Bundesliga - souhrn 22. kola

15.02.2019, 22:28, aktualizováno 18.02.2019, 22:29
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov sice na hřišti Augsburgu dvakrát prohrával, poprvé po nejrychlejším vlastním gólu v historii bundesligy už ve 13. vteřině, přesto nakonec dokázal odvézt tři body za vítězství 3:2 a opět tím snížil ztrátu na Dortmund, který se rozešel smírně s Norimberkem. Frankfurt remizoval i ve čtvrtém utkání po sobě, tentokráte s Mönchengladbachem. Formu potvrdil Leverkusen, jenž před vlastními fanoušky podle očekávání zdolal Düsseldorf...

1. FC Norimberk - Borussia Dortmund 0:0

18.02.2019 20:30

Góly: -

Borussia není v pohodě a v dohrávce kola znovu zaváhala, když na hřišti posledního Norimberku hrála bez branek, což znamená, že náskok na druhý Bayern se ztenčil už na tři body. Norimberk uhlídal ofenzívu Schwarzgelben celkem bez problému, ale i přes zisk cenného bodů zůstává poslední.

Mnozí možná očekávali nápor Dortmundu, ale Norimberk se vedoucího mužstva Bundesligy nezalekl a v prvním poločas byl dokonce nebezpečnější. Ve 28.minutě se dostal k hlavičce Behrens a brankář Bürki musel s vypětím všech sil vyrážet nad břevno. Úspěšný zákrok si připsal i na druhé straně Mathenia, jenž se natáhl po Götzeho střele k tyči. První poločas nabídl ještě v nastavení velkou gólovku domácího týmu, ale ani Pereira nedokázal překonat připravenéh Bürkiho. Golman Borussie byl překvapivě více protěžovaným mužem, než jeho protějšek Mathenia.

Začátek druhého poločasu už patřil Dortmundu, který sevřel domácí ve svém vápně, ale až na jeden zákrok nemusel Mathenia nic dalšího řešit. Hra Favreho svěřenci postrádala myšlenku i přesnost a Norimberk vlastně bez problému dokázal nájezdy soupeře odrážet.

V 87.minutě vypukla v táboře Schwarzgelben obrovská radost, neboť domácí konečně vstřelili gól, nicméně z jasného ofsajdu, což neuniklo pozornosti čárových. Dortmund jednoduše nenašel na obranu Norimberku recept a pouze remizoval, což má za následek další úbytek náskoku. Borussia už má na Bayern k dobru jen tři body.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf 2:0

17.02.2019 18:00

Góly: 18. Kai Havertz, 66. Leon Bailey

Svěřenci Petera Bosze sice vyprovodil z DFB-Pokalu druholigový Heidenheim a v rámci Evropské ligy pouze remizovali s Krasnodarem, ale jinak vyzráli na Schalke, Herthu, Wolfsburg, Bayern, Mohuč a teď i na Fortunu Düsseldorf, díky čemuž rázem poskočili v tabulce už na pátou příčku.

První šanci si přitom na konto připsali v BayAreně hosté. Už ve 3. minutě zakončoval po rohovém kopu Kenan Karaman. Následující desetiminutovku načal svou nepřesnou hlavičkou Kai Havertz. Die Werkself měli během úvodní čtvrt hodiny osmdesátiprocentní držení míče. Není divu, že se poprvé radovali z gólu už v 18. minutě.

Volland poslal z pravé strany špičkový centr za obranu, která v ten moment vystoupila. A jelikož Havertz ideálně načasoval svůj krok, mohl akorát nastavit svou levačku. Tady Jaroslav Drobný opravdu neměl nárok - 1:0. Ve 22. minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby Suttner mířil z přímého kopu o malinko lépe.

V závěru poločasu nejprve zazdil slibný kontr Karaman, a poté měl pojistku na kopačce Volland. Markus Suttner však v poslední chvíli jeho pokus zblokoval. Není bez zajímavosti, že během úvodní pětačtyřicetiminutovky si domácí hráči mezi sebou vyměnili 518 přihrávek. Takovým číslem se za jeden poločas nemůže pyšnit v letošní bundesligové sezoně žádný jiný celek.

Ihned po změně stran pořádně zaměstnal Volland brankáře Drobného. Na druhé straně zahrozil Niko Giesselmann, ale jeho pokusu chyběla přesnost. Český brankář pak musel na druhé straně hřiště hasit ránu, kterou jeho směrem vyslal Lucas Alario. V devětatřiceti předvedl výborný výkon, přesto ještě jednou inkasoval.

Psala se 66. minuta, když nejprve skvěle vyrazil centr/střelu Mitchella Weisera, leč bohužel pouze ke kopačkám Leona Baileyho, který tak mohl dorážet do prázdné - 2:0. Za chvíli mohlo být definitivně hotovo, kdyby si Alario poradil lépe s Brandtovým pasem. V závěru to ještě jednou zkoušel šestadvacetiletý argentinský štírek Lucas Alario, nicméně na výsledku už se nic nezměnilo.

Bayer Leverkusen má po dvaadvaceti utkáních na kontě jedenáct výher a celkově šestatřicet bodů. Za týden bude na programu další derby, tentokrát s vedoucí Borusií Dortmund. Fortuna má stále desetibodový náskok na sestupovou zónu, přestože už jedenáctkrát prohrála. O příštím víkendu přivítá v domácí Esprit Areně poslední Norimberk.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:1

17.02.2019 15:30

Góly: 45. Danny da Costa - 82. Denis Zakaria

Největší radost bude mít z tohoto výsledku určitě Bayern Mnichov, který tak získal na druhé příčce pětibodový náskok a čeká na zaváhání Borussie Dortmund v Norimberku. Hříbata mohou být za bod ještě ráda, protože se podařilo vyrovnat až v závěrečné desetiminutovce. Pro Frankfurt šlo už o pátou remízu v řadě (v součtu se Evropskou ligou).

Už v 8. minutě vyprodukoval první střelu Thorgan Hazard, jenže skóre se po ní neměnilo. O deset minut později měl bratr slavnějšího Edena další velkou šanci, když z přímého kopu orazítkoval břevno. Následně předvedl dobrou práci s míčem Denis Zakaria. Tváří v tvář Kevinu Trappovi ovšem ke škodě celku z Mönchengladbachu selhal.

V devětatřicáté minutě musel poprvé do akce Yann Sommer, když likvidoval dalekonosnou střelu Filipa Kostiče. Těsně před odchodem do šaten se pokoušel o ránu z dálky Jonathan de Guzmán. Míč se ovšem zastavil o těla na malém vápně, z nichž jedno patřilo Dannymu da Costovi, jenž následně bleskurychle dopravil balon na místo určení - 1:0.

Heckingův tým se nepopulárním "šatňákem" nenechal rozhodit a v rozmezí 54. a 57. minuty se mu málem podařilo vyrovnat. Během následující pasáže se Frankfurt do žádných větších akcí nedostával. I proto, že Haller s Rebićem byli prakticky neviditelní a prozatímní lídr tabulky střelců Luka Jović se na plac dostal až v 84. minutě, kdy střídal právě balkánského kolegu Rebiće.

Dvaaosmdesátá minuta přinesla pro Gladbach vysvobození. Strobl vysunul Zakariu, jemuž chybným úkrokem na hranici šestnáctky výrazně vypomohl Makoto Hasebe. Dvaadvacetiletý Švýcar tak mohl svou razatní pravačkou prověřit gólmanovy reflexy. Trapp si sice na balon sáhl, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal - 1:1.

V poslední minutě ještě selhal střídající Josip Drmić. Třetí tým tabulky tedy bude odrážet dotírající RB Lipsko za týden v domácím Borussia-Parku, kam přijede ve formě hrající Wolfsburg. Svěřenci Adiho Hüttera čekají na výsledek z Leverkusenu. Za týden pocestují do Hannoveru, což by mělo být povinné vítězství, jestli chtějí do pohárové Evropy.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Werder Brémy 1:1

16.02.2019 18:30

Góly: 25. Davie Selke - 90+6. Claudio Pizarro

Čtyřicetiletý peruánský útočník zachránil svému týmu bod, když v poslední minutě nastavení skóroval z přímého kopu. Vymazal tak předchozí trefu ve formě hrajícího Selkeho. Oba kluby nadále dělí v tabulce jediný bod a naděje na evropské poháry nadále žije jako pro Brémy, tak pro Herthu.

Olympijský stadion v hlavním městě Německa pamatuje ledacos. Tentokrát musel sledovat opatrnou úvodní dvacetiminutovku, během které evidentně nechtěl ani jeden ze soupeřů udělat chybu. Teprve až ve 21. minutě se do první šance dostal Davie Selke a hned orazítkoval tyč. Jak se ukázalo za čtyři minuty, jenom se zastřeloval.

Za čtyři minutky obral Duda o balon Langkampa a vyslal do brejku Salomona Kaloua. Ten se ve vápně rozhodnul pro přihrávku na neobsazeného Selkeho, který už byl sice z úhlu, ale přesto se mu podařilo lehoučkým obloučkem překonat Pavlenku - 1:0. Ve 38. minutě měl český gólman po Dudově přímém kopu z pětadvaceti metrů, když se míč od břevna odrazil k jeho ruce a od ní pryč.

Kohfeldtovým svěřencům se v prvním poločase nepodařilo Jarsteina výrazněji ohrozit. I ve druhém dějství si první větší příležitost připsal na konto domácí Ondrej Duda. Jeho pokus byl ovšem zblokován. Hned poté přepustil Johannes Eggestein místo Pizarrovi, což se ukázalo býti nesmírně důležitým tahem.

O patnáct minut později přišel na hrací plochu taky osmnáctiletý Josuha Sargent a v nastaveném čase zařídil přímý kop. Jeho o více než dvacet roků starší jihoamerický spoluhráč se rozhodnul, že prostě propálí zeď a zásluhou vícero tečí, z nichž nejdůležitější úlohu sehrála patrně ta Lazarova, se míč dostal až do berlínské svatyně - 1:1.

Rodák z města Callao se ve 40 letech a 136 dnech stal nejstarším střelcem v historii Bundesligy. Další gól(y) může přidat za týden, kdy jeho zaměstnavatel na Weserstadionu přivítá VfB Stuttgart. Starou dámu čeká cesta do mnichovské Allianz Areny, kde před rokem uhrála po velice dlouhé době alespoň jeden bod.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - SC Freiburg 0:0

16.02.2019 15:30

Góly: -

Bez branek se v odpoledním utkání Bundesligy rozešly celky Schalke a Freiburgu. Hosté měli ve Veltins Aréně možnost dlouhé početní výhody, ale ze Serdarova vyloučení nedokázali nic vytěžit. Červenou kartu nakonec uviděl i hostující Günter, ovšem v nastaveném čase už vyloučení nemělo na konečný výsledek žádný vliv.

Freiburg nevyhrál na půdě Schalke dlouhých šest let a i po tomto kole si musí na další takový úspěch počkat. Hosté mohou výsledku litovat, protože Schalke hrálo od konce prvního poločasu bez vyloučeného Serdara.

První poločas toho zas tolik nenabídl a to jak jeho úvod, tak i pozdější část zápasu. Přesto došlo k jednomu klíčovému okamžiku, to když ve 42. minutě Suat Sarder surově zajel do Mika Frantze a sudí bez milosti vytáhl rovnou červenou kartu. Nutno podotknout, že zcela zaslouženě. Frantz musel být ještě ošetřován a hned po přestávce byl pro zranění vystřídán.

Freiburg měl každopádně před sebou celý druhý poločas v početní převaze a v 62. minutě měl první velkou gólovku. Sérii střel dokázal Fährmann postupně zlikvidovat a držel pro Schalke nerozhodný výsledek. Ještě blíže gólu byl hlavičkující Lienhart, který zblízka netrefil odkrytou branku.

Devět minut před koncem došlo k zajímavé situaci. Sudí po ruce Mascarella odpískal pokutový kop, jenomže následně svůj verdikt po shlédnutí videa odvolal. Mascarell byl v době doteku balónu s rukou (přesněji loktem) ve skluzu a protože šlo o přirozený pohyb, sudí penaltu nařídit nenechal. Schalke se po zbytek utkání ubránilo a Freiburg navíc v nastavení přišel o vyloučeného Christiana Güntera.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hannover 96 3:0

16.02.2019 15:30

Góly: 4. Joelinton, 14. Ishak Belfodil, 80. Kerem Demirbay

Po senzačním comebacku na hřišti Borussie Dortmund si Hoffenheim připsal další úspěch a předposlední Hannover bez potíží porazil 3:0. Domácí měli vynikající začátek, během čtvrthodiny se prosadili Joelinton s Belfodilem a v závěrečné desetiminutovce pečetil výsledek Demirbay.

Svěřenci Juliana Nagelsmanna si lepší začátek zápasu nemohli ani představit. Už ve 4. minutě chyboval při odvracení balónu Julian Korb a rozeběhnutý Joelinton vlétl do šestnáctky a přízemní střelou překonal Essera. Hosté se sice vzápětí natlačili dopředu, ale o deset minut později podruhé inkasovali. Po centru Demirbaye hlavičkoval zády k brance Ishak Belfodil a s pomocí břevna rozvlnil síť. Hlavní sudí ještě skrze video kontroloval ofsajdové postavení či jiný přestupek proti pravidlům, avšak žádný nenašel.

Hannover po zbytek poločasu hrál s domácími vyrovnanou partii, ale na dvě inkasované branky reagovat nedokázal. A to ani po změně stran. Ve 49. minutě mohl definitivně rozhodnout opět Ishak Belfodil, tentokrát hlavičkující na vzdálenější tyči, ale skvělý reflexivní zákrok předvedl Esser.

Brankář hostů si další zásah připsal i proti střele Vogta, ale deset minut před koncem přeci jenom inkasoval. Pavel Kadeřábek našel na vápně Schulze, který jenom přistrčil Keremu Demirbayovi a ten střelou do protipohybu brankáře zvýšil na konečných 3:0. Demirbay sice ještě nastřelil tyč, ale více už se v utkání nestalo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - RB Lipsko 1:3

16.02.2019 15:30

Góly: 16. Steven Zuber (pen.) - 6. Yussuf Poulsen, 68. Marcel Sabitzer, 74. Yussuf Poulsen

Lipsko si ve Stuttgartu pojistilo čtvrté místo a to především díky dvěma brankám Yussufa Poulsena. VfB zůstává po porážce 1:3 nadále v sestupovém pásmu, přesněji na barážové šestnácté pozici.

Domácí byli odhodláni v Mercedes-Benz Aréně konečně zase jednou vyhrát, ale proti nim stál velmi těžký soupeř. Lipsko tři ligové zápasy v řadě neprohrálo a navíc neinkasovalo žádný gól.

Hosté i do tohoto zápasu vstoupili dobře a už v 6. minutě se ujali vedení. Po pěkné kombinaci nastal ve vápně Stuttgartu zmatek, domácí obrana pak nepochopitelně nedokázala odkopnout balón do bezpečí a důrazný Yussuf Poulsen zblízka otevřel střelecký účet utkání. VfB ale dokázalo rychle srovnat krok. V pokutovém území Lipska došlo k zajímavé situaci, kdy Willi Orbán fauloval a sudí poměrně dlouho zkoumal zákrok u videa. Nakonec došel k závěru, že šlo opravdu o pokutový kop a Stuttgart nabídnutou možností nepohrdl, Steven Zuber přesnou střelou k tyči vyrovnal.

Úvodní čtvrthodina tak nabídla dvě branky, ale zbytek prvního poločasu už tak zajímavý nebyl. Hodně se hrálo ve středu hřiště, hra se často přerušovala a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Vyrovnaný byl i druhý poločas a Stuttgart může hodně mrzet zahozená šance ze 64. minuty. Santiago Ascacíbar zakončoval ve vyložené pozici úplně sám a stačilo jen střelu umístit, jenže domácí hráč si vylámal zuby na výborném zákroku Gulácsiho. A Lipsko bylo nekompromisní, v 68. minutě se nádherně trefil z přímáku Marcel Sabitzer a vrátil vedení na stranu hostů. O chvíli později pak zasadil Stuttgartu definitivní KO druhou brankou Yussuf Poulsen, jenž postup na Zielera zakončil přízemní střelou.

VfB už nedokázalo zareagovat, Gómez se sice na chvíli radoval z branky, ale vše překazil ofsajd. Lipsko si vedení pohlídalo a po výhře 3:1 si pojistilo klíčové čtvrté místo.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 3:0

16.02.2019 15:30

Góly: 4. Maximilian Arnold, 69. Wout Weghorst (pen.), 76. Robin Knoche

Vlci o minulém víkendu hned třikrát ztratili vedení v duelu s Freiburgem. Tentokrát nechtěli ponechat nic náhodě a k pohodlnému vítězství výrazně dopomohl i brzký gól.

Zrodil se už ve 4. minutě. Josip Brekalo, jenž nastoupil ke svému 50 bundesligovému mači, pobídnul Maximiliana Arnolda, který nelenil a z nějakých dvaceti metrů to napálil rovnou ke vzdálenější (pravé) tyči, takže Müller stačil pouze pokleknout a ohlédnout se - 1:0. Hosté s něčím takovým evidentně vůbec nepočítali, ale díky pasivitě domácího celku si vypracovali několik příležitostí.

Pierre Kunde mohl vyrovnat hned po rozehrávce. Následně to dvakrát zkoušel Danny Latza a Kasteels musel být pozorný i při pokusu Jean-Philippe Matety. Na druhé straně si dva pokusy připsal na konto William, jenže ani v jednom případě si nepotykal s přesností. Poločas tedy skončil pro Mohuč ještě relativně přívětivě.

Po změně stran se opět připomenul Brekalo a brankář hostující celku si v 54. minutě po přímém kopu Arnolda pořádně oddychnul. V 67. minutě chtěl zakončovat Weghorst. Jean-Philippe Gbamin ve snaze míč ukořistit zahrál rukou, což potvrdil rozhodčí Cortus po poradě se svým asistentem u videa. Kopala se tedy penalta.

Ty má v týmu VfL na starosti Wouter Weghorst. Rozhodnul se střílet po své levé ruce, což muž v rukavicích přečetl, leč na kulatý předmět stejně nedosáhnul - 2:0. Pro šestadvacetiletého holandského útočníka šlo o devátý gól v sezoně, přičemž hned čtyřikrát se prosadil právě z penaltového puntíku.

V 76. minutě rozehráli Labbadiovi svěřenci standardní situaci na krátko. Arnoldovu ránu zpoza šestnáctky ještě Florian Müller vyrazil. Jenže balon sebral Gerhardt, od něhož doputoval k Robinu Knochemu, pro něhož nebyl žádný problém z bezprostřední blízkosti zakončovat do protipohybu strážce mohučské svatyně - 3:0.

V samotném závěru ještě visel ve vzduchu čtvrtý zásah. Avšak ani Williamovi, ani střídajícímu Felixi Klausovi nebylo přáno. Wolfsburg může mít radost z dalšího vítězství, které mužstvo z města známé automobilky udrží i po dvaadvacátém kole na pohárové příčce. Jaká to vítaná změna oproti předchozím dvěma ročníkům!

V nich dvakrát museli bojovat o zachování bundesligové příslušnosti v baráži. Ten můžou jet s o něco větším klidem do Borussia-Parku, kde hraje domácí zápasy silný Gladbach. Mohuč se zřejmě nemusí obávat, že by zabředla do sestupových starostí. Přesto by jistě bylo pro sebevědomí hráčů dobré, kdyby za týden proti Schalke uhráli dobrý výsledek a nepřipsali si čtvrtou prohru v řadě.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayern Mnichov 2:3

15.02.2019 20:30

Góly: 1. Leon Goretzka (vl.), 23. Dong-won Ji - 17. Kingsley Coman, 45+3. Kingsley Coman, 53. David Alaba

Bayern nakonec v derby s Augsburgem uspěl, cesta za patnáctou výhrou se však zprvu vskutku nerodila hladce. Domácí šli dvakrát do vedení, nicméně si ho nedokázali udržet, a tak musí doufat, že zaváhají i další soupeři v boji o udržení.

V dresu bavorského velkoklubu v poslední době odváděl výborné výkony Leon Goretzka. Prosadil se i tentokrát, jenže do nesprávné branky. Philipp Max přihrával z levé strany před bránu a bývalý hráč Schalke míč nešikovně srazil za záda vlastního brankáře. V ten moment uběhlo z časomíry pouhých třináct sekund a Goretzka zaznamenal nejrychlejší vlastní gól v historii bundesligy.

Nicméně obhájce titulu se nenechal rozhodit a už za dvě minuty mohlo být vyrovnáno, kdyby Gnabry po Comanově přihrávce nemířil vedle. Za dalších patnáct minut už se hosté radovali. Kimmichův centr nakonec doputoval až na zadní tyč, kde ho z první levačkou uklidil hrdina zápasu Kingsley Coman - 1:1.

Jenomže nerozhodný stav platil pouze do třiadvacáté minuty. Obránci Bayernu zapomněli pokrýt prostor na hranici šestnáctky, čehož využil Ji Dong-Won a střelou pod břevno nedal Manuelu Neuerovi žádnou šanci - 2:1.

Za další tři minutky mohl Goretzka odčinit své předchozí zaváhání, avšak Gregor Kobel byl striktně proti. Poté se poprvé připomněl Robert Lewandowski, když po rohovém kopu orazítkoval hlavou břevno. Hned po něm se do zakončení zase dostal Leon Goretzka a tentokrát chyběly ke gólu jen centimetry. Kovaćova skvadra se dočkala až v závěrečné minutě úvodního dějství. Goretzka posunul doleva na Comana, jenž nasadil gólmanovi housle a běžel se radovat ze své druhé trefy - 2:2.

Hosté rozhodli o svém vítězství už osm minut po startu druhé půle. Po dobré akci se k balonu dostal David Alaba a přízemní střelou z úhlu rozvlnil síť - 2:3. Následně musel svůj tým podržet skvělým zákrokem Neuer, když odepřel druhý zásah Ji Dong-Wonovi. Oxfordovi pak byla branka malá. Na druhé straně spálili své příležitosti Lewandowski a velice aktivní Goretzka.

V minutě jednasedmdesáté odmítl hattrick Kingsley Coman, jenž nastřelil břevno. Bayern to ale mrzet nemuselo, protože o těžce vydřený náskok už nepřišel a odvezl si tři body.

Zároveň opět vyvinul tlak na Borussii Dortmund, která rozhodně nebude chtít zaváhat proti poslednímu Norimberku, byť zrovna neprožívá nejlepší období. Za týden do Allianz Areny přijede Hertha BSC. Augsburg zajíždí do Freiburgu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund22156154:2351
2.Bayern Mnichov22153450:2648
3.Borussia Mönchengladbach22134542:2243
4.RB Lipsko22125541:1941
5.Bayer Leverkusen22113839:3236
6.VfL Wolfsburg22105735:3035
7.Eintracht Frankfurt2297641:2834
8.TSG Hoffenheim2289544:3233
9.Hertha BSC2288635:3232
10.Werder Brémy2287737:3331
11.1. FSV Mainz 052276923:3627
12.Fortuna Düsseldorf22741125:4125
13.SC Freiburg2259829:3724
14.Schalke 0422651125:3223
15.FC Augsburg22461231:4018
16.VfB Stuttgart22431518:5015
17.Hannover 9622351420:4714
18.1. FC Norimberk22271317:4613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
PavlíčeQ

Co ten King? Snad bude v pohodě Zrovna teď, když je ve skvělý formě a máme před LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ona je jen otázka času, kdy se zase zraní - většinou to přichází ve chvíli, kdy se začne dostávat do slušný formy . Celej souboj o titul vidím především v tom, kterýmu z týmu se po víc zápasů podaří udržet mimo marodku Reuse/Comana..

Reagovat
Rudnevs

Obaja sú pre svoje tímy veľmi kľúčoví hráči. A myslím, že zranenie Comana môže byť pre Bayern veľmi nepríjemné a opäť ich dostať do krízy. Už doteraz hrali v niektorých zápasoch dosť nepresvedčivo a ak im vypadne rozdielový Coman, tak môžu začať opäť strácať, podobne ako v Hinrunde.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně ho nemám nasledoovaného,je tak dobrej,nebo spíš jen jediná kvalitní křídelní alternativa?Jestli tam křídlo hraje docela se divím,že má na Bayrn,respektive na to aby na nem hra i dost stála,stejně jako mě překvapil Gnabry, i když odcházel z Arsenalu talent to byl velkej,jak je na tom z pozicí v Bayernu ted nevím.Ale to je spíš u obou to že je nemám prakticky vůbec nasledované,a hrát jsem je viděl max párkrát nebo z highlights,a z těch poznáš houby

Reagovat
Rudnevs

Povedal by som, že je dobrý a zároveň jediný kvalitný krídelník. Pre Bayern je to rozdielový hráč, stačí sa pozrieť ako hrali v Hinrunde bez neho a ako sa zlepšili po jeho návrate. Mne sa tá paralela s Reusom celkom hodí, obaja rozdieloví hráči a obaja náchilní na zranenia.

Reagovat
smazaný uživatel

díky,a koukaám že i Gnabry je využívanej hodně,štvalo me ze ho Arsenal pustil,no,ale kdo ví jestli by to bylo lepší,což pochybuju.Dokážeš mi říct něco o Havertzovi,vím jen že se o něm dost píše,s Baileym jako o největším talentu Leverkusenu,a je nějak spojovanej s Arsenalem

Reagovat
Rudnevs

Jj, Gnabry je taktiež kvalitný, ale myslím si, že sa narozdiel od Comana nedá nazvať rozdielovým hráčom. Havertz je výborný, jeden z mála veľkých talentov Nemecka za poslednú dobu. Akurát si pri všetkej úcte nemyslím, že by pre neho súčasný Arsenal bol nejake veľké lákadlo.

Každopádne, pokiaľ chceš, máš práve možnosť sa na neho pozrieť, keďže Leverkusen práve hrá s Düsseldorfom.

Reagovat
vladino10

Gnabry je zatiaľ hráč ktorého chces mať na lavičke aby tam vbehol ako 12. hráč kádra, ale na základ v bayerne to (zatiaľ) podľa mňa nie je, Coman je úplne inde..

Reagovat
smazaný uživatel

musím vychytat až bude zdravej a kouknout na nějakej zápas s ním,díky

Reagovat
Malresi

Sledoval niekto Stuttgart? RB je síce silné, ale Stuttgart musí aj takéto zápasy zvládať.

RB ich jednoznačne prehralo alebo aký to bol zápas? Niečo na typ ako v prvom kole proti Mainzu, kde Stuttgart hral a Mainz ich vyškolil z efektivity?

Reagovat
Rudnevs

Nesledoval, ale vôbec mi nepríde divné, že to nezvládli. Stuttgart je pod dekou, chýba im sebavedomie, videl som zápas s Düsseldorfom a tam hrali odpovedajúc momentálnej pozícii v tabuľke. Hrali ako manšaft v kríze. Ešte i tá červená pre Gonzaleza, ktorý to nezvládol, dala bodku celému trápeniu. Očakával som, že Weinzierl pôjde, ten priebeh zápasu vyzeral ako taká konečná.

Nečudujem sa, že po takom výkone prehrali aj s Leipzigom, ktorý je kvalitou úplne inde.

Reagovat
Malresi

Reagovat
smazaný uživatel

Chachá mazák Claudio se stal nejstarším střelcem v Bundeslize

Reagovat
PavlíčeQ

Borec, vždycky jsem ho měl rád.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Trebárs mu za to na tento mesiac zvýšia dôchodok... Ale nie, vážne, skvelý hráč a inventár Bundesligy už veľa rokov. Rekord najstaršieho hráča inak drží Klaus Fichtel (43 rokov, 6 mesiacov a tri dni), to je tiež celkom sympaťák, asi pred rokom bola o ňom reportáž v Sportschau, tuším vraveli, že nebyť manželky, tak by sa vrátil ešte raz.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Arne

Hloupý gól, hloupý faul, hloupá celá druhá půle... Když ji probráníme, tak si tři body nezasloužíme.

Aspoň že dal gól jeden z mála normálních hráčů, co za Werder momentálně hrají... Od doby, co tam přišel Kohfeld, jsou mi sympatičtí asi jako Darmstad s Ingolstadtem dohromady. Kéž by je brzy potkalo to co HSV.

Reagovat
Rudnevs

Čo konkrétne sa ti nepáči? Simulovanie a celkovo také to sviniarstvo, podobne ako vtedy pri Ingolstadte s Darmstadtom?

Prípad HSV podľa mňa nehrozí, vďaka Baumannovi s Kohfeldtom sú z toho najhoršieho už vonku...

Reagovat
Arne

Máš pravdu, v Brémách to vedou dobře a taky si myslím, že jejich sestup je v blízký budoucnosti spíš utopie...

Mimochodem podle toho, co jsem viděl v pondělí, tak HSV to s postupem fakt nebude mít jednoduchý, oni ty body urvou na sílu a mají daleko do těch týmů, co po sestupu celkem suverénně šly zpátky. Co jim tam za hráče hraje na křídlech, to je až směšný, to jsou podprůměrní sprinteři a ne fotbalisti.

Reagovat
Rudnevs

Si bol v HH na štadióne, nie? Ja som taktiež chvílu pozeral, ale po polčase som to vypol, na to sa nedalo pozerať. Ono to tam takto vyzerá vo viacerých zápasoch. HSV momentálne vsádza skôr na mladíkov (majú tuším najmladší káder v 2. BL) a momentálne si nemôžu finančne moc vyskakovať.

Čítal som, že vraj kvôli šetreniu zmenili trebárs spôsob skladania vreckoviek vo VIPkách, hráči si po zápasoch nesmú meniť dresy (iba ak si to sami zaplatia) a rodinní príslušníci hráčov si musia miesta vo VIP platiť. Taktiež zaviedli nové platové stropy, tým pádom im celkom príde vhod, že Lasoggovi po sezóne končí zmluva.

Reagovat
Arne

Jj byl jsem tam... Fotbal kvalitu fakt neměl no, ale ve druhým poločase se HSV zvedlo a nakonec si myslím, že vyhrálo zaslouženě, třebaže ten gól samotný byl na

Přesně, nejmladší kádr, momentálně je to prostě z nouze ctnost a ani po případným postupu žádný extra posily nebudou, i když za Lasoggu do útoku budou muset někoho dovést. Jsem zvědavý, co dál předvede Kühne, smlouvu na jméno stadionu asi prodlouží, ale na víc to prý nevypadá.

Reagovat
Rudnevs

A bez ohľadu na futbal, čo hovoríš na tú atmosféru, zážitky a podobne?

S Kühnem sa momentálne jedná ohľadom toho štadióna a ešte k tomu chce HSV údajne od Kühneho vykúpiť nejake jeho klauzule, ktoré tam má za to, že do klubu investoval. Klauzule sú závislé od úspechov, trebárs pri pluse v prestupoch alebo pri športových úspechoch (tuším za každé 10. a lepšie miesto v BL do sezóny 20/21) zaplatí HSV vždy nejaku čiastku Kühnemu. Týchto klauzul sa chcú zbaviť, lebo chcú mať do budúcnosti finančnú bezpečnosť.

S tým Lasoggom je ešte vraj možnosť, že ostane, pokiaľ pristúpi na nejaky nižší plat, ale ja osobne dúfam, že pôjde preč. Nikdy som ho moc nemusel.

Reagovat
Arne

Atmosféra super. Seděl jsem na západě zhruba stejně daleko od obou kotlů, a i když ten náš drážďanský byl o něco lepší, tak i Nordtribüne za to párkrát pořádně vzala. Akorát kousek od nás seděl nějaký magor, domácí fanda, co při každý ztrátě míče vstal a začal vyšilovat, kolem asi dva tři lidi si odsedli někam pryč a v tu chvíli jsem byl já tím na ráně, takže se ve mě dost vařila krev a moc nechybělo ke konfliktu.

Jinak město samozřejmě pěkný, jen když jsme chodili u vody a zvedl se vítr, tak se ta zima nedala vydržet... Lidi příjemní, my byli pozvaní od jednoho domácího fandy, lístek a nocleh u něj doma v Barmstedtu jsme měli víceméně zadarmo, za flašku whisky a bednu piva

Před zápasem nám říkal, že dostat se od stadionu je tak na hodinu, tak jsem si myslel "no jasně, nikde to nemůže být tak hrozný jako v Berlíně"... Ale měl pravdu, asi po hodině a čtvrt jsme se teprve dostali z parkoviště, šílený... Ale to jsou malý věci. Když pominu výsledek, tak podařený výjezd.

Reagovat
Rudnevs

Keď už sme pri šialených fanúšikoch v Hamburgu, tak trochu premostím, hneď som si spomenul na toto video: https://youtu.be/ykoQWJsmLTk

Reagovat
JozkokozleJ

Ten Lustenberger ma zase raz neskutocne vytocil, ze aj ked druhy polcas bol o nicom, tak nadavat budem len na neho. Hubnik aspon vzdy vyzeral, ze mal smlou, ale Lustenberger... strasne naivny a hlupy faul.

U Werderu mi pride, aspon z poslednych zapasov, ze ich herny prejav je podstatne iny doma a vonku. Ci myslis to vyplakavanie u rozhodcu?

Reagovat
Arne

Lusti a jeho "věci" mi už taky lezou na nervy... Sice celkem srdcař a sympoš mimo hřiště, ale nakonec budu i rád, že odejde... S Hubníkem bych to ale nesrovnával - to by Lusti musel tyhle věci předvádět co zápas a my bychom měli tak o 15 bodů méně.

Reagovat
stas87

Sudis klub podla prejavu trenera? Ani mne nie je Kohfeldtovo spravanie vzdy sympaticke, su tam momenty kedy zbytocne diskutujue so stvrtym rozhodcom a vytvara zbytocne tlak. Ale to robi aj Nagelsmann napriklad a to je povazovany za celkom sympatickeho trenera.

Z toho nasho timu ma stve akurat Bargfrede a jeho vecne diskusie s rozhodocom vo chvilach, kedy neoddiskutovatelne fauluje a ma potrebu sa hadat. A potom este Klaassen, ten robi to iste co Bargfrede a od pohladu mi je nesympaticky. Ale na Wagnera, troubu Hellera ci uplakaneho Schustera to nema. Tak zle na tom nie sme.

Reagovat
Arne

Není to jenom o Kohfeldtovi, ale podle mě to od něj vychzí... Jak jsem ti psal po messengeru, tak prostě to hádání se a strkání, to ještě v minulý sezóně nebylo a podle mě to má co dělat s tlakem, který na sebe vytvořil tím vyhlášením útoku na poháry.

To, co tam včera předváděli Klaasen, Eggestein a Kruse, to byla síla... Je docela škoda, že jste toho Wagnera nevzali, to byste měli mozaiku zase o něco víc kompletní. Zase tam je ale Harnik a o tom si od Stuttgartu taky myslím svoje...

Reagovat
stas87

Ja to z pozicie fanusika az tak nevidim, respektive nevnivam. Ale suhlasim v tom, ze ak sa zacalo rozpravat o europe, tak Kohfeldt sa ovela viac zapojuje do diskusie s rozhodcami a niekedy je to uplne zbytocne. Spominam si ako v jednom z prvych rozhovorov po zachrane vravel, ze je emotivny typ trenera a ze sa bude snazit drzat emocie na uzde.

Kruse diskutuje s rozhodcom len vtedy, ked sa mu nedari a nedostane sa ku svojej hre. Vcera ste ho vymazali a on to neunasal. Inak na to ma z pozicie kapitana narok, vydiskutovat si to na ihrisku. Maxi naopak nema potrebu rozpravat, ked mu pisknu faul tak zahodi loptu a zapoji sa do obrany. Mna stve Klaassen, ten musi byt u vsetkeho a vsetko chce riesit. To mu velmi ubera na popularite a zacina sa presuvat do kategorie tych, ktorych mas vo svojom time rad a keby hral za super, tak by si ho najradsej nakopal. No a ja ho ani vo svojom time prilis nemusim, uznavam jeho herne kvality ale do sympataka ma dost daleko.

Neviem ci to bol Dardaiov zamer, ale za prvych dvadsat minut ste tam mali tri dost ostre fauly a nasi sa prestali koncentrovat na futbal. A to je vzdy zle. Potom prisla zrd Selkeho, o chvilu gol a fakt chybalo malo a mohlo byt hotovo. Dost mozno je to ucinna taktika ako Werder vykolajit a rozhodit. Aj si myslim, ze je nutne v tomto smere nieco urobit, pretoze ked sa hraci hned od zaciatku zacnu hadat, tak to ten polcas moze trvat, kym sa ukludni.

No a ked uz si si nasiel v uvodzovkach oblubencov v nasom time, tak ani u vas to prave nieje prehliadka sympatakov. Ja osobne nemizem vystat Rekika, to je pre mna zakerny hrac. Dalej tam mas Lustenbergera, bol tam Esswein, ani Ibisevic nie je bez poskrvny. A korunu tomu dodal stredny zaloznik, potom hral v Darmstadte a zamieril tak do spravneho klubu. Len si nespimeniem na meno.

Reagovat
Rudnevs

Tak on ten stredný záložník z Darmstadtu hral i za Werder.

Reagovat
stas87

Niemeyer. Pokazil sa ale az v Berline.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Arne

Rekika a Vedada chápu, Lustiho vůbec, Essweinovi bys tehdy na Dynamu líbal zadek a Peter N. byl taky v pohodě, jen tu Bibi a její kozy měl nechat napokoji.

Reagovat
stas87

Ale Esswein z Dynama a Esswein v BL su dvaja rozdielni hraci. V BL som nemal rad tie jeho ukrivdene vyrazy po kazdom suboji a otacanie sa na rozhodcu.

No co, aspon si ho tak niekto zapamäta lahsie, ked na ihrisku to ziadna hviezda nebola.

Reagovat
SpartaOvenka

expreska

Hertha - Werder 1:0 (90+6. Pizarro).

Jde to vůbec víc zprznit?

Reagovat
db18

Reagovat
dave30

Pizzaro je bůh. Nejstarší střelec BL.

Reagovat
dave30

Teda doufám, že mu ten gól nevezmou. Bylo to 2 krát tečované...

Reagovat
db18

Jestli to tečnuli jen hráči Herthy, tak mu to zůstane, když šla jeho původní střela na bránu.

Reagovat
dave30

Tečnul to hráč ve zdi a potom ještě jeden, který stál za zdí (a od něho to dokonce vypadalo, jako by chtěl patou změnit směr).

Reagovat
db18

Brr... ten Bosák se nedá poslouchat ani ve studiu...

Reagovat
stas87

Nezasluzena remiza, ani z toho bodu nemam radost. V buducnu sa nam to niekde vrati a v pozicii Herthy casom budeme my. V podstate uz mohlo a malo byt hotovo v polcase, keby bolo 3-0, nikto by nemohol povedat pol slova. Ak chce ten tim hrat v europe, musi jednoducho zvladat zapasy vonku za tri body. A to sa prestalo darit, su to utrapene remizy a konkurenti su vo forme a sbieraju body.

Dardai svoj tim pripravil ovela lepsie ako Kohfeldt. Z nasej hry sa uplne vytratila presnost a to hlavne vo chvilach, kedy domaci neboli uplne skonsolidovani v obrane a mali to vzadu trochu otvorene. Ci uz to bola prihravka na päty, zle spracovanie lopty alebo pomala a citelna prihravka. Na vlastnej polke to BSC zvladlo vyborne, pokryli nabehy krajov a vytlacali ich na stred, pripadne nasho hraca s loptou nutili otocit sa k vlastnej branke.

Zaujala ma este jedna vec..narozdiel od Augsburgu dokazali eliminovat Kruseho tym, ze mu nedovolili sa stiahnut o 5-10 metrov spät aby rozjel akciu potiahnutim lopty ci narazackou. Dobre vedeili, ze ak ho odrezu, tak Rashica ci Eggestein musi ist do subojov 1 na 1 a v tom budu mat navrch. Obaja nemaju tolko sily v subojoch a aj ked rychlostne su na tom dobre, tak takmer vzdy prisiel sklz ktory loptu poslal za ciaru. Podobne hral Werder aj v Nürnbergu dva tyzdne spät. Lenze cez polcas bola burka a do druheho polcasu nastupil iny Werder. No a aj ked sme dali gol na 0-1, nedohrali sme to do konca a Ishak vyrovnal. Dnes sa nam to trochu vratilo, ale v tom zapase si Der Club vytvoril sance a mohol vyrovnat skorej.

Co sa mi na hre Herthy pacilo, tak to bol nonstop pohyb zalohy. Oni nasich tlacili k tomu, aby kombinovali v prehustenom priestore, vyborne si pokryvali loptu u vlastnej branky a ked nemohli inak, tak jednoducho odkopli prec namiesto vymyslania vzadu a pripadnej chyby. U toho golu sa stali dve chyby. Ta prva bola, ze Augustinsson v prvej chvili nebol tak daleko od Selkeho, lenze na maly moment v tom sprinte dozadu zavahal a potom uz nemal sancu sa do toho rychlostneho suboja. Ta druha je v tom, ze Pavlenka mozno mohol rychlejsie citat hru a ratat s prihravkou na Selkeho. Ta lopta nebola uplne najkvalitnejsia a Selke tak tak dostal loptu do siete, pokial by ku nemu Pavlenka bol blizsie, dost by sa zvysila sanca ze by tu loptu vyrazil, ci by ho pripadne trafila a odrazila sa na roh. Tym nepisem ze ej to vylozene jeho gol, to urcite nie. Ta primarna chyba sa stala na polke domacich a z toho potom bol ten brejk, Len si myslim, ze mohol predpokladat prihravku a citat hru.

Aj ked na konci urobil Lustenberger faul z kategorie nezmyselnych a velmi hlupych, tak ten stred s Grujicom ovladli. Bolo dost frustrujuce neustale hrat do zavretej obrany a nikto pohybom bez lopty Lustenbergera ani Grujica nevytiahol vyssie tak, aby sa dala urobit rychla narazacka a uvolnil sa priestor pred sestnastkou na strelu. Okrem toho posledneho faulu domaci vzdy faulovali v priestoroch, kde to nebolo nebezpecne, takze si Kruse, Rashica ani Augustinsson nemohli pomoct standartkou. Vsetko bolo daleko od branky a tie lopty leteli snad az na jeden roh Ludwiga snad pät minut. Preto Jarstein nikdy nemal problem ist do vyskoku a loptu chytit.

Co mi dost vadilo, tak to bol zaciatok a dost zly meter Storksa. Jasny faul na Klaassena od Starka, minimalne za zltu a standartka z vyhodnej pozicie. Potom Stark na polke dohra Rashicu pri tom, ako prenasa hru na druhu stranu a neda mu ani kartu. Tu potom dostal az Rekik. Ale Storks nemoze za dnesny velmi spatny vykon, dnesok bola skratka katastrofa a uprimne sa za ten bod hanbim. BSC si zasluzilo brat dva body navyse.

Reagovat
Zark

Claudio

Reagovat
Spalovač šancí

Pizarro

Reagovat
smazaný uživatel

Za tie roky som videl stovky zápasov Leverkusenu, ale tak dominantný výkon ako dnes si nepamätám. To, čo dokázal spraviť Bosz s tímom za pár týždňov je neuveriteľné. Fantastický presing hneď po strate lopty, parádna kombinačná hra a vysoký počet hráčov na súperovej polovici prakticky celý zápas. Oproti tomu utrpeniu, čo som musel sledovať pod Herrlichom a pred ním ešte väčšej Korkutovej tragikomédii je toto neskutočné pohladenie na duši

Niečo zo štatistík dnešného zápasu:

Držanie lopty: Leverkusen 84%- Dusseldorf 16%

Počet úspešných prihrávok/prihrávok celkovo: Leverkusen 980/1053

Nechce sa mi hrabať v štatistikách, ale mám pocit, že podobné čísla dosahoval v BL len Bayern pod Guardiolom a nedal by som ruku do ohňa za to, že dnes vytvoril Leverkusen nový BL rekord v prihrávkach a držaní lopty.

Bosz si zatiaľ zaslúži neskutočné uznanie, ten tím dostal na úplne inú úroveň a ak sa podarí tento trend udržať, tak to môže byť v nasledujúcich mesiacoch najlepší Leverkusen v histórii. Len veľká škoda, že to manko, ktoré nabral Herrlich v prvej polke sezóny už bude ťažké zmazať, pretože tento tím by si jednoznačne zaslúžil v budúcej sezóne LM...

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze M´gladbach bude mat co robit, aby udrzal stvorku. Muzstvu, ktore chce hrat dominantny ofenzivny futbal, nie je mozne nepriat. Uvidime, ci prekona Schmidta (aspon teda v mojich ociach top).

Reagovat
smazaný uživatel

Schmidta som mal tiež veľmi rád a prial som si jeho návrat, ale myslím, že ten materiál, ktorý momentálne v Leverkusene je, si priam pýta trénera ako je Bosz a jeho štýl hry. Naozaj to v mnohom pripomína niekdajšiu Guardiolovu Barcelonu a mne bolo už dlho do plaču z toho, ako v Leverkusene posledné roky brutálne mrhali tým obrovským potenciálom toho kádru a jeho veľkej technickej kvality... Keď bol Bosz menovaný po odvolaní Korkuta, tak som mal určité pochybnosti, ale ukazuje sa, že ten tím nie je len rýchlostne vybavený a vie hrať aj úplne iný futbal, ktorý v zápasoch proti slabším súperom má rozhodne väčšie uplatnenie a mohol by znamenať výrazne menšie straty bodov proti súperom typu Fortuna a podobným...

Reagovat
Rudnevs

Schmidta som vtedy dosť kritizoval, ani poriadne neviem vlastne prečo, ale teraz ma to celkom mrzí, lebo to bolo neprávom. Medzičasom som na neho zmenil názor o 180 stupňov. Hral s Bayerom pekný futbal a podobne hral predtým so Salzburgom. Je škoda, že sa upratal do Číny. Vedel by som si ho predstaviť v takom Schalke, nech to tam dá trocha do kopy.

Gladbach som mimochodom videl dnes proti Frankfurtu a tiež to bol celkom pekný ofenzívny futbal.

Reagovat
Rudnevs

Pekne, Leverkusen mi na tých vrchných priečkach už i tak nejak chýbal. O Schalke ani nehovorím. Strata na CL je 5 bodov, to neni zas až tak neriešiteľné.

Len teda, myslíš, že Bosz má šancu to takto držať dlhodobo? Aby ste nedopadli ako BVB...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja verím, že toto môže byť udržateľné úplne v pohode. Ono individuálna kvalita hráčov Leverkusenu bola na vysokej úrovni už za Herrlicha, ale v jeho chaotickom futbale sa to neprejavovalo a tým pádom neboli ani výsledky. Bosz hrá futbal, na ktorý má ideálnych hráčov. Technika Havertza, Brandta a Aranguiza v strede zálohy je úplne inde, ako má drvivá väčšina tímov v BL a tým je možné hrať tento dominantný štýl hry, hráči sú navyše mimoriadne rýchli a dobre kondične vybavení, takže ten skvelý presing po strate lopty má takisto parádne predpoklady. Dokonca aj Baily sa vracia vypomáhať do defenzívy a často svojou rýchlosťou aj dozadu získa stratenú či odrazenú loptu. Základným predpokladom je ale udržať čo najdlhšie tento káder, čo bude zrejme najväčší problém...

Reagovat
Rudnevs

Super, to znie veľmi dobre, ono by som tomu Boszovi aj doprial úspech v BL, zvlášť keď v BVB mu to asi čiastočne pokazil ten bordel v kabíne a takýto tréner s ofenzívnym systémom obohatí celú BL, ako písal Jožko, takým tímom sa nedá nepriať.

Zápas s Düsseldorfom som nevidel, ale po tom, čo som si od teba prečítal, sa už teraz teším na zápas proti BVB. To môže byť veľmi zaujímavé.

Reagovat
vladino10

Nerypem teraz, nevidel som to a som zvedavy, tak sa pýtam- kde sa stal problém s heidenheimom?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas som nevidel ani ja, ale predpokladám, že hlavným problémom bola absencia Havertza, na ktorého mieste hral Baumgartlinger, ktorý je typologicky úplne iný hráč a do toho Boszovho futbalu sa príliš nehodí, plus zrejme podcenenie súpera a nejaké podvedomé šetrenie sa v druhom polčase za stavu 1-0 pre Leverkusen. Myslím, že doma by sa to nestalo. Ale nejako extra ma to ani nemrzí, oveľa viac si prajem nejaký dobrý výsledok v EL plus teda ak bude možnosť, zaútočiť ešte na to 4-te miesto v BL...

Reagovat
vladino10

dik

Reagovat
Werkrider

Nikde. Haideheim hral veľmi dobre a výhru si zaslúžil. Boli mega dobre pripravení na zápas.

Reagovat
vladino10

ved jasne, mohli hrat dobre, ale proste chapes, davor opisuje ako ste skveli a rupnete s timom z druhej ligy..akoze stava sa to v tom pohari a nie je to az take vynimocne, len proste z toho co davor pise by som fakt cakal, ze im nalozite, ten kvalitativny rozdiel tam musi byt..tak ze ci sa hraci zle vyspali, ci si mysleli, ze to pride same alebo co atd..

proste ked vypadne leverkusen s druholigistom, tak aspon podla mna musel ten leverkusen nieco pokaslat a nepodat ani 80% vykon..

Reagovat
johnn

No práve preto lebo hral tam Dragovic a on tam nestačil cez jeho stranu padol prvý gol a neviem či aj druhý on je ten slabší obranca treba sa ho zbaviť

Reagovat
Gazdo

Tie spekulacie ohladom Zahu do dortmundu uz su pase? To mohol byt paradny kauf

Reagovat
smazaný uživatel

Super kauf nevím teda, je fakt že hráč to není špatný, ale ta údajná částka 70 mil eur, nevím nevím zdá se mi to až moc. To se mi více líbilo když tu běžely zvěsti o zájmu BVB o T. Hazarda, přestupová částka prý do 40 mega, to nevypadalo zle.

Reagovat
Gazdo

To az tolko? Ja som prave cital o tych 40 mega za zahu. Je fakt ze uz ma tusim 27 rokov, ale hrac by to mohol byt paradny a strasne by sa hodil hlavne ked puli odchadza. Za 70 asi nebrat i ked je fakt ze dortmund ma momentalne dost penazi z dembica a teraz aj z puliho takze tam by problem nemusel byt, zas na druhu stranu by ti peniaze mohli vyuzit na vylepsenie zmluv tahunom nech nemusia utekat dobinych klubov.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 40 by ho určite z Anglicka nepustili a keď už aj náhodou áno, tak hneď by po ňom siahol niektorý veľký anglický klub. HG hráč takých kvalít sa im vždy hodí, trebárs Arsenalu by podľa mňa veľmi pomohol. Toto nie je ani štýl nakupovania Dortmundu, dávať veľké peniaze za hráča v jeho veku z úplne inej ligy. Lepšou náhradou za Pulišiča by bol rozhodne Hazard.

Reagovat
Rudnevs

Ďalšou možnosťou pre BVB je vraj i Saint-Maximin z Nice, ten by mohol byť tiež zaujíamvý. Matne si ho pamätám z Hannoveru, kde tú hru vždy vedel oživiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Francúzi (a hráči z L1) im dlhodobo vychádzajú, takže si myslím, že toto je dosť reálna možnosť...

Reagovat
Rudnevs

Nie len v Dortmunde, ale vlastne celkovo sú L1 hráči teraz u bundesligistov dosť v kurze. Tých talentov majú Francúzi veľa, pocitovo by som povedal, že do budúcich rokov majú bohužial rozhodne väčší potenciál než Nemci.

Reagovat
Gazdo

to hej len mne je luto zahu lebo je to moj oblubenec a bohuzial hra v klube ktory moc nesledujem. Takto by som to mal vyriesene

Reagovat
RadekVonCZE

Já bych bral radši Saint-Maxima

Reagovat
PavlíčeQ

Paráda, díky do Norimberku Bylo to o 9 bodů, teď už je to jen o 3. To dáme, mia san mia.

Reagovat
db18

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že bez Reuse to prostě nejde. Zároveň jsou obrovsky znát absence Piszczeka, který se mi poslední dobou dost líbil, a Hakimiho. Philippa už bych se fakt zbavil, protože hráče tak moc bez zápalu a hlavně umu už jsem v Dortmundu dlouho nezažil. Dobrý zápas dneska podle mě Götze, ale celkově směrem dopředu chyběl pohyb a především jakýkoliv nápad. Paradoxně si myslím (nebo spíš doufám), že by zápas s Leverkusenem mohl BVB nakopnout.

Tři nejlepší dnes: Witsel, Götze, Delaney

Tři nejhorší: Philipp, Wolf, Diallo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a už je to jen o tři body... výkon hrozně bídný. Nechci ještě házet flintu do žita, ale příště se hraje s Bayerem a ten je momentálně slušně našlápnutý

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň to bude otevřená partie, dneska byl třeba Sancho úplně zavřenej, protože neměl prostor na to jít 1 na 1 a využít rychlost.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt že Norimberk to ubetonoval od začátku do konce, ale ono se nic moc jiného ani čekat nedalo, jediný fakt echt kreativní útočník tam je Sancho a ten to sám jen tak neutáhne, zvlášť proti té dobře organizované obraně co dneska Der Club předvedl, Guerreiro dneska bohužel neměl taky nejlepší den, ale souhlas s Phillipem, ten opravdu někdy vypadá, že je na hřišti omylem...

Naštěstí se hraje příště doma a tam výkon týmu roste úměrně s hlasitostí fandů.

Reagovat
smazaný uživatel

Co Phillip, ale i Wolf tam nemají co dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Wolf konkrétně doplácel na to, že hrál na pozici, která rozhodně není jeho. Favre ho tam sice zkoušel v přípravě, ale bek to prostě není, bylo to znát v pohybu, výběru místa a soubojích. Ale pořád si myslím, že na křídle může být platný.

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho hlavně potřebuje víc prostoru za bekem, aby měl kam jít. Když kličku tak jako dnes dělá na rohu vápna a buď se zažene do rohu, nebo na něj před vápnem čeká další trojice hráčů, je to těžké. Guerreiro dnes nic moc, ale byli jediní, kteří chtěli aspoň hrát. Ale zoufale nám chyběl pohyb nebo překvapivá přihrávka, která by ten Prešov otevřela.

Reagovat
Liquid

já to říkal furt, Dortmund ten titul nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajeme do křídel, s tím, že má přijít centr do vápna. Ale v tom vápně není nikdo kurva. Vsechno jenom po 16ku. Jasný Norimberg hrál beton jako svině, ale i tak. Nemáme prostě útočníka. Kouzlo Paca na 20 minut vyprchalo a Gotze na hrotu nulovej. Co by jsme momentálně dali za takovýho Mandzukice

Reagovat
Beči

Myslel jsem, že v umění "Jak promarnit titul" jsme světově nejlepší, ale Borussia nás zatím překonává

Reagovat
Phillipinho

Paco uz je zpatky tim Pacem, kterym vzdy byl?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani dnes nehrál špatně, brzdí ho ta zranění. Vždycky, když nastoupí, tak se dostane do šance. Chtěl bych ho vidět hrát od začátku.

Reagovat
db18

Problém je, že dostal možná dva balony...

Reagovat
Coutinho10

BVB to mělo tak krásně rozehraný, ale bohužel teď už si to Bayern pohlídá...

Reagovat
vladino10

..ako stratiť celú sezónu za dva týždne.. Tento mladý tím bude mať veľmi ťažké sa nakopnúť naspäť na víťaznú dráhu a ich jedinú šancu vidím viac menej v tom, že Bayern postúpi v lm a v bl bude ešte mizernejsi ako je teraz..

Reagovat
stas87

Pre mna by bolo lepsie, ak by vypadli obaja. Pokal pre Bayern nie je prekazka, kader maju relativne siroky. Takze ta bitka o titul moze byt do posledneho kola.

Reagovat
vladino10

No Niko má jednu zostavu, rotácia neexistuje a ta jedna zostava dokáže (síce s problémami), ale dokáže vyhrávať..

Podľa mňa by ten súboj o titul bol nejaký iba ak Bayern pôjde v lm ďalej a tým buď Niko tu základnú zostavu zatavi (od novembra sme fakt tuším nerotovali ani raz) alebo rotovať začne..v oboch prípadoch začne Bayern strácať.. Ak Bayernu ostane iba BL, tak si osobne myslím, že Dortmund nakoniec zvalcuju, Bayern môže hrať vklude s tým, že ten titul od 2013 vyhral vždy, to Dortmund bude pod tlakom toho, že prehajdakal 9 bodový náskok..

A to ja by som bol možno aj radšej keby to uchmatne Dortmund, lebo ak v lete bayern dobre doplní káder, tak takáto šanca nemusí tak skoro prísť..+ okolo hráčov BVB sa začnú v lete zbierat supy z premier league..

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, chybějící zkušenosti

Reagovat
Kixi Syhimour

My jsme ji ztratili ve dvou zápasech

Reagovat
JackDaniels.

Prvy zapas Mareka Mintala na lavicke Nurnbergu by bol...len tak dalej :P

Reagovat
smazaný uživatel

Mrdky žlutočerný!

Reagovat
Werkrider

we don't do that here

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele