámal zuby Marcel Sobottka. V pětašedesáté minutě se Favreho svěřenci hnali na Kastenmeiera s dalším protiútokem. Hålandova střela byla zblokovaná, ale míč se odrazil k Raphaëlovi Guerreirovi, který rozvlnil síť. Sudímu Stegemannovi však předtím neušlo, že si jeden z útočících hráčů pomohl rukou.

V závěrečné desetiminutovce o sobě dal dvakrát vědět Steven Skrzybski, který vyběhl na trávník na závěrečnou dvacetiminutovku, včetně nastavení. Obranu hostujícího celku pořádně zaměstnal a dvakrát si hráči druhého týmu tabulky mohli pořádně oddychnout, jelikož útočník, který v Düsseldorfu hostuje z Schalke 04, nastřelil brankovou konstrukci.

I tentokrát platilo ono úsloví nedáš - dostaneš. V poslední minutě nastaveného času centroval do vápna Manuel Akanji a osamocený Erling Haaland rozhodl přesnou hlavičkou o tom, že klub ze Signal Iduna Parku už o Ligu mistrů nikdo ze soupeřů nepřipraví - 0:1. V týdnu přivítá Dortmund doma Mohuč a Düsseldorfští se pokusí zaskočit RB Lipsko.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1:4

13.06.2020 15:30

Góly: 24. Krzysztof Piątek - 51. Bas Dost, 62. André Silva, 68. Evan N'Dicka, 86. André Silva

Ještě před závěrem prvního poločasu domácí vedli. Jenže pak se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Dredryck Boyata a po změně stran "Stará dáma" totálně propadla a po čtyřbrankovém přídělu připisuje třináctou porážku. Naštěstí už je jasné, že pro ni nebude mít žádné fatální následky. "Orli" si zase napravili chuť po semifinálovém vypadnutí z DFB-Pokalu.

První brankovou příležitost viděl Olympijský stadion v Berlíně v 5. minutě, když hlavičku Dannyho da Costy likvidoval Jarstein. Dvacet minut poté pálil Vedad Ibišević a činit se musel Jarsteinův protějšek Trapp. Jenže, domácí se brzy zmocnili balonu a Krzysztof Piatek si nakonec proklestil cestu přes obránce a z nějakých sedmi metrů rozvlnil síť - 1:0. I k radosti Vladimíra Daridy, který odehrál celý zápas.

Na další velkou šanci se čekalo necelých dvacet minut. Postaral se o ni Daichi Kamada, ale brankou neskončila. V nastaveném čase však Boyata fauloval Base Dosta. Rozhodčí Hartmann ukázal na značku pokutového kopu a belgického obránce po druhé žluté vyloučil. Po poradě s videem ale svoje rozhodnutí změnil. Pouze tedy v tom smyslu, že místo "pětky" se kopal přímý kop, ze kterého Filip Kostić nastřelil jenom zeď.

Už v jednapadesáté minutě se začaly dít věci. Da Costa centroval z pravé strany do vápna. André Silva vrátil zpět k pravé tyči, kde se hlavou prosadil Bas Dost - 1:1. Ve dvaašedesáté minutě šli "Orli" do vedení. Daichi Kamada předvedl parádní slalom přes tři obránce, načež servíroval pro Andrého Silvu, který se prosadil elegantně patičkou zády k brance - 1:2.

Za šest minut lovil Rune Jarstein balon ze své svatyně znovu, protože nedosáhl na ránu Evana N’Dicky, po které putoval balon z hranice pokutového území po zemi přesně k levé tyči - 1:3. Hertha se ve zbytku zápasu už k ničemu nedostala. Naopak ještě jednou inkasovala. Ilsanker vymyslel výtečnou přihrávku za obranu pro Andrého Silvu, který se prosadil tvrdou ranou pod břevno - 1:4.

Svěřenci Bruna Labbadii prohráli po dalším nedobrém vystoupení zaslouženě. A už můžou přemýšlet, co bude nutné změnit pro další ročník. Zbývající tři kola, ve kterých se postupně střetnou s Freiburgem, Leverkusenem a Gladbachech, můžou brát spíše jako tréninková. Na Eintracht, který má na kontě stejný počet bodů, čekají ještě Schalke, Köln a Paderborn.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Union Berlín 1:2

13.06.2020 15:30

Góly: 90+2. Jhon Córdoba - 39. Marvin Friedrich, 67. Christian Gentner

Možná na to nebyl nejatraktivnější duel jednatřicátého kola, ale na to už se nikdo ptát nebude. Podstatné je, že jak Unionu, tak i Kölnu schází už jenom malinkatý krůček k tomu, aby si sami s definitivní platností zajistily Bundesligu i pro příští sezonu.

První šance se na RheinEnergieStadionu uskutečnila v 5. minutě, když chyboval Kingsley Ehizibue, avšak Marcus Ingvartsen jeho zaváhání nepotrestal. Hráči obou klubů se snažili hrát aktivně, nicméně k žádným vyloženým příležitostem to nevedlo. Až ve čtyřiadvacáté minutě se musel Rafal Gikiewicz činit proti pokusu Rafaela Czichose, který stál na malém vápně.

Třicetiletý obránce Chichos byl vidět i v minutě třiatřicáté, když to vypadalo, že Gentnerův centr zasáhl rukou. Rozhodčí Martin Petersen nejprve nařídil pokutový kop, avšak po konzultaci s kolegou u videa a po následném přezkoumání opakovaných záběrů vzal tohle svoje rozhodnutí zpátky. Hosty to však mrzet nemuselo, jelikož do konce čtvrté desetiminutovky zápasu se jim podařilo skórovat.

Ještě předtím však se svým sólem neuspěl Mark Uth. Ve 39. minutě centroval Christopher Trimmel od rohového praporku přesně na hlavu Marvina Friedricha. Na malém vápně stojící obránce se dokázal hlavou prosadit mezi Czichosem a Skhirim - 0:1. Úvodní dějství tedy nakonec přineslo více radosti hostujícímu výběru.

Po změně stran se jako první připomenul Anthony Modeste, jenže pobídku od Toniho Leistnera nasměroval hlavou nad bránu. Následně to zkoušeli Florian Kainz a Mark Uth. Ani jeden z nich však nebyl úspěšný. "Kozli" však byli nadále aktivní a Keven Schlotterbeck musel ve správný čas zablokovat střelu Jhona Córdoby.

Gikiewicz pak vychytal Utha i Kainze. Oba trenéři poslali pak do hry čerstvé síly, ale radovat se mohl pouze jeden - Urs Fischer. V sedmašedesáté minutě zahrávali die Eisernen další rohový kop. Obrana Kölnu dostala hrací předmět mimo pokutové území. Bohužel pro ni jenom k Mariusi Bülterovi, jenž centroval zpět do vápna. Christian Gentner si pohlídal ofsajdovou hranu, balon si ideálně nachystal a z voleje ho uklidil pod břevno - 0:2.

Na začátku závěrečné desetiminutovky měli Kroos a Friedrich hodně blízko k tomu, aby ještě navýšili skóre. Nestalo se, a tak přišla druhá minuta nastaveného času a s ní snížení z kopačky Jhona Córdoby, kterému předcházela chyba v rozehrávce a výborná přihrávka od Marka Utha za obranu - 1:2. Přihrávající hráč se dvě minuty poté dostal v soupeřově šestnáctce do souboje s Hübnerem. Petersen však ani tentokrát penaltu neodpískal.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - Werder Brémy 1:5

13.06.2020 15:30

Góly: 66. Abdelhamid Sabiri - 20. Davy Klaassen, 34. Yuya Osako, 39. Davy Klaassen, 59. Maximilian Eggestein, 90+2. Niclas Füllkrug

Werderu se letošní sezona příliš nevydařila, ale i díky dalšímu zaváhání Düsseldorfu může směle doufat, že se mu Bundesligu podaří zachránit i pro příští sezonu. Oproti tomu Paderbornští ví, že je po roce znovu čeká druhá nejvyšší soutěž.

První zaznamenáníhodný moment se v Benteler Areně odehrál v závěru úvodní dvacetiminutovky. Domácí Jamilu Collins zahrál rukou a kopala se penalta. Milot Rashica si však vylámal zuby na Leopoldu Zingerlem. Nicméně už za minutu bylo v brémském táboře veselo, protože Davy Klaasen parádní hlavičkou uklidil do sítě centr Theodora Gebre Selassieho z pravé strany - 0:1.

V šestadvacáté minutě zatoužil po vyrovnání Jan-Luca Rumpf, jenže jeho nadějná střela byla zblokována. Následně spálil svou šanci Christian Strohdiek. I proto, že mu situaci znepříjemnil výše zmíněný český reprezentant. Hned po rozehrávce se zrodil kontr, při kterém posunul Rashica doprava na Sargenta, který jednoduchou zasekávačkou oklamal Collinse. Zingerle jeho přízemní pokus ještě lapil, nicméně míč se odrazil k nohám číhajícího Yuyy Osaka a ten měl před sebou opravdu jednoduchoučkou úlohu - 0:2.

Za pět minut se udála další pohroma pro Paderborn. Rashica rozehrál standardní situaci, Veljković hlavou přihrál na opačnou stranu vápna pro Klaasena, na jehož střelu z první nestihl gólman zareagovat - 0:3. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky už si hosté dali "voraz". Ale to neznamenalo, že by měli dost.

Po změně stran byl hodně vidět Sven Michel. Nejprve nastřelil tyč, a poté jeho střelu kryl Jiří Pavlenka. Když vypršela hodina hry, vedla Kohfeldtova skvadra už o čtyři branky. Po centru z pravé strany se Joshua Sargent díky výbornému brankářskému zákroku neprosadil, avšak situaci se svou dorážkou jistil Maximilian Eggestein - 0:4.

Teprve potom došlo na čestný paderbornský zásah. Obraně Werderu se nepodařilo odvrátit rohový kop podle představ a ve shluku těl se nejlépe orientoval Abdelhamid Sabiri, jenž zakončoval pravačkou z hranice malého čtverce - 1:4. V 76. minutě se na hřiště dostal po nucené absenci, která trvala 273 dnů, útočník Niclas Füllkrug.

Za tři minuty neměl pochopení pro Vasiliadisův faul a uviděl žlutou kartu. V nastaveném čase se předvedl v mnohem lepším světle, když si v šestnáctce ukázal, kam chce, aby mu Marco Friedl servíroval přihrávku, a následně mířil z otočky přesně na vzdálenější (pravou) tyč - 1:5. Zelenobílí ukázali, že to se setrváním v Bundeslize myslí vážně. Jenomže mají před sebou ještě tři náročné duely s Bayernem, Mohučí a Kölnem. Naopak Paderborn dohrává proti Unionu Berlín, Borussii Mönchengladbach a Eintrachtu Frankfurt.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - RB Lipsko 0:2

12.06.2020 20:30

Góly: 9. Dani Olmo, 11. Dani Olmo

Lipsko potvrdilo skvělou venkovní formu z poslední doby a tentokráte dokázalo zvládnout důležité střetnutí na půdě Hoffenheimu, díky kterému se výraznou měrou přiblížilo k vytoužené účasti v Lize mistrů i pro příští ročník. O svém úspěchu rozhodlo dvěma rychlými góly Daniho Olma a v tabulce zůstává na třetím místě s dvaašedesáti body. Naopak novému trenérovi TSG Marcelu Rappovi premiéra nevyšla, jeho svěřenci jsou stále sedmí.

Lipsko se v tuto chvíli nachází o šest bodů před čtvrtým Mönchengladbachem i pátým Leverkusenem a může si proto vytvořit rozhodující náskok. Za domácí odehrál celý zápas český obránce Pavel Kadeřábek, v základní jedenáctce hostů se opět objevil Patrik Schick a z trávníku odstoupil v 68. minutě. Přitom páteční předehrávka 31. kola se mohla odvíjet úplně jinak, neboť Hoffenheim vkročil do duelu velmi aktivně.

První možnost si vypracoval již po čtyřech minutách, kdy nebezpečně pálil Christoph Baumgartner a jen těsně minul pravou konstrukci. Vzápětí rozhodčí Welz nařídil ve prospěch TSG pokutový kop za zákrok brankáře Gulácsiho na rozběhnutého Dabbura, ovšem po prozkoumání videozáznamu ho nakonec odvolal. Lipsko tohoto momentu dokonale využilo a po následné akci se dostalo do vedení zásluhou Olma.

Mukiele našel skvělou přihrávkou právě španělského záložníka, ten se poté elegantně zbavil bránícího hráče a ukázkovou šajtlí z osmi metrů zamířil přímo k bližší tyči kolem marně se natahujícího gólmana Baumanna. Neuběhly ani další dvě minuty a Olmo skóroval podruhé. Po zpětné hlavičce od kapitána Sabitzera napřáhl z první z dvanácti metrů a znovu zavěsil k přední konstrukci, Baumann ani tentokráte nedokázal včas zasáhnout.

Po necelé půlhodině hry mohl z ničeho nic snížit aktivní Dabbur, ale jeho hlavička po rohovém kopu orazítkovala pouze břevno. Ještě do poločasu se musel blýsknout Gulácsi, jenž fantasticky jednoruč vyrazil přízemní pokus Baumgartnera. Na opačné straně selhal ve stoprocentní šanci rozběhnutý Werner a při samostatném úniku pálil příliš vysoko. Domácí se ve druhém poločase v žádném případě nevzdávali.

Sedm minut po změně stran vyslal technický pokus Rudy a hostující strážce výborně odvrátil balón do zámezí. Následně rozvlnil síť Werner, jenomže jeho gól neplatil vinou těsného ofsajdu. V samém závěru si hosté vytvořili obrovský tlak, avšak Baumann famózně zasahoval proti ranám Wernera, Nkunkua, Lookmana i Haïdary. V nastaveném čase ještě zkusil štěstí z osmnácti metrů Nkunku a napálil pravou spojnici.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31234492:3173
2.Borussia Dortmund31206582:3566
3.RB Lipsko311711377:3262
4.Bayer Leverkusen31176857:4157
5.Borussia Mönchengladbach31175958:3856
6.VfL Wolfsburg311210944:3846
7.TSG Hoffenheim311271242:5243
8.SC Freiburg311191141:4342
9.Schalke 04319121036:4839
10.Eintracht Frankfurt311151553:5638
11.Hertha BSC311081344:5538
12.1. FC Köln311051648:5935
13.FC Augsburg31981442:5735
14.Union Berlín311051637:5435
15.1. FSV Mainz 0531941839:6331
16.Fortuna Düsseldorf316101533:6128
17.Werder Brémy31771735:6428
18.SC Paderborn31481934:6720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Zajímavý fotbal, Lipsko to rozseklo velmi brzy ale pro Hoffenheim prostě smolík ti by nedali gola ani za týden, den blbec

Angelino hraje velmi dobře v Lipsku, kéž by tam zůstal. Mukiele taky skvělý bek.

Reagovat
Liquid

Lipsko je celé skvělé, jednoznačně nejsympatičtější tým bundesligy

Reagovat
Pablos

U mě je první Dortmund a pak hned Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
mistr129

V Bundeslize mi je většina týmů sympatická na rozdíl třeba od L1, ale Lipsko je někde nahoře no

Reagovat
JozkokozleJ

Union a Werder dolezity krok k zachrane

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
stas87

Pockaj, ty fakt veris ze sa Werder zachrani? Union v poslednom kole nema o co hrat, ak zajtra zvladne FCA za tri body, tak oni tiez nie. A my mame Köln, FSV a Bayern. Oni idu do Leipzigu...s tym, ze pri rovnosti bodov rozhoduje skore a to si pokazime v utorok proti Bayernu. Sanca bola doma proti SGE a vlkom. Tam to chcelo dva body za remizu a stahli by sme ich pod seba.

Reagovat
JozkokozleJ

V minulosti uz takych predpovedi pred poslednym kolom bolo, ze jeden nehral o nic, druhy o zachranu/titul a dopadlo to inak.

Stat sa moze vsetko, ale chce sa mi povedat, ze ak da Werder 6b, ide urcite minimalne do baraze. Los maju s Fortunou takmer na chlp zlozity s tym, ze Werder je kvalitnejsi tim. Neverim, ze neveris

Reagovat
stas87

Ja viem ze podla tych predpovedi na konci sezony nevyjde viac ako polka.

Po pravde...neverim. Ten tim nema v sebe to, ze dokaze odohrat po sebe viac zapasov tak, ze bude pravidelne bodovat a ziska aspon spetku sebavedomia. Herne je to otrasne celu sezonu, to Fortuna tam mala zapasy, kedy bola herne viac presvedciva. My od desiateho kola a stratenej vyhry doma proti Freiburgu sme otrasni v utoku. S tym sa nezachranis, pretoze ak mas obranu ako my, kde kazdy center/standartka/roh znamena 70% sancu na gol, tak si nepomahas ani k bodu. Posila v zime pred jarom v podobe Selkeho? K smiechu...ten chalan evidentne nabral kila ale brutalne stratil na rychlosti. Aspon ze prisiel Vogt, on tiez urobi chybu a to aj vyraznu, ale pozicne je na tom najlepsie zo vsetkych obrancov a zaloznikov. Werder si za celu sezonu nezasluzi zachranit, to je skratka fakt a nic na tom nezmeni ani dnesok.

Ak to tak dopadne, tak by som sa nezbavoval Kohfeldta. Aj ked to moze byt cudne, tak on ten klub pozna, ma amibicu sa posuvat a kader ci zazemie pozna. Jasne, stale nezlepsil obranu o tolko, aby to bolo poznat a z tej krize sa vyhrabal, na druhu stranu to mal tazke v tom, ze sa mu prvy utocnik zranil niekedy v septembri a postavene to mal na jedinom hraci. Po zostupe skonci isto hraci ako Rashica, Eggestein, Klaassen, Pavlenka, Augustinsson, Veljkovic, Moisander, Toprak, Selke, Vogt a Sargent. Ostat by mohli Gebre, Kapino, Eggestein, Osako, Friedl, vrati sa z Fürthu Beijmo, mozno Langkamp...a musis to doplnit. Viac casu by mal dostat Eggestein a velmi rad by som udrzal Sargenta.

Reagovat
JozkokozleJ

Po Kohfeldtovi pokukuje Hoffenheim. Mne by prisla velka skoda rozpustit tento tim, ktory minuly rok (akurat s Krusem) bojoval o Europu. Nez by sa z 2. BL dopracovali k podobnej kvalite, nejaky cas to trvat bude a velmi by som sa bal jojo efektu, ktory casto prichadza, ak tvoris v druhej lige novu kostru.

Ono, nakoniec to moze byt aj tak, ze do baraze pojde ten z dvojice, kto ziska i len bod. Urcite nie je dovod na rezignaciu.

Reagovat
stas87

To je fajn, no on sa zatial prezentuje tak, ze mu na klube zalezi. Bol by som sklamany, ak by zostup bol a on tam odisiel. Keby ho Baumann chcel odvolat, urobil to po Leverkusene..

Freiburg to zvladol, Köln tiez. Na druhu stranu...VfB do toho spadlo opakovane, rovnake problemy mala aj Hertha a HSV sa placa v tom druhy rok. Werder ale ma niekolko hracov, ktorych preda a nieco za nich dostane. To znamena to, ze ti co neodidu za kazdu cenu, tak mozu dostat pridane v pripade, ze vykopu BL o rok. Odchod Rashicu pomoze v tom, ze sa znizi naklady na platy ale ti, co su na hrane zakladu/lavicky mozu dostat podstatne viac minut a stat sa pevnou sucastou zostavy v druhej lige.

Tak nejako vnutorne som s tym od toho zapasu s Bayerom zmiereny s tym, ze sa to nezachrani a o rok budu vyjazdy do Sandhausenu. U mna to bude ale znamenat maximalne to, ze ten klub budem sledovat o to viac. A hracie casy vikendu v 2.BL mi pridu velmi vhod.

Reagovat
andrew96

Reagovat
JozkokozleJ

To ja som pred tymto kolom este veril, ze Hertha da Europu. Skoda dnesnej cervenej karty Boyatu. Bez nej by ju dali.

Reagovat
Rudnevs

A Schalke je oficiálne zachránené!

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Diletantství Werderu, ne nepodobné tomu u HSV, povede k sestupu, to je nutný proces nehodný oddalování.

Reagovat
Rudnevs

Inak ten Gjasula to s tými kartami fakt už asi robí naschval

Reagovat
Hyrax

4:1 a Silva 2 goly? nevidel ten zapas nekdo?

Reagovat
Gazdo

Aka s nim panuje inak zatial spokojnost/nespokojnost? Ja som ho kedysi strasne chcel do barcy este ked bol v porte lebo to bol velky talent ale odvtedy sa nejako zasekol a obstojne hrava uz len v repre

Reagovat
Müllered

Nevím komu přát do LM. Bayer má lepší kádr, ale takticky jsou horší než Gladbach. Dnes bylo vidět, že vědí co mají hrát a zbytečné chyby jim to prohrály.

Reagovat
Werkrider

Je to pravda tiež som na to čuměl. Leverkusenu sa pod Bayernom zosypal rovnako jak pod Wolfsburgom, Gladbach to zvláda udržať po taktickej stránke oveľa presvedčivejšie.

Každopádne to máme plné vo svojich rukách a papierovo máme na svojej strane výhodu, ale zase vieme jak dokáže Leverkusen negatívne prekvapiť takže možné je všetko...

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen musí zapracovat na mentální síle mužstva, ten kádr je min. materiál na osmifinále/čtvrtfinále LM, co Evropa a nějakej Lille nebo Valencia, Atalanta nebo Spurs, to sou na hovno nkluby, ale Leverkusen nebo i ten Gladbach, to je jinej s"štýl"

Reagovat
Gazdo

Tak zrovna Vale s Spurs su vacsie kluby ale inak suhlas aj ja by som chcel vidiet Bayer v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Příští kolo Bayern titul, co?

Reagovat
Coutinho10

uz v utery na Bremach...to bude hodne vypjatej zapas

Reagovat
db18

Důležitější bude, jestli si Thomas dokáže připsat aspoň dvě asistence.

Reagovat
Bayern +

A aby sme dali 100 vstrelených gólov, vyhravat uz nemusime, stacia nam tri remizy

Reagovat
Kocour Klapuška

Jestli spravne pocitam, tak Bayern vyhral poslednich 21 zapasu proti Werderu s nikym lepsi serii nema, ne?

Reagovat
SpartaOvenka

To je solidní no , ale upřímně bych si teď přál, aby ten zápas Brémy zvládly, ten klub má skvělou tradici a chyběl by mi

Reagovat
berliner

Union skvely vysledek Gladbach skoda,Bayern

Reagovat
manuelo neuero

lidi co furt blejou na nějaký klub

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Heresy

Reagovat
kubys

Goretzka je po pauze snad nejdůležitější hráč Bayernu.

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

Není

Reagovat
kubys

A kdo? Přijde mi naprosto skvělý.

Reagovat
Jardman

Mulla, Davies, Robert pak on.

Reagovat
Bayern +

Nikto. Hrame najtimovejsi futbal za poslednych snad 15 rokov a nedovolil by som si oznacit "ten je lepsi a henten nema prinos." Mozno len Gnabry je kuuusok dole s formou z tej optimalnej zostavy.

Reagovat
kubys

Což je sice super ale vždycky bude někdo nejlepší...

Reagovat
DieFohlenBMG
Reagovat
smazaný uživatel

Opora Gladbachu Benes zapsal včera celých 7minut! Tudíž za posledních 16 zápasu celých 51minut. Vůbec si nedovedu představit, kde by bez něj Gladbach byl

Reagovat
stas87

Hm, uz druhy tyzden tu pises o opore Gladbachu iba ty..nepripadas si zvlastne? Prelozim to do tvojho jazyka radsej: Nie si kokot?

Reagovat
Werkrider

Načo to je dobré? Máš 15?

Reagovat
smazaný uživatel

zalez do české sekce

Reagovat
Werkrider

Ja neviem ... vyhrať sme si za ten výkon asi nezaslúžili, Schalke dnes pozične zahralo fakt veľmi dobre.

K tým rukám odpískaným, neodpískaným sa vyjadrovať moc nechcem, asi ani nie je treba.

Alario má tie hlavičky fakt dobré, ešte trochu poštelovať by to chcelo. Ale Alario a ten exces s vrátenou loptou ...

Reagovat
Whitemedia

to byla solidní prasárna no..

Reagovat
Kocour Klapuška

Za ten druhý poločas si Bayer určitě zasloužil vyhrát.. Schalke totálně hnusný fotbal, škoda, že na sestup nestačí jaro. Jediný tým, kterýmu bych to fakt přál..

A toho Alaria s tím vráceným, nevráceným míčem taky nechápu. Podle mě nesledoval hru, viděl, jak tam letí míč, tak po něm šel.. Pochybuju, že by to udělal úmyslně..

Reagovat
BaggioRoberto

Ta penalta Schalke byl nesmysl, ruku jsem neviděl, navíc tam byla nebezpečná hra vysokou nohou hráče Schalke. Na druhé straně byla ruka, loket a nikdo to neřešil. Asi bych to nepískl, ale 10x spíš penalta než ta na druhé straně, kterou si vymysleli. Jasný zářez.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
stas87

Arminia v BL, Dynamo v tretej lige.

Reagovat
Werkrider

Bielefeld Dynamo

Ale čo ten Norinberg? Môj skromný typ je, že ani Hannover ani Norimberg tak skoro v Bundeslige neuvidíme.

Reagovat
stas87

Dynamo hra snad este horsi futbal ako Werder, tam ten zostup bude zasluzeny.

U nich neviem co sa deje, pri pohlade na ich supisku si vravim, ze by mali byt niekde na 10.12 mieste. Hannover sa dvihol, jar maju dobru a keby v tom pokracovali a nebolo by do konca len par zapasov, mohli nahanat Heidenheim.

Reagovat
Kily

to jakože Werder by taky měl hrát střed třetí ligy?

Reagovat
stas87

Ale uprimne...dlhu dobu patril herne Werder na zostup a Fortuna hrala o chlp lepsi futbal. Preto ona drzi stale baraz a Werder zostupove miesto.

Reagovat
Kily

s tím souhlasím, pořád každopádně chci Werder záchrana, nahoru Arminia kvůli Neuhausovi za to totálně nesmyslné odvolání v Drážďanech a o zbytek ať se poperou Stuttgart a Hamburk

Reagovat
stas87

No, kedze mame spadnut, tak chcem Nordderby v 2.BL, nech to ma poriadny naboj. Neuhaus u svojich mancaftov predvadza vzdy behavy a agresivny futbal, to je dnes absolutny zaklad. Ak si u lopty vzdy o krok skor ako super, tak si vytvoris sance. Videl som cca 60. minut derby KSC-VfB a tam velmi dobre nehrali. Snad si ale druhe miesto uhraju.

Reagovat
Kily

týmy Neuhause hlavně dovedou kontrolovat zápasy, z Dynama si jako trenér Unionu kdysi udělal opakovaně plakát, jeho tým pravidelně ovládl střed pole, SGD nepouštěl vůbec k ničemu, z mála šancí dal jeden nebo dva góly a pak si to do konce zápasu v klidu pohlídal. V Dynamu má na svědomí dvě nejlepší sezony za poslední dva roky. Včera to stejně jako na podzim hodně bolelo, když jsem ho s Némethem viděl sedět na lavičce soupeře

Reagovat
Werkrider

Nordderby bude, akurát so St.Pauli :D

Reagovat
Rudnevs

Werder s Pauli nemá rivalitu, to neni Nordderby. Keď už, tak maximálne tým, že sa oba nachádzajú na severe, ale nemá to žiaden náboj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele