29. kolo
25.04.2009 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:0

Stuttgart si doma podle předpokladů poradil s Frankfurtem a po páté výhře v řadě se dostal na čtvrtou příčku. Eintracht nehrál, především v první půli, špatně, ale branky domácích střelců Cacaua a Gomeze mu zlomily vaz.

O něco lepší start do utkání měli domácí, ale první příležitost patřila hostům. V osmé minutě se ke střele dostal Fenin, ale bránící Tasci stačil zblokovat. V dalších minutách stříleli Liberopoulos a opět Fenin, ale oba své šanci propásli. VfB působilo poněkud bezradně, až po půlhodině se začalo prosazovat - jako první Lanig, kterého ale vychytal Pröll.

Ve 33. minutě ale již Stuttgart vedl, gól padl jako blesk z čistého nebe. Po hostující ztrátě míče rychle nacentroval Magnin na Cacaua, který z těžké pozice trefil hlavou přesně k první tyči - 1:0. Hosté ale nevypadali, že by se měli sesypat. Ve 39. minutě se navíc v pokutovém území zjevil Fenin, jeho střela pravačkou ale skončila na tyči.

Eintrachtu nebylo přáno, navíc ve 48. minutě přidali domácí druhou branku. Opět centroval Magnin, míč se přes Laniga šťastně dostal až ke kopačkám Gomeze a ten zblízka nezaváhal, byť šlo o krkolomné zakončení - 2:0. Ani poté se hosté nevzdali a stále se snažili něco vpředu vymyslet, ale s dvougólovým vedením v zádech se již VfB nenechalo ničím překvapit.

V 70. minutě pak mohl zvýšit Cacau, ale jeho střele stála v cestě pravá tyč. I v posledních minutách byl Stuttgart blíže třetí brance než Eintracht své první. V závěrečné šanci byl Boulahrouz, který po pasu Élsona střílel mimo. To ale Švábům nemusí vůbec vadit, protože jsou naplno v boji o Ligu mistrů a možná i o víc.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šimák je zraněn, či jen nehraje ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele