Bundesliga - souhrn 25. kola: Šlágr na Bayernu bez vítěze

04.03.2022, 22:29, aktualizováno 06.03.2022, 19:27
Komentáře a souhrny
Niklas Süle otevřel skóre (© AFP)
Leverkusen si z Allianz Areny veze cenný bod za remízu 1:1. Lipsko v závěru zápasu s Freiburgem zachraňovalo alespoň stejný výsledek, na úkor Hoffenheimu však přišlo o čtvrté místo. Wolfsburg přetlačil Union a Frankfurt rozstřílel Herthu. Stuttgart otočil zápas s Gladbachem, přesto zůstává předposlední. Důležitý krok k záchraně udělal Augsburg, jenž v předehrávce vyhrál v Bielefeldu...

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 0:1

06.03.2022 17:30

Góly: 61. Stefan Posch

Dobrou formu znovu potvrdil Hoffenheim, který vyhrál na půdě 1. FC Köln. Jedinou branku zápasu vstřelil po hodině hry Stefan Posch. Domácí mohli v závěru zápasu vyrovnat, ale jejich šance zůstaly nevyužity.

Hoffenheim měl už v prvním poločase jednoznačně navrch, ovšem šance, které si vypracoval, nedokázal proměnit. Po čtvrthodině si obrana Kölnu poprvé oddechla, když byl Bebouovi odmáván ofsajd. Stejný hráč za chvíli nebezpečně hlavičkoval mimo a gólem neskončila ani třetí velká příležitost.

öln se poprvé přihlásil o slovo až ve 34. minutě a s ranou Modesteho neměl Baumann větší problémy. Těsně před koncem poločasu pak zazdil další tutovku, když tentokrát ve vápně trestuhodně přestřelil.

Na začátku druhého poločasu orazítkoval brankovou konstrukci Bebou a skóre se konečně změnilo až v 62. minutě. Nejprve nebyl kvůli ofsajdu uznán gól Modestemu a o dvě minuty později si naskočil na táhlý centr Stefan Posch a hlavou poslal Hoffenheim do vedení.

Hoffenheim se dostal do ráže a další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Schwabe předvedl proti Kramarićovi skvělý zákrok a zanedlouho trefilo TSG další tyč! Köln si v závěru vytvořil tlak a nechybělo moc, aby srovnal stav. Hlavičku Anderssona zlikvidovala hostující defenziva, zatímco Lemperleho hlavička z bezprostřední blízkosti skončila vedle. Hoffenheim nejtěsnější náskok udržel a ze Severního Porýní-Vestfálska veze tři body.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 3:2

05.03.2022 18:30

Góly: 38. Wataru Endo, 51. Chris Führich, 83. Saša Kalajdžić - 14. Alassane Pléa, 35. Marcus Thuram

Svěřenci Pellegrina Matarazza smazali dvougólové manko, aby v závěrečné desetiminutovce rozhodli o svém vítězství, které bylo v probíhajícím ročníku teprve páté. Nicméně brzké opuštění sestupových vod se rázem nezdá býti neřešitelnou záležitostí. Však i Borussia se k nim po další porážce zase o něco přiblížila.

V posledních týdnech patří téměř pokaždé k nejlepším hráčům klubu z Bádensko-Württemberska Chris Führich. Také tentokrát to byl on, kdo už v 9. minutě vyzkoušel pozornost Yanna Sommera. Švýcarský gólman se vyznamenal za 180 sekund znovu, když uspěl tváří v tvář Tiagu Tomásovi. Minuta čtrnáctá přinesla radost hostům.

Alassane Pléa si vyměnil balon s Neuhausem, aby mohl z první dopravit míč do sítě, přestože si na něj Florian Müller sáhnul - 0:1. Ve 24. minutě se k hlavičce dostal Kalajdžić, nicméně jeho chvíle měla přijít později. Deset minut před koncem úvodního dějství poslal Pléa přihrávku na zadní tyč, kam si naběhnul Marcus Thuram a navzdory Müllerově veliké snaze procedil kulatý předmět do sítě - 0:2.

Jenže už za necelých 180 sekund snížil Wataru Endo, protože využil špatného odkopu Ramyho Bensebainiho a následně svou střelu otřel o Nica Elvediho - 1:2. Ve druhém poločase Endo hlavou minul, nicméně už v 51 minutě přišla řada na Chrise Führicha, jenž hlavou uklidil za čáru zblokovanou Kalajdžićovu střelu - 2:2.

V 67. minutě se před Sommerem ocitnul Tomás. Jeho volej však cílil až příliš do středu hostující svatyně, což muži v rukavicích výrazně usnadnilo situaci. Jeho protějšek hájící svatyni Stuttgartu si následně poradil se střelou Neuhause. Rozuzlení se tedy dostavilo až sedm minut před vypršením řádné hrací doby.

Standardní situaci z levé strany napálil Omar Marmoush do gólmanových rukavic. Akce pokračovala díky výborné práci Borny Sosy, jeho přihrávku přetavil ve vítězný zásah Saša Kalajdžić - 3:2. Za čtyři minutky ukázal obráncům záda Marmoush a skóroval. Bohužel si však předtím nepohlídal ofsajdovou hranu. Přesto mohl i on být po závěrečném hvizdu spokojený.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 1:1

05.03.2022 15:30

Góly: 18. Niklas Süle - 36. Thomas Müller (vl.)

Devět z následujících jedenácti utkání dopadlo lépe pro mnichovský velkoklub. Nadějně to vypadalo i o první březnové sobotě roku 2022, na kterou však nebude v dobrém vzpomínat Thomas Müller, po jehož vlastním gólu už další nepadly.

V 8. minutě zaváhal Jamal Musiala, čímž nabídnul šanci Amine Adlimu, jenž ji nevyužil. Pavard mířil nad, Lewandowskiho pokus byl zblokovaný a Müller našel jen připraveného Hradeckyho. Rozseknout musel všechno až v 18 minutě Niklas Süle, když k němu propadnul balon a z šesti metrů jej procedil na místo určení - 1:0.

Nedlouho před koncem úvodní půl hodiny pobídnul Kingsley Coman kolegu Sergeho Gnabryho, který mířil dobře, jenže i tak nepřesně. Na opačné straně se ve výborné pozici ocitnul Florian Wirtz a nebýt zákroku Pavarda, bylo by vyrovnáno. Nicméně svěřencům Juliana Nagelsmanna vedení vydrželo pouhých 180 sekund.

Potom Kerem Demirbay rozehrál standardní situaci. Sven Ulreich, který v bráně nadále zaskakuje za Manuela Neuera, si šel pro míč, jenže přemotivovaný Thomas Müller jej ve skluzu nasměroval do vlastní sítě - 1:1. Veliké nedorozumění v defenzivě domácího celku většina z pětadvaceti tisíc diváků a divaček v Allianz Areně vskutku neocenila.

Tím spíše, že měl v dalších minutách dvě obrovské příležitosti Adli. Nejprve trefil tyč a následně těsně minul. V nastaveném čase posunul Lewa na Gnabryho, jenž cílil pouze do boční sítě. Polský kanonýr byl nepřekvapivě vidět i po změně stran, avšak v tomto duelu mu nebylo přáno, aby se střelecky prosadil. Po hodině hry přišel Marcel Sabitzer a hned pelášil na Hradeckyho, který změnu skóre nedopustil.

Zbývající minuty už velkou možnost nepřinesly. Lídr tabulky má nadále dostatečný náskok na nejbližší pronásledovatele a před sebou střetnutí s Hoffenheimem. Pro die Werkself platí, že z posledních deseti partii prohráli jenom dvě, takže zůstávají třetí. A kvalitní sérii budou chtít prodloužit za týden v BayAreně, kam přijede Köln.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - SC Freiburg 1:1

05.03.2022 15:30

Góly: 90. Angeliño - 38. Ermedin Demirović

Nepřekvapivě se pod ní podepsal Angeliño, který patří v této sezoně k nejlepším hráčům saského klubu. Oba celky v týdnu slavily postup do semifinále DFB-Pokalu a i v bundesligové tabulce mají na kontě stejný počet bodů.

V Red Bull Areně se nehrál zrovna nejatraktivnější fotbal. První střela se uskutečnila v 11. minutě. Postaral se o ni Nico Schlotterbeck, ale Péter Gulácsi si poradil. Oba mančafty hrály nezvykle opatrně a po vzoru vedoucího judistického oddílu Tumpacha (František Peterka) z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje! se nechtěly pouštět do žádných větších akcí.

Až po půl hodině hry se osmělil Joško Gvardiol, ale nastřelil pouze před sebou stojícího protihráče. Následně chtěl přelobovat Marka Flekkena domácí forvard Christopher Nkunku. Patnáctou branku v sezoně nepřidal. Ve 38. minutě Klostermann ve skluzu minul Schlotterbeckovu přihrávku za obranu, takže mohl lehoučkým obloučkem Ermedin Demirović skórovat, Szoboszlaiovým snahám navzdory - 0:1.

Po změně stran se do značné míry z trávníku vytratily kreativita, přesnost i odhodlání. Až v 76. minutě mohl bosenský reprezentant přidat svůj druhý zásah, kdyby nehlavičkoval přímo do prostoru, kde stál připravený gólman. Hned poté to z úhlu zkusil Emil Forsberg, ale Flekken si celou situaci pohlídal. Přesto čisté konto neudržel.

V 90. minutě si Angeliño zpracoval balon od Szoboszlaie a jeho přízemní křižná střela zapadla přesně k pravé tyči - 1:1. Zbývající čtyři minuty se nepřekvapivě obešly bez vyložené příležitosti. Lipsko bude chtít třináctou výhru v sezoně získat za týden proti poslednímu Fürthu. Na tým Christiana Streicha čeká Wolfsburg.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Union Berlín 1:0

05.03.2022 15:30

Góly: 24. Taiwo Awoniyi (vl.)

Aktuální ročník začal pro Vlky dobře, jenže záhy následovala řada porážek, kterých si klub z města automobilky Volkswagen stihnul zatím připsat dvanáct, což jej řadí na čtvrté bundesligové místo v této statistice. Teď bodovali ve druhém utkání za sebou, zatímco die Eisernen po další prohře vyklidili pohárové pozice.

Ve 4. minutě se míč odrazil mimo vápno ke Xaveru Schlagerovi, jehož parádní volej skončil na tyči. V závěru úvodní čtvrt hodiny střílel Dominique Heintz a Koen Casteels musel zasahovat. Další možnost patřila domácímu Bartoszi Bialekovi, který si vylámal zuby na výborném Andreasi Luthem. Ve 25. minutě došlo na rozhodující moment zápasu. Taiwo Awoniyi před vlastním gólmanem smolně uklidil míč hlavou do vlastní sítě - 1:0.

Ve zbytku úvodního dějství se ke střele dostal pouze Rani Khedira, ale ke Castleelsovi ani nedoputovala. Bratr slavnějšího Samiho zakončoval i po změně stran, jenže nepřesně. V 55. minutě dostal balon za čáru Sheraldo Becker. Radost z vyrovnání však byla předčasná, protože smolař utkání Awoniyi předtím fauloval Johna Brookse.

Po hodině hry se nigerijský fotbalista dostal k dobré hlavičce a muž v rukavicích se musel činit. V 80. minutě se neprosadil Lucas Nmecha a po něm selhal Anthony Ujah. V poslední minutě řádné hrací doby měli svěřenci Urse Fischera hned dvě kvalitní možnosti na to, aby si z tohoto duelu připsali alespoň bod.

Nestalo se. I proto, že si v nastaveném čase Sven Michel neporadil podle svých představ. Union tedy bude muset za týden zabrat v klání proti předposlednímu Stuttgartu, aby neztratil krok s dalšími konkurenty v boji o pohárové příčky. Wolfsburg zajíždí do Freiburgu, se kterým dokázal z posledních sedmi partií zvítězit v jediné.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1:4

05.03.2022 15:30

Góly: 61. Davie Selke - 17. Ansgar Knauff, 48. Tuta, 56. Jesper Lindstrøm, 63. Rafael Borré

Celkové skóre z těchto čtyř duelů hovoří při poměru 3:15 jednoznačně v neprospěch klubu z hlavního města. Stará dáma proto ani po pětadvaceti kolech neopustí barážovou pozici. Eintracht setrvá ve středu tabulky.

Po uplynutí úvodní čtvrt hodiny Jesper Lindström obešel Maximiliana Mittelstädta, ale Marcel Lotka mezi třemi tyčemi svůj tým podržel. Při další šanci hostů už nic takového neplatilo, protože hlavička Ansgara Knauffa byla po Kostićově centru zcela neomylná - 0:1. V prvním poločase už se nic zvláštního nestalo.

Zato necelých 180 sekund po startu toho druhého našel Knauff před bránou hlavu Evana N’Dicky, který posunul na Tutu, pro něhož nebylo obtížné trefil odkrytou klec - 0:2. Následně centroval Vladimír Darida, avšak Marc-Oliver Kempf nedokázal usměrnit balon na místo určení. Lotka potom za hranici šestnáctky v tísni odkopnul kulatý předmět jenom k Jesperu Lindströmovi, který mu jej z dálky bez rozpaků vrátil do brány - 0:3.

Tohle už vypadalo na další debakl. Pět minut poté, co český záložník ve službách berlínského klubu odešel ze hřiště, se z voleje dokázal parádní střelou k pravé tyči prosadit jeho náhradník Davie Selke - 1:3. Jakékoli další snahy domácích o korekci výsledku byly rázně utnuty už za necelých 120 sekund. Daicha Kamada posunul na Rafaela Borrého, který využil podklouznutí Dedrycka Boyaty a tvrdou ranou na bližší (levou) tyči dal výsledku jeho finální podobu - 1:4.

Nic na tom nezměnily ani dvě střely Lucase Toussarta, ani další zakončení Selkeho. Židle se pod Tayfunem Korkutem zřejmě pořádně rozkývala. Přitom celek z Olympijského stadionu vede teprve od listopadu. Nutno dodat, že i na předchozích štacích v Kaiserslauternu, Leverkusenu a Stuttgartu vydržel pokaždé jenom pár měsíců.

Proti Orlům vystřelili jeho svěřenci na bránu sice čtyřikrát, leč kromě Selkeho gólové trefy se nejednalo o pokusy, které by měly Kevinu Trappovi přidělat vrásky na čele. O další bodový zisk se pokusí o příštím víkendu proti Borussii Mönchengladbach. Do Deutsche Bank Parku zavítá nevyzpytatelná Bochum.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Greuther Fürth 2:1

05.03.2022 15:30

Góly: 35. Maxim Leitsch, 71. Anthony Losilla - 64. Armel Bella-Kotchap (vl.)

Die Unabsteigbaren v týdnu ztratili pohárové čtvrtfinále s Freiburgem až v poslední minutě prodloužení. Tentokrát se ale nenechali zaskočit soupeřovým vyrovnáním a dokázali překlopit misky vah zpět na svou stranu. Tým Stefena Leitla proto nadále zůstává přikován na samém chvostu tabulky.

Na začátku zápasu scházela aktérům na hrací ploše především přesnost. To se změnilo až v závěru první čtvrt hodiny. Po centru Branimira Hrgoty se k Manuelu Riemannovi podařilo dostat až třetí střelu, se kterou si ovšem rodák z města Mühldorf am Inn bez problémů poradil. Hned poté to zkusil přímo z přímého kopu Eduard Löwen a Andreas Linde vyrážel k Antwi-Adjeiovi, který nedokázal balon usměrnit mezi tři tyče.

V 19. minutě centroval do vápna Luca Itter, ale Jamie Leweling nedal své hlavičce patřičnou razanci. První branka se tedy uskutečnila až deset minut před konce úvodní půle. Další Löwenova standardka znamenala pro Lindeho plné ruce práce. Brankář Fürthu vyrazil míč pouze do tyče, od které putoval k levačce Maxima Leitsche, jenž z jednoho metru uklízel do prázdné - 1:0.

V nastaveném čase první pětačtyřicetiminutovky se ještě připomněl Elvis Rexhbecaj. Jeho rána však mířila vedle pravé tyče. V 51. minutě musel Linde chytat hlavičku Christophera Antwi-Adjeie. V momentě, když z časomíry uběhla hodina hry, si chtěl Hrgota vymodlit penaltu po kontaktu s Riemannem. Sudí Schlager nereagoval.

Poté nepřidal pojistku Löwen, takže vlastní gól Armela Bella-Kotchapa po Hrgotově pobídce před bránu přinesl vyrování - 1:1. V 66. minutě se hned po svém příchodu na hřiště prezentoval dobrým zakončením Takuma Asano. Vedení svému celku nezařídil, protože to se podařilo až v 71. minutě Anthonymu Losillovi.

Francouzský záložník si poradil v obležení čtyř protihráčů a míč procedil mezi nohama Paula Seguina. A protože byl kulatý předmět ještě tečován, nemohl Linde při nejlepší vůli zasáhnout - 2:1. Definitivní rozuzlení měl na kopačce Danilo Soares, leč jeho tvrdá rána měla pro brankáře ideální trajektorii. Greuther tedy posedmnácté prohrál, zatímco Bochum připisuje deváté vítězství.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - FC Augsburg 0:1

04.03.2022 20:30

Góly: 50. Daniel Caligiuri

V páteční předehrávce 25. kola německé Bundesligy se utkaly dva výběry, které balancují nad hranicí propasti do druhé ligy a důležitost tohoto utkání byla na obou soupeřích znát. Na trávníku spíše převládala taktická stránka a Bielefeld s Augsburgem se hlavně snažili, aby neudělali nějakou zásadní chybu. Z vítězství se nakonec radoval hostující celek, jediný gól vsítil pět minut po přestávce zkušený čtyřiatřicetiletý záložník Daniel Caligiuri.

Arminia tak trochu překvapivě přišla o šestizápasovou neporazitelnost na vlastním stadionu a výrazně si zkomplikovala svou situaci v boji o holé přežití, jelikož klesla na patnácté míso tabulky s pětadvaceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Herthy drží jen dvoubodový odstup. Naopak FC díky cennému úspěchu předskočilo svého rivala o bod a v tabulce mu náleží čtrnácté místo.

V tomto utkání byly k vidění jen dvě střely mezi tři tyče (po jedné na každé straně) a spíše by mu slušela bezbranková remíza. Balón se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a ani jeden tým nebyl schopen výrazněji zahrozit. Úvodní nadějnější možnost se zrodila v nastavení prvního poločasu, kdy po centru ze strany hlavičkoval v šestnáctce soupeře Gregoritsch, ale levou tyč přeci jen o kousek minul.

Rozhodující okamžik nastal v 50. minutě. Křižný centr Brazilce Iaga z levého křídla propadl skrz pokutové území až k zapomenutému Caligiurimu, jenž se opřel do balónu z voleje a z dvanácti metrů ho usměrnil přímo k bližší konstrukci. Domácí výběr se v nadcházejícím průběhu snažil přidat, jenomže brankáře Gikiewicze až do závěrečného hvizdu nijak zásadně neohrozil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov25192476:2759
2.Borussia Dortmund24162664:3750
3.Bayer Leverkusen25136664:4045
4.TSG Hoffenheim25134848:3643
5.RB Lipsko25125851:2941
6.SC Freiburg25118640:2741
7.Union Berlín25107832:3337
8.1. FC Köln2599736:3936
9.1. FSV Mainz 05241041035:2934
10.Eintracht Frankfurt2597937:3734
11.VfL Bochum25951127:3532
12.VfL Wolfsburg25941227:3731
13.Borussia Mönchengladbach25761234:5127
14.FC Augsburg25681127:4126
15.Arminia Bielefeld255101022:3325
16.Hertha BSC25651426:5823
17.VfB Stuttgart25571331:4722
18.Greuther Fürth25351723:6414
Zbývající zápasy
16.03. 18:301. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
didosh

Co to má za flagu v sektoru Gladbach Offenau Neckar?

Reagovat
berliner

Bayern

Reagovat
Bastaron

Reagovat
berliner

Brecet nemusis stejne to zas vyhrajete ale kazda vase domaci ztrata bodu mne bude hrat u srdce P.S. fandu Bayernu je spousta jen proto ze furt vyhravate kdybyste byli ve spodku tabulky tak by tenhle paklub tolik fandu nemel takze Gloryhunteri Bayernu zalezte zpatky do kanalu

Reagovat
Bastaron

To dává smysl, takže fans každého týmu, který i něco dokáže vyhrát, jsou gloryhunteři. Škoda i, že fandím Bayernu od doby, kdy zrovna moc pravidelně ligu nevyhrávali.

Reagovat
berliner

Samozrejme ze fandove velkoklubu jsou vetsinou gloryhunteri kteri jim fandi jen prave proto ze pravidelne vozi trofeje a kddyz mluvis o tom ze jim fandis od doby kdy zrovna moc pravidelne ligu nevyhravali tak to se bavime o ktere dobe protoze od te doby co ja jsem zacal pravidelne sledovat fotbal tak jste to byli vy kdo vetsinou vyhral Bundesligu bohuzel

Reagovat
exot12

Tak dúfam, že ti nepraskla cievka

Reagovat
vladino10

Prečo vnášaš do takého pekného športu ako je futbal taký zlý vajb. Veď to je smutne.

Reagovat
andrew96

No... vezmu-li v potaz schopnost FCA vždy nějak ukopat záchranu, tak chtě nechtě přeji sestup Hertě.

Reagovat
Rudnevs

To radsej Bielefeld dolu

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele