25. kolo
05.03.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Angeliño (© AFP)

Lipsko zachránilo v zápase s Freiburgem remízu až na poslední chvíli

Nepřekvapivě se pod ní podepsal Angeliño, který patří v této sezoně k nejlepším hráčům saského klubu. Oba celky v týdnu slavily postup do semifinále DFB-Pokalu a i v bundesligové tabulce mají na kontě stejný počet bodů.

V Red Bull Areně se nehrál zrovna nejatraktivnější fotbal. První střela se uskutečnila v 11. minutě. Postaral se o ni Nico Schlotterbeck, ale Péter Gulácsi si poradil. Oba mančafty hrály nezvykle opatrně a po vzoru vedoucího judistického oddílu Tumpacha (František Peterka) z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje! se nechtěly pouštět do žádných větších akcí.

Až po půl hodině hry se osmělil Joško Gvardiol, ale nastřelil pouze před sebou stojícího protihráče. Následně chtěl přelobovat Marka Flekkena domácí forvard Christopher Nkunku. Patnáctou branku v sezoně nepřidal. Ve 38. minutě Klostermann ve skluzu minul Schlotterbeckovu přihrávku za obranu, takže mohl lehoučkým obloučkem Ermedin Demirović skórovat, Szoboszlaiovým snahám navzdory - 0:1.

Po změně stran se do značné míry z trávníku vytratily kreativita, přesnost i odhodlání. Až v 76. minutě mohl bosenský reprezentant přidat svůj druhý zásah, kdyby nehlavičkoval přímo do prostoru, kde stál připravený gólman. Hned poté to z úhlu zkusil Emil Forsberg, ale Flekken si celou situaci pohlídal. Přesto čisté konto neudržel.

V 90. minutě si Angeliño zpracoval balon od Szoboszlaie a jeho přízemní křižná střela zapadla přesně k pravé tyči - 1:1. Zbývající čtyři minuty se nepřekvapivě obešly bez vyložené příležitosti. Lipsko bude chtít třináctou výhru v sezoně získat za týden proti poslednímu Fürthu. Na tým Christiana Streicha čeká Wolfsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Freiburg v lonské sezoně vyhrál 6 zápasu vypsaný jako outsider. Snad v probíhající nepřidá čtvrtý zářez.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Angelino.

Reagovat
DidusIneptus

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Christian Streich byl na tiskovce nějaký roztěkaný. Takového ho neznám. At už se vyhraje nebo taky prohraje-vypsaný jako favorit, tak to má těžce na salámu. Hraje to, že se eventuelní prohra nelíbí, ale je to jen herecký mistrovský kousek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele