25. kolo
05.03.2022 18:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Saša Kalajdžić (© AFP)

Stuttgart po dobrém výkonu porazil Gladbach

Svěřenci Pellegrina Matarazza smazali dvougólové manko, aby v závěrečné desetiminutovce rozhodli o svém vítězství, které bylo v probíhajícím ročníku teprve páté. Nicméně brzké opuštění sestupových vod se rázem nezdá býti neřešitelnou záležitostí. Však i Borussia se k nim po další porážce zase o něco přiblížila.

V posledních týdnech patří téměř pokaždé k nejlepším hráčům klubu z Bádensko-Württemberska Chris Führich. Také tentokrát to byl on, kdo už v 9. minutě vyzkoušel pozornost Yanna Sommera. Švýcarský gólman se vyznamenal za 180 sekund znovu, když uspěl tváří v tvář Tiagu Tomásovi. Minuta čtrnáctá přinesla radost hostům.

Alassane Pléa si vyměnil balon s Neuhausem, aby mohl z první dopravit míč do sítě, přestože si na něj Florian Müller sáhnul - 0:1. Ve 24. minutě se k hlavičce dostal Kalajdžić, nicméně jeho chvíle měla přijít později. Deset minut před koncem úvodního dějství poslal Pléa přihrávku na zadní tyč, kam si naběhnul Marcus Thuram a navzdory Müllerově veliké snaze procedil kulatý předmět do sítě - 0:2.

Jenže už za necelých 180 sekund snížil Wataru Endo, protože využil špatného odkopu Ramyho Bensebainiho a následně svou střelu otřel o Nica Elvediho - 1:2. Ve druhém poločase Endo hlavou minul, nicméně už v 51 minutě přišla řada na Chrise Führicha, jenž hlavou uklidil za čáru zblokovanou Kalajdžićovu střelu - 2:2.

V 67. minutě se před Sommerem ocitnul Tomás. Jeho volej však cílil až příliš do středu hostující svatyně, což muži v rukavicích výrazně usnadnilo situaci. Jeho protějšek hájící svatyni Stuttgartu si následně poradil se střelou Neuhause. Rozuzlení se tedy dostavilo až sedm minut před vypršením řádné hrací doby.

Standardní situaci z levé strany napálil Omar Marmoush do gólmanových rukavic. Akce pokračovala díky výborné práci Borny Sosy, jeho přihrávku přetavil ve vítězný zásah Saša Kalajdžić - 3:2. Za čtyři minutky ukázal obráncům záda Marmoush a skóroval. Bohužel si však předtím nepohlídal ofsajdovou hranu. Přesto mohl i on být po závěrečném hvizdu spokojený.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele