31. kolo
14.06.2020 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Neslavný rekord Schalke, nevyhrálo už třináctkrát za sebou. Doma plichtilo s Leverkusenem

Schalke sice i přes mnohočetné absence uhrálo velmi cenný bod s v popředí bojujícím Leverkusenem, nicméně stanovilo si zároveň vlastní klubový rekord, co se týče čekání na ligovou výhru. Protože na branku Daniela Caligiuriho dokázal jeho sok zareagovat vlastním gólem Juana Mirandy, protáhlo svou nelichotivou sérii na třináct zápasů v řadě.

Bayer měl v tomto případě možnost posunout se na průběžné čtvrté místo tabulky, které jako poslední v Bundeslize zajišťuje účast v Lize mistrů pro příští sezónu, a to se mu nakonec povedlo, nutno však podotknout, že chtěl rovněž trochu více poodskočit od pátého Mönchengladbachu, jeho největšího rivala. Rozdíl mezi nimi je jen jednobodový.

Ani domácí ve finále asi příliš vesele nejásali po konečném hvizdu hlavního arbitra Sieberta. Pořád totiž můžou usilovat o sedmé místo, zaručující postup do předkola Evropské ligy pro následující ročník, své manko na tuhle metu ale nijak výrazněji nestáhli. Hlavně se mužstvo kouče Davida Wagnera chtělo psychicky zvednout po dlouhé výsledkové mizérii.

Do první větší příležitosti se propracovalo Schalke, a to už po dvou minutách hry. Bozdogan nabídl zakončení svému spoluhráči McKenniemu, jehož prudkou dělovku gólman Hradecky nezkrotil nejlépe, vyrazil míč jen před sebe, kde se nacházel dorážející Kutucu, jenomže ten ve slušné pozici nezacílil nejlépe, a tak jeho střela skončila pouze mimo v zámezí.

Na druhé straně se ve 23. minutě chtěl hlavou prosadit Alario, jehož svým pasem našel zprava Weiser, nicméně trefil ve vzduchu jen bránícího Kennyho, od nějž se balón odrazil mimo chtěný prostor třech tyčí. Následně hodlal skórovat Caligiuri, Hradecky si s ním však poradil, ve 40. minutě rozvlnil síť Alario, jenže jeho přesný zásah nebyl uznaný kvůli ofsajdu.

Rozhodující momenty tohoto střetnutí přišly na řadu až ve druhém poločase. Nejprve se radovali z vedení Die Königsblauen. Kenny poslal centr do vápna, kde ho nešikovně srazil k trávníku rukou stoper Tapsoba, a i když si sudí Siebert zprvu ničeho nevšiml, po shlédnutí videa nařídil pokutový kop. A ten bez větších problémů proměnil exekutor Caligiuri.

Tým trenéra Petera Bosze se devět minut před koncem dočkal alespoň vyrovnání. Wendell se zleva snažil před bránou najít naběhnuvšího Paulinha, avšak ten posléze ani nemusel pálit, neboť merunu za něj ve skluzu dopravil za brankovou čáru nešťastně se vracející Juan Miranda. Schalke ještě mohlo udeřit v závěru Gregoritschem, Hradecky ale zasáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička by se rovnala zisku pro sázkovky . Nesmí se to stát.

Reagovat
johnn

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele