29. kolo
24.04.2009 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 0:1

Ne nadarmo letos v souvislosti s Herthou padají výrazy jako "minimalisté" či "mistři efektivity". Berlíňané po takticky vynikajícím výkonu vezou výhru 1:0 ze hřiště Hoffenheimu, který tak svou sérii bez výhry prodloužil na jedenáct utkání.

Úvod střetnutí se nesl v duchu mnoha nepřesností a značné nervozity na kopačkách hráčů obou týmů. Převahu měl ale tak jako tak Hoffenheim, za nějž to dvakrát zkoušel levačkou z podobné pozice Salihović, berlínský rodák ale svému mateřskému klubu branku nedal. Salihović poté nacentroval na Dembu Ba, ten však z voleje mířil nad, na druhé straně střílel vedle Pantelić.

První opravdu vyložená šance ale byla k vidění ve 23. minutě, kdy Weis prostrčil na Jankera, jeho ránu pod břevno ovšem skvěle vyrazil Drobný. Herthaner pozorně bránili, což jim v souladu s domácí bezradností šlo celkem dobře, a postupem času začali vyrážet do čím dál tím slibnějších protiútoků. Vše nakonec vyústilo ve 40. minutě vedoucí brankou. Pantelić kostrbatě přebral míč od Raffaela, posunul ho doprava na Eberta a ten střelou na přední tyč nedal Hildebrandovi šanci - 0:1.

Po změně stran si vzal slovo opět Salihović, s jeho přímým kopem si ale Drobný poradil. Na druhé straně našel Raffael Eberta, jeho zakončení ale bylo zblokováno. Drobného poté vyzkoušel přízemní střelou jinak neviditelný Teber, za hosty hlavičkoval Raffael těsně vedle. V 68. minutě měl blízko k vyrovnání Obasi, po skrumáži v pokutovém území ale v akrobatické pozici střílel vedle.

Postupem času měli hosté utkání stále více pod kontrolou a hráli svůj klasický fotbal sestavený ze tří činností - uspání soupeře nejapnou kombinací, rychlého brejku a obranné ulity. Hoffenheim si už dokázal vytvořil jedinou šanci, zato ale velkou - po centru Becka hlavičkoval střídající Sanogo do spojnice. To však bylo vše, tři body má Hertha, která se tak minimální do soboty posunula na druhé místo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Arne

HERTHA BSC

heißt unser Verein !

HERTHA BSC

wird es immer sein !

Šance vidím 50 na 50 (viz. všeříkající tip 0), ale byla by škoda, kdyby se tým v krizi chytnul zase na nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě Drobný Hoffenheim vychytá!

Reagovat
Arne

Kéž by... Venku neudrželi nulu snad od sedmého kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš by tomu zápasu slušela remíza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele