31. kolo
12.06.2020 20:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Lipsko díky skvělému začátku zdolalo nevyzpytatelný Hoffenheim

Lipsko potvrdilo skvělou venkovní formu z poslední doby a tentokráte dokázalo zvládnout důležité střetnutí na půdě Hoffenheimu, díky kterému se výraznou měrou přiblížilo k vytoužené účasti v Lize mistrů i pro příští ročník. O svém úspěchu rozhodlo dvěma rychlými góly Daniho Olma a v tabulce zůstává na třetím místě s dvaašedesáti body. Naopak novému trenérovi TSG Marcelu Rappovi premiéra nevyšla, jeho svěřenci jsou stále sedmí.

Lipsko se v tuto chvíli nachází o šest bodů před čtvrtým Mönchengladbachem i pátým Leverkusenem a může si proto vytvořit rozhodující náskok. Za domácí odehrál celý zápas český obránce Pavel Kadeřábek, v základní jedenáctce hostů se opět objevil Patrik Schick a z trávníku odstoupil v 68. minutě. Přitom páteční předehrávka 31. kola se mohla odvíjet úplně jinak, neboť Hoffenheim vkročil do duelu velmi aktivně.

První možnost si vypracoval již po čtyřech minutách, kdy nebezpečně pálil Christoph Baumgartner a jen těsně minul pravou konstrukci. Vzápětí rozhodčí Welz nařídil ve prospěch TSG pokutový kop za zákrok brankáře Gulácsiho na rozběhnutého Dabbura, ovšem po prozkoumání videozáznamu ho nakonec odvolal. Lipsko tohoto momentu dokonale využilo a po následné akci se dostalo do vedení zásluhou Olma.

Mukiele našel skvělou přihrávkou právě španělského záložníka, ten se poté elegantně zbavil bránícího hráče a ukázkovou šajtlí z osmi metrů zamířil přímo k bližší tyči kolem marně se natahujícího gólmana Baumanna. Neuběhly ani další dvě minuty a Olmo skóroval podruhé. Po zpětné hlavičce od kapitána Sabitzera napřáhl z první z dvanácti metrů a znovu zavěsil k přední konstrukci, Baumann ani tentokráte nedokázal včas zasáhnout.

Po necelé půlhodině hry mohl z ničeho nic snížit aktivní Dabbur, ale jeho hlavička po rohovém kopu orazítkovala pouze břevno. Ještě do poločasu se musel blýsknout Gulácsi, jenž fantasticky jednoruč vyrazil přízemní pokus Baumgartnera. Na opačné straně selhal ve stoprocentní šanci rozběhnutý Werner a při samostatném úniku pálil příliš vysoko. Domácí se ve druhém poločase v žádném případě nevzdávali.

Sedm minut po změně stran vyslal technický pokus Rudy a hostující strážce výborně odvrátil balón do zámezí. Následně rozvlnil síť Werner, jenomže jeho gól neplatil vinou těsného ofsajdu. V samém závěru si hosté vytvořili obrovský tlak, avšak Baumann famózně zasahoval proti ranám Wernera, Nkunkua, Lookmana i Haïdary. V nastaveném čase ještě zkusil štěstí z osmnácti metrů Nkunku a napálil pravou spojnici.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele