31. kolo
13.06.2020 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Wolfsburg promarnil dvoubrankové vedení a doma s Freiburgem remizoval

"Vlci" měli dobře nakročeno, ale na konci první půle a na začátku té druhé je dokonale zaskočili Höler se Sallaiem. Díky prohře Hoffenheimu však mají Glasnerovi svěřenci k pohárům stále blíž. Ani Freiburg však není vyloženě bez šance.

Trenér hostujícího celku Christian Streich zažil vcelku příjemné poslední tři dny. Ve čtvrtek oslavil pětapadesátiny, v pátek prodloužil ve Freiburgu smlouvu a ve Volkswagen-Areně oslavil svůj 250. zápas v roli hlavního kouče SC. Jenže než se jeho svěřenci stačili pořádně rozkoukat, už se soupeřem prohrávali.

Běžela 14. minuta, když domácí rozehráli rychlou akci, na jejímž konci přihrál Steffen kolegovi Wouteru Weghorstovi, který z ideálního prostoru zamířil pravačkou přesně po zemi k pravé tyči - 1:0. V minutě dvaadvacáté se odehrála vcelku zajímavá situace. Weghorst zblízka hlavičkoval do břevna. Míč se odrazil od jeho spodní strany a pro číhajícího Daniela Ginczeka nebyl problém ho z půlmetrové vzdálenosti dorazit do brány.

Jenže, rozhodčí si po třech minutách u videa ověřil, že domácí fotbalista stál v ofsajdu. Jenže se ukázalo, že Weghorst byl při svojí hlavičce faulován Nicolasem Höfnerem, takže se kopala penalta. Sám faulovaný, kterému museli týmoví doktoři mezitím obvázat poraněnou hlavu, mířil po zemi po své levé ruce, zatímco gólman Schwolow skočil rovněž po své levé ruce, tj. opačným směrem, než by bývalo bylo zapotřebí - 2:0.

V osmadvacáté minutě už to bylo 3:0. Ale jenom na chvíli. Po centru Maximiliana Arnolda si totiž Daniel Ginczek trefil svoje konečky prstů, čímž balon lehce změnil směr a tahle trefa proto nemohla být po konzultaci s VAR uznána. Následně byl za svoje hlasité protesty žlutou kartou oceněn manažer wolfsburgského týmu Philipp Wegner.

Jenže během úvodní pětačtyřicetiminutovky to ještě zdaleka nebylo všechno. Ve 33. minutě se vyznamenal Koen Casteels proti Sallaiově pokusu z bezprostřední blízkosti. Za deset minut se Streichova družina dočkala snížení. Do Grifova centru na bližší tyč se ukázkově hlavou položil Lucas Höler - 2:1.

A minutu poté Schwolow zastavil kopačkou další Weghorstovu příležitost. To se ukázalo být nesmírně důležité, protože ihned po startu druhého dějství mohlo dojít na vyrovnání. Hölerovu střelu Casteels ještě kryl. Avšak kulatý předmět se odrazil k Rolandu Sallaiovi, jehož hlavičkový oblouček se snesl jen několik centimetrů pod břevno, takže John Brooks nemohl při nejlepší vůli téhle brance zamezit - 2:2.

Nedlouho poté zatoužil po gólu Josip Brekalo. A nutno dodat, že chyběl malinkatý kousek k tomu, aby se mu to podařilo. Po hodině hry se k sólu odhodlal Vincenzo Grifo a z jeho práce mohl těžit Philipp Lienhart, kdyby mu radost výborným obranným zákrokem nezkazil Kevin Mbabu. V 75. minutě zaměstnal Alexandera Schwolowa střídající Yannick Gerhardt.

Na opačné straně barikády přišel na hřiště až v průběhu zápasu také Nils Petersen, jehož hlavičce scházela nepatrně větší přesnost. Freiburg přivítá v rámci vloženého kola doma Herthu, a pak o víkendu zajíždí do Mnichova. Wolfsburg má před sebou duely s Borussií Mönchengladbach a se Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Freiburg muže směle pokračovat v kurwení lupenu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele