25. kolo
05.03.2022 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburg nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Union

Aktuální ročník začal pro Vlky dobře, jenže záhy následovala řada porážek, kterých si klub z města automobilky Volkswagen stihnul zatím připsat dvanáct, což jej řadí na čtvrté bundesligové místo v této statistice. Teď bodovali ve druhém utkání za sebou, zatímco die Eisernen po další prohře vyklidili pohárové pozice.

Ve 4. minutě se míč odrazil mimo vápno ke Xaveru Schlagerovi, jehož parádní volej skončil na tyči. V závěru úvodní čtvrt hodiny střílel Dominique Heintz a Koen Casteels musel zasahovat. Další možnost patřila domácímu Bartoszi Bialekovi, který si vylámal zuby na výborném Andreasi Luthem. Ve 25. minutě došlo na rozhodující moment zápasu. Taiwo Awoniyi před vlastním gólmanem smolně uklidil míč hlavou do vlastní sítě - 1:0.

Ve zbytku úvodního dějství se ke střele dostal pouze Rani Khedira, ale ke Castleelsovi ani nedoputovala. Bratr slavnějšího Samiho zakončoval i po změně stran, jenže nepřesně. V 55. minutě dostal balon za čáru Sheraldo Becker. Radost z vyrovnání však byla předčasná, protože smolař utkání Awoniyi předtím fauloval Johna Brookse.

Po hodině hry se nigerijský fotbalista dostal k dobré hlavičce a muž v rukavicích se musel činit. V 80. minutě se neprosadil Lucas Nmecha a po něm selhal Anthony Ujah. V poslední minutě řádné hrací doby měli svěřenci Urse Fischera hned dvě kvalitní možnosti na to, aby si z tohoto duelu připsali alespoň bod.

Nestalo se. I proto, že si v nastaveném čase Sven Michel neporadil podle svých představ. Union tedy bude muset za týden zabrat v klání proti předposlednímu Stuttgartu, aby neztratil krok s dalšími konkurenty v boji o pohárové příčky. Wolfsburg zajíždí do Freiburgu, se kterým dokázal z posledních sedmi partií zvítězit v jediné.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele