Bundesliga - souhrn 29. kola

24.04.2009, 22:40, aktualizováno 26.04.2009, 19:08
Komentáře a souhrny
Wolfsburg prohrál v Cottbusu a nevyužil tak možnosti jít do trháku. Druhá je po páteční výhře v Hoffenheimu Hertha, která těží z proher Bayernu a Hamburgu, které jim ušdědřilo vestfálské duo Schalke, Dortmund. Svou formu potvrdil Stuttgart, vyhrály i Brémy a překvapivě Karlsruhe...

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 0:1

24.04.2009 20:30

Góly: 40. Patrick Ebert

Ne nadarmo letos v souvislosti s Herthou padají výrazy jako "minimalisté" či "mistři efektivity". Berlíňané po takticky vynikajícím výkonu vezou výhru 1:0 ze hřiště Hoffenheimu, který tak svou sérii bez výhry prodloužil na jedenáct utkání.

Úvod střetnutí se nesl v duchu mnoha nepřesností a značné nervozity na kopačkách hráčů obou týmů. Převahu měl ale tak jako tak Hoffenheim, za nějž to dvakrát zkoušel levačkou z podobné pozice Salihović, berlínský rodák ale svému mateřskému klubu branku nedal. Salihović poté nacentroval na Dembu Ba, ten však z voleje mířil nad, na druhé straně střílel vedle Pantelić.

První opravdu vyložená šance ale byla k vidění ve 23. minutě, kdy Weis prostrčil na Jankera, jeho ránu pod břevno ovšem skvěle vyrazil Drobný. Herthaner pozorně bránili, což jim v souladu s domácí bezradností šlo celkem dobře, a postupem času začali vyrážet do čím dál tím slibnějších protiútoků. Vše nakonec vyústilo ve 40. minutě vedoucí brankou. Pantelić kostrbatě přebral míč od Raffaela, posunul ho doprava na Eberta a ten střelou na přední tyč nedal Hildebrandovi šanci - 0:1.

Po změně stran si vzal slovo opět Salihović, s jeho přímým kopem si ale Drobný poradil. Na druhé straně našel Raffael Eberta, jeho zakončení ale bylo zblokováno. Drobného poté vyzkoušel přízemní střelou jinak neviditelný Teber, za hosty hlavičkoval Raffael těsně vedle. V 68. minutě měl blízko k vyrovnání Obasi, po skrumáži v pokutovém území ale v akrobatické pozici střílel vedle.

Postupem času měli hosté utkání stále více pod kontrolou a hráli svůj klasický fotbal sestavený ze tří činností - uspání soupeře nejapnou kombinací, rychlého brejku a obranné ulity. Hoffenheim si už dokázal vytvořil jedinou šanci, zato ale velkou - po centru Becka hlavičkoval střídající Sanogo do spojnice. To však bylo vše, tři body má Hertha, která se tak minimální do soboty posunula na druhé místo.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hamburger SV 2:0

25.04.2009 15:30

Góly: 32. Sebastian Kehl, 90. Alexander Frei (pen.)

Ve skvělých výkonech pokračuje Dortmund, který doma zaslouženě porazil nemastně, neslaně hrající Hamburg 2:0 a připsal si tříbodový zisk popáté v řadě. Zato HSV bylo přeskočeno hned dvojicí klubů a momentálně je páté.

Domácí kouč Klopp poslal do hry počtvrté za sebou stejnou sestavu, zato hostující Jol mnoho hráčů šestřil. Přesto hosté byli v úvodu lepším týmem, ale domácí obrana neměla s jejich nedůvtipnýmy útoky příliš práce. Navíc když už se HSV dostalo do šance, tak branku přestřelilo, jako ve 4. minutě Pitroipa. BVB poprvé zahrozilo ve 22. minutě, kdy z třiceti metrů nastřelil břevno Subotić, o pár minut později se dvakrát zkoušel prosadit Váldez, ale poprvé byl zblokován a podruhé mířil vedle.

Borussia ovšem přidala na obrátkách a odměněna za to byla ve 32. minutě. Sahin našel dlouhým pasem Kehla a domácí kapitán se trefil mezi Rostovy nohy - 1:0. To bylo z první půle vše, do té druhé vyběhl za hosty i Olić, výrazně však jejich ofezivu nezvedl. BVB mělo zápas pod kontrolou, do útoku se ale také zrovna nehnalo, a tak se více než 80 tisíc diváků na Westfalenstadionu možná trošku nudilo.

Na záživnosti utkání přidalo až čtvrt hodiny před svým koncem. V 78. minutě předvedli domácí povedený brejk, na jehož konci ale Tinga místo střely volil další přihrávku a tím akci zhatil. Dvě minuty nato se domácí brankář Weidenfeller vydal na výlet, což nebylo nejlepší řešení, domácí ale měli štěstí, protože Olić po přistrčení Streita trefil břevno. V poslední minutě přidal Dortmund pojistku, Gravgaard složil na zem Boatenga a následnou penaltu s precizností sobě vlastní proměil Alex Frei - 2:0. Borussia tak nadále může snít o evropských pohárech.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:0

25.04.2009 15:30

Góly: 33. Cacau, 48. Mario Gómez

Stuttgart si doma podle předpokladů poradil s Frankfurtem a po páté výhře v řadě se dostal na čtvrtou příčku. Eintracht nehrál, především v první půli, špatně, ale branky domácích střelců Cacaua a Gomeze mu zlomily vaz.

O něco lepší start do utkání měli domácí, ale první příležitost patřila hostům. V osmé minutě se ke střele dostal Fenin, ale bránící Tasci stačil zblokovat. V dalších minutách stříleli Liberopoulos a opět Fenin, ale oba své šanci propásli. VfB působilo poněkud bezradně, až po půlhodině se začalo prosazovat - jako první Lanig, kterého ale vychytal Pröll.

Ve 33. minutě ale již Stuttgart vedl, gól padl jako blesk z čistého nebe. Po hostující ztrátě míče rychle nacentroval Magnin na Cacaua, který z těžké pozice trefil hlavou přesně k první tyči - 1:0. Hosté ale nevypadali, že by se měli sesypat. Ve 39. minutě se navíc v pokutovém území zjevil Fenin, jeho střela pravačkou ale skončila na tyči.

Eintrachtu nebylo přáno, navíc ve 48. minutě přidali domácí druhou branku. Opět centroval Magnin, míč se přes Laniga šťastně dostal až ke kopačkám Gomeze a ten zblízka nezaváhal, byť šlo o krkolomné zakončení - 2:0. Ani poté se hosté nevzdali a stále se snažili něco vpředu vymyslet, ale s dvougólovým vedením v zádech se již VfB nenechalo ničím překvapit.

V 70. minutě pak mohl zvýšit Cacau, ale jeho střele stála v cestě pravá tyč. I v posledních minutách byl Stuttgart blíže třetí brance než Eintracht své první. V závěrečné šanci byl Boulahrouz, který po pasu Élsona střílel mimo. To ale Švábům nemusí vůbec vadit, protože jsou naplno v boji o Ligu mistrů a možná i o víc.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FC Köln 2:1

25.04.2009 15:30

Góly: 19. Leon Andreasen, 32. Leon Andreasen - 47. Milivoje Novakovič

Hannover potvrdil sílu na domácím hřišti a porazil 1. FC Köln. Ten sice na venkovních hřištích hraje velmi obstojně, dnes mu ale nebylo přáno bodovat.

První šanci si vytvořili hosté, když Petit z dálky z volného přímého kopu zamířil těsně nad bránu, hájenou reprezentační jedničkou Robertem Enkem. Petit pak o chvíli později našel přenádherným pasem přes půl hřiště Brosinského, ten ale celou situaci nezvládl a vystřelil velmi slabě a hlavně nepřesně. Na druhé straně v dresu domácích zahrozil Jiří Štajner, který se po přihrávce Pinta řítil sám z boku na bránu hostů. Jeho míč do vápna ale zblokovala včas obrana Kozlů.

Vedení se tak Hannover ujmul až v 19. minutě. Christian Schulz krásným časovaným pasem za obranu našel Leona Andreasena a tomu stačilo již jen nastavit kopačku - 1:0 pro domácí.

V 32. minutě zaúřadoval Leon Andreasen podruhé. Po rychlé akci ve středu hřiště jej vyslal za obranu Kolína dobrou přihrávkou Jan-Arnold Bruggink, a ač je Andreasen postem štítový záložník, počínal si při zakončení nanejvýš zkušeně. Počkal, až se Mondragón vrhne na jednu stranu, a poslal mu míč přesně k tyči do protipohybu - 2:0. Andreasen se ještě dále činil, když vyslal do samostatného úniku Mika Hankeho, jeho jedovatou střelu levačkou ale Mondragón vyrazil.

Druhá půle začala aktivitou hráčů Kolína a to se jim také vyplatilo. Na hřiště se dostal Vućićević a hned měl také prsty v kontaktním gólu. Pierre Womé pustil chytře míč po lajně, Vućićević si pro něj sběhl a prudce nacetroval levačkou před bránu. Tam již číhal Milivoje Novaković a z podobných situací hlavou se on nemýlí - 2:1.

Domácí rychlé vední z první půle poněkud ukolébalo a měli se ještě co ohánět, aby přibrzdili rozjeté Kozly. Andreasen sice z dálky prověřil Mondragóna, ale do konce utkání pak již hrozili jen hosté. Nejprve Ehret centroval z pravého křídla na okraj vápna a Vućićević nebezpečnou skákavou hlavičkou vystrašil domácí fandy. Ty ještě víc zamrazilo, když po chytré kolmici do vápna trefil Sanou tyč, na kterou jeho střelu vyrazil pohotovým zákrokem Robert Enke.

Největší šance Kolína na srovnání přišla po individuální akci Vućićeviće. Ten obešel dva protihráče a vyslal krásnou pumelici na Enkeho bránu. Tato střela minula jen těsně její pravý horní růžek, ale z opakovaného záběru vyplívá, že ji Enke asi konečky prstů vyrazil nad. Krom propagační střely Novakoviče z přímého kopu, kde místo tvrdosti Novaković volil raději umístění, se Kolín již na nic nezmohl a neveze si tedy z Hannoveru ani jeden bod.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Karlsruher SC 0:1

25.04.2009 15:30

Góly: 72. Sebastian Langkamp

Leverkusen je už asi pro letošek v bundeslize odepsaný, jistotu příští sezony v nejvyšší německý soutěži už má a plně se zřejmě soustředí na berlínské finále DFB-Pokalu. To Karlsruhe hraje o holé přežití a dnes zvítězilo díky neuvěřitelné trefě Sebastiana Langkampa takřka z poloviny hřiště.

Série Bayeru bez vítězství v dočasném düsseldorfském azylu se natáhla už na osm zápasů, zato hosté dnes ukončili jedenáctizápasovou tragickou šňůru. Trenér Werkself Bruno Labaddia udělal v základní sestavě dvě změny, na levé straně obrany se na místo vykartovaného Michala Kadlece postavil Djakpa a Kroosovo místo zaujal Barnetta, jeden z hrdinů semifinále národního poháru. Edmund Becker na druhé straně nemohl počítat s vykartovaným kapitánem Frantzem, Stindla nahradil da Silvou.

Jihoněmecký tým vstoupil do utkání koncentrovaně a s tvrdostí v osobních soubojích. Během prvních šesti minut se ukázali Kennedy a da Silva jako nepříliš zdatní zakončovatelé. Zejména da Silvova neproměněná šance se mohla KSC vymstít - z protiútoku totiž ze slibné pozice zamířil vedle Barnetta, stejně tak si počínal v desáté minutě i Patrick Helmes. Beckerův tým se pak ještě dostal do nadějné příležitosti prostřednictvím Federica, ten ale z jedenácti metrů neproměnil. Tempo pak začal diktovat Bayer, Renato Augusto si v poli počínal zřejmě jako nejlepší hráč zápasu.

Avšak "domácí" nedokázali využít své šance. Nejprve ve 23. minutě z dálky těsně netrefil Augusto, o deset minut později to pak z pětadvaceti metrů zkoušel kapitán Rolfes. Ačkoliv měli tedy porýnští herní převahu, dostávali se díky zkonsolidované obrané hře hostí ke střelám z bezprostřední blízkosti jen zřídka.

Hra Bayeru v prvním poločase sice byla efektní, ale na efektivitě ztrácela. Bruno Labaddia se proto odhodlal po poločase poslat na hřiště místo Vidala Castra a nevýrazného Helmese nahradit Charisteasem, který, jak se zdá, chytil v semifinále DFB-Pokalu formu. Edmund Becker o poločase provedl také jedno střídání, Görlitz nahradil Celozziho.

Avšak ani tato střídání Bayeru nepomohly a v 72. minutě se mohl radovat poslední tým tabulky. Chvílemi to před šestnáctkou Bayeru vypadalo jako v obrané třetině mexických hokejistů, nikomu se nepodařilo vyhodit míč a nakonec za to pykal celý tým. Stačilo jen, aby Augusto vykopl míč, místo toho se mu ve středovém kruhu pod nohy vrhl Langkamp, který ze skluzu trefil míč tak ideálně, že překvapil i Adlera v brance. Karlsruhe se šťastně dostalo do vedení, je ale také nutno říci, že tomuto překvapení loňské sezony letos scházelo právě to potřebné štěstí.

Otřesený tým od řeky Rýn se už nedokázal otřepat a byl zralý na studenou sprchu. Už se nedokázal dostat do šance a mohl ještě inkasovat z kopačky střídajícího Görlitze. Nestalo se tak, ale přesto si Bayer opět uřízl ostudu, když nedokázal vstřelit gól poslednímu týmu tabulky.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Bochum 3:2

25.04.2009 15:30

Góly: 54. Hugo Almeida, 70. Naldo, 79. Diego - 16. Stanislav Šesták, 44. Stanislav Šesták

Werder doma nezaváhal a potrvrdil tak stoupající formu. Utkání však rozhodně neměl pod kontrolou a dokonce musel otáčet z nepříznivého stavu 0:2 na konečných 3:2.

První šanci si vytvořili domácí, když po Tosićově centru do vápna Rosenberg hlavičkoval těsně vedl pravé Fernandesovy tyče. V 16. minutě se ale znenadání radovali hosté. ExBréman Dabrowski vystihl rozehrávku Werderu, skluzem posunul míč Pfertzlovi do další souboje, který Pfertzel vyhrál a vyslal Stanislava Šestáka do samostatného úniku. Šesták využil svých hbitých nohou, předběhl všechny obránce a trochu se štěstím nasměroval míč mezi Weiseho nohy. Od nich se pak ještě odrazil do tyče a od té nakonec i do brány - 0:1.

Brémy reagovaly šancí Rosenberga, kterému prodloužil míč hlavou za sebe jeho kolega z útoku Almeida, ale Rosenberg míč po zpracování pouze napálil pánubohu do oken. Jenže na druhé straně opět úřadovali hosté, konkrétně Stanislav Šesták. Jeho přímý volný kop se do brány ještě o pár centimetrů nevešel, ale jeho střela z 44. minuty už ano. Werder zahrával rohový kop, odražený míč se dostal ke kapitánu Bochumi Dabrowskému, který jej vyvezl z vápna a přihrál Šestákovi. Ten na nic nečekal, rychle jej převzal, zkušeně si obhodil na půli Niemeyera a pelášil sám na bránu. Weise mu šel sice naproti, ale Šesták toho využil a obstřelil ho přesně k pravé tyčce - 0:2.

To bylo z první půle všechno, ta druhá přinesla fanouškům Werderu lepší podívanou. Hráči Werderu přišli do druhé půle jako vyměnění, bylo jich plné hřiště a jejich tlak vyústil v kontaktní gól v 54. minutě zápasu. Özil si všiml volného Rosenberga na pokraji vápna a poslal mu balón, ten jej vzápětí poslal na vzdálenější tyč, kam si sbíhal Hugo Almeida, který neměl sebemenši problém dopravit míč do prázdné branky - 1:2.

Druhý kýžený gól přišel v 70. minutě a hosté doplatili na špatné napadání ve středu hřiště. Gól dal totiž stoper Naldo a to prosím ne po stadardní situaci, ale klasickým gólem ze hry. Naldo totiž vyvezl míč až na půlku, ve středu hřiště si narazil s Özilem a zpoza vápna umístěnou střelou našel pravý dolní kout Fernandesovy branky - 2:2.

A aby toho nebylo pro hosty málo, o devět minut později již zcela prohospodařili nadějný náskok a museli dotahovat jednogólovou ztrátu. Po špatně zahraném rohu totiž Clemens Fritz radši poslal svící do vápna Bochumi, než aby založil break na druhé straně, ale hráči Bochmi byli ve vápně nedůrazní a tak míče se chopil Diego a propálil vše, co mu stálo v cestě, div ne i síť - 3:2.

Po tomto gólu tlak Werderu neustal, naopak Diego trefil z přímého kopu ještě tyč. Bochum se na odpověď již nezmohla, i když v nastaveném čase dal gólman Fernandes gól, který ale por ofsajd neplatil. Utkání tak skončilo výhrou Werderu 3:2.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04 0:1

25.04.2009 15:30

Góly: 21. Halil Altintop

Počtvrté v řadě udrželo Schalke čisté konto a počtvrté v řadě zvítězilo. Tentokrát je výhra o to sladší, že se konala na půdě Bayernu, který se tak propadl na třetí pozici. Jedinou branku utkání zařídil Halil Altintop.

Od úvodních minut však měli jasnou převahu Bavoři, zvláště Ribéry byl zpočátku k neudržení. Vše vypadalo dobře pro domácí, ale ve 21. minutě se jako mávnutím proutku karta obrátila. Po rohovém kopu Pandera se Altintop odpoutal od Ottla a proti jeho hlavičce z bezprostřední blízkosti nebylo obrany - 0:1.

Poté se hosté opět stáhli zpět do své obranné ulity a domácí dále pokračovali v aktivitě, dopravit míč útočníkům do dobré pozice byl ale pro zálohu Bayernu neřešitelný problém. Až ve 35. minutě to vzal na sebe Ribéry a mezi nohama Krstajiće vypálil, hostující brankář Neuer si ale poradil. Dvě minuty nato byl už Neuer bezmocný, přímý kop Sosy se ale po Krstajićově teči snesl jen na břevno.

Hned po obrátce byl Neuer opět v permanenci, ve 30. sekundě druhé půle ho vyzkoušel van Bommel. Na hráčích Bayernu bylo vidět, jak moc chtějí, ale pánem na hřišti byla až na výjimky defenziva Schalke. Přesto v 70. minutě svitla pro domácí naděje, když Jones viděl druhou žlutou a musel se předčasně odebrat do šaten. Jenže přesilovka netrvala příliš dlouho, za šest minut viděl taktéž druhou kartu žluté barvy Ribéry.

V posledních minutách vrhli Mnichované všechny své síly do útoku, ale jejich počínání bylo dlouho bezzubé. Bojovali však až do poslední chvíle a ve třetí minutě nastavení mohli i vyrovnat, ale střelu Hamita Altintopa vytáhl nad břevno skvělý Neuer. To však bylo vše, Schalke veze svou první výhru z Allianz Areny.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - VfL Wolfsburg 2:0

26.04.2009 17:00

Góly: 72. Dimitar Rangelov, 87. Ervin Skela

Největší překvapení kola se zrodilo v Chotěbuzi, kde skončila rekordní série Wolfsburgu, která doposud čítala deset výher v řadě. Energie svou perfektní defenzivou donutila Vlky otevřít zadní vrátka a díky brankám Rangelova a Skely ze druhé půle zvítězila 2:0.

Chotěbuz se tak díky tomuto úspěchu dostala na patnácté místo tabulky a opustila po dlouhé době sestupové příčky. Wolfsburg zůstává na prvním místě, ovšem očekávaný pětibodový náskok nakonec k vidění nebude. Chotěbuz vstoupila do duelu opravdu aktivně a nikdo nečekal, že se budou hosté bránit. Už v 5. minutě napálil z přímého kopu Benagliovo rameno Cagdas, o tři minuty později jen o milimetry minul Rangelov.

Hosté se z tlaku oklepali po deseti minutách hry a opět se dostávali do zavedeného tempa. Grafiteho střela ale byla příliš vysoká, Misimovičovi chyběl ke skórování malý krůček. Domácí se ale do obrany nezatáhli a bylo vidět, že nemají příliš co ztratit. Dvakrát vypálil svůj projektil Skela, skvělý Benaglio ovšem oba odvrátil. Deset minut před koncem si musel švýcarský reprezentační brankář poradit také s nebezpečnou hlavičkou Kukielky. Hosté zahrozili pouze placírkou Džeka, avšak také neúspěšně.

Do druhé půle vykročili Vlci už zodpovědněji a nyní byli páni na hřišti oni. Po necelých pěti minutách hry napálil tváří tvář rameno brankáře Tremmela Dejagah, o něco později Džeko poslal svůj pokus zhruba o metr mimo. V dalším průběhu Wolfsburg neustále dobýval domácí obranu, dvacet minut ovšem nebyla k vidění střela a následně udeřila Chotěbuz.

Po hezké spolupráci Ilieva se Skelou na levé straně se do středu hřiště uvolnil Rangelov a nabídnutou možností do prázdné branky nepohrdl - 1:0. O minutu později mohlo být srovnáno, střídající Zaccardo však Tremmela nepropálil a v poslední desetiminutovce nedokázali mezi tři tyče zamířit Pekárik s Misimovičem.

Do otevřené obrany tak přišel smrtící zásah. Konečnou podobu výsledku stanovil po pasu Sörensena Skela do protipohybu Benaglia přímo k tyči a domácí začali mohutně slavit. V příštím kole Wolfsburg přivítá tápající Hoffenheim, Chotěbuz jede do Karlsruhe, kde svede důležitý souboj o udržení.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Arminia Bielefeld 1:1

26.04.2009 17:00

Góly: 12. Karim Matmour - 32. Robert Tesche

Jeden z nejdůležitějších soubojů o záchranu svého vítěze nenašel. Velmi nervózní klání, ve kterém šli domácí brzo do vedení, bylo jinak vyrovnané, brzké vyrovnání dostalo však hosty do hry. Nicméně oba výběry v tabulce klesly a Bielefeld se dostal do zóny sestupu, konkurenční Chotěbuz totiž zdolala vedoucí Wolfsburg.

Začalo se opravdu hodně opatrně, často se kazilo a dlouhé nakopávané balóny příliš nebezpečí v obou obranách nepůsobily. Hned první konstruktivní akce dostala většinu fanoušků v Borussia-Parku do euforie. Ve 12. minutě Baumjohann úspěšně zatáhl míč na levé straně, do středu hřiště poslal balón do běhu Matmourovi, který úplně osamocen kousek za vápnem vypálil přesně do pravého rohu branky - 1:0.

Od této chvíle Bielefeld upadl do nostalgie, a i když začal bojovat, domácí mohli několikrát výsledek pojistit. Velké dvě možnosti si vytvořil střelec Matmour, ani jednou ale nezamířil mezi tři tyče a o něco později to zkoušel Bradley, ani on však nedokázal síť rozvlnit. A proto hosté udeřili z první vážnější akce. Ve vápně nezvládl situaci Paauwe, kterého obehrál chytře Marx a přihrál na Tescheho, jenž pravačkou srovnal mezi nohy brankáře Baillyho.

Do konce poločasu se už nic zajímavého neurodilo, jen v samém závěru se hnal do možnosti nejlepší muž na trávníku Matmour, na poslední chvíli ho ovšem dokázal ozbrojit skvělým zákrokem Mijatovič. Po pauze poprvé zahrozil domácí Dante, jeho pokus ale šel kousek nad. O něco později se snažil navrátit vedení Daems, v zakončení však také selhal. Pak se duel odmlčel, domácí však posilovali útok střídáními a snažili se přehodit váhy zpět na svou stranu.

Nejprve Marin poslal přímý kop asi z 20 metrů nad, další útočná snaha vyšla většinou na zmar. Všechny pokusy končily buď na hlavách hostujících obránců, nebo dalšímu postupu zabránily obrovské nepřesnosti. Čím více se blížil konec, tím byla naděje Gladbachu zoufalejší a k žádnému ohrožení Eilhoffovi branky již nedošlo. V příštím kole se pokusí Gladbach nějaké důležité body posbírat na hřišti Bayernu, Bielefeld přivítá Stuttgart.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfL Wolfsburg29176662:3657
2.Hertha BSC29174843:3555
3.Bayern Mnichov29166759:3754
4.VfB Stuttgart29166752:3754
5.Hamburger SV29173942:4054
6.Schalke 0429147843:2749
7.Borussia Dortmund291213447:3349
8.TSG Hoffenheim29129854:4145
9.Bayer Leverkusen291261150:3742
10.Werder Brémy291091055:4139
11.Eintracht Frankfurt29881336:4732
12.1. FC Köln29951531:4532
13.Hannover 9629881341:5932
14.VfL Bochum296101335:4728
15.Energie Cottbus29751726:5126
16.Arminia Bielefeld294131223:4225
17.Borussia Mönchengladbach29661735:5424
18.Karlsruher SC29641921:4622

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (135)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hoffeinheimu je mi fakt líto Raketový podzim,zhasínající jaro .

Reagovat
smazaný uživatel

jj škoda no,taky mi je ho líto ,ale chi aby hlavně nevyhrál Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Mě jich líto není. Měli nosy moc nahoru ,jedna z mála věcí co komentátor řekl dobře. A někteří hráči tradičně většinu zápasu proleželi na zemi. Na podzim by jim to asi pískali (když si vzpomenu např. na zápas se Schalke). A ti jejich pseudofanoušci byli taky k popukání

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Pád tabulkou jsem sice čekal, ale ne tak hroznej . . . Předpoládal jsem, že na jaře budou okolo 5 - 6. místa bojovat o poháry. Jinak Bundesliga je letos pecková. Pět kol před koncem hraje pět týmů o titul! Jsem fakt zvědavej, kdo ten titul získá!

Reagovat
Arne

Tak spokojenost, ale je to divný... Proti Dortmundu a v Hannoveru hrajem perfektní fotbal s řadou šancí, dvakrát prohrajem, proti Brémám a Hoffe celkem bída s nouzí, ale štěstíčko se přikloní a máme šest bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se Hertha o titul ještě popere, Arnemu to přeju.

Reagovat
herbage

kterýmu?

Reagovat
Arne

Snad oboum, ne?

Reagovat
herbage

Nic moc zápas, Hertha gól trochu z ničeho, ale pěkná akce. Hoffenheim byl trošku lepším celkem, ale to se od domácího celku očekává. Domácí doplatili na bídnou hru záložní řady, kde když odešel Weis, tak se celá zhroutila. Absence Luise Gustava, kterýho dobře nahradil Vorsah, nebyla tak znát, jako absence Carlose Eduarda, který umí potáhnout balón. Jak odešel i Tebere a přišel Sanogo, tak to bylo úplně jasné, 4-2-4, to bez tvořivé zálohy nemůže fungovat. Krom tyčky Sanoga nic nesmrdělo gólem a tak si Hertha veze tři body domů, ale jestli zasloužené, toť otázka. Za předvedený fotbal asi těžko, za bojovnost určitě. Jinak Arne, kolem tak 70. minuty, jak začali fanoušci hromadně tleskat, i když se nci nedělo, tak to byli čí fanoušci?

Reagovat
Arne

To fakt nevím, ale spíš bych řekl, že domácí... Ono fans TSG mají teď hodně pokřiků stejných jako Hertha, takže jestli tam je "Hier regiert der BSC" nebo "TSG", to je těžký.

Reagovat
herbage

No jak získala Hertha míč, tak tleskat přestali, ale nechtělo se mi věřit, že by Hoffenheim měl tak skvělé diváky

Reagovat
Arne

Tak zas až tak skvělé to nebylo... Pokud myslíme tedy to samé.

Reagovat
herbage

No mě se to celkem líbilo, jako povzbuzení hráčů dobré, zvlášť když to tou dobou potřebovali.

Reagovat
Arne

Tak nebylo to zlé. Zase ale v posledních pěti minutách, když by se čekal ten závěrečný nápor, byli sticha ouplně naprosto, tehdy by se to hodilo nepoměrně více.

Reagovat
herbage

Aha, já na konec nekoukal, protože jsem se šel vykoupat

Reagovat
Arne

Ono jsi kromě našich oslav o nich nepřišel.

Reagovat
herbage

Co řikáš na výsledky druhé Bundesligy? Freiburg to má asi jasný, to by se muselo stát nevím co, ale postup Fürthu by byl asi pořádný překvápko, alespoň pro mě. Souboj o zbylý dvě místa asi bude ještě hodně zajímavej, ale tuším že bys rád postup Kaiserslauternu, co? Mě je to celkem jedno, ale Norimberku ani Mainzu bych se taky nebránil

Reagovat
Arne

Freiburg jasný, z těch zbylých favorizuju Nürnberg a Lautern, i když u něj je to možná víc přání. Mainz šel šíleně dolů, po podzimu jsem ho tipoval jako jasného postupujícího.

Reagovat
herbage

Záleží na losu, ale na ten jsem se nekouka, kdo má relativně nejlehčí?

Reagovat
Arne

Taky moc nevím, jen že Lautern má spíš horší než lepší... Ale já tu ligu až tak moc nesleduju, odborník přes ní je tady kančík. Já spíš třetí - Dynamo a Union.

Reagovat
herbage

Já právě skoro vůbec, ale vím, že se tam nehraje vůbec špatný fotbal, takový takticky nesvázaný. Postup Freiburgu přeju, vždy zásobují Bundesligu kvalitními hráči a hrají ofenzivní fotbal pro diváky na úkor obrany. Pak bych to přál ještě Norimberku, který do Bundesligy jednoznačně patří, ale celkem škoda toho jejich sestupu, protože rozprodali kádr, který měl na pohárovou Evropu. Koller, Saenko, Vittek, Galásek, Adler, ti všichni odešli a náhrady přišli neadekvátní, snad jen Eigler z Bielefeldu je dobrou náplastí za Vitteka či Saenka

Reagovat
herbage

A Misimoviče hlavně, na toho jsem proboha zapoměl

Reagovat
Arne

Tak Nürnberg je, tušim, tým s nejvíce postupy a sestupy, ale jo, patří do 1. BL. Já bych je tam taky rád viděl, rozhodně jsou na tom lépe než FCK, u toho mám strach, že by v případě postupu šel zase hnedka dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Odborník?

Reagovat
Arne

Tak určitě na Freiburg. A rozhodně jsi viděl toho víc, než já. to bezpochyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si můžeš být tak jistý?

Reagovat
Arne

Tak nejsem, ale podle toho, co jsi třeba říkal, jak často koukáš na zápasy Freiburgu nebo na sestřihy, tak z toho soudím.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no, tak nevynechám jediný sestřih, pokud u něj nezaspím...

Reagovat
Arne

Ještě se zastávím u Bosáka. Samozřejmě je jeho komentování na o třídu vyšší úrovni, než nějakých těch zajíců, ale taktéž je vidět, že má bundesligu solidním způsobem u paty.

Jako neříkám, že musí vědět všechno dopodrobna, ale zásada by měla být taková, že když o něčem nic nevím, tak o tom nemluvím, viz. Salihović.

Reagovat
herbage

Stuttgart, dle předpokladů, Borussia mě drobet příjemně překvapila, ale když jsme viděl tu sestavu Hamburku, tak se ani moc nedivím, Bayern celkem očekávaně klopýtnul, Bayer neočekávaně a Werder si nakonec proadil s Bochumí, stejně jako Hannover potrdil, že doma je nesmírně silný. Celkem zajímavé kolo

Reagovat
smazaný uživatel

to uz neni normalne vsetko je proti nam nic nechce aby ten titul bol nas dnes sme hrali lepsie jak schalke prehrat sme si urcite nezasluzili to je uz v p.ci ce.....toni

Reagovat
honziss

Jojo, celý svět je jen velká konspirace proti Bayernu. Hvězdy na nebi jsou nastaveny tak, aby Bayern nevyhrával, vodní toky tečou tak, jak potřebují soupeři Bayernu a Kobra 11 je protibayernovský seriál.

Reagovat
smazaný uživatel

a chces povedat ze dnes si zasluzilo schalke vyhrat???

Reagovat
herbage

Já myslel že jsi koukal na West Ham

Reagovat
honziss

Posledních asi 8 minut už jsem to vypnul.

Reagovat
honziss

Já jen narážel na ten příspěvek, podle kterého je celý svět proti Bayernu. Jestli si dneska Bayern zasloužil vyhrát to nevím.

Reagovat
herbage

Já zápas taky neviděl, ale mě ta reakce přijde v normálu, někdy zkrátka v zápase na tým padne smůla a obrat všechno je proti nám je zcela normální, nevidím tam nějaké spiklenecké teorie, ani nic o rzohodčím či špatné konstelaci počasí

Reagovat
honziss

Mi by to taky přišlo normální, jenomže od fandy Bayernu to zní přece jen jinak. Tedy aspoň pro mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Spravedlivé to nebylo ,ale na to se nehraje. Schalke mělo dobře připravenou taktiku a když se k tomu přidalo trocha smůly(i když bayern těch šancí taky moc neměl)... Možná kdyby se zmohli na víc než centrované míče do vápna a nepřesné střely z dálky ,tak mohli uhrát něco víc.

Reagovat
Slejdy

leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se divíš? Liga už pro nás ztrácí jakýkoliv smysl...

Reagovat
Slejdy

jejda

Reagovat
smazaný uživatel

Copak?

Reagovat
Slejdy

jak to muzes rict,i kdyz nemaji o co uz hrat tak se snad budou snazit vyhrat doma ne ? akor leverkusen maj got... a jeste k tomu s tragickym Karlsruher.. tot muj nazor...

Reagovat
herbage

To "tragické" Karlsruhe porazilo třeba takový Hamburk a hraje rychlý, breakový fotbal. Jestli ti zkazili sázenku, tak to není vina Bayeru, ale tvoje

Reagovat
Slejdy

kdyby nebyli tragicti tak nejsou posledni snad ne ? jejda

Reagovat
herbage

Aha, tvou logiku bych chtěl tak mít, "jejda"

Reagovat
Slejdy

skoda se s tebou dohadovat...

Reagovat
herbage

Tým co se vloni proháněl celou Bundesligu a letos porazil třeba Wolfsburg, Hamburk, Brémy či právě Bayer, většinu zápasů prohrál o gól, krom dvou čytřgólových přídělů od Herthy a TSG Hoffenheimu a nijak vyloženě herně nepropadl. Dojíždí jen na nízkou produktivitu útoku a na děrovaou obranu, když se jim zranil na celou sezónu kapitán Franz, druhý stoper odešel do Hannoveru a pravý bek se vrátil po těžkém zranění kolena. Drží se velmi dobře a možná ještě všechny překvapí tím že se zachrání, dva body není zase tolik

Reagovat
smazaný uživatel

ses asi hrozne chytrej vid

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli si to dokážeš ty a ostatní zodpovědět, proč prohráli, ale asi to bude tím, že jak hráči, realizační tým a vedení nemají k bundeslize motivaci, protože z ní nic nezískají, maximálně zranění a chtějí se soustředit na finále DFB Pokalu, které může narozdíl od bundesligy přinést poháry...

Reagovat
M11

tj teda

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern co je

Reagovat
frank

doufám že na Bayern zůstane jen UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

Hozená rukavice pro vlky

Reagovat
smazaný uživatel

jo a oni toho vyuziji

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím Schalke a podle mě ta 2.žlutá Ribéryho byla dost nespravedlivá. Co myslíte?

Reagovat
irik

Zajel tam do něj dost nepěkně, těžko říct.

Reagovat
Arne

Parádní kolo, Hertha vyhrála, navíc se trefil Patty, v sobotu pak vestfálská dvojka obere konkurenty... Už jen, aby zítra žabáci něco nechali v Lužicku a bude to dokonáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann by se měl spakovat co nejrychleji, ať si novej trenér stihne vybrat útočníka pro příští sezonu a taky hráče místo Ottla...

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann uz mel odejit davno, alespon by se mozna stihlo se sezonou neco udelat... Dobreho utocnika by mohl vytvorit Olic v lete...snad, doufam...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, ale budeme mít 3 útočníky, čtvrtým by měl být Thomas Müller, ale stejně bych přivedl někoho dalšího a pustil bych Toniho...

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem očekávané výsledky.

Reagovat
irik

K vítězstvím patří i prohry. Tak je, bylo a taky bude.

Ale být u toho v AA nic moc.

Upřímně, dost mne znechutili fandové. Od první do poslední minuty měli slovo gelsenkirchenští a nikdo se ani nesnažil se jim ho vzít (mohla jich být tak osmina).Kromě několika spontálních, a až krutě slabých (být to na mě, byly bypekelně silné) výkřiků do modré tmy "Klinsmann raus!" se k tomu Südkurve neodhodlali k naprosto ničemu. Opravdu dost mě to zklamalo.

Ke hře snad námitky mít ani nemohi, byl bych sám proti sobě. Přesně tak, jak hrálo S04 hrajeme ve Veltins my, a pravidelně vozíme body. Výhrady mám jen už tradičně ke Klinsmannovi a Tonimu. Druhý jmenovaný nemá v Bayernu absolutně co pohledávat, to, co nám mohl dát dobrého už nám dal (góly v minulé sezóně) nyní se akorát plete pod nohy ostatním (viz ta situace okolo Lellova průniku, nevím ze které minuty, kdy se mu tam připletl a 30 tak nemohla zaončovat) a tradičně až neuvěřitelný počet ztracených balonů a když k tomu nepřidá góly ..., Klinsmann to samé, znovu se ptám, co přinesl Bayernu dobrého? Trofeje? Ne. Koncepci, zabudování nových mladých hráčů do kádru? Ne, akorát vyhnal Kroose, Müllera nasadil jednou, dal gól a od té doby si nekopl. Čili co tedy? Podle mě trenér, který pr mužstvo nemá žádný rospěch v tom mužstvu nemá co dělat. Je to můj názor, možná se mýlím, spíš je to ale tak. Dnes jsem nepochopil proč hrál Trottl (Podolski) a proč střídal Sosu, který jedinný v tom útoku stál za to, navíc tragickým Altintopem, kterého asi baví trefovat síť za bránou. Taky stažení dobrého Lella a nahrazení ho tragickým Borowským nebylo šťastné, ale v té situaci to chápu. Taky bych konečně ze základu vykopl Micha a nasadil Van Buytena (do obrany), ale to se dá chápat.

FC Bayern, Stern des Südens, du wirst niemals untergehen,

weil wir in GUTEN WIE IN SCHLECHTE ZEITEN ZUEINANDER STEHEN !

KLINSMANN RAUS !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Se divím, já i když se snažím sebevíc tak když poslouchám v televizi Bundesligu, tak nikdy nerozumím tomu co fans zpívají.

Reagovat
smazaný uživatel

to je tim, že nejdou jako "tlupa" najednou, ale každej si jede individuálně "Klinsmann raus!" takže tomu nakonec nerozumí asi nikdo... (např. van Bommel)

Reagovat
smazaný uživatel

aha a bude to možná i tím, že zápasy na SPORTU1 mají celkově takový divný zvuk, že moc atmosféru ze zápasu jde slyšet blbě.

Reagovat
Arne

To se kotel Bayernu nechal překřičet? Jako Schalke maji perfektní fans, o tom žádná, ale přece jen... Ono asi záleží hodně na tom, zda se vede nebo prohrává.

Reagovat
irik

Nechal, ani se fans Schalke nemuseli moc snažit ...

Reagovat
Arne

Zase když ste vedli 5:1 ve Stuttgartu, tak jste tam byli jako doma vy... Asi na tom stavu hodně záleží.

Reagovat
irik

Právě až moc ... .

Reagovat
Arne

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Stano Šesták, to čumím. Jiank Helmes zase prd, blbý herbage to zase podplatil.

Reagovat
herbage

Vole, Gilardino dal dva, tak neser

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemění na tvém talentu a uplatnění v úplatkářských sférách. Gilovy dva góly jen potvrdily, že nemáš až tak dlouhé prsty, jak jsem si původně myslel.

Reagovat
herbage

Hele, už vedu jen o 6 Btw, koukáš na přímej souboj Villa vs Eto'o?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi těžko, když jsem přišel domů ve 22:30...

Reagovat
herbage

Tak koukni na druhou půli, třeba ještě manko dneska umažeš, hodně to tam srdí penclí a Villa krouží kolem vápna jako sup

Reagovat
smazaný uživatel

No, to doufám, Villa je jediný, kdo mě letos drží nad vodou.

Reagovat
herbage

Taky na něj pracuje celá četa hráčů. Silva, Pablo i sám Villa tam padali ve vápně jak hrušky

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon, ještě malá vsuvka.

BAYERN!

Reagovat
smazaný uživatel

spíš Neuer jestli si to myslel jako palec nahoru za to, že nevyhráli, protože byl zřejmě lepším mužstvem...

Reagovat
irik

Neuer za to zdržování?

Reagovat
smazaný uživatel

co na něj letělo to chytil... a neni lehký, zůstat vzhůru, když na brankáře skoro nic nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem teď viděl ten gól Sebastiana Langkampa... a opravdu nádhera s takovym štěstim ani sestoupit nemůžou

Reagovat
Arne

Ale Langkamp to řekl dobře - že to štěstí, které jim chybělo, si to teď vynahradilo.

Jinak viděls epizodu s Toniho němčinou? To byla zase paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

raději se na to nekoukám... na hřišti toho moc nepředvádí a němčina mu taky nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Cottbus do Bundesligy patří dnes to jasně dokázala , super taktickej výkon...

Reagovat
smazaný uživatel

Že to Vlci nebudú mať ľahké som čakal, ale pustia všetky body, to teda nie. Môže niekto zhrnúť priebeh ? Ď.

Reagovat
irik

Patří do ní asi tak stejně jako Kladno do GL ...

Reagovat
smazaný uživatel

njn, ale i přes nízkej rozpočet a slabší kádr dokáží udělat tolik bodů aby se zachránili a to se cení, Kladno je něco obdobného, k čemu je Žižkovu lepší tým když z toho stejně nic nevytěží, dnešek byl jasný důkaz

Reagovat
smazaný uživatel

DEUTSCHER MEISTER IST NUR FC BAYERN!!!!!!!!!!! COTTBUS DANKE

Reagovat
smazaný uživatel

dneska sem chtěl jít spát dřív, ale nedá mi to a musim si ještě dneska počkat na sestřih Vlků

Reagovat
herbage

Dobře Arne, Cottbus vážně překvapila

Reagovat
Arne

Oujéééé...

Reagovat
herbage

5 týmů v boji o titul v rozmezí tří bodů, jděte se vycpat s nějakou nůďo PL nebo PD

Reagovat
herbage

Magath moc dobře ví, proč je předčasné se bavit o titulu

Reagovat
Arne

Danke schön Energie, Vielen Dank!!!

Reagovat
herbage

Se moc neraduj, když jsem koukal na los do konce ligy, tak za třetí místo budete rádi Hamburk má přímo vražednej los, Wolfsburg nemá taky žádný lážo plážo. Nedivil bych se, kdyby titul slavil jeden z dvojice Stuttgart, Bayern. Každopádně nás čeká ještě 5 kol a mnoho přímých soubojů o titul. K tomu spousta soubojů týmů z první desítky, kde si je každej tým rovnoceným soupeřem a jak ukázala dnes i Cottbus, není radno podceňovat i celky z úplného dna tabulky. Na to kdo nakonec získá titul by si vsadil asi jen blázen nebo skalní fanoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart, kdo by řekl, že po tragickém podzimu zabojují o mistra.

Reagovat
herbage

A kdo by to řekl o devátém Wolfsburgu?

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem pořád věřil

Reagovat
irik

O titulu rozhode utkání Bayern - stuttgart, no, a vzledem k tomu, že my důležitá utkání pod Klinsmannem pravidelně prosíráme ...

Reagovat
herbage

Tak kecam, Hamburg má celkem dobrý rozlosování, hlavně poslední tři kola, mohl by se ještě dotáhnout na špici. Jinak přímé souboje o titul

Hamburger SV - Hertha BSC

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg

Bayern München - VfB Stuttgart

+ klíčová utkání z TOP 10:

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim

Werder Bremen - Hamburger SV

Bayern München - Bay. Leverkusen

VfL Wolfsburg - Bor. Dortmund

FC Schalke 04 - VfB Stuttgart

TSG Hoffenheim - Bayern München

Hertha BSC - FC Schalke 04

VfL Wolfsburg - Werder Bremen

i když Hoffe je docela z formy, uvidíme jak bude nakonec kousat

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern München - Bay. Leverkusen - není o čem, na podzim jsme byli lepší a prohráli 2:0... Bayern vyhraje 3:0...

Reagovat
herbage

Venku vám to jde líp, i když na jaře máte celkem smůlu, no. Když v Alianz Aréně vyhraje i takové Schalke, proč byste nemohli i vy?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože liga je druhořadá... A kdo prohraje s Karslruhe asi v AA nevyhraje...

Reagovat
herbage

A co takový Werder?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, vyhráls...

Reagovat
Arne

To já se právě raduju, stát se může cokoliv, oproti situaci zpřed dvou týdnů je to super. Ono se to může zase otočit zpět, ale je to paráda, tak jako tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci to taky nechtěj.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro hat-tickmany opět zase. ( pro mě )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Že Tě to baví to tam furt sázet...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nikdy. Za dva jarní zápasy 6 golu, další jsem nehrál, a jdeno kolo sme měli volno.

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme byli po podzimu sedmí, teď jsme za čtyři kola prohráli jen na hřišti prvního, dnes jsme vyhráli a jdeme na 4. flíček...

Reagovat
smazaný uživatel

To my jsme první, jsme potřebovali vyhrat včera 6-0, a šli bychom na první. Vyhra 9:0 to zajistila

Reagovat
smazaný uživatel

Tyto zápasy jsou pro mě nejhorší, vždy vydupu šestnáctku...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, tak lepší shotout než dostat těch 9...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže za takový zápas třikrát chytnu míč a udělám výkop... To je lepší si stoupnout na stopera a nechat obránce, ať si zaútočí...

Reagovat
smazaný uživatel

To neva ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To va!

Reagovat
herbage

Já dal taky dneská gól a né ve Fifě

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěříš mi?

Reagovat
herbage

Věřim, jen se chci taky pochlubit

Reagovat
smazaný uživatel

okay

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi si jistý, že na správnou stranu?

Reagovat
herbage

Já vždy jedine do té správné branky, za koho mě máš?

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se, ale u nás strašně fučelo...

Reagovat
Staenly10

Já dal včera a zařídil jsem remízu 1-1 .

Reagovat
irik

Já dneska vlastní ..., nakonec to sice připsali brankáři, ale beze mě by byl soupeř v koncích ...

Reagovat
Staenly10

Reagovat
herbage

Tak koukám že jsme každý dneska tím či oním způsobem pomohli svému týmu

Reagovat
irik

To je pravda, protože vzhledem ke žluté kartě mám na další zápas stopku (ikdyž to si nejsem 100% jistý ...) ..., ale abych si nekřivdil, vytáhl jsem se gólem hlavou, gólovým centrem, perfektní uličkou a trefil jsem břevno ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele