29. kolo
26.04.2009 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Energie Cottbus - VfL Wolfsburg 2:0

Největší překvapení kola se zrodilo v Chotěbuzi, kde skončila rekordní série Wolfsburgu, která doposud čítala deset výher v řadě. Energie svou perfektní defenzivou donutila Vlky otevřít zadní vrátka a díky brankám Rangelova a Skely ze druhé půle zvítězila 2:0.

Chotěbuz se tak díky tomuto úspěchu dostala na patnácté místo tabulky a opustila po dlouhé době sestupové příčky. Wolfsburg zůstává na prvním místě, ovšem očekávaný pětibodový náskok nakonec k vidění nebude. Chotěbuz vstoupila do duelu opravdu aktivně a nikdo nečekal, že se budou hosté bránit. Už v 5. minutě napálil z přímého kopu Benagliovo rameno Cagdas, o tři minuty později jen o milimetry minul Rangelov.

Hosté se z tlaku oklepali po deseti minutách hry a opět se dostávali do zavedeného tempa. Grafiteho střela ale byla příliš vysoká, Misimovičovi chyběl ke skórování malý krůček. Domácí se ale do obrany nezatáhli a bylo vidět, že nemají příliš co ztratit. Dvakrát vypálil svůj projektil Skela, skvělý Benaglio ovšem oba odvrátil. Deset minut před koncem si musel švýcarský reprezentační brankář poradit také s nebezpečnou hlavičkou Kukielky. Hosté zahrozili pouze placírkou Džeka, avšak také neúspěšně.

Do druhé půle vykročili Vlci už zodpovědněji a nyní byli páni na hřišti oni. Po necelých pěti minutách hry napálil tváří tvář rameno brankáře Tremmela Dejagah, o něco později Džeko poslal svůj pokus zhruba o metr mimo. V dalším průběhu Wolfsburg neustále dobýval domácí obranu, dvacet minut ovšem nebyla k vidění střela a následně udeřila Chotěbuz.

Po hezké spolupráci Ilieva se Skelou na levé straně se do středu hřiště uvolnil Rangelov a nabídnutou možností do prázdné branky nepohrdl - 1:0. O minutu později mohlo být srovnáno, střídající Zaccardo však Tremmela nepropálil a v poslední desetiminutovce nedokázali mezi tři tyče zamířit Pekárik s Misimovičem.

Do otevřené obrany tak přišel smrtící zásah. Konečnou podobu výsledku stanovil po pasu Sörensena Skela do protipohybu Benaglia přímo k tyči a domácí začali mohutně slavit. V příštím kole Wolfsburg přivítá tápající Hoffenheim, Chotěbuz jede do Karlsruhe, kde svede důležitý souboj o udržení.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vlci Džeko je prostě borec!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Grafite

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele