29. kolo
25.04.2009 15:30 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Bochum 3:2

Werder doma nezaváhal a potrvrdil tak stoupající formu. Utkání však rozhodně neměl pod kontrolou a dokonce musel otáčet z nepříznivého stavu 0:2 na konečných 3:2.

První šanci si vytvořili domácí, když po Tosićově centru do vápna Rosenberg hlavičkoval těsně vedl pravé Fernandesovy tyče. V 16. minutě se ale znenadání radovali hosté. ExBréman Dabrowski vystihl rozehrávku Werderu, skluzem posunul míč Pfertzlovi do další souboje, který Pfertzel vyhrál a vyslal Stanislava Šestáka do samostatného úniku. Šesták využil svých hbitých nohou, předběhl všechny obránce a trochu se štěstím nasměroval míč mezi Weiseho nohy. Od nich se pak ještě odrazil do tyče a od té nakonec i do brány - 0:1.

Brémy reagovaly šancí Rosenberga, kterému prodloužil míč hlavou za sebe jeho kolega z útoku Almeida, ale Rosenberg míč po zpracování pouze napálil pánubohu do oken. Jenže na druhé straně opět úřadovali hosté, konkrétně Stanislav Šesták. Jeho přímý volný kop se do brány ještě o pár centimetrů nevešel, ale jeho střela z 44. minuty už ano. Werder zahrával rohový kop, odražený míč se dostal ke kapitánu Bochumi Dabrowskému, který jej vyvezl z vápna a přihrál Šestákovi. Ten na nic nečekal, rychle jej převzal, zkušeně si obhodil na půli Niemeyera a pelášil sám na bránu. Weise mu šel sice naproti, ale Šesták toho využil a obstřelil ho přesně k pravé tyčce - 0:2.

To bylo z první půle všechno, ta druhá přinesla fanouškům Werderu lepší podívanou. Hráči Werderu přišli do druhé půle jako vyměnění, bylo jich plné hřiště a jejich tlak vyústil v kontaktní gól v 54. minutě zápasu. Özil si všiml volného Rosenberga na pokraji vápna a poslal mu balón, ten jej vzápětí poslal na vzdálenější tyč, kam si sbíhal Hugo Almeida, který neměl sebemenši problém dopravit míč do prázdné branky - 1:2.

Druhý kýžený gól přišel v 70. minutě a hosté doplatili na špatné napadání ve středu hřiště. Gól dal totiž stoper Naldo a to prosím ne po stadardní situaci, ale klasickým gólem ze hry. Naldo totiž vyvezl míč až na půlku, ve středu hřiště si narazil s Özilem a zpoza vápna umístěnou střelou našel pravý dolní kout Fernandesovy branky - 2:2.

A aby toho nebylo pro hosty málo, o devět minut později již zcela prohospodařili nadějný náskok a museli dotahovat jednogólovou ztrátu. Po špatně zahraném rohu totiž Clemens Fritz radši poslal svící do vápna Bochumi, než aby založil break na druhé straně, ale hráči Bochmi byli ve vápně nedůrazní a tak míče se chopil Diego a propálil vše, co mu stálo v cestě, div ne i síť - 3:2.

Po tomto gólu tlak Werderu neustal, naopak Diego trefil z přímého kopu ještě tyč. Bochum se na odpověď již nezmohla, i když v nastaveném čase dal gólman Fernandes gól, který ale por ofsajd neplatil. Utkání tak skončilo výhrou Werderu 3:2.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele