29. kolo
17.04.2021 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Matthias Ginter (© AFP)

Frankfurt selhal na půdě Mönchengladbachu, inkasoval čtyři branky

Mönchengladbach potvrdil zlepšení v uplynulých třech ligových kolech, úplně se ovšem neočekávalo, že prodlouží svou sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy v řadě proti Frankfurtu díky čtyřem vstřeleným brankám. Hosté, usilující o účast v toužebné Lize mistrů pro příští sezónu, předvedli mizerný výkon v obraně a odvezli si domů druhý nejtěžší debakl ročníku.

Ještě o jeden gól více inkasoval Eintracht už jen v loňském roce v říjnu v souboji s aktuálním obhájcem titulu z Bayernu. Vážně ale třeba jeho minulé výsledky nenaznačovaly ani přibližně podobný rezultát jako teď, vždyť v předchozích třech utkáních za sebou třikrát vyhrál. Avšak Borussia na druhou stranu ukázala, že se míní dostat na místa zaručující pohárovou Evropu.

Die Borussen vstoupili do tohoto měření sil určitě správnou nohou. A už po deseti minutách hry se ujali průběžného vedení, to když Hofmann rozehrál kop z rohu pasem na bližší tyčku, kam si naběhl nikým nestrážený Ginter a ten svou hlavičku namířil pohotově za záda brankáře Trappa. V 15. minutě se snažil hlavou vyrovnávat Jovič, zakončil nicméně pouze do zámezí.

Ve 24. minutě byl Frankfurt rozvlnění sítě ještě podstatně blíže, rovněž se málem prosadil po rohovém kopu, kterým Kamada našel Ilsankera, a jeho pokus vyrážel na poslední chvíli do břevna gólman Sippel. Poté již však v útoku hrozil prakticky jenom Mönchengladbach. V 51. minutě ještě neskóroval Thuram, který z vyložené pozice trestuhodně střílel jen mimo bránu.

V 60. minutě už každopádně Die Fohlen udeřili, po centru Neuhause propálil i z těžkého úhlu Trappa skvostně Hofmann. V 67. minutě se domácí zaradovali také potřetí, Elvedi ještě trefil horní tyčku, z dorážky se ovšem stačil uvést Bensebaini. Vysokou výhru následně pečetil v páté minutě nastavení Wolf, který zužitkoval rychlý protiútok a přihrávku od Herrmanna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele