22. kolo
16.02.2019 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Lipsko vyhrálo ve Stuttgartu 3:1

Lipsko si ve Stuttgartu pojistilo čtvrté místo a to především díky dvěma brankám Yussufa Poulsena. VfB zůstává po porážce 1:3 nadále v sestupovém pásmu, přesněji na barážové šestnácté pozici.

Domácí byli odhodláni v Mercedes-Benz Aréně konečně zase jednou vyhrát, ale proti nim stál velmi těžký soupeř. Lipsko tři ligové zápasy v řadě neprohrálo a navíc neinkasovalo žádný gól.

Hosté i do tohoto zápasu vstoupili dobře a už v 6. minutě se ujali vedení. Po pěkné kombinaci nastal ve vápně Stuttgartu zmatek, domácí obrana pak nepochopitelně nedokázala odkopnout balón do bezpečí a důrazný Yussuf Poulsen zblízka otevřel střelecký účet utkání. VfB ale dokázalo rychle srovnat krok. V pokutovém území Lipska došlo k zajímavé situaci, kdy Willi Orbán fauloval a sudí poměrně dlouho zkoumal zákrok u videa. Nakonec došel k závěru, že šlo opravdu o pokutový kop a Stuttgart nabídnutou možností nepohrdl, Steven Zuber přesnou střelou k tyči vyrovnal.

Úvodní čtvrthodina tak nabídla dvě branky, ale zbytek prvního poločasu už tak zajímavý nebyl. Hodně se hrálo ve středu hřiště, hra se často přerušovala a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Vyrovnaný byl i druhý poločas a Stuttgart může hodně mrzet zahozená šance ze 64. minuty. Santiago Ascacíbar zakončoval ve vyložené pozici úplně sám a stačilo jen střelu umístit, jenže domácí hráč si vylámal zuby na výborném zákroku Gulácsiho. A Lipsko bylo nekompromisní, v 68. minutě se nádherně trefil z přímáku Marcel Sabitzer a vrátil vedení na stranu hostů. O chvíli později pak zasadil Stuttgartu definitivní KO druhou brankou Yussuf Poulsen, jenž postup na Zielera zakončil přízemní střelou.

VfB už nedokázalo zareagovat, Gómez se sice na chvíli radoval z branky, ale vše překazil ofsajd. Lipsko si vedení pohlídalo a po výhře 3:1 si pojistilo klíčové čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele