22. kolo
17.02.2019 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Eintracht a Gladbach uhrály ve vzájemném zápase remízu

Největší radost bude mít z tohoto výsledku určitě Bayern Mnichov, který tak získal na druhé příčce pětibodový náskok a čeká na zaváhání Borussie Dortmund v Norimberku. Hříbata mohou být za bod ještě ráda, protože se podařilo vyrovnat až v závěrečné desetiminutovce. Pro Frankfurt šlo už o pátou remízu v řadě (v součtu se Evropskou ligou).

Už v 8. minutě vyprodukoval první střelu Thorgan Hazard, jenže skóre se po ní neměnilo. O deset minut později měl bratr slavnějšího Edena další velkou šanci, když z přímého kopu orazítkoval břevno. Následně předvedl dobrou práci s míčem Denis Zakaria. Tváří v tvář Kevinu Trappovi ovšem ke škodě celku z Mönchengladbachu selhal.

V devětatřicáté minutě musel poprvé do akce Yann Sommer, když likvidoval dalekonosnou střelu Filipa Kostiče. Těsně před odchodem do šaten se pokoušel o ránu z dálky Jonathan de Guzmán. Míč se ovšem zastavil o těla na malém vápně, z nichž jedno patřilo Dannymu da Costovi, jenž následně bleskurychle dopravil balon na místo určení - 1:0.

Heckingův tým se nepopulárním "šatňákem" nenechal rozhodit a v rozmezí 54. a 57. minuty se mu málem podařilo vyrovnat. Během následující pasáže se Frankfurt do žádných větších akcí nedostával. I proto, že Haller s Rebićem byli prakticky neviditelní a prozatímní lídr tabulky střelců Luka Jović se na plac dostal až v 84. minutě, kdy střídal právě balkánského kolegu Rebiće.

Dvaaosmdesátá minuta přinesla pro Gladbach vysvobození. Strobl vysunul Zakariu, jemuž chybným úkrokem na hranici šestnáctky výrazně vypomohl Makoto Hasebe. Dvaadvacetiletý Švýcar tak mohl svou razatní pravačkou prověřit gólmanovy reflexy. Trapp si sice na balon sáhl, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal - 1:1.

V poslední minutě ještě selhal střídající Josip Drmić. Třetí tým tabulky tedy bude odrážet dotírající RB Lipsko za týden v domácím Borussia-Parku, kam přijede ve formě hrající Wolfsburg. Svěřenci Adiho Hüttera čekají na výsledek z Leverkusenu. Za týden pocestují do Hannoveru, což by mělo být povinné vítězství, jestli chtějí do pohárové Evropy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele