29. kolo
17.04.2021 15:30 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Ve Wolfsburgu řádil přehlížený Musiala, Bayern i díky jeho dvěma gólům urval tři body

Bayern využil pátečního zaváhání druhého Lipska, jeho největšího konkurenta v boji o ligový titul, porazil venku ve šlágru kola o postup do Ligy mistrů usilující Wolfsburg a znovu svůj náskok na čele tabulky navýšil na rozdíl pohodlných sedmi bodů. Napravil si tak své ztracené sebevědomí po nezdaru v milionářské soutěži, byť atmosféra v klubu i tak stále není nejlepší.

Opravdu nahlas se hovořilo o tom, že by po konci této sezóny mohl dokormidlovat současný lodivod Hans-Dieter Flick. A co se šuškalo v kuloárech, to se nakonec opravdu stalo známým faktem, neboť šestapadesátiletý trenér bavorského výběru po skončení utkání oznámil svůj odchod. Neprozradil však, zda se po tomto angažmá ve finále chopí německé reprezentace.

Před nynějším střetnutím znovu neměl jednoduchou pozici, co se skládání své sestavy týče. A vlastně tak oproti minulému mači s PSG udělal jen jednu změnu ve svém okleštěném složení, zmítaného početnými absencemi, včetně té v podobě nejproduktivnějšího útočníka mužstva Roberta Lewandowského, a místo Kingsleyho Comana nasadil na hřiště Jamala Musialu.

Domácí kouč Oliver Glasner ve své jedenáctce zásadní, překvapivé tahy neudělal, akorát že se možná spíše čekal nástup Jéromeho Roussillona na levém kraji obrany, než ten Paula Otávia, a vepředu dostal Joao Victor nakonec přednost před Josipem Brekalem. Vlkům se především nevydařila první půle, v níž inkasovali všechny tři branky, a po přestávce manko nedohnali.

Wolfsburg možná v úvodních chvílích zápasu mohl působit o něco aktivněji, postupně hodlali hned v úvodních šesti minutách skórovat Schlager, který nemířil přesně, Baku, jehož vyčapal gólman Neuer, a Mbabu, který hlavičkoval neúspěšně, avšak Bayern nakonec byl tím celkem, kdo měnil gólový účet, to když po dobré práci Daviese zacílil chytře na bližší tyčku Musiala.

Ve 24. minutě se hosté ujali již dvougólového vedení a velký podíl na této skutečnosti měl hlavně wolfsburgský brankář Casteels. Notně totiž podcenil celou situaci, jemný oblouček od Alaby z levé strany trestuhodně nezachytil do rukavic, včas a na správném místě číhal na svou příležitost Choupo-Moting, který pod nohama bránícího Brookse poslal merunu do brány.

Ve 35. minutě se VfL podařilo snížit negativní stav, Schlager se ve středu pole ujal balónu, do vápna ho následně nasměroval k Weghorstovi, jenž střelou z první po zemi zakončil ukázkově ke vzdálenější tyčce. Do poločasu si ovšem ještě jednou vzal slovo mančaft Stern des Südens, po centru zprava od Müllera skončil táhlý a padající pokus hlavou od Musialy v brankové síti.

V 51. minutě Musiala mohl zkompletovat dokonce hattrick, jenže jeho šanci zastavil stoper Lacroix na poslední chvíli, a naopak Wolfsburg chvilku na to duel dost zdramatizoval, jelikož Philipp umně zužitkoval prudký pas Paula Otávia. Nejblíže k vyrovnání měl pak v 84. minutě Roussillon, rychlý brejk každopádně skončil nepřesnou střelou, kterou Neuer lapit nemusel.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rich

1-3 Pojďme Bayern.

Reagovat
Heresy

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jim to došlo a Lukáš hraje stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

„Přehlížený Musiala“? Přehlížený kým? Nezdá se mi, že by ho Flick přehlížel, právě naopak, Kolik takových děcek hraje na téhle úrovni častěji? Ztracené sebevědomí po nezdaru v milionářské soutěži? To je k smíchu. Každý, kdo ty zápasy sledoval, ví, že nám vypadl Lewa a s ním půlka kádru. I tak jsme to odehráli impozantně a vyřadilo nás to pitomé pravidlo o venkovních zápasech. PSG cvakalo u zadku do poslední vteřiny.

Reagovat
Rich

V současné době mi přijde Musiala mnohem lepší než Sané... Vždyť v takovém věku, je mu 18 a má 6 gólů... Jediný, kdo je před ním z křídel a to je paradox, že hrál letos docela méně, tak je Gnabry s 9 góly... Jinak Sané nic moc, proti Wolfsburgu 3 jasné góly, proti Leverkusenu minimálně dvě šance na gól, prostě, snad se časem zmátoří..

Reagovat
smazaný uživatel

U Saného je to podle mně 50 % psychika (nezvládá ten větší mediální tlak a větší očekávání fanoušků) 25 % smůla (spousta jeho střel míjí branku jen o fous) a 25 % ještě dozvuky toho zranění. Ono se to nezdá, ale dříve to pro vrcholové sportovce bývala konečná. Není to lehké, musí se zas naučit věřit svému tělu. Jinak já bych neomezoval jeho výkon jenom na to, kolik sází gólů. Pro mě je stejně důležité, jak presuje a jak vypomáhá v obraně. V tomhle směru udělal velké pokroky a není pravda, že je líný, jak se o něm traduje. Největší problém, co u něj vidím, je, že dost ztrácí míč a zbrkle přihrává. To zase souvisí s tou psychikou. A Musiala je samozřejmě fenomén. Jeho driblink je z jiného světa, chvílema si podává ruku s Messim. Uvidíme za pár let...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele