31. kolo
13.06.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Köln na domácím stadionu nestačil na Union Berlín

Možná na to nebyl nejatraktivnější duel jednatřicátého kola, ale na to už se nikdo ptát nebude. Podstatné je, že jak Unionu, tak i Kölnu schází už jenom malinkatý krůček k tomu, aby si sami s definitivní platností zajistily Bundesligu i pro příští sezonu.

První šance se na RheinEnergieStadionu uskutečnila v 5. minutě, když chyboval Kingsley Ehizibue, avšak Marcus Ingvartsen jeho zaváhání nepotrestal. Hráči obou klubů se snažili hrát aktivně, nicméně k žádným vyloženým příležitostem to nevedlo. Až ve čtyřiadvacáté minutě se musel Rafal Gikiewicz činit proti pokusu Rafaela Czichose, který stál na malém vápně.

Třicetiletý obránce Chichos byl vidět i v minutě třiatřicáté, když to vypadalo, že Gentnerův centr zasáhl rukou. Rozhodčí Martin Petersen nejprve nařídil pokutový kop, avšak po konzultaci s kolegou u videa a po následném přezkoumání opakovaných záběrů vzal tohle svoje rozhodnutí zpátky. Hosty to však mrzet nemuselo, jelikož do konce čtvrté desetiminutovky zápasu se jim podařilo skórovat.

Ještě předtím však se svým sólem neuspěl Mark Uth. Ve 39. minutě centroval Christopher Trimmel od rohového praporku přesně na hlavu Marvina Friedricha. Na malém vápně stojící obránce se dokázal hlavou prosadit mezi Czichosem a Skhirim - 0:1. Úvodní dějství tedy nakonec přineslo více radosti hostujícímu výběru.

Po změně stran se jako první připomenul Anthony Modeste, jenže pobídku od Toniho Leistnera nasměroval hlavou nad bránu. Následně to zkoušeli Florian Kainz a Mark Uth. Ani jeden z nich však nebyl úspěšný. "Kozli" však byli nadále aktivní a Keven Schlotterbeck musel ve správný čas zablokovat střelu Jhona Córdoby.

Gikiewicz pak vychytal Utha i Kainze. Oba trenéři poslali pak do hry čerstvé síly, ale radovat se mohl pouze jeden - Urs Fischer. V sedmašedesáté minutě zahrávali die Eisernen další rohový kop. Obrana Kölnu dostala hrací předmět mimo pokutové území. Bohužel pro ni jenom k Mariusi Bülterovi, jenž centroval zpět do vápna. Christian Gentner si pohlídal ofsajdovou hranu, balon si ideálně nachystal a z voleje ho uklidil pod břevno - 0:2.

Na začátku závěrečné desetiminutovky měli Kroos a Friedrich hodně blízko k tomu, aby ještě navýšili skóre. Nestalo se, a tak přišla druhá minuta nastaveného času a s ní snížení z kopačky Jhona Córdoby, kterému předcházela chyba v rozehrávce a výborná přihrávka od Marka Utha za obranu - 1:2. Přihrávající hráč se dvě minuty poté dostal v soupeřově šestnáctce do souboje s Hübnerem. Petersen však ani tentokrát penaltu neodpískal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele