31. kolo
14.06.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Augsburg vyhrál v Mohuči díky brzkému gólu a má blízko k záchraně

Augsburg zvládl důležitý záchranářský souboj na půdě Mohuče a díky cennému tříbodovému zisku se výrazně přiblížil k udržení prvoligové licence i pro příští sezónu. V tabulce Bundesligy se posunul na třinácté místo s pětatřiceti body a před sedmnáctým Düsseldorfem si tři kola před koncem vytvořil téměř nedostižný sedmibodový náskok. Naopak FSV je stále ve velkém ohrožení, s jednatřiceti body je až patnácté.

O osudu nedělního duelu rozhodla jediná branka již z úvodní minuty, kdy se prosadil Florian Niederlechner. Devětadvacetiletý útočník využil parádního pasu od Grueza, pohlídal si ofsajdové postavení a pak se opřel do míče z voleje. Jeho akrobatická střela se odrazila od země a zapadla do sítě nad marně se natahujícího Müllera. Domácí téměř v celém utkání diktovali hru a vytvořili si i více střeleckých pokusů, ale hostující defenziva fungovala na jedničku.

Po necelé půlhodině hry mohli hosté dokonce navýšit svůj náskok, ale po pasu Richtera skvěle zakročila domácí obrana a aktivního Grueza zakončit nenechala. Ihned na to zkusil štěstí z hranice pokutového území Vargas a levou tyč jen těsně minul. Mohuč mohla vyrovnat ve 39. minutě, kdy sám před gólmanem Luthem stanul Mateta, jenomže tomu střela vůbec nevyšla. Za další čtyři minuty se Luthe musel poprvé blýsknout skvělým zákrokem.

Po zpětném přiťuknutí od Öztunaliho pálil zblízka střídající Onisiwo a Luthe skvěle vyrazil míč před sebe svou levou nohou. V nastavení úvodního dějství se dostal do další šance Mateta. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval přímo pod břevno, avšak Luthe fantasticky jednoruč odvrátil balón nad svou branku. Krátce po změně stran tlak Mohuče přeci jen opadl a hosté naopak mohli pojistit svůj náskok.

Ve 48. minutě zkusil štěstí z dobrých dvaceti metrů Vargas a famózní zákrok jednou rukou předvedl Müller. Vzápětí se po dalším rohu snažil překvapit patičkou Onisiwo, nicméně pozorný Luthe ukryl míč ve svém náručí. Krátce po hodině hry mířili těsně vedle Vargas s Niederlechnerem, hosté ve zbývajícím průběhu nepustili soupeře už vůbec k ničemu. V dresu Augsburgu znovu zůstali jen na lavičce náhradníků čeští krajánci Koubek se Suchým.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele