29. kolo
17.04.2021 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Leverkusen vyhrál derby nad Kölnem, řádil Bailey

Leverkusen vyhrál v sobotu večer 3:0 nad Kölnem, který může litovat neproměněných šancí z prvního poločasu. Ve všech třech gólech měl prsty Jamajčan Bailey.

Leverkusen se díky výhře alespoň dočasně posunul na páté místo tabulky, kde je však o pouhý bod před Dortmundem, který má zápas k dobru. Köln je s třiadvaceti body předposlední, na šestnáctou Herthu ztrácí tři body.

A favorit v podobě Leverkusenu šel do vedení již v 5. minutě, když po pravé straně prošel až do pokutového území hostů Diaby, který vzápětí obloučkem centroval na Baileyho, jenž umístil míč přímo mezi tři tyče.

Ve 13. minutě zahrával volný přímý kop ze zajímavé pozice hostující Kainz, avšak míč pouze prolétl skrumáží před brankářem Hrádeckým. Ve 20. minutě Kainz zahrozil znovu, tentokrát geniálně nahrál na Dennise, který měl před sebou prázdnou bránu, ale k míči se nakonec nedostal.

A i v dalších minutách byl Köln výrazně nebezpečnější, hned ve 21. minutě Meyer centroval z levé strany před bránu Leverkusenu a Hector hlavičkoval pouze těsně vedle.

Nádherný gól měl na kopačce ve 36. minutě Hector, který střílel prudce z hranice pravé strany pokutového území Leverkusenu pouze do břevna.

Ve 45. minutě se dostal k odraženému míči v pokutovém území Kölnu Schick, v klíčový moment však zaváhal a zamířil pouze těsně vedle.

A po změně stran přidal Leverkusen druhý gól zápasu. V 51. minutě si asistent a střelec prvního gólu Diaby a Bailey vyměnili role - tentokrát Bailey dovedl míč až do pokutového území Kölnu a naservíroval ho Diabymu přímo před prázdnou bránu. 2:0.

V 76. minutě Bailey přidal i třetí gól zápasu, tentokrát obešel na pravé straně tři bránící hráče a s přehledem zakončil po zemi ke vzdálenější tyči. Všechny tři body tedy zůstaly v Leverkusenu a Köln může litovat především neproměněných šancí z prvního poločasu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele