22. kolo
17.02.2019 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Leverkusen potvrdil zlepšenou formu a připisuje šestou výhru z posledních sedmi zápasů

Svěřenci Petera Bosze sice vyprovodil z DFB-Pokalu druholigový Heidenheim a v rámci Evropské ligy pouze remizovali s Krasnodarem, ale jinak vyzráli na Schalke, Herthu, Wolfsburg, Bayern, Mohuč a teď i na Fortunu Düsseldorf, díky čemuž rázem poskočili v tabulce už na pátou příčku.

První šanci si přitom na konto připsali v BayAreně hosté. Už ve 3. minutě zakončoval po rohovém kopu Kenan Karaman. Následující desetiminutovku načal svou nepřesnou hlavičkou Kai Havertz. Die Werkself měli během úvodní čtvrt hodiny osmdesátiprocentní držení míče. Není divu, že se poprvé radovali z gólu už v 18. minutě.

Volland poslal z pravé strany špičkový centr za obranu, která v ten moment vystoupila. A jelikož Havertz ideálně načasoval svůj krok, mohl akorát nastavit svou levačku. Tady Jaroslav Drobný opravdu neměl nárok - 1:0. Ve 22. minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby Suttner mířil z přímého kopu o malinko lépe.

V závěru poločasu nejprve zazdil slibný kontr Karaman, a poté měl pojistku na kopačce Volland. Markus Suttner však v poslední chvíli jeho pokus zblokoval. Není bez zajímavosti, že během úvodní pětačtyřicetiminutovky si domácí hráči mezi sebou vyměnili 518 přihrávek. Takovým číslem se za jeden poločas nemůže pyšnit v letošní bundesligové sezoně žádný jiný celek.

Ihned po změně stran pořádně zaměstnal Volland brankáře Drobného. Na druhé straně zahrozil Niko Giesselmann, ale jeho pokusu chyběla přesnost. Český brankář pak musel na druhé straně hřiště hasit ránu, kterou jeho směrem vyslal Lucas Alario. V devětatřiceti předvedl výborný výkon, přesto ještě jednou inkasoval.

Psala se 66. minuta, když nejprve skvěle vyrazil centr/střelu Mitchella Weisera, leč bohužel pouze ke kopačkám Leona Baileyho, který tak mohl dorážet do prázdné - 2:0. Za chvíli mohlo být definitivně hotovo, kdyby si Alario poradil lépe s Brandtovým pasem. V závěru to ještě jednou zkoušel šestadvacetiletý argentinský štírek Lucas Alario, nicméně na výsledku už se nic nezměnilo.

Bayer Leverkusen má po dvaadvaceti utkáních na kontě jedenáct výher a celkově šestatřicet bodů. Za týden bude na programu další derby, tentokrát s vedoucí Borusií Dortmund. Fortuna má stále desetibodový náskok na sestupovou zónu, přestože už jedenáctkrát prohrála. O příštím víkendu přivítá v domácí Esprit Areně poslední Norimberk.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
adam77

Drobný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele