22. kolo
15.02.2019 20:30 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Bayern vydoloval výhru na hřišti Augsburgu

Bayern nakonec v derby s Augsburgem uspěl, cesta za patnáctou výhrou se však zprvu vskutku nerodila hladce. Domácí šli dvakrát do vedení, nicméně si ho nedokázali udržet, a tak musí doufat, že zaváhají i další soupeři v boji o udržení.

V dresu bavorského velkoklubu v poslední době odváděl výborné výkony Leon Goretzka. Prosadil se i tentokrát, jenže do nesprávné branky. Philipp Max přihrával z levé strany před bránu a bývalý hráč Schalke míč nešikovně srazil za záda vlastního brankáře. V ten moment uběhlo z časomíry pouhých třináct sekund a Goretzka zaznamenal nejrychlejší vlastní gól v historii bundesligy.

Nicméně obhájce titulu se nenechal rozhodit a už za dvě minuty mohlo být vyrovnáno, kdyby Gnabry po Comanově přihrávce nemířil vedle. Za dalších patnáct minut už se hosté radovali. Kimmichův centr nakonec doputoval až na zadní tyč, kde ho z první levačkou uklidil hrdina zápasu Kingsley Coman - 1:1.

Jenomže nerozhodný stav platil pouze do třiadvacáté minuty. Obránci Bayernu zapomněli pokrýt prostor na hranici šestnáctky, čehož využil Ji Dong-Won a střelou pod břevno nedal Manuelu Neuerovi žádnou šanci - 2:1.

Za další tři minutky mohl Goretzka odčinit své předchozí zaváhání, avšak Gregor Kobel byl striktně proti. Poté se poprvé připomněl Robert Lewandowski, když po rohovém kopu orazítkoval hlavou břevno. Hned po něm se do zakončení zase dostal Leon Goretzka a tentokrát chyběly ke gólu jen centimetry. Kovaćova skvadra se dočkala až v závěrečné minutě úvodního dějství. Goretzka posunul doleva na Comana, jenž nasadil gólmanovi housle a běžel se radovat ze své druhé trefy - 2:2.

Hosté rozhodli o svém vítězství už osm minut po startu druhé půle. Po dobré akci se k balonu dostal David Alaba a přízemní střelou z úhlu rozvlnil síť - 2:3. Následně musel svůj tým podržet skvělým zákrokem Neuer, když odepřel druhý zásah Ji Dong-Wonovi. Oxfordovi pak byla branka malá. Na druhé straně spálili své příležitosti Lewandowski a velice aktivní Goretzka.

V minutě jednasedmdesáté odmítl hattrick Kingsley Coman, jenž nastřelil břevno. Bayern to ale mrzet nemuselo, protože o těžce vydřený náskok už nepřišel a odvezl si tři body.

Zároveň opět vyvinul tlak na Borussii Dortmund, která rozhodně nebude chtít zaváhat proti poslednímu Norimberku, byť zrovna neprožívá nejlepší období. Za týden do Allianz Areny přijede Hertha BSC. Augsburg zajíždí do Freiburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
Heresy

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 5 Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele