22. kolo
16.02.2019 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Wolfsburg podle očekávání vymazal Mohuč

Vlci o minulém víkendu hned třikrát ztratili vedení v duelu s Freiburgem. Tentokrát nechtěli ponechat nic náhodě a k pohodlnému vítězství výrazně dopomohl i brzký gól.

Zrodil se už ve 4. minutě. Josip Brekalo, jenž nastoupil ke svému 50 bundesligovému mači, pobídnul Maximiliana Arnolda, který nelenil a z nějakých dvaceti metrů to napálil rovnou ke vzdálenější (pravé) tyči, takže Müller stačil pouze pokleknout a ohlédnout se - 1:0. Hosté s něčím takovým evidentně vůbec nepočítali, ale díky pasivitě domácího celku si vypracovali několik příležitostí.

Pierre Kunde mohl vyrovnat hned po rozehrávce. Následně to dvakrát zkoušel Danny Latza a Kasteels musel být pozorný i při pokusu Jean-Philippe Matety. Na druhé straně si dva pokusy připsal na konto William, jenže ani v jednom případě si nepotykal s přesností. Poločas tedy skončil pro Mohuč ještě relativně přívětivě.

Po změně stran se opět připomenul Brekalo a brankář hostující celku si v 54. minutě po přímém kopu Arnolda pořádně oddychnul. V 67. minutě chtěl zakončovat Weghorst. Jean-Philippe Gbamin ve snaze míč ukořistit zahrál rukou, což potvrdil rozhodčí Cortus po poradě se svým asistentem u videa. Kopala se tedy penalta.

Ty má v týmu VfL na starosti Wouter Weghorst. Rozhodnul se střílet po své levé ruce, což muž v rukavicích přečetl, leč na kulatý předmět stejně nedosáhnul - 2:0. Pro šestadvacetiletého holandského útočníka šlo o devátý gól v sezoně, přičemž hned čtyřikrát se prosadil právě z penaltového puntíku.

V 76. minutě rozehráli Labbadiovi svěřenci standardní situaci na krátko. Arnoldovu ránu zpoza šestnáctky ještě Florian Müller vyrazil. Jenže balon sebral Gerhardt, od něhož doputoval k Robinu Knochemu, pro něhož nebyl žádný problém z bezprostřední blízkosti zakončovat do protipohybu strážce mohučské svatyně - 3:0.

V samotném závěru ještě visel ve vzduchu čtvrtý zásah. Avšak ani Williamovi, ani střídajícímu Felixi Klausovi nebylo přáno. Wolfsburg může mít radost z dalšího vítězství, které mužstvo z města známé automobilky udrží i po dvaadvacátém kole na pohárové příčce. Jaká to vítaná změna oproti předchozím dvěma ročníkům!

V nich dvakrát museli bojovat o zachování bundesligové příslušnosti v baráži. Ten můžou jet s o něco větším klidem do Borussia-Parku, kde hraje domácí zápasy silný Gladbach. Mohuč se zřejmě nemusí obávat, že by zabředla do sestupových starostí. Přesto by jistě bylo pro sebevědomí hráčů dobré, kdyby za týden proti Schalke uhráli dobrý výsledek a nepřipsali si čtvrtou prohru v řadě.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

433

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele