Bundesliga - souhrn 20. kola

01.02.2013, 22:35, aktualizováno 03.02.2013, 19:22
Komentáře a souhrny
Dortmund veze body z Leverkusenu a posunul se na druhé místo. Bayern potvrdil svou nadvládu výhrou na půdě Mainzu. Schalke se dál trápí, dnes podlehlo gólem z poslední minuty Fürthu, důležité výhry slaví Hoffenheim, Düsseldorf a Norimberk. Lakič dvěma góly sestřelil Hamburg...

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:3

03.02.2013 17:30

Góly: 58. Stefan Reinartz, 62. Stefan Reinartz - 3. Marco Reus, 9. Jakub Błaszczykowski (pen.), 63. Robert Lewandowski

Stejně jako v předchozích vzájemných duelech to dlouho z pohledu Dortmundu vypadalo na poměrně snadnou práci, avšak po změně stran se chopil dirigentské taktovky Bayer a nakonec může po těsné porážce odcházet s otevřeným hledím.

Zatímco domácí ekipa se i potřetí ve druhé polovině sezóny představila v totožném složení, tak hostující kormidelník Jürgen Klopp udělal dvě změny: Romana Weidenfellera skolila chřipka a jeho místo mezi třemi tyčemi premiérově v letošní sezóně zaujal Mitchell Langerak. Kapitána Sebastiana Kehla potom ve středu pole nahradil Sven Bender, jenž se tak opět tváří v tvář postavil dvojčeti Larsovi.

Od prvního okamžiku se hrál podle očekávání rychlý kombinační fotbal a natěšení diváci tak ani v nepříznivém počasí nemuseli své cesty na stadion rozhodně litovat. Podstatně lepší start však měli Borussen. Gündogan již ve třetí minutě vyhrál před pokutovým územím souboj nad Reinartzem, Lewandowski vyslal parádním pasem za obranu Reuse, jenž geniálním obloučkem nedal Lenovi šanci zasáhnout - 0:1.

Hned nato si na opačné straně zkoušel Schürrle v souboji s Piszczekem vymodlit penaltu, sudí Aytekin však na něco podobného nereflektoval. Nadějnou střeleckou možnost měl před sebou Castro, ovšem v rozhodujícím okamžiku špatně zkoordinoval svůj pohyb a kulatý nesmysl vůbec netrefil. To samé se dalo prohlásit o střetu Lena s Lewandowskim, po kterém mladý brankář uviděl žluté napomenutí a ještě navrch, protože se inkriminovaná situace odehrála ve vápně, byl nařízen pokutový kop! Míč si vzal do parády Blaszczykowski a zkušeně do protipohybu domácího brankáře zvýšil na 0:2.

Werkself se však ani po druhém úderu nevzdávala a nadále se snažila hrát svoji hru. Zejména ve středu pole však mělo BVB znatelně navrch a sázka na rychlé protiútoky (ty Leverkusen obvykle s velkou chutí praktikuje) už taktéž logicky neplatila - tato rola naopak vyloženě "seděla" žlutočerné družině, přesněji hlavně ofenzivní trojici ve složení Kuba - Götze - Reus, jejíž nahánění dělalo Bayeru velké potíže...

Přesto přese všechno aktivní Boenisch ve čtrnácté minutě oslovil parádním centrem nabíhajícího Kießlinga, ten však v pádu nedokázal hlavičku usměrnit do prostoru branky! Na druhé straně se po rohu připomněl Santana, ale hlavou vymezený prostor nenašel. Další hřebíček do leverkusenské rakve mohl po Reinartzově chybě zatlouci Götze, ale místo přihrávky na nabíhajícího Lewandowskiho se rozhodl sám zakončit a křižnou střelou nemířil přesně! Těsně před odchodem do kabin měl nadějnou střeleckou možnost Schürrle a po něm i Carvajal, ani jeden z nich ovšem prostor tří tyčí nenašel.

Ofenzivní snažení Bayeru měl ve druhém dějství rozhýbat Sidney Sam, jenž na trávníku nahradil spíše defenzivněji zaměřeného Simona Rolfese. Tato změna okamžitě začala přinášet kýžený efekt a agilní křídelník Langeraka po chvíli řádně zaměstnal - to mělo jen symbolizovat následující dění...

Boenisch dalším povedeným centrem oslovil na zadní tyči Kießlinga, tomu ale pokazil radost skvělým reflexivním zákrokem strážce hostující branky, zatímco dorážka Schürrleho našla jen na brankové čáře stojícího kapitána Hummelse! Schürrleho dalekonosný byl nepřesný. Nakonec se ovšem Leverkusen v 58. minutě dočkal: Kießling si udělal dobrý den z Piszczeka i Langeraka a ještě vrátil mičudu pod sebe, načež ho Reinartz ve skluzu dopravil na určené místo - 1:2.

Domácí po obrátce výrazně zvýšili obrátky a sotva se Schwarzgelb stačili vzpamatovat, začínalo se znovu od nuly. Castro rozehrál volný přímý kop, Boenisch hlavou prodloužil na Reinartze, jenž tak během pár minut dokázal vymazat dvoubrankové manko - 2:2. Porýnský celek si však vyrovnaný stav dlouho neužíval. Götze sice ještě Wollscheidovy chyby nevyužil, ale nabíhající Lewandwoski už měl před sebou odkrytou branku - 2:3.

Odpověď si nachystal Lars Bender, jenž se podařenou individuální akcí propracoval až do zakončení, Lengeraka však nepřekonal. Dvacet minut před koncem mohlo být zase jasněji: Boenisch ve vápně trochu neohrabaně nakopl Lewandowskiho a Borussia před sebou rázem měla výhodu druhé penalty v utkání - Blaszczykowski ovšem tentokráte nezvolil ideální řešení a domácí brankář si s chutí smlsnul!

Dortmundská obranná linie musela odvracet jeden nebezpečný centr za druhým, avšak s vypětím všech sil vytrvalému náporu odolávala. Velkou možnost měl po Samově centru střídající Hegeler, ale hlavičkoval nad břevno! Mezi tři tyče nezacílil ani netradiční hlavičkář Schürrle!

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach 2:1

03.02.2013 15:30

Góly: 4. Timmy Simons (pen.), 30. Tomáš Pekhart - 58. Patrick Herrmann

Fotbalisté Norimberku dokázali také v domácím prostředí překvapit favorizovaného soupeře z Gladbachu a opět udělali další krok k záchraně. V tuto chvíli mají na kontě čtyřiadvacet bodů a dostali se o skóre před Düsseldorf na třinácté místo. Hosté mají stále devětadvacet bodů a prozatím si udrželi sedmé místo v tabulce. Nicméně poprvé po osmi kolech okusili hořkost porážky.

Situaci si zkomplikovali už v prvním poločase, kde během půl hodiny inkasovali hned dvakrát a i přes zlepšený výkon v druhém dějství se jim nepovedlo nic víc než jen snížit. Utkání velmi ovlivnil moment již ze třetí minuty, kdy byl po rohovém kopu ve vápně stažen Frantz a následný pokutový kop proměnil s přehledem Simons. Přesně ve 30. minutě přišla světlá chvilka českého krajánka Tomáše Pekharta, který navýšil skóre a vsítil svou třetí ligovou trefu v tomto ročníku německé ligy.

Po rychlém brejku Kiyotakeho a jeho následné přihrávce do vápna se na pravé straně uvolnil český reprezentační útočník a přesnou střelou k tyči nedal Ter Stegenovi žádnou šanci - 2:0. Hosté se potom snažili tvořit hru, jenže se jim v ofenzívě tolik nedařilo. Ještě do konce prvního poločasu prošel středem hřiště Patrik Hermann a obelstil dva protihráče, ovšem sám před brankářem Schäferem neuspěl. Těsně před přestávkou pálil nebezpečně Marx z dvaceti metrů, nicméně i tentokráte se blýskl fantastickým zákrokem brankář Schäfer.

Hostům se ve druhém poločase podařilo přece jenom skórovat. Po trošku bezzubém úvodu se dokázal v 58. minutě trefit Herrmann, který se po individuální akci zbavil hned dvou obránců a z nelehké pozice zamířil za záda Schäfera. V 62. minutě byli hosté blízko samotnému vyrovnání, jenže těžkou situaci vyřešil Pinola.

O deset minut později se Norimberk ocitl ve stoprocentní tutovce, avšak koncovka byla tentokráte pro Poltera a Frantze velkým problémem, přitom oba byli opravdu blízko. Také Mak se dokázal prosadit do střelecké pozice po chybě Ter Stegena, nicméně vyzrát na něj následně nedokázal. Poslední možnost měl o pár chvil později znovu Mak, ale i v tomhle případě Ter Stegen včas zasáhl.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 0:2

02.02.2013 18:30

Góly: 22. Srđan Lakić, 36. Srđan Lakić

HSV padl před zraky svých fanoušků na domácím stadionu v zápase s nezadržitelným Eintrachtem Frankfurt. Katem Rothosen se tentokrát stal nenápadný chorvatský útočník Lakič, jenž obstaral obě dvě branky utkání. Nová akvizice hesenského klubu stihla zařídit dvoubrankový náskok ještě před navršením prvního poločasu. V druhém dějství pak hosté nenaložili vhodně se svými kontry a třetí gól již nepřidali.

Během prvních pětačtyřiceti minut Eintracht jasně ukazoval, proč je momentálně čtvrtým týmem soutěže. Jedenáctka HSV byla poprvé vážně varována již v první desetiminutovce, kdy dal o sobě záhy vědět hlavičkující Lakič po Jungově centru. Z herního projevu obou celků bylo patrné, že jsou to hosté, kdo je jistější na balonu, lépe obsazuje prostor a drží soka na distanc od své brány. Domácí sice vedli ve statistice držení balonu, avšak to jim nebylo nic platné.

Přehled, s jakým si hesenští borci počínali, se záhy promítl do změny skóre. Lakič si tentokrát svou druhou gólovku nenechal ujít, musel se však mohutně natáhnout po Aignerově dlouhé přihrávce, aby mohl poslat balon do odkryté brány. Hamburská levá obrana si přitom nepočínala zrovna nejvzorněji. A jakoby hosté rychle vycítili soupeřovo slabé místo - zaměřili se toho podvečera draví Orli právě na levou část defenzívy Finkova výběru. Právě odtud připravil v 36. minutě Aigner další gólovou přihrávku na nového chorvatského parťáka. Ten hlavičkoval jistě - 0:2.

Finkův tým byl za svůj dosavadní výkon odměněn hlasitým pískotem z ochozů Imtech-Arén, zejména pak poté, co Rudněvs nedokázal nikterak dobře naložit se dvěma slibnějšími šancemi. Po změně stran zareagoval trenér HSV na nepříznivý stav změnou taktického rozestavení a pokusil se oživit hru Rincónem a Beisterem. Dílčí efekt to přineslo - Rothosen působili o něco nebezpečněji a do slibných akcí se dostali hlavičkující Son a z otočky zakončující van der Vaart.

Vehovi svěřenci vsadili na rychlé kontry a zejména Meierovi ke třetí brance příliš nechybělo: Nejprve skončila jeho střela na tyči, podruhé svým střeleckým pokusem našel ruku brankáře Adlera. Nadlouho to však bylo ze strany hostů vše, jejich hra se povětšinou nesla ve znamení hluboké defenzívy. Rothosen se tak nadále mohli snažit o zdramatizování tohoto klání. Son však neměl při svých dalekonosných ránách potřebné štěstí, Westermannově hlavičce z bezprostřední vzdálenosti zase chyběla dostatečná razance.

Když pak deset minut před koncem řádné hrací doby nedokázal ani van der Vaart zužitkovat svůj přímý kop z velice slibné pozice a žolík Berg své šance ke konci utkání spálil, bylo jasné, že si v koncovce bezzubí Rothosen v tomto kole žádné body nezaslouží. Na skóre 0:2 pak nic nezměnil ani další Meierův rychlý kontr - mužem utkání zůstal Lakič.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - VfB Stuttgart 3:1

02.02.2013 15:30

Góly: 10. Robbie Kruse, 37. Robbie Kruse, 76. Oliver Fink - 60. Christian Gentner

Z čekání na první jarní bodový zápis vyšel jako vítěz Düsseldorf, jenž oproti předchozím utkáním výrazně zpevnil defenzivu a také díky stuttgartským chybám si zapisuje tři body. VfB na jaře prohrálo už třetí utkání v řadě!

Oba týmy se do sebe pustily pěkně od podlahy. Přece jen výraznější aktivitu směrem dopředu však jevila Fortuna. Kýžené ovoce mohla po osmi minách přinést spolupráce Lambertze a Tescheho, druhý jmenovaný však mířil jen do pravé tyče švábské branky! Zakrátko se ale naplněná Exprit Arena přece jen radovala: Tesche po standardce s trochou štěstí dostal míč ke Krusemu, jenž bezchybně zavěsil - 1:0.

Hostující družina se pochopitelně snažila okamžitě reagovat, ovšem proti dobře zformovanému (Norbert Meier nechal v tomto zavzpomínat na podzimní duely) soupeři to neměla zrovna dvakrát snadné. Nejlepší možnost VfB v prvním dějství tak měl těsně před půlhodinou hry Gentner, jeho ráně však přece jen něco scházelo. Lambertz sice pojistku nepřidal, ale jeho práci ještě do pauzy dokončila dvojice Ilsø - Kruse a australský křídelník si tak zapsal druhý zářez na pažbě - 2:0.

Bruno Labbadia po přestávce reagoval (místo Hajnala a Holzhausera přišli do hry Traoré a novic Macheda). Na hru Stuttgartu měly tyto změny jen a jen pozitivní dopad. Právě guinejský reprezentant po hodině hry našel na druhé tyči Gentnera, jenž se z voleje nemýlil - 2:1. VfB ještě zvýšilo obrátky a v 74. minutě po Molinarově centru dokonce srovnal Okazaki, pro nesprávně odpískaný ofsajd mu ale branka nebyla uznána (v ofsajdu stál pouze Ibišešvić)! Hned o pár chvil později však Tasci "namazal" Finkovi, jenž zpoza vápna i se štěstím propálil Ulreicha - 3:1. Hned dvakrát mohl odpovědět Okazaki, ale neuspěl. Latka už si tak po ostrém souboji s Ibiševičem ve vápně nemusel stěžovat...

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 0:3

02.02.2013 15:30

Góly: 41. Thomas Müller, 50. Mario Mandžukić, 57. Mario Mandžukić

Jen v prvním poločasu dokázali fotbalisté Mainzu držet krok s favorizovaným Bayernem Mnichov. Díky preciznímu plnění taktických pokynů a stoprocentnímu nasazení nedali Nullfünfer svému soupeři mnoho prostoru k uplatnění technické převahy. Avšak krátce před poločasovou pauzou dokázali hosté využít svou do té doby jedinou kloudnou šanci a dostat se do šťastného vedení. Jednobrankový náskok umožnil Mnichovanům, aby ve druhém dějství naplno rozvinuli svůj herní potenciál.

V úvodní fázi utkání se mohučští profesionálové prezentovali agresivním napadáním a dravostí v osobních soubojích. Tuchelova družina se snažila zatlačit zejména na tvůrce hry FCB Schweinsteigera a Martíneze. To se dlouho dařilo na výbornou a tak byla ofenzivní schémata favorita načas nabourána. Diváky v Coface-Aréně bavily zejména rychlé výpady domácího celku směrem dopředu po vybojovaných balonech a "Dante a spol." se v zadních řadách nejednou zapotili. Zejména pak po souhře Malliho s Parkerem, kdy však mladý útočník prováhal vhodnou chvíli k zakončení.

Ofenzivní kampaň FCB se nekonala, což bylo dáno dravým počínáním jedenáctky FSV ve středu hřiště. Někdy bylo nasazení domácích hráčů až příliš enormní, z čehož resultovaly i žluté karty Zabavníka a Nicolaie Müllera. Poslední třetina prvního dějství pak začala šancí Malliho po pěkné kombinaci, následně nechal Javi Martínez po své hlavičce vyniknout gólmana Wetkla. Za dvě minuty však musel zkušený brankář lovit míč ze své sítě: Kroos zpracoval hrudí míč a z voleje vyslal do běhu Müllera. Ten se zbavil Zabavníka, obkroužil Wetkla a vsítil svou jedenáctou branku.

Na úspěšný zásah dokázali hosté v druhém dějství rychle navázat. Skvělá kombinace Heynckesova výběru vyústila v druhou branku. Tentokrát vše začalo u Alaby, jenž vyvezl míč z vlastní poloviny, aby následně po krátké souhře s Ribérym a Kroosem svou přihrávkou našel na pětce stojícího Mandžukiče, který pravačkou trefil bližší roh mohučské svatyně. Najednou to bylo s pátým týmem tabulky více než nahnuté. A mělo být ještě hůře...

Dvoubrankové manko domácí borce značně demotivovalo a tatam byla ona disciplinovanost a dravost, jež Karnevalsverein zdobila v první pětačtyřicetiminutovce. Naopak FCB byl při chuti a obstaral třetí gólový zásah: Müller a Lahm dostali na pravé straně až příliš mnoho prostoru a po centru reprezentačního obránce hlavičkoval Mandžukič na vzdálenější tyči tam, kam měl - 0:3. Nenavršila se ani hodina hry a už bylo o osudu utkání jasno.

V závěrečných minutách bylo na projevu mohučské jedenáctky patrné, že se domácí celek nadobro (a vpravdě realisticky) rozešel s vidinou případného vyrovnání. Heynckesovi svěřenci připustili jen jeden vážnější Parkerův průnik do oblasti před mnichovskou bránou. Na druhé straně hřiště zabránil Wetklo Mandžukičovi v dosažení hattricku. Na hřiště se pak také dostali Robben s Gómezem, avšak výrazněji do historie zápasu již nepromluvili. Závěrečné minuty tak byly spíše nudným epilogem duelu, po němž vítězný Bayern vyvinul tlak na nejbližší pronásledovatele, kteří se navíc v neděli postaví proti sobě.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 2:1

02.02.2013 15:30

Góly: 10. Kevin Volland, 27. Kevin Volland - 4. Max Kruse

Užuž se nad Sinsheimem začínala opět stahovat mračna, ovšem Hoffenheimu se mohutné zimní nákupy konečně vyplatily a koncernový celek nakonec bere proti Freiburgu nesmírně cenné tři body!

Heurelho Gomes se mohl z čistého konta na německé fotbalové scéně radovat jen pouhé čtyři minuty: Kruse utekl po levé straně, bývalý brazilský reprezentační brankář sice jeho prvotní snahu ještě vytěsnil, ovšem mičuda se k hostujícímu středopolaři vrátil, načež Kruse mohl z hranice penalty zapsat svoji pátou ligovou branku v sezóně - 0:1. Koncernový celek byl takovýmto úvodem zaskočen.

Netrvalo ale dlouho a začínalo se znovu od nuly. Po ose Polanski - Roberto Firmino se kulatý nesmysl ocitl u nohou Vollanda, jenž zareagoval rychleji než Hedenstad a bez větších problémů vyrovnal na 1:1. TSG rázem dostalo novou krev do žil a bylo to na trávníku patrné. Ve 27. minutě se po další kombinační akci dostal k míči opět Volland a z bezprostřední blízkosti zavěsil - 2:1. Rosenthal následně na Gomese nevyzrál.

Po obrátce se však Hoffenheim zatáhl na svou polovinu a čekal na soupeře. Bojovníci z Breisgau dělali čest své přezdívce a snažili se probít hustým obranným pletencem, ovšem jejich útoky postrádaly větší iniciativu a v neposlední řadě i přesnost. Unuděné obecenstvo tak mohl devět minut před koncem probudit Rosenthal, ale napálil jen Becka. Pojistku mohl přidat střídající Ochs, ale na Baumanna nevyzrál!

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 1:1

02.02.2013 15:30

Góly: 23. Naldo - 25. Jan Morávek

Fotbalisté Augsburgu neprohráli ani ve svém třetím zápase v jarní části sezóny a na půdě Wolfsburgu vybojovali cenný bod po remíze 1:1. Nicméně i tento fakt jim k udržení šestnácté pozice nestačil a opět se propadli se čtrnácti body o příčku níže. Přeskočil je totiž Hoffenheim, který naopak bodoval naplno. Diváci viděli branky jen v prvním poločase a českého fanouška může těšit, že tu vyrovnávací vsítil český krajánek Jan Morávek.

Vlci tak zaznamenali svůj první nerozhodný výsledek v jarní části sezóny, v domácím prostředí to ale pro ně je ztráta, a i ve druhém vzájemném utkání v této sezóně tak uhráli s adeptem na sestup pouze remízový výsledek. Vlci se navíc kvůli vítězství Düsseldorfu propadli se třiadvaceti body na čtrnácté místo. Výrazné příležitosti byly k vidění hlavně v úvodní půlhodině, poté se oba celky do stoprocentní šance dostávaly jen zřídka.

Domácí vstoupili do utkání lépe a už ve 2. minutě mohli jít do vedení, kdy brankáře hostů Manningera překvapila střela z téměř čtyřiceti metrů. Ten jí však nakonec s velkým štěstím odvrátil na rohový kop. Domácí poté pokračovali ve velkém tlaku a o deset minut později byli znovu blízko k vytoužené brance, nicméně Manninger svůj tým zachránil a brilantně vyrazil ránu Diega. Stejný hráč poté zlobil hostující obranu i nadále.

Krátce po čtvrthodině hry se ocitl v tváří tvář rakouskému brankáři, jenže ani tentokráte neuspěl. Avšak velký tlak domácích pokračoval a nakonec přesně v polovině prvního poločasu vyvrcholil ve vedoucí trefu. Po rohovém kopu se dostal k míči Naldo a netradičně hlavou poslal míč za záda tentokráte bezmocného Manningera. Jenže ve 25. minutě bylo z ničeho nic vyrovnáno, když obrana Wolfsburgu vytvořila velkou minelu.

Tu dokázal využít Koo a našel před brankou Morávka, který nemohl poloprázdnou branku minout - 1:1. Poté se hra na několik okamžiků uklidnila a další velká šance přišla až po hodině hry. Po vyrovnávací trefě tlak Vlků výrazně opadl a do vedení mohli jít hosté po další šanci Morávka. Ten opět využil skvělé přihrávky Kooa, ale nyní mířil jen do boční sítě. Vlci mohli převrhnout misky vah na svou stranu v nastaveném čase, jenže fantastickým zákrokem byl znovu proti Manninger a skóre se proto již nezměnilo.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Greuther Fürth 1:2

02.02.2013 15:30

Góly: 47. Michel Bastos - 52. Felix Klaus, 90+2. Nikola Đurđić

Sedmnáctizápasové čekání na plný bodový zisk je z pohledu Greutheru ukončeno a svěřenci Michaela Büskense se o to postarali opět na hřišti soupeře (jedinou výhru vybojovalo SpVgg na hřišti Mainzu), konkrétně na Schalke!

Od prvního fouknutí do píšťalky byl k vidění očekávaný průběh hry: Königsblauen se usadili na soupeřově polovině a SpVgg urputně bránilo před pokutovým územím. Velkou možnost měl po Farfánově rohu Neustädter, ovšem jeho hlavičku dokázal Hesl zneškodnit! Domácí se nemohli dostat přes soustředění obranný val a hrozili zejména ze standardek: Farfán posadil další roh na hlavu Jonese, jeho snahu však na vzdálenější tyči vytěsnil z brankové čáry pohotový Zimmermann! Do třetice hlavičkoval opět Neustädter, ale na pravém místě byl nachystaný Peković. Do půle se tak skóre neměnilo.

Krátce po změně stran se však Horníci přece jen dočkali. Neustädter tentokráte oslovil Bastose, jenž udělal s míčem pár kroků a následně tvrdou střelou ke vzdálenější tyči otevřel střelecký účet v modrobílém dresu - 1:0. Tento moment ale paradoxně S04 uškodil. Zakrátko našel Đurđić od brankové čáry v ideální střelecké pozici Klause, jenž z bezprostřední blízkosti srovnal na 1:1.

Ani jedna strana se s průběžným stavem nespokojila a tempo začalo nabírat na intenzitě. Po hodině hry vymyslel Fuchs dobrou možnost pro Huntelaara, ten ovšem branku nenašel. Domácí nadále tlačili... Höwedesovu hlavičku po rohovém kopu opět nepustil do sítě Zimmermann, zatímco Jones pro změnu hlavičkoval nepřesně a střídající Raffael prostor ohraničený třemi tyčemi taktéž nenašel!

Šest minut před koncem tak mohlo z ničeho nic udeřit na opačné straně. Po rohu hlavičkoval Sobiech, ale Hildebrand jeho snahu zneškodnil, zkušený brankář pak následně zachránil svůj celek také při dorážce Mavraje! Hrálo se nahoru dolu. Aktivní Raffael z vápna napálil tyč Heslovy svatyně, zatímco o pár chvil později pálil nepřesně! Když opakovaně neuspěl rovněž Azemi, zdálo se, že se obě strany rozejdou smírně. Už v nastavení však ten samý hráč opět na Hildebranda nevyzrál, kulatý nesmysl se ovšem dostal jen k Đurđićovi, který si hlavou počínal naprosto bezchybně a ukončil tím franské trápení - 1:2.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hannover 96 2:0

01.02.2013 20:30

Góly: 85. Nils Petersen, 88. Nils Petersen

Trápící se Werder dokázal na třetí pokus přece jen zabrat a před vlastními fanoušky udolal v malém severském derby Hannover. Zelenobílí měli od začátku jasně navrch a zásluhou dvou branek Petersena se nakonec kýženého vítězství dočkali!

Utkání podle očekávání nabízelo hned od první minuty zajímavou podívanou. 96ky se ještě ani nestačily vzpamatovat z příchodu na trávník a již mohly lovit mičudu ze sítě: Huntův centr od rohového praporku našel ve vápně hlavu Lukimyi, ten se sice vyšrouboval suverénně nejvýše, ovšem jeho hlavičku zastavilo břevno Zielerovy branky! Zakrátko mohl odpovědět Diouf, jeho střele ale byla zablokovaná.

Přístavní celek ale měl včasným napadáním znatelnou územní převahu a postupně se začal dostávat na dostřel hannoverské branky. Ekiciho rána ještě byla pro Zielera neškodná, ovšem po standardní situaci nadělala reprezentačními brankáři podstatně větší problémy hlavička Sokratise, ani tentokrát se ale číslice na ukazateli skóre neměnily. Tlak Werderu ovšem nadále sílil... Opět to byl agilní Junuzović, kdo zpoza vápna natáhl, Zieler však jeho přízemní pokus dokázal vytěsnit! Po odvráceném rohu ale opětovně poslal do vápna balón De Bruyne a Sokratis podruhé hlavou na strážce hostující branky nevyzrál!

Nově sestavená stoperská dvojice Hannoveru Haggui - Djourou zažívala doslova křest ohněm a na takovýto nápor očividně nebyla připravena. Chyboval zejména kmenový hráč londýnského Arsenalu, kterému se nepodařilo ani na první pohled banální zpracování míče a tím jen otevřel "dálnici" pro Eliu, za minutu dvanáct však Djourou své zaváhání ještě zvládl napravit! Na opačné straně neuspěl znovu Diouf.

Švýcarský reprezentant však byl vděčným terčem brémských akcí i nadále. De Bruyne ve 22. minutě vymyslel parádní pas na rozběhnutého Petersena, ten se sice odpoutal od Djouroua, následně ale na vyběhnuvšího Zielera recept nenašel! Po třiceti minutách se hra přeci jen vyrovnala a nadějný protiútok opět táhl rychlík Diouf, nakonec však z nadějně vyhlížející akce nic nevzešlo. Už v nastavení chyboval pro změnu Haggui, Junuzović okamžitě vrátil balón do ohně, ale Hunt nedokázal t těžké pozice usměrnit kulatý nesmysl do vymezeného prostoru. Vzápětí nezamířil přesně ani hlavičkující Lukimya.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Jako první ovšem zahrozil pochybě v rozehrávce Werderu na opačné straně Schlaudraff, Mielitz jeho ránu z hranice vápna pouze vyrazil, avšak Diouf si rovněž na strážce domácí branky nepřišel, přičemž mu byl ještě pískán ofsajd. Odpověď SVW si na sebe nenechala dlouho čekat: Elia našel v ideální střelecké pozici Lukimyu, ten ale branku vysoko přestřelil!

Holandský křídelník byl ve druhém dějství hodně aktivní a přidělával hostům velké starosti. Po hodině hry Elia oslovil na malém vápně Petersena, ten však nedokázal nalézt vymezený prostor. V šedesáté deváté minutě si udělal v pokutovém území prostor ke střele Hunt, jeho dělovku ovšem Zieler vyrazil a Ekici poté branku nenašel! Werder si ale musel neustále dávat pozor na zadní vrátka - Diouf však mířil jen do Mielitze.

S přicházejícím koncem začal tlak domácího mužstva vrcholit. Po rohovém kopu využil Zielerovy chyby Sokratis, balón se užuž pomaličku snášel do opuštěné svatyně, za minutu dvanáct ale na brankové čáře zakročil Schmiedebach! Brémy se však pět minut před koncem zasloužené odměny přece jen dočkaly: Elia vrátil od brankové čáry na Petersena, jenž tentokráte nedal hannoverskému brankáři šanci zasáhnout - 1:0. Záhy navíc bylo definitivně hotovo. U zrodu celé akce byl opět Elia, střídající Yildirin následně lobem našel Petersena, který už si věděl rady a nekompromisně z první uzavřel na 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov20163151:751
2.Borussia Dortmund20116346:2239
3.Bayer Leverkusen20114538:2637
4.Eintracht Frankfurt20113638:3136
5.1. FSV Mainz 052093827:2430
6.Schalke 042085733:3129
7.Borussia Mönchengladbach2078528:2929
8.SC Freiburg2077625:2028
9.Hamburger SV2084822:2628
10.Hannover 9620821038:3926
11.Werder Brémy2074932:3725
12.VfB Stuttgart2074922:3525
13.Fortuna Düsseldorf2066826:2824
14.1. FC Norimberk2066820:2724
15.VfL Wolfsburg2065921:3023
16.TSG Hoffenheim20441226:4416
17.FC Augsburg20281016:3214
18.Greuther Fürth20261213:3412

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (132)

Přidat komentář
db18

Zasloužená výhra pro Werder, ikdyž pro Hannover už je ta marodka hodně krutá

Ale ten druhý gól se Nilsovi povedl, tak snad jich ještě několik přidá, aby si ho SVW nechal

Reagovat
smazaný uživatel

akcia a gól na 2:0... nenormalita

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to paráda. Nejhezčí akce za poslední týdny

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, bál som sa to napísať takto ako ty, ale to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj se říkat pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy si vítězství zasloužili určitě více Skoro celý zápas byly lepší a nebýt výpadků, když přenechali aktivitu 96-tkám, tak rozhodli dřív

Reagovat
Arne

Pěkně Werder, tohle nemělo chybu, nebo max pár minimálních... Petersen se konečně trefil a jak, ale dost mě zaujal ten Yildirim. Na to, že naskočil teprve do druhýho zápasu (poprvý proti BVB), tak si vedl dost suverénně a ten lob před druhou brankou byl exkluzivní pomalu stejně jako samotná střela.

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover byl úplně tragickej, krom pár náznaků v prvním poločase, zranění Abdellaoueho je možná dost ovlivnilo, ale víceméně každý centr byl neškodný, kombinace, brejky jim vůbec nešly.

Na druhé straně si to Werder stoprocentně zasloužil, Sokratis odehrál ten zápas úplně suverénně a Diouf byl proti němu jak plastovej panák. Jsem rád, že se trefil zrovna Petersen, celý zápas sváděl souboje souboje s oběma stopery bez nějaké podpory spoluhráčů, ale ty náběhy tam prostě měl. Pak to dvakrát vyšlo a dvakrát z toho byl krásný gól, zejména ten druhý byl excelentní.

Doufám, že ho Werder po sezoně vykoupí, nebo alespoň prodlouží hostování, stejně přes Mandžukiće, Goméze by to měl v Bayernu těžké.

Reagovat
jv

Poprvé po delší době to byl od Brém konečně povedený výkon na obě strany, i když 96ky to hodně usnadnily. Hlavně teda stopeři, jmenovitě Djourou - chudák Slomka se asi bude modlit, aby už mohl zase hrát Schulz, protože jinak může Hannover na Evropu rovnou zapomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tvoj príspevok som čakal

Reagovat
REPLIKATOR

Brémy bez Gebreho s nulou vzadu. To pro něj není moc dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som si myslel, že je zranený

Reagovat
osobnostx

Polde mě ho drželi v sestavě už dost dlouho. On prostě neumí bránit. Na konci podzimu špatný a na jeře už jenom hořel, úplně ve všech utkáních.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze, takhle to uhaluzit.

Reagovat
stas87

elia dokazal niekoho obehrat a necumel si pri tom na nohy?

druhy gol luxus,ja som toho yildirima nepoznal vobec,tusim rok a pol nehral kvoli kolenu ale od schaafa dostal ako odmenu za trpezlivost sancu hned proti bvb kde ale nebol moc vidiet,je sikovny a situacie dokaze riesit futbalovo,novy özil z neho nebude asi ale platnym hracom alebo zolikom byt moze len mu tento moment dufam nestupne do hlavy a neprestane makat...takych hracov uz bolo...

uff,ak bol sokratis dnes tak vyborny ako pisete tak len dobre bal som sa trosku ze uz mysli na odchod a nedava tomu tolko,proste ze uz to nie je ten stary dobry sokratis..co lukimya?zahral dobre a klape im to spolu?

btw. reprizu tohto zapasu asi nedavaju dneska v noci ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover je vonku strašne marny

Reagovat
stas87

OT:

na francuzsko:

Nominace

Brankáři: René Adler (Hamburger SV), Manuel Neuer (Bayern Mnichov)

Obránci: Jerome Boateng (Bayern München), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern Mnichov), Per Mertesacker (FC Arsenal), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Heiko Westermann (Hamburger SV)

Záložníci: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Mario Götze, Ilkay Gündogan (oba Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos, Thomas Müller (oba Bayern Mnichov), Mesut Özil (Real Madrid), Lukas Podolski (FC Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), André Schürrle (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Mnichov)

Útočníci: Mario Gomez (Bayern Mnichov), Miroslav Klose (Lazio)

adler

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ADLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER !!!

Reagovat
db18

Kießling

Reagovat
smazaný uživatel

Toho som čakal aj ja

Reagovat
db18

hlavně už se psalo o tom, že ho Löw chce pozvat (ale kdo ví, jestli to nebylo smyšlený), tak už jsem doufal, že tam bude

Reagovat
smazaný uživatel

říkal, že na kvalifikační zápas s kazachstánem už ho povolá

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně nechápu, kdy jindy než v životní formě a na přátelák.

Reagovat
stas87

kießsling by mal byt povolany na ten trip do USA,tam by nemecko malo hrat s ekvadorom a americanmi ak som to dobre pochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski

Reagovat
smazaný uživatel

nic překvapivého

Reagovat
forma

Proč je na fotce Třešňák ?

Reagovat
forma

Proč je na fotce Třešňák ?

Reagovat
REPLIKATOR

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

njn Shalke to byla hrůza, na druhou stranu u Furthu stáli všichni svatí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite kdy vyjde update transfer pro fifu 13 a nevite jeste jestli tam bude Willian ?

Reagovat
JozkokozleJ

Na Hoffenheime dnes bolo v prvom polcase vidiet zlepsenie. Nesledoval som ich pravidelne, ale ked som ich videl, pripadali mi akoby bez mentalnej sily, ked sa po inkasovanom gole polozili. Velmi im podla mna pomohol a pomoze v strede pola Polanski. V druhom polcase to uz ale bol zo strany Hoffenheimu opät trosku krc, skoda, ze to Freiburgu nepadlo. Kazdopadne, neverim,ze minimalne baraz neukopu, v ktorej sa, podla mna, urcite zachrania.

Inak Gomes v brane posobil dost isto a ocenili to i domaci fancovia, ked ho vzdy po jeho (i jednoduchom zakroku) odmenili aplauzom. Vyzeralo to, ze su radi, ze je Wiese na tribune.

Reagovat
db18

tak oni ho prý oslavovali už před zápasem...

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by wiese jen na tribuně?

Reagovat
JozkokozleJ

Nejak podrobne som to nesledoval. Len som niekde potrehol Wieseho komentar, ze bude akceptovat rozhodnutie trenera. Pravdepodobne dostal Gomes jednoducho prednost.

Reagovat
smazaný uživatel

ale že nebyl ani na střídačce?

Reagovat
db18

dostal volno, teď dva dny asi ani netrénoval, bylo to, aby si odpočinul od toho tlaku atp...

...jinak od zítra by zas měl trénovat

Reagovat
jv

Přesně tak. Na ofiko stránkách Hoffe k tomu bylo docela obsáhlý vyjádření a Kurt s Müllerem v tuhle chvíli usoudili, že bude nejlepší vsadit na někoho "nezatíženého", protože Wiese nemá s současný chvíli šanci - ten tlak je neúnosný. Jinak ale od další sezóny se v TSG s Wiesem normálně počítá do branky.

Reagovat
db18

to s tím Müllerem se mi nezdá - ten byl po posledním zápase, ve kterym Wiese chytal dost naštvanej a ještě píchnul do Starkeho, že kdyby zůstal, nemuselo se nic takového řešit, protože by teď stejně chytal Tom

Reagovat
db18

*kopnul do Starkeho

Reagovat
jv

Našel jsem tohle: TSG-Manager Andreas sagte: "Wir müssen Wiese aus dem Tor nehmen, um ihn zu schützen. Tim ist in der jetzigen Situation chancenlos. Egal, was er macht, er hat keine Möglichkeit, vernünftig bewertet zu werden."

Reagovat
Arne

To je ono... Pochopitelně je bez šance na dobré hodnocení, když z těch deseti letošních zápasů asi čtyři rozhodl svoji hrubkou.

Reagovat
jv

Podle mě je to od Hoffenheimu celý tak trošku "hra", protože kdyby ho prostě jednoduše odstřelili, tak už se ho nezbaví a to nemůžou potřebovat - stejně bych se vsadil na to, že se ho budou chtít zbavit, i když teda zatím tvrdí opak.

Reagovat
db18
Reagovat
jv

To bylo před utkáním na Eintrachtu? Rozohnil se ale pěkně.

Reagovat
db18

jj, ten první odkaz se řešil i v minulém doppelpasu

Reagovat
jv

Jak už píšu výše, ta "změna" se dá pochopit, protože by ho už jinak neudali a Wiesemu by to asi taky zrovna dvakrát neprospělo. Každopádně Gomes by se měl po sezóně vrátit ke Spurs (stejně tam nezůstane), tak uvidíme.

Reagovat
db18

Já bych se nedivil tomu, kdyby od příští sezony už chytal Casteels na pozici jedničky...

Reagovat
jv

Taky možnost, i když u něho mi přišlo, že na jedničku to zatím ještě není.

Reagovat
jv

*Kurz

Reagovat
Arne

Oni z něj normálně udělali chudáka, četl jsem něco ve smyslu "v současný době nemá šanci udělat něco správně"... Ale dostal se do toho sám, ambice měl na reprezentaci, Werder mu byl málo ambiciózní, velká huba a teď je nejhorším brankářem v bundeslize, bravo.

Reagovat
db18

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jestli to pripada jen me, ale ta sestava a vubec hra Bayernu mi prijde slabsi nez minulou sezonu, podle me je blbost nechat pravidelne sedet Gomeze s Robbenem, nechci byt posel spatnych zprav, ale pokud to tak pujde dal, tak na to Bayern dojede at uz vykonama nebo odchodem tech dvou, stejne tak bych radsi videl v zakladu Gustava, loni sem ho sledoval a do tymu zapadal paradne, byt ho nekteri odsuzovali

Reagovat
db18

Luiz Gustavo měl parádní podzim, ale teď ho Martinez těžko pustí zpátky

Navíc by byla blbost ze základu vyndat Mandžukiće, když mu to střílí...

Reagovat
Pospovič

jj to jo ale Gómez by si zasloužil hrát více než 5-15 minut, v tomhle mě Jupp sere jak sviňa

Reagovat
smazaný uživatel

Trapp čaroval výborný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

jasne, Mandzukic je efektivni o tom bezdebat, stejne tak Muller, Martinez nevim, ten me zatim moc nepresvedcil, ikdyz par dobrych momentu mel, ale to ma kazdej, kazdopadne, nechat je sedet je blbost, potrebujou hrat zapasy, jen tak se uvidi jak na tom jsou, bojovat o misto na treninku je nesmysl, snad to Jupp pochopi az potece do bot, zatim se mi jevi tak, ze nechce experimentovat, ikdyz ztech vykonu mi obcas stavaji vlasy na hlave (ikdyz vzdycky nakonec uspejou)

Reagovat
db18

s tim závěrem souhlasim - dneska už dal střídajícím hráčům více prostoru, za to proti Fürthu to byla hrůza - dva hráči na dvě minuty a třetí hráč se do hry už ani nedostal

a ještě k Luizovi: ten myslím v přípravě neodehrál ani jeden zápas, protože se zotavoval z operace třísel a dneska byl vůbec poprvé zase na lavičce (aspoň jsem si ho proti Fürthu nevšiml), takže tam Jupp nechtěl riskovat zranění...

Reagovat
herbage

Srdjan - to je premiéra jako hrom

Reagovat
jv

Tehdy vůbec neměl odcházet, neprospělo to jemu ani Lauternu. Snad mu to bude pálit.

Reagovat
Arne

Parádní tah od Frankfurtu, konečně mají útočníka... Tímhle si Eintracht zhruba zdvojnásobil šance na LM.

Reagovat
db18

Reagovat
herbage

no, Fenin se tehdy taky uvedl hattrickem a jak dopadl Snad se Srdjanovi bude dařit lépe, ale má pro to všechny předpoklady

Reagovat
Arne

Tak já myslím, že Lakić na rozdíl od Feny už potvrdil, že může dlouhodobě táhnout gólově tým... Navíc tehdejší Frankfurt s tím dnešním, to se těžko srovnává. Plus jiná pozice.

Reagovat
herbage

no je fakt, že z té osy zůstal jen Meier, ale já měl vždy slabost pro hru Frankfurtu. Jsem rád, že i po návratu do Bundesligy chtějí hrát rychlý kombinační fotbal jako kdysi

Reagovat
Arne

Já od nich zas tak moc dobrej fotbal nepamatuju, abych se přiznal, pod Funkelem to nikdy nebylo zas tak extra, možná ten jeden půlrok pod Skibbem... Ale takhle dobře hráli snad naposledy někdy začátkem devadesátých let, kdy je v posledním kole připravila o titul sestupující Hansa se Strakou.

Reagovat
herbage

myslím pod Funkelem. Tým Pröll - Ochs, Russ, Kyrgiakos/Vasovski, Spycher - Jones/Fink, Preuß - Streit, Meier, Köhler - Amanatidis jsem miloval. Neměli sice žádné oslnivé výsledky, ale tehdy ta konkurence byla taky trochu jiná

Reagovat
db18

jo, v "té době" se mi líbila víc hra Eintrachtu s japončíkama (a Pröll snad v brance Eintrachtu nikdy dlouho nevydržel ne?)

Reagovat
herbage

tehdy byl jednička, Oka byl dlouhou dobu na druhé koleji. Mluvím o sezónách 06/07 a 07/08

Reagovat
db18

no, v tý době ho právě začal vytlačovat Oka (právě v 07/08 předvedl parádní výkon proti Bayernu)

Reagovat
herbage

jj, tehdy právě za něj jen zaskočil, ale karta už se začala obracet. Nicméně stabilní jedničkou byl až příští sezónu

Reagovat
db18

no už před tím to právě bylo tak, že se dost střídávali a většinou měl Nikolov na konci sezony odchytáno víc (jako taková nemoc, u který si člověk myslí, že už je pryč a pak se stejně protlačí se divím - ač jsem za to rád - že ještě neposadil Trappa )

Reagovat
herbage

tak Niko nikdy nedělal problémy a nemá cenu sázet před koncem kariéry právě na něj na úkor mladého perspektivního brankáře

Reagovat
jv

...navíc klidně budoucího repre brankáře.

Reagovat
db18

No, předtím taky odstřihl Fährmanna ne? Ale Veh má naštěstí dost rozumu na to, aby nechal chytat Trappa

Reagovat
Arne

On se odstřihl sám, tuším... Neměl smlouvu na druhou ligu, a proto šel zpátky do Schalke. Spíš odstřihli Kesslera, ten na to měl a dneska dělá dvojku Hornovi.

Reagovat
db18

aha - tak si to možná pletu no, ale stejně měl Oka zas víc zápasů než Ralf (a Kessler se právě vůbec neuvedl v dobrém světle - to se ani moc nedivim, že ho posadili)

Reagovat
Arne

Já vím, ale že by to od nich byl stabilně extra fotbal, to snad nikdy nebylo... Rozhodně ne tak, jako v téhle sezóny.

Reagovat
herbage

hitparáda ne, celé zápasy bych asi sledovat nemohl, ale na jejich sestřihy jsem se vždy těšil. a jak řikám, liga byla tehdy mnohem vyrovnanější

Reagovat
jv

Pokud budou ostatní takhle ztrácet, tak se Eintracht ani nemusí obávat, že by ho někdo dostihl. Ale se Schalke a Gladbachem to asi ještě bude pořádná bitva.

Reagovat
smazaný uživatel

Fürth

Reagovat
smazaný uživatel

Videl nekdo Latku v jednom z tech jeho dvou zapasu? Ma na v pohode na Bundesligu nebo je brzo soudit?

Reagovat
db18

viděl jsem jeho první zápas a myslím, že je na to ještě brzo...

...ale ztratit by se určitě neměl

Reagovat
jv

Na hřišti Gladbachu jsem ho viděl a měl docela těžkou premiéru (když teda odečtu kvalitu soupeře, venkovní prostředí, atd.), protože Juanan mu to zrovna dvakrát neusnadnil, ovšem jinak až na jednu chybu to docela šlo. Určitě by měl být pro Fortunu posilou a ve dvojici s Malezasem (případně až se uzdraví Langeneke) by to mělo fungovat, což se ostatně asi už dneska potvrdilo.

Reagovat
herbage

Jinak pro fanoušky Bayernu. Jistě jste to už někde řešili, ale jak dlouho si myslíte, že bude SuperMario ochoten dělat dvojku? Co se Guardioly týče, řekl bych, že přednost bude mít rovněž Mandžukić

Reagovat
db18

když začně Mario střílet góly, tak se do základu zase vrátí

Reagovat
AndR

Gómez prohlašoval, že je ochotný dělat klidně žolíka, pokud tak bude Bayernu prospěšnější a povede to ke společnému cílu - 1. místo. To je ovšem z doby, kdy nastoupil po zranění k prvním zápasům, ve kterých právě jako žolík dal hned po minutě gól nebo se na gólu podílel jinak. Měl by to mít v hlavě v pořádku a minimálně do konce sezóny si nestěžovat na svoji roli v týmu. A hlavně snad nebude mít ani důvod si stěžovat a budou se oba rotovat podle konkrétního soupeře. Někdy se hodí silový zabiják, někdy běhavý a více kombinační zabiják. Ani jeden nebude mít přímou nálepku dvojky.

Reagovat
Bayern +

Gomez hlavne berie 190 tisic € bez bonusov, to si tiez musi uvedomit. Inak ale podpisujem sa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Boah HSV, co to zas bylo včera?? Proč jeden zápas odehrajete skvěle, jezdíte po prdeli, makáte a ten další totálně domrdáte?? Tohle už je asi počtvrtý v sezóně.. takhle se o Evropu nehraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Arne, chci se zeptat, podle rozestavení co jsem viděl na jedné stránce, hrál údajně dneska Hubník v Herthě defenzivního záložníka - špatná webovka, nebo tam opravdu teď nastupuje?

Reagovat
Arne

Jj, dneska tam hrál... Nemělo by to být pravidlem, aspoň teda doufám, při vší úctě k němu. Už se tam objevil i na podzim tak ve dvou zápasech, do kterých ale nastoupil na poslední čtvrthodinu. V základu na DM byla tohle jeho premiéra.

Bylo to tím, že Niemeyer (kapitán) je zraněný a Kobiašvili, který tam přichází v úvahu jako druhá volba, asi po půlroční pauze nemá natrénováno (domnívám se).

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za odpověď.

Reagovat
JozkokozleJ

Za stavu 0:0 som bol z dvojice Kluge - Hubnik frustrovany. Nadej v kombinaciu cez stred pola bola minimalna. V druhom polcase, ked uz Hertha viedla, bol Hubnik celkom platny, v podstate tak ako predosle zapasy, kedy nastupoval na poslednych 10-15 minut, aby posilnil vzdusny priestor.

Kazdopadne, hoc vlastne mam Hubnika rad, tak jeho pritomnost v zaklade, zvlast na DM, Herthu neposunie ikam, naopak...

Reagovat
herbage

Bayer - BVB výborné utkání. Bayer jsem dlouho neviděl, o to příjemnější překvapení pro mě jejich hra byla. Zápas měl spád, kvalitu a v druhé půlce po příchodu Sama Bayer zaslouženě srovnal, ale nakonec asi zaslouženě prohrál, protože rozhodčí jim docela pomáhal. BVB měla několik šancí, které byly přerušeny jen za cenu faulu, které nebyly potrestány. Na druhou stranu, Kuba neproměněním druhé penalty to mohl zkazit Borussii sám

Reagovat
M11

Reagovat
jv

100. für BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Od nás parádní začátek - Kloppo očividně zase využil svoji silnou stránku a bylo to znát, když jsme z toho nakonec těžili skoro po celou první půlku. Jedno z nejdůležitějších utkání tam máme úspěšně za sebou, ale tím to jen začíná...

Během první půle to už chvílemi vypadalo, že Bayer jen potvrdí "statistiku" z posledních let, kdy se mu proti nám vůbec nedaří (bez rozdílů formy, atd), nakonec to však byl po změně stran až neuvěřitelný kolotoč a mohlo to skončit klidně 5:5. Neskutečně pozitivní vliv mělo na domácí hru střídání Sama (Rolfesovým odchodem paradoxně oslabil už tak "průchozí" střed pole), teprve až s jeho příchodem to byl ten Leverkusen z posledních měsíců - přímý postup do LM by z toho měl být s přehledem a při udržení současný formy bych se rozhodně nebál ani Benfiky, i když malá nevýhoda je to domácí utkání na úvod.

Marco zase potěšil, branka naprosto s přehledem, navíc si na hřišti dělal, hlavně v první půli, co se mu zachtělo, jenom škoda, že jsme některou z těch nadějně rozjetých akcí nedotáhli... Oproti tomu bych nasazení Svena na úkor Kehla neviděl jako moc velký "rozdíl" (třeba jako se nám to vyplatilo proti City), ve druhý půli nám možná ta zkušenost ve středu pole spíš chyběla. Jinak se mi hodně líbil Mats, který tam včasným vystoupením zneškodnil několik útoků už v zárodku, gólu zabránil ani dvakrát, páska mu prospěla. Jinak druhou penaltu měl jít kopat Marco nebo Lewa, to se dalo předpokládat, že to nedopadne dobře, a bude zajímavý sledovat, kdo půjde kopat příště.

Jak už tady někdo snad minulý víkend naznačil, tak Boenisch opravdu působí hodně jistě, určitě dneska nepropadl (většina útoků šla stejně přes druhou stranu) a hlavně má parádní centry, ze kterých měl jenom Kießling dvě tutovky, při té první situaci to stačilo jenom líp trefit a při druhý to zachránil Langerak - dneska mimochodem zastoupil Romana jak se patří, suverénní výkon, chce to jen vylepšit vybíhání při centrech (hlavně z rohu) a bude to paráda.

Při současný "formě" Maria a Kloseho by měl dostat proti Francii jednoznačně šanci Kießling, to se ale pod Jogim asi bohužel jen tak nestane, očividně má své koně, kterým věří, ale je to jenom ke škodě.

Reagovat
smazaný uživatel

stejně tak nevěřím, že by hráli Ilkay nebo Mario a taky si to rozhodně zaslouží. Oba dva jsou letos ve vynikající formě..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě se opět dneska potvrdilo, že Dortmund potřebuje 3. stopera, Santana byl k smíchu. Jinak souhlasím s Benderem, hodně akcí Leverkusenu šlo přes prostor, který by měl čistit. Nebyl moc platný v mezihře, nezajišťoval prostory, asi má v současné době lepší formu Kehl, připadá mi, jakoby se Bender někde sekl...a už se prostě nezlepšoval, možná by bylo zajímavé vedle sebe vidět Sahina a Gundogana...ale přece jenom někdo musí bránit :-) Langerak výborný, mohl by dostávat šanci častěji. Ještě jsem byl trošku zklamaný z obou krajních obránců Dortmundu, hlavně Schmelzer dneska plaval. Bylo vidět, že Leverkusen je kvalitní soupeř, hlavně ten začátek druhého poločasu byl děsivý. Celkově krásné utkání

Reagovat
db18

to šel Santana takhle dolů nebo je to zaujatý a přehnaný pohled? (takový jako mám já na J.Boatenga)

Reagovat
smazaný uživatel

ta druhá varianta

Reagovat
smazaný uživatel

no já nevím, už jsem tady viděl lidi ho chválit, ale já fakt nevím za co. Například proti Norimberku to došlo tak daleko, že mu utekl i Pekhart :-) a dneska taky katastrofa, točili ho tam pořadně, druhý gól jednoznačně jeho, při standartce všichni branici zustali stat na šestnactce a on jediny couval s utočníkama, takže nemohl být ofsajd. Rozehrávka mizerná, to kope uplně na nikoho, chodí do hlavičkových soubojí s vlastními hráči, fakt si myslím, že to není moc zaujatý pohled, ale dneska dostával pěkné čočky (i od anglických komentátorů)

Reagovat
jv

Tak Mats ho v tom porovnání "zválcoval" a obranu hodně držel, to je fakt, ale rozhodně bych neřekl, že je Santana špatný stoper, na to už jsem ho viděl odehrát hodně utkání a prostě svoje kvality má, nepopiratelný, koneckonců by se o něho nezajímal právě Leverkusen a Gladbach, přičemž měl být u obou týmů jasně do základu (na místo Wollscheida, respektive Domíngueze).

Spíš bych na začátku druhý půle vyzdvihl kvalitu Bayeru, protože nás vyloženě mačkal a bylo to z jeho strany hodně nátlakový, do vápna létal jeden balón za druhým. Ono Kießling se taky brání hodně obtížně a Santana měl nevýhodu v tom, že nemá pravidelnou zápasovou praxi (čti nemá toho proti takovým útočníkům odehráno tolik jako třeba Mats).

Ty dva bych si vedle sebe představit i dokázal a Kloppo asi taky, ale tady je spíš problém v tom, že Nuri zatím potřebuje ještě čas a koneckonců Seb hraje výbornou sezónu, aktuálně byl ale po lehčím zranění, tak asi dostal přednost Sven.

Oba beci měli během týdne rovněž zdravotní problémy a možná to se na nich i podepsalo, to že nestíhají se totiž ukazovalo hlavně s přibývajícím časem (neberu ten tlak ze začátku druhý půle).

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím odkaď máš Santanu tak nesledovaného, on toho opravdu moc nehraje. Dortmund sleduji docela pravidelně, fandím jim 18 let (jenom ať víš, že nejsem jenom nějaký přelétavý fanoušek, který přišel s úspěchem), Santanu tam sleduju o začátku působení a opravdu si nemyslím, že by někdy měl na to, se prosadit na stálo do základu.

Docela mě mrzí, že asi nebude dostával moc šancí Leitner, na podzim to nebylo špatné. A před sezonou se dost mluvilo o Bittencourtovi, ten nástup do přípravy měl podobný jako Gotze, taky je škoda, že se zatím moc nedostává na hřiště.

Reagovat
jv

To bych si takhle dopředu nedovolil tvrdit, na to tu jsou jiní. Ale Santana u nás hraje pátý rok, takže už něco ve žlutočerným dresu odehrál, abych mohl tvrdit, že je to kvalitní stoper, což snad není jen můj subjektivní pohled. První dva roky odehrál minimálně polovinu sezóny a bylo to ještě takový nic moc (ostatně jako celé tehdejší BVB - bavíme se o sezónách 08/09 a 09/10), ten další rok už to bylo s jeho vytížením slabší a moc toho skutečně nenahrál, ale loni opět hrál tak polovinu podzimních zápasů a dovolím si tvrdit, že tehdy to zvládl hodně slušně, až výborně.

Moritz by měl dostávat šanci v tom ofenzivním partu zálohy, tzn. při jakýmkoliv výpadku zmíněné trojice, primárně teda na středu (ale třeba Marco může pohodlně rotovat), svůj prostor by dostat měl. Bittencourt měl skvělou přípravu, to je fakt, ale jinak to na BL ještě není - potřebuje ale sbírat zkušenosti, takže by mohl odejít na hostování (třeba do FCA anebo předního týmu 2. BL, aby se ještě "vyhrál" a nabral herní praxi).

Reagovat
smazaný uživatel

Mě naopak příjde Santana jako velice kvalitní stoper. V minulosti už hodněkrát ukázel, že má na to zastoupit jednoho z dvojice Neven Mats. Někdy mi ho dokonce bylo docela líto, že dostává jen tolik minut a tudíž bych se nebál situaci okolo stoperů v dortmundu vyjádřit svolem "luxusní".

Reagovat
jv

Marco i Mario by za současného rozložení sil měli hrát oba (třeba jen část, protože se to asi hodně prostřídá) a Ilkay možná nakonec vypadne, když ne, tak by mohl hrát i v základu (spíš ale dostane přednost Toni).

Reagovat
smazaný uživatel

Marco jo.. Zmínil jsem ale Maria a Ilakye a u nich je to vysoce nepravděpodobné. Mluvil jsi o Joachimových koních a jedním z nich je určitě i Müller a při jeho současné efektivitě ho Jogi podle mě nenechá sedět. Ve středu je jasný Mesut a na levo Marco (nejspíš) Tudíž žádné místo pro Maria.

U Ilkaye je to ještě těžší. Ten má před sebou Bastiho, Samiho a Toniho. Ale vzhledem k tomu, že Basti svojí účast odřekl, tak možná na ten jeden zápas aspoň do základu. Ale na trvalo to určitě (bohužel) nevidím

Reagovat
jv

Tak pokud jsi myslel trvale, tak to potom je něco jiného... Na tenhle zápas (tak jsem to teda myslel) ale má momentálně Ilkay slušnou šanci do základu, když teda bude moct hrát a ti dva by měli taky dostat svoje minuty.

Pokud bychom to měli brát z dlouhodobějšího pohledu, tak Marco má momentálně větší šance než Mario, ale být v takhle našlapaný reprezentaci ve 20 letech prvním náhradníkem hned na několik postů je taky úspěch, nemůžeme zase chtít tolik. Jinak Ilkay má při udržení současných výkonů taky solidní šanci, i když furt se bude "mydlit" s Tonim, ale i tady platí víceméně to stejný, navíc když si vzpomeneme na loňský podzim a jeho výkony, tak i tohle už je obrovský úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

To ano, sice je mu teprve 20, ale stejně už je dostatečně kvalitní (čti geniální) na to, aby hrál v základní sestavě. Šance dostávat bude.... (I když tohle Löw říkal i před Eurem a Mario hrál pouhých 9 minut ) tak doufám a věřím, že se Jogi už poučil.

Pro mě je prostě nepochopitelné, jak může dávat přednost Thomasovi. Zřejmě v tom ale také hraje roli moje osobní sympatie(M.G.) a ne-sympatie(T.M.)

Reagovat
jv

To asi hraje, no. Jinak na Euru se to dalo pochopit, protože Mario byl po zranění a neměl úplně "top" formu. Navíc ať se nám to líbí nebo ne, tak Mariovi prostě v reprezentaci konkuruje i Marco a to dost výrazně.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně no.. tak Mario dokáže hrát na všech 3 ofenzivních pozicích. Ale pro mě by to složení vypadala Marco, Mesut a Mario a je hotovo

Reagovat
jv

Jednou to tak klidně může vypadat, věřím tomu. Jinak Müller by mohl klidně i na hrot (do budoucna to tak stejně může skončit).

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Musím před BL smeknout, perfektní liga

Dřív jsem byl naštvaný, že spousta zápasů překrývá snookerová utkání, ale čím víc ji sleduju, tím víc v ní nacházím zalíbení. Má nasazení, kvalitu, diváky, ve většině případů hrají týmy útočně a kombinačně, na pohled skvělá soutěž, těším se, až ty hráče a týmy budu víc znát...

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že jsi pravdu zdravý pacient

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.bayer04.cekuj.net/ je tu nějaký fanoušek Leverkusenu?

Reagovat
stas87

skoda nadherny trestnak halfara dufam ze mnichov vyhra...a wieser zatial celkom nevyrazny,vsetky prieniky taha bunjaku po pravej strane

Reagovat
db18

A to mi Weiser přišel v přípravě docela dobrý - snad se chytne a pomůže Lauternu k postupu a pak zůstane ještě další rok na hostovačce v 1.BL

Reagovat
stas87

no ja teda prajem levom v tomto zapase mal tam na konci jeden prienik a ukazal ze lopta v rychlosti nie je problem ale vacsinu casu brani,cakal by som teda opak...a prekvapuje ma wojtkowiak,v lechu bol obcas komicky ale tu si svoju stranu strazi a hra s prehladom

Reagovat
db18

no, on za rezervu Bayernu nastupoval i v obraně, tak si možná ještě nezvykl (a zrovna poslední zápas proti rezervě lvů )

Reagovat
db18

a pak mam ještě na tiketu neprohru Lauternu

Reagovat
Arne

Zrovna naše legenda a náš odchovanec to musejí takhle blbě zařídit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele