Bundesliga - souhrn 29. kola: Bayern trestá ztrátu Lipska

16.04.2021, 22:28, aktualizováno 18.04.2021, 17:27
Komentáře a souhrny
Jamal Musiala (© AFP)
Lipsko v pátek jenom remizovalo s Hoffenheimem a Bayern se nenechal dlouho pobízet, vyhrál ve Wolfsburgu a vede už o sedm bodů. Dortmund nastřílel čtyři branky Brémám. Brankáře Pavlenku překonal dvakrát i norský střelec Håland. Leverkusen v porýnském derby porazil 1. FC Köln. Gladbach doma zničil Frankfurt a další debakl utrpělo i Schalke, za Union Berlín se prosadil Petar Musa...

Borussia Dortmund - Werder Brémy 4:1

18.04.2021 15:30

Góly: 29. Giovanni Reyna, 34. Erling Haaland (pen.), 38. Erling Haaland, 87. Mats Hummels - 14. Milot Rashica

Borussia Dortmund nakonec zvládla nedělní zápas 29. kola bundesligy. Svěřenci trenéra Terziče sice v úvodu inkasovali, nakonec se jim však povedlo o tři góly nad Werderem vyhrát.

Dortmund se díky vítězství 4:1 posunul po sobotní výhře Leverkusenu zase na páté místo bundesligy, kde je v tuto chvíli s devětačtyřiceti body a ztrátou čtyř bodů na čtvrtý Frankfurt. Právě umístění mezi nejlepší čtyřkou je pro Dortmundu z důvodu účasti v základní skupině Ligy mistrů klíčové.

Úvod zápasu s Werderem Brémy se však Borussii vůbec nepodařil a hosté šli již ve 14. minutě do vedení, když se do samostatného úniku dostala jejich asi největší hvězda Rashica, který s míčem došel až do pokutového území Dortmundu a zakončil chladnokrevně po zemi ke vzdálenější tyči.

Vyrovnat se Dortmundu podařilo ve 29. minutě. Morey posunul míč na mladičkého Reynu, který zpoza vápna vystřelil prudce přímo pod břevno a brankář Brém Pavlenka byl bez šance. Po vyrovnávacím gólu přišla navíc pro Werder další rána, ve 33. minutě totiž fauloval ve vlastním pokutovém území Reuse Mohwald a sudí Dankert nařídil pokutový kop. Ten vzápětí proměnil Håland a Dortmundu se tak podařilo zvrátit vývoj utkání během méně než pěti minut.

Ve 38. minutě navíc přidal Håland svůj druhý gól v zápase, tentokrát ze hry, když se dostal uvnitř malého vápna Brém k odraženému míči a bez váhání ho poslal z první do odkryté brány. Do kabin se tedy šlo za stavu 3:1 pro Dortmund.

V 65. minutě mohl zápas znovu zdramatizovat Werder, avšak nadějný pokus levou nohou Eggesteina skončil pouze na tyči. V 84. minutě dopravil míč potřetí v zápase mezi tři tyče Håland, když si naskočil na volný přímý kop a překonal Pavlenku hlavou. Gól byl však vzápětí odvolán kvůli ofsajdu a norský útočník se tak z ofsajdu radovat nemohl.

V 87. minutě se Dortmundu přece jenom podařilo skóre kosmeticky upravit na 4:1. Po rohovém kopu se trefil hlavou sváteční střelec Hummels a ačkoliv se míč ještě před dosažením gólu dotkl českého obránce Gebre Selassieho, gól byl připsán právě Hummelsovi. Po slibném začátku zápasu tak nakonec Brémy odjíždí z Dortmundu s prázdnou a v e středu přivítají v rámci vloženého kola Mainz. Dortmund se ve stejný den utká s Unionem Berlín.

Håland se díky vstřelení dvou gólů vrátil na dělené druhé místo tabulky střelců německé bundesligy, kde se v tuto chvíli nachází se třiadvaceti vstřelenými góly společně s André Silvou z Frankfurtu. Na bezkonkurenčně prvního Lewandowského z Bayernu Mnichov však ztrácí dvanáct gólů a jeho korunku krále střelců pro letošní ročník německé nejvyšší soutěže tak s největší pravděpodobností neohrozí.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 3:0

17.04.2021 18:30

Góly: 5. Leon Bailey, 51. Moussa Diaby, 76. Leon Bailey

Leverkusen vyhrál v sobotu večer 3:0 nad Kölnem, který může litovat neproměněných šancí z prvního poločasu. Ve všech třech gólech měl prsty Jamajčan Bailey.

Leverkusen se díky výhře alespoň dočasně posunul na páté místo tabulky, kde je však o pouhý bod před Dortmundem, který má zápas k dobru. Köln je s třiadvaceti body předposlední, na šestnáctou Herthu ztrácí tři body.

A favorit v podobě Leverkusenu šel do vedení již v 5. minutě, když po pravé straně prošel až do pokutového území hostů Diaby, který vzápětí obloučkem centroval na Baileyho, jenž umístil míč přímo mezi tři tyče.

Ve 13. minutě zahrával volný přímý kop ze zajímavé pozice hostující Kainz, avšak míč pouze prolétl skrumáží před brankářem Hrádeckým. Ve 20. minutě Kainz zahrozil znovu, tentokrát geniálně nahrál na Dennise, který měl před sebou prázdnou bránu, ale k míči se nakonec nedostal.

A i v dalších minutách byl Köln výrazně nebezpečnější, hned ve 21. minutě Meyer centroval z levé strany před bránu Leverkusenu a Hector hlavičkoval pouze těsně vedle.

Nádherný gól měl na kopačce ve 36. minutě Hector, který střílel prudce z hranice pravé strany pokutového území Leverkusenu pouze do břevna.

Ve 45. minutě se dostal k odraženému míči v pokutovém území Kölnu Schick, v klíčový moment však zaváhal a zamířil pouze těsně vedle.

A po změně stran přidal Leverkusen druhý gól zápasu. V 51. minutě si asistent a střelec prvního gólu Diaby a Bailey vyměnili role - tentokrát Bailey dovedl míč až do pokutového území Kölnu a naservíroval ho Diabymu přímo před prázdnou bránu. 2:0.

V 76. minutě Bailey přidal i třetí gól zápasu, tentokrát obešel na pravé straně tři bránící hráče a s přehledem zakončil po zemi ke vzdálenější tyči. Všechny tři body tedy zůstaly v Leverkusenu a Köln může litovat především neproměněných šancí z prvního poločasu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 4:0

17.04.2021 15:30

Góly: 10. Matthias Ginter, 60. Jonas Hofmann, 67. Ramy Bensebaini, 90+5. Hannes Wolf

Mönchengladbach potvrdil zlepšení v uplynulých třech ligových kolech, úplně se ovšem neočekávalo, že prodlouží svou sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy v řadě proti Frankfurtu díky čtyřem vstřeleným brankám. Hosté, usilující o účast v toužebné Lize mistrů pro příští sezónu, předvedli mizerný výkon v obraně a odvezli si domů druhý nejtěžší debakl ročníku.

Ještě o jeden gól více inkasoval Eintracht už jen v loňském roce v říjnu v souboji s aktuálním obhájcem titulu z Bayernu. Vážně ale třeba jeho minulé výsledky nenaznačovaly ani přibližně podobný rezultát jako teď, vždyť v předchozích třech utkáních za sebou třikrát vyhrál. Avšak Borussia na druhou stranu ukázala, že se míní dostat na místa zaručující pohárovou Evropu.

Die Borussen vstoupili do tohoto měření sil určitě správnou nohou. A už po deseti minutách hry se ujali průběžného vedení, to když Hofmann rozehrál kop z rohu pasem na bližší tyčku, kam si naběhl nikým nestrážený Ginter a ten svou hlavičku namířil pohotově za záda brankáře Trappa. V 15. minutě se snažil hlavou vyrovnávat Jovič, zakončil nicméně pouze do zámezí.

Ve 24. minutě byl Frankfurt rozvlnění sítě ještě podstatně blíže, rovněž se málem prosadil po rohovém kopu, kterým Kamada našel Ilsankera, a jeho pokus vyrážel na poslední chvíli do břevna gólman Sippel. Poté již však v útoku hrozil prakticky jenom Mönchengladbach. V 51. minutě ještě neskóroval Thuram, který z vyložené pozice trestuhodně střílel jen mimo bránu.

V 60. minutě už každopádně Die Fohlen udeřili, po centru Neuhause propálil i z těžkého úhlu Trappa skvostně Hofmann. V 67. minutě se domácí zaradovali také potřetí, Elvedi ještě trefil horní tyčku, z dorážky se ovšem stačil uvést Bensebaini. Vysokou výhru následně pečetil v páté minutě nastavení Wolf, který zužitkoval rychlý protiútok a přihrávku od Herrmanna.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 2:3

17.04.2021 15:30

Góly: 35. Wout Weghorst, 54. Maximilian Philipp - 15. Jamal Musiala, 24. Eric Choupo-Moting, 37. Jamal Musiala

Bayern využil pátečního zaváhání druhého Lipska, jeho největšího konkurenta v boji o ligový titul, porazil venku ve šlágru kola o postup do Ligy mistrů usilující Wolfsburg a znovu svůj náskok na čele tabulky navýšil na rozdíl pohodlných sedmi bodů. Napravil si tak své ztracené sebevědomí po nezdaru v milionářské soutěži, byť atmosféra v klubu i tak stále není nejlepší.

Opravdu nahlas se hovořilo o tom, že by po konci této sezóny mohl dokormidlovat současný lodivod Hans-Dieter Flick. A co se šuškalo v kuloárech, to se nakonec opravdu stalo známým faktem, neboť šestapadesátiletý trenér bavorského výběru po skončení utkání oznámil svůj odchod. Neprozradil však, zda se po tomto angažmá ve finále chopí německé reprezentace.

Před nynějším střetnutím znovu neměl jednoduchou pozici, co se skládání své sestavy týče. A vlastně tak oproti minulému mači s PSG udělal jen jednu změnu ve svém okleštěném složení, zmítaného početnými absencemi, včetně té v podobě nejproduktivnějšího útočníka mužstva Roberta Lewandowského, a místo Kingsleyho Comana nasadil na hřiště Jamala Musialu.

Domácí kouč Oliver Glasner ve své jedenáctce zásadní, překvapivé tahy neudělal, akorát že se možná spíše čekal nástup Jéromeho Roussillona na levém kraji obrany, než ten Paula Otávia, a vepředu dostal Joao Victor nakonec přednost před Josipem Brekalem. Vlkům se především nevydařila první půle, v níž inkasovali všechny tři branky, a po přestávce manko nedohnali.

Wolfsburg možná v úvodních chvílích zápasu mohl působit o něco aktivněji, postupně hodlali hned v úvodních šesti minutách skórovat Schlager, který nemířil přesně, Baku, jehož vyčapal gólman Neuer, a Mbabu, který hlavičkoval neúspěšně, avšak Bayern nakonec byl tím celkem, kdo měnil gólový účet, to když po dobré práci Daviese zacílil chytře na bližší tyčku Musiala.

Ve 24. minutě se hosté ujali již dvougólového vedení a velký podíl na této skutečnosti měl hlavně wolfsburgský brankář Casteels. Notně totiž podcenil celou situaci, jemný oblouček od Alaby z levé strany trestuhodně nezachytil do rukavic, včas a na správném místě číhal na svou příležitost Choupo-Moting, který pod nohama bránícího Brookse poslal merunu do brány.

Ve 35. minutě se VfL podařilo snížit negativní stav, Schlager se ve středu pole ujal balónu, do vápna ho následně nasměroval k Weghorstovi, jenž střelou z první po zemi zakončil ukázkově ke vzdálenější tyčce. Do poločasu si ovšem ještě jednou vzal slovo mančaft Stern des Südens, po centru zprava od Müllera skončil táhlý a padající pokus hlavou od Musialy v brankové síti.

V 51. minutě Musiala mohl zkompletovat dokonce hattrick, jenže jeho šanci zastavil stoper Lacroix na poslední chvíli, a naopak Wolfsburg chvilku na to duel dost zdramatizoval, jelikož Philipp umně zužitkoval prudký pas Paula Otávia. Nejblíže k vyrovnání měl pak v 84. minutě Roussillon, rychlý brejk každopádně skončil nepřesnou střelou, kterou Neuer lapit nemusel.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Schalke 04 4:0

17.04.2021 15:30

Góly: 7. Lucas Höler, 22. Roland Sallai (pen.), 50. Christian Günter, 74. Christian Günter

Die Königsblauen tak nedokázali navázat na duel s Augsburgem, ve kterém si před týdnem připsali na konto druhou výhru v této sezoně. Výběr Christiana Streicha jim naopak nachystal jubilejní dvacátou prohru, což znamená, že možnost udržení bundesligové příslušnosti se pět kol před koncem prakticky rovná nule. Naopak domácí mohou ještě zabojovat o evropské poháry.

Není nejmenších pochybností, že Freiburgu výrazně pomohla brzká trefa. Už v 7. minutě se o ni postaral Lucas Höler, když mu Baptiste Santamaria naservíroval z pravé strany balon milimetrově přesně na zadní tyč - 1:0. Další důležitý moment přišel na pořad odpoledne ve dvaadvacáté minutě, po rozehraném rohovém kopu.

Höfler - ač stál zády k bráně - svojí hlavičkou pořádně přisvítil a míč nakonec dopadnul na spojnici břevna a tyče. Číhající Roland Sallai nemohl zakončovat, protože ho Huntelaar praštil při výskoku loktem do obličeje. Sudí Tobias Reichel si celou situaci nechal přehrát na videu, aby holandského útočníka oprávněně ocenil žlutou kartou a nařídil pokutový kop.

Jeho exekuce se ujal sám faulovaný a přízemní střelou do středu brány vyzrál na Ralfa Fährmanna - 2:0. Do konce úvodního dějství měl Freiburg hru pod kontrolou a soupeře k ničemu nepustil, třebaže si sám žádnou další příležitost také nevytvořil. To se ovšem změnilo pět minut po startu druhého poločasu.

Christian Günter obral o balon Suata Serdara před jeho vlastní šestnáctkou. Vypadalo to, že muže v rukavicích prověří pořádnou pumelicí, ale nakonec zvolil ve vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od svatyně hostujícího celku přízemní zakončení levačkou, které zapadlo přesně k pravé tyči - 3:0. V ten moment muselo být Dimitriosi Grammozisovi jasné, že jeho tým na body tentokrát nedosáhne.

Klub z Gelsenkirchenu si připsal na konto dvě solidní možnosti díky střídajícímu Marku Uthovi, který nejprve mířil těsně nad břevno, a poté jeho ránu tečoval do bezpečí Keven Schlotterbeck. V 74. minutě převzal Günter v uctivé vzdálenosti balon od Sallaie. Udělal s ním několik kroků dopředu. A než k němu stačil doběhnout Mustafi, vypálil opět levačkou a opět naprosto přesně k pravé tyči - 4:0.

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfB Stuttgart 2:1

17.04.2021 15:30

Góly: 20. Grischa Prömel, 43. Petar Musa - 49. Philipp Förster

Družina kouče Fischera dál předvádí velice dobré výkony. Od začátku února prohrála jediné utkání (na stadionu ve Frankfurtu) a stále zůstává v boji o Evropskou ligu. To vše ve druhé sezoně po postupu, která obvykle bývá experty považována za nejobtížnější. Stuttgart po opětovném postupu má i přes tuto porážku víceméně jistotu, že zůstane mezi elitou.

Domácí před týdnem uhráli cennou remízu s Bayernem Mnichov a také do tohoto duelu vstoupili lépe. Ve 20. minutě poslal Christian Gentner ze středového kruhu famózní přízemní pas až na pravou stranu vápna, kde jej stihnul na hrací ploše Christopher Trimmel, načež centroval na Grishu Prömela, který hlavou trefil mezeru mezi Kobelovýma nohama - 1:0.

Následující minuty rozhodně nebyly bohaté na brankové příležitosti, nicméně Die Eisernen si dokázali do konce úvodního dějství vedení pojistit. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby přišel další centr z pravé strany, o který se postaral znovu Trimmel. Rakouský fotbalista volil tentokrát přízemní pobídku na zadní tyč, kde se mezi dvěma protihráči dokázal ve skluzu prosadit ze Slavie hostující Petar Musa - 2:0.

Dvoubrankové vedení se ovšem rozplynulo hned po změně stran. Z druhé půle nebylo odehráno ani pět minut, když ve vápně stojící Saša Kalajdžić z první sklepnul na Philippa Förstera, na něhož obrana zcela zapomněla a následně tváří v tvář Luthemu nezaváhal - 2:1. Střelec branky přitom přišel na hřiště až po pauze. To znamená, že střídající hráči Stuttgartu se letos postarali už o třináct branek a v této statistice jsou na tom nejlépe ze všech bundesligových celků.

V následujících minutách se osmělil sám Trimmel, avšak ztroskotal na Kobelovi. Gólman VfB měl v 73. minutě štěstí, že Max Kruse svoji dobrou šanci zazdil. Tým Pellegrina Matarazza přivítá v týdnu v rámci vloženého kola na vlastním stadionu Wolfsburg, zatímco Union čeká náročné střetnutí s Borussií Dortmund, které by mohlo být klíčové, co se boje o pohárovou Evropu týče.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Arminia Bielefeld 0:0

17.04.2021 15:30

Góly: -

Bezbrankovou remízou skončil zápas Augsburgu s Bielefeldem. Bod znamená pro Bielefeld alespoň dočasné opuštění sestupového pásma.

Bielefeld je v tuto chvíli se sedmadvaceti body patnáctý, tedy bod před šestnáctou Herthou, která má však zápas k dobru. Augsburg je se třiatřiceti body jedenáctý a na evropské poháry ztrácí jedenáct bodů.

Mírným favoritem zápasu byl domácí Augsburg, do první velké šance se však dostali hosté. Ve 29. minutě se v dobré pozici ocitl hráč Arminie Voglsammer, který však nezamířil přesně a jeho střela skončila pouze těsně nad.

Ve 44. minutě mohl jít do vedení Augsburg, když Gouweleeuw skvěle zpracoval míč z volného přímého kopu a přibližně ze vzdálenosti penaltového puntíku vystřelil prudce do pravého horního rohu brány, kde však reflexivně zasáhl hostující brankář Ortega.

Největší šanci celého zápasu jsme však viděli až ve druhé půli, konktrétně v 79. minutě, když se po geniální přihrávce od Finnbogasona ocitl tváří v tvář brankáři Ortegovi Vargas. Ortega však znovu skvěle zasáhl a míč skončil pouze těsně vedle tyče.

Hosté tak mohou alespoň za bod děkovat především svému brankáři, který vytáhl během zápasu dva velmi solidní zákroky. Příští týden česká oba kluby vložené kolo - Augsburg se představí ve Frankfurtu a Bielefeld bude hostit Schalke.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - TSG Hoffenheim 0:0

16.04.2021 20:30

Góly: -

Lipsko nezvládlo domácí zápas s Hoffenheimem a po bezbrankové remíze se mu opět vzdálila naděje na zdramatizování boje o titul. Nudný zápas nabídl vzrušení až v závěrečných sekundách, gól Poulsena však kvůli ruce nakonec uznán nebyl.

Liduprázdná Red Bull Arena byla od samotného začátku dějištěm urputného, na oko vyloženě neatraktivního fotbalu bez náznaků gólových šancí. První poločas dokonce nenabídl ani jednu střelu na bránu. Domácí byli aktivnější a často kombinovali na polovině soupeře, jejich hře ale chyběl nápad, obranu Hoffenheimu nedokázali ničím překvapit. Usínající divák tak zpozorněl pouze ve 41. minutě, kdy Sabitzer za hranicí vápna tvrdě praštil do odraženého míče, mířil však metr a půl vedle pravé tyče.

Ve druhém poločase Lipsko pokračovalo v převaze a po necelé hodině hry si konečně vypracovalo gólovou šanci. Postaral se o ni Christopher Nkunku, který si z levé strany naběhl do vápna a zpoza obránce nebezpečně vystřelil po zemi, brankář Baumann si ale s jeho pokusem poradil. V 61. minutě pak Sabitzer centroval přesně na hlavu Adamse, jeho zakončení však mířilo příliš vysoko.

Rakouský záložník byl jedním z nejaktivnějších hráčů Lipska. Další šanci si vypracoval v 65. minutě, kdy opět pálil zpoza šestnáctky, míč se ale zakroutil těsně vedle levé tyče. Následovala další hluchá pasáž, která neodvratitelně zavírala víčka nejednoho fanouška. Všechno spělo k bezbrankové remíze...

Nakonec však v Red Bull Areně drama k vidění bylo, a to ne malé. V šesté nastavené minutě totiž dostali domácí možnost poslední šance zápasu, když rozehrávali rohový kop. Halstenbergův centr ve vápně našel skákající Yussuf Poulsen, který poslal míč k pravé tyči a na několik okamžiků se stal lipským hrdinou. Jenže opakovaný záběr odhalil, že míč se po odhlavičkování odrazil také od jeho ruky a rozhodčí tak branku neuznal.

Lipsko tak ztratilo další body ve snaze stáhnout náskok vedoucího Bayernu a jeho naděje na zisk bundesligového titulu se opět razantně zmenšily. Hoffenheim díky bodu poskočil na provizorní jedenácté místo, jeho náskok na sestupové příčky je nyní šestibodový.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29215383:3868
2.RB Lipsko29187452:2361
3.VfL Wolfsburg29159551:2954
4.Eintracht Frankfurt291411459:4453
5.Borussia Dortmund291541062:4249
6.Bayer Leverkusen29138848:3247
7.Borussia Mönchengladbach291110852:4343
8.Union Berlín291013644:3543
9.SC Freiburg291171144:4240
10.VfB Stuttgart291091051:4639
11.FC Augsburg29961429:4233
12.TSG Hoffenheim29881341:4732
13.Werder Brémy29791333:4730
14.1. FSV Mainz 0528771430:4828
15.Arminia Bielefeld29761622:4627
16.Hertha BSC28681434:4826
17.1. FC Köln29581627:5323
18.Schalke 0429272018:7513
Zbývající zápasy
18.04. 18:001. FSV Mainz 05 - Hertha BSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lipsko si dnešným zaváhaním nechalo utiecť nádej na titul. UEFA by ale mala vydať striktné pravidlá ohľadom ne/pískania rúk, záverečný gól Lipska tak podľa mňa mal platiť.

Reagovat
Kocour Klapuška

Souhlasim. Ruku mel víceméně u těla, navic tu trajektorii podle me ani tolik nezměnila, míč by sel do brány asi tak jako tak..

Reagovat
andrew96

Právě že změnila zásadně, bez zásahu ruky by šel míč víc do země a ne tak rychle na bránu.

Reagovat
db18

Však vypadal striktní pravidla, pokud se před gólem míč dotkne ruky, tak je to vždy trestné...

Reagovat
stas87

Tak Meisterschale uz je v rukach Bayernu definitvne. Symbolicke, ze po dvoch goloch mladeho Musialu. Asi bude nadalej platit, ze pokial bude Lewa zdravy a sucastou zakladu, tak ziadny tim Bayernu titul nezoberie. Uz vlastne len ostava vyriesit to, ci stihne vyrovnat Gerda, mozno ho aj prekonat.

Reagovat
db18

teď v týdnu by měl ještě vynechat, ale na Mainz už by prý měl být připravený, tak to snad ještě klapne.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Ty trenérské rošády jsou už jako v česku. BVB-Gladbach-Frankfurt si povyměnují trenéry,

No Adi Hütter si chce koučovat poháry, tak to dnes dojebali

Bayern bude neomezený vládce klidně do roku 2030 pokud nikdo nezačne stavět tým.

Reagovat
db18

No, Bayern bude hledat trenéra a v BL je kolotoč už přebraný...

Reagovat
Arnar Resmusonn

Takže Nagelsmann do bayernu a kdo do Lipska? Že by Glasner?

Reagovat
20fredy20

Flick konci

Reagovat
db18

Měl to oznámit před odvetou s PSG

Reagovat
20fredy20

Aspon Muller a Jerome spat v repre, asi jedine pozitivum

Reagovat
db18

(a víc času pro Lucase na hřišti )

Reagovat
20fredy20

To bola jedina chyba u Hansiho , ale myslim ze pravom vytykana od fanusikov.

Reagovat
Bayern +

Čo z toho, keď na Euro ich nevezme

Reagovat
Müllered

Nedávno byla na Kickeru anketa, kdo je pro Bayern důležitější. 95% bylo pro Flicka...

Reagovat
Rudnevs

Schalke dnes futbal asi nič

Frankfurt bol totálne jasný po tom mediálnom teátri z minulého týždňa. Bohužiaľ.

Reagovat
Werkrider

Jedna dobrá správa pre Leverkusen je, že sme aspoň začali porážať druholigistov no.

Zvyšok týždňa ukáže.

Reagovat
cologneFC

Mali ste jasnú výhodu, ste dlhodobo zvyknutí na atmosféru, aká tam bola včera. My tam mávame stále domácu atmosféru a to nám chýbalo...

Reagovat
vladino10

no, tak snad to o niekolko rokov, ked sa leverkusen stretne s kolinom opat, bude aj s divakmi

Reagovat
cologneFC

Lieber ein Jahr zweite Liga, als ein Tag Bayer/n fan zu sein

Reagovat
vladino10

Tak snáď to bude iba ein Jahr

Reagovat
cologneFC

Zatiaľ dúfame v pokračovanie s vami, ale keď už, tak snáď ako píšeš. Už sme si zvykli

Reagovat
godwood

Reagovat
Werkrider

aj ja Ťa mám rád

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
cologneFC

love you too

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Názor BL sekce na Superligu?

Zrovna v Německu by se toho nemuselo tolik změnit, protože BL kluby i fanoušci jsou konzervativní.

Reagovat
bayern987

Bayern, BVB, i Lipsko potvrdili svou neúčast v Superlize. Nerad bych mluvil za všechny, ale že je to sračka si tu myslí doufám všichni.

Reagovat
db18

Názor:

Na druhé straně i názor k reformě LM:

Reagovat
Rudnevs

Už momentálne ten futbal nie je nič pre romantikov. Ide iba o prachy, rozdiely medzi klubmi sú priepastné a vyhrávajú stále tí istí. Už sa nemôže len tak jednoducho stať, že ligu vyhrá Lautern, Deportivo a ligu majstrov Porto. Leicester ukazuje, že sa to stále môže stať, ale to sú už skôr také výnimky, väčšinou sú aj tak všade sérioví majstri. Bayern vyhral ligu koľkýkrát po sebe? To už bude osem alebo deväť, už to ani nepočítam. To sa nikdy predtým nestalo. A to nie je len výsledok toho, že Bayern to robí proste lepšie než ostatní. Ano, Bayern robí skvelú prácu, ale ťaží najmä z vývoju futbalu v posledných rokoch, kde sa proste veľkokluby odtrhli od ostatných. Kluby viac zaujímajú trhy v Ázii či Amerike než dlhoroční fanúšikovia, prakticky sa vzďalujú od fanúšikov, ceny lístkov, dresov a všetkého stúpajú a keď si človek chce pozrieť všetky zápasy, v Nemecku si musí platiť tuším tri alebo štyri platformi, lebo s televíznymi právami sa rozhtrhol pytel. A to ešte musím povedať, že Nemecko je ešte najviac také, že zachováva tradície, keď to porovnám s druhými krajinami. Skorumpovaná UEFA si vymýšla všeljake nové zbytočné súťaže, liga národov alebo trebárs ten konfederačný pohár či čo to má byť za somarinu teraz, úprimne však na to sa netešia ani samotní hráči, všetko je to len vytvorené kvôli peniazom.

Mne sa už súčasný futbal nepozdáva ani teraz. Chcelo by to nejake zmeny, ale obávam sa, že Superliga je skôr prirodzené pokračovanie v duchu trendu “ide iba o prachy” a prinesie skôr zmenu k horšiemu. Úprimne, som skôr za to, aby kluby zo Superligy nehrali domáce súťaže. Nebolo by to fér, pretože by domácej súťaži buď absolutne dominovali (vďaka prachom zo superligy by boli finančne úplne inde) alebo by šetrili hráčov a hrali by ju bez záujmu (pretože miestenku v Superlige majú istú a to je to, čo im prináša prachy), ani jeden z týchto prípadov nie je dobrý. Keď už to chcú urobiť takto a chcú si vytvoriť uzatvorený VIP klub, tak nech si tam ostanú.

Ale samozrejme tam je ešte veľa premenných, ťažko povedať, či to vôbec vznikne a v akom formáte. Možno to nakoniec bude ako NHL, ten americký systém celkom funguje, hrajú tam rovní s rovnými a potom tie ostatné ligy budú tak trochu pre “futbalových romantikov” a budú oveľa vyrovnanejšie, čo na tom bude to pekné. Tejto predstave by som sa až tak úplne nebránil, ale to som asi veľký optimista no.

A taktiež som zvedavý, čo na to nemecké kluby. Celkom aj dáva logiku, že nejdu, pretože bundesliga si dlhodobo najviac ctí tradície a kvôli tomu vlastne vznikla. Ale zas na druhú stranu, nechce sa mi veriť, že by sa tie kluby vyslovene rozhodli neísť a prísť tým o veľa peňazí a slávy. Ak áno, tak veľký rešpekt. Ale možno, že sa ešte trhnú s nimi. Viacerí novinári píšu, že nakoniec údajne aj Nemci budú v Superlige. Takému Lipsku sú trebárs nejake tradície úplne u prdele a pokiaľ ten klub vznikol čiste s reklamnými ambíciami, tak verím tomu, že sa buď budú snažiť dostať do superligy alebo sa na to v opačnom prípade RB vykašle. To bude ešte zaujímavé sledovať.

Reagovat
smazaný uživatel

“potom tie ostatné ligy budú tak trochu pre “futbalových romantikov” a budú oveľa vyrovnanejšie, čo na tom bude to pekné. Tejto predstave by som sa až tak úplne nebránil, ale to som asi veľký optimista no”

Přesně z toho důvodu nakonec souhlasím se Superligou, tradiční kluby budou sice bokem, ale aspoň se nebudou muset sklánět před giganty a přizpůsobovat se jim. Nebudou muset kvůli penězům dělat nepopulární rozhodnutí (snad). Navíc bude soutěž vyrovnanější a díky tomu i zábavnější. Nebude motivace fandit někomu jen kvůli tomu, že je ten slavný, naopak bude se fandit klubu tvého srdce v časech dobrých i zlých.

Já osobně přeji Bayernu, ale ve FIFě za ně nehraju, protože je otravné muset získat double a být v semifinále LM, jinak neúspěch. Mnohem lepší je radovat se z toho, že se poprvé dostaneš do LM (Frankfurt například, ten byl jen jednou v PMEZ a dostal se do památného finále proti Realu).

Lipsko - pokud by šlo do Superligy, tak byla by to win-win situace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele