22. kolo
16.02.2019 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Claudio Pizarro opět hrdinou Werderu

Čtyřicetiletý peruánský útočník zachránil svému týmu bod, když v poslední minutě nastavení skóroval z přímého kopu. Vymazal tak předchozí trefu ve formě hrajícího Selkeho. Oba kluby nadále dělí v tabulce jediný bod a naděje na evropské poháry nadále žije jako pro Brémy, tak pro Herthu.

Olympijský stadion v hlavním městě Německa pamatuje ledacos. Tentokrát musel sledovat opatrnou úvodní dvacetiminutovku, během které evidentně nechtěl ani jeden ze soupeřů udělat chybu. Teprve až ve 21. minutě se do první šance dostal Davie Selke a hned orazítkoval tyč. Jak se ukázalo za čtyři minuty, jenom se zastřeloval.

Za čtyři minutky obral Duda o balon Langkampa a vyslal do brejku Salomona Kaloua. Ten se ve vápně rozhodnul pro přihrávku na neobsazeného Selkeho, který už byl sice z úhlu, ale přesto se mu podařilo lehoučkým obloučkem překonat Pavlenku - 1:0. Ve 38. minutě měl český gólman po Dudově přímém kopu z pětadvaceti metrů, když se míč od břevna odrazil k jeho ruce a od ní pryč.

Kohfeldtovým svěřencům se v prvním poločase nepodařilo Jarsteina výrazněji ohrozit. I ve druhém dějství si první větší příležitost připsal na konto domácí Ondrej Duda. Jeho pokus byl ovšem zblokován. Hned poté přepustil Johannes Eggestein místo Pizarrovi, což se ukázalo býti nesmírně důležitým tahem.

O patnáct minut později přišel na hrací plochu taky osmnáctiletý Josuha Sargent a v nastaveném čase zařídil přímý kop. Jeho o více než dvacet roků starší jihoamerický spoluhráč se rozhodnul, že prostě propálí zeď a zásluhou vícero tečí, z nichž nejdůležitější úlohu sehrála patrně ta Lazarova, se míč dostal až do berlínské svatyně - 1:1.

Rodák z města Callao se ve 40 letech a 136 dnech stal nejstarším střelcem v historii Bundesligy. Další gól(y) může přidat za týden, kdy jeho zaměstnavatel na Weserstadionu přivítá VfB Stuttgart. Starou dámu čeká cesta do mnichovské Allianz Areny, kde před rokem uhrála po velice dlouhé době alespoň jeden bod.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele