29. kolo
17.04.2021 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Union těsně porazil Stuttgart a připisuje jubilejní desátou výhru

Družina kouče Fischera dál předvádí velice dobré výkony. Od začátku února prohrála jediné utkání (na stadionu ve Frankfurtu) a stále zůstává v boji o Evropskou ligu. To vše ve druhé sezoně po postupu, která obvykle bývá experty považována za nejobtížnější. Stuttgart po opětovném postupu má i přes tuto porážku víceméně jistotu, že zůstane mezi elitou.

Domácí před týdnem uhráli cennou remízu s Bayernem Mnichov a také do tohoto duelu vstoupili lépe. Ve 20. minutě poslal Christian Gentner ze středového kruhu famózní přízemní pas až na pravou stranu vápna, kde jej stihnul na hrací ploše Christopher Trimmel, načež centroval na Grishu Prömela, který hlavou trefil mezeru mezi Kobelovýma nohama - 1:0.

Následující minuty rozhodně nebyly bohaté na brankové příležitosti, nicméně Die Eisernen si dokázali do konce úvodního dějství vedení pojistit. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby přišel další centr z pravé strany, o který se postaral znovu Trimmel. Rakouský fotbalista volil tentokrát přízemní pobídku na zadní tyč, kde se mezi dvěma protihráči dokázal ve skluzu prosadit ze Slavie hostující Petar Musa - 2:0.

Dvoubrankové vedení se ovšem rozplynulo hned po změně stran. Z druhé půle nebylo odehráno ani pět minut, když ve vápně stojící Saša Kalajdžić z první sklepnul na Philippa Förstera, na něhož obrana zcela zapomněla a následně tváří v tvář Luthemu nezaváhal - 2:1. Střelec branky přitom přišel na hřiště až po pauze. To znamená, že střídající hráči Stuttgartu se letos postarali už o třináct branek a v této statistice jsou na tom nejlépe ze všech bundesligových celků.

V následujících minutách se osmělil sám Trimmel, avšak ztroskotal na Kobelovi. Gólman VfB měl v 73. minutě štěstí, že Max Kruse svoji dobrou šanci zazdil. Tým Pellegrina Matarazza přivítá v týdnu v rámci vloženého kola na vlastním stadionu Wolfsburg, zatímco Union čeká náročné střetnutí s Borussií Dortmund, které by mohlo být klíčové, co se boje o pohárovou Evropu týče.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele