29. kolo
16.04.2021 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nuda v Lipsku. Rudí býci nedali gól Hoffenheimu a naděje na titul se jim opět vzdálila

Lipsko nezvládlo domácí zápas s Hoffenheimem a po bezbrankové remíze se mu opět vzdálila naděje na zdramatizování boje o titul. Nudný zápas nabídl vzrušení až v závěrečných sekundách, gól Poulsena však kvůli ruce nakonec uznán nebyl.

Liduprázdná Red Bull Arena byla od samotného začátku dějištěm urputného, na oko vyloženě neatraktivního fotbalu bez náznaků gólových šancí. První poločas dokonce nenabídl ani jednu střelu na bránu. Domácí byli aktivnější a často kombinovali na polovině soupeře, jejich hře ale chyběl nápad, obranu Hoffenheimu nedokázali ničím překvapit. Usínající divák tak zpozorněl pouze ve 41. minutě, kdy Sabitzer za hranicí vápna tvrdě praštil do odraženého míče, mířil však metr a půl vedle pravé tyče.

Ve druhém poločase Lipsko pokračovalo v převaze a po necelé hodině hry si konečně vypracovalo gólovou šanci. Postaral se o ni Christopher Nkunku, který si z levé strany naběhl do vápna a zpoza obránce nebezpečně vystřelil po zemi, brankář Baumann si ale s jeho pokusem poradil. V 61. minutě pak Sabitzer centroval přesně na hlavu Adamse, jeho zakončení však mířilo příliš vysoko.

Rakouský záložník byl jedním z nejaktivnějších hráčů Lipska. Další šanci si vypracoval v 65. minutě, kdy opět pálil zpoza šestnáctky, míč se ale zakroutil těsně vedle levé tyče. Následovala další hluchá pasáž, která neodvratitelně zavírala víčka nejednoho fanouška. Všechno spělo k bezbrankové remíze...

Nakonec však v Red Bull Areně drama k vidění bylo, a to ne malé. V šesté nastavené minutě totiž dostali domácí možnost poslední šance zápasu, když rozehrávali rohový kop. Halstenbergův centr ve vápně našel skákající Yussuf Poulsen, který poslal míč k pravé tyči a na několik okamžiků se stal lipským hrdinou. Jenže opakovaný záběr odhalil, že míč se po odhlavičkování odrazil také od jeho ruky a rozhodčí tak branku neuznal.

Lipsko tak ztratilo další body ve snaze stáhnout náskok vedoucího Bayernu a jeho naděje na zisk bundesligového titulu se opět razantně zmenšily. Hoffenheim díky bodu poskočil na provizorní jedenácté místo, jeho náskok na sestupové příčky je nyní šestibodový.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové čutálisti z Lipska 3 krát jste v probíhajícím ročníku dali vydělat sázkovkám . To by prosím pěkně stačilo. I sázkaři chtějí žít. Že děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Dvoječku bych nerozdýchal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele