29. kolo
26.04.2009 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Arminia Bielefeld 1:1

Jeden z nejdůležitějších soubojů o záchranu svého vítěze nenašel. Velmi nervózní klání, ve kterém šli domácí brzo do vedení, bylo jinak vyrovnané, brzké vyrovnání dostalo však hosty do hry. Nicméně oba výběry v tabulce klesly a Bielefeld se dostal do zóny sestupu, konkurenční Chotěbuz totiž zdolala vedoucí Wolfsburg.

Začalo se opravdu hodně opatrně, často se kazilo a dlouhé nakopávané balóny příliš nebezpečí v obou obranách nepůsobily. Hned první konstruktivní akce dostala většinu fanoušků v Borussia-Parku do euforie. Ve 12. minutě Baumjohann úspěšně zatáhl míč na levé straně, do středu hřiště poslal balón do běhu Matmourovi, který úplně osamocen kousek za vápnem vypálil přesně do pravého rohu branky - 1:0.

Od této chvíle Bielefeld upadl do nostalgie, a i když začal bojovat, domácí mohli několikrát výsledek pojistit. Velké dvě možnosti si vytvořil střelec Matmour, ani jednou ale nezamířil mezi tři tyče a o něco později to zkoušel Bradley, ani on však nedokázal síť rozvlnit. A proto hosté udeřili z první vážnější akce. Ve vápně nezvládl situaci Paauwe, kterého obehrál chytře Marx a přihrál na Tescheho, jenž pravačkou srovnal mezi nohy brankáře Baillyho.

Do konce poločasu se už nic zajímavého neurodilo, jen v samém závěru se hnal do možnosti nejlepší muž na trávníku Matmour, na poslední chvíli ho ovšem dokázal ozbrojit skvělým zákrokem Mijatovič. Po pauze poprvé zahrozil domácí Dante, jeho pokus ale šel kousek nad. O něco později se snažil navrátit vedení Daems, v zakončení však také selhal. Pak se duel odmlčel, domácí však posilovali útok střídáními a snažili se přehodit váhy zpět na svou stranu.

Nejprve Marin poslal přímý kop asi z 20 metrů nad, další útočná snaha vyšla většinou na zmar. Všechny pokusy končily buď na hlavách hostujících obránců, nebo dalšímu postupu zabránily obrovské nepřesnosti. Čím více se blížil konec, tím byla naděje Gladbachu zoufalejší a k žádnému ohrožení Eilhoffovi branky již nedošlo. V příštím kole se pokusí Gladbach nějaké důležité body posbírat na hřišti Bayernu, Bielefeld přivítá Stuttgart.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele