25. kolo
05.03.2022 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Anthony Losilla (© AFP)

Bochum byla v duelu s Fürthem o jednu branku lepší

Die Unabsteigbaren v týdnu ztratili pohárové čtvrtfinále s Freiburgem až v poslední minutě prodloužení. Tentokrát se ale nenechali zaskočit soupeřovým vyrovnáním a dokázali překlopit misky vah zpět na svou stranu. Tým Stefena Leitla proto nadále zůstává přikován na samém chvostu tabulky.

Na začátku zápasu scházela aktérům na hrací ploše především přesnost. To se změnilo až v závěru první čtvrt hodiny. Po centru Branimira Hrgoty se k Manuelu Riemannovi podařilo dostat až třetí střelu, se kterou si ovšem rodák z města Mühldorf am Inn bez problémů poradil. Hned poté to zkusil přímo z přímého kopu Eduard Löwen a Andreas Linde vyrážel k Antwi-Adjeiovi, který nedokázal balon usměrnit mezi tři tyče.

V 19. minutě centroval do vápna Luca Itter, ale Jamie Leweling nedal své hlavičce patřičnou razanci. První branka se tedy uskutečnila až deset minut před konce úvodní půle. Další Löwenova standardka znamenala pro Lindeho plné ruce práce. Brankář Fürthu vyrazil míč pouze do tyče, od které putoval k levačce Maxima Leitsche, jenž z jednoho metru uklízel do prázdné - 1:0.

V nastaveném čase první pětačtyřicetiminutovky se ještě připomněl Elvis Rexhbecaj. Jeho rána však mířila vedle pravé tyče. V 51. minutě musel Linde chytat hlavičku Christophera Antwi-Adjeie. V momentě, když z časomíry uběhla hodina hry, si chtěl Hrgota vymodlit penaltu po kontaktu s Riemannem. Sudí Schlager nereagoval.

Poté nepřidal pojistku Löwen, takže vlastní gól Armela Bella-Kotchapa po Hrgotově pobídce před bránu přinesl vyrování - 1:1. V 66. minutě se hned po svém příchodu na hřiště prezentoval dobrým zakončením Takuma Asano. Vedení svému celku nezařídil, protože to se podařilo až v 71. minutě Anthonymu Losillovi.

Francouzský záložník si poradil v obležení čtyř protihráčů a míč procedil mezi nohama Paula Seguina. A protože byl kulatý předmět ještě tečován, nemohl Linde při nejlepší vůli zasáhnout - 2:1. Definitivní rozuzlení měl na kopačce Danilo Soares, leč jeho tvrdá rána měla pro brankáře ideální trajektorii. Greuther tedy posedmnácté prohrál, zatímco Bochum připisuje deváté vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele