20. kolo
02.02.2013 18:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 0:2

HSV padl před zraky svých fanoušků na domácím stadionu v zápase s nezadržitelným Eintrachtem Frankfurt. Katem Rothosen se tentokrát stal nenápadný chorvatský útočník Lakič, jenž obstaral obě dvě branky utkání. Nová akvizice hesenského klubu stihla zařídit dvoubrankový náskok ještě před navršením prvního poločasu. V druhém dějství pak hosté nenaložili vhodně se svými kontry a třetí gól již nepřidali.

Během prvních pětačtyřiceti minut Eintracht jasně ukazoval, proč je momentálně čtvrtým týmem soutěže. Jedenáctka HSV byla poprvé vážně varována již v první desetiminutovce, kdy dal o sobě záhy vědět hlavičkující Lakič po Jungově centru. Z herního projevu obou celků bylo patrné, že jsou to hosté, kdo je jistější na balonu, lépe obsazuje prostor a drží soka na distanc od své brány. Domácí sice vedli ve statistice držení balonu, avšak to jim nebylo nic platné.

Přehled, s jakým si hesenští borci počínali, se záhy promítl do změny skóre. Lakič si tentokrát svou druhou gólovku nenechal ujít, musel se však mohutně natáhnout po Aignerově dlouhé přihrávce, aby mohl poslat balon do odkryté brány. Hamburská levá obrana si přitom nepočínala zrovna nejvzorněji. A jakoby hosté rychle vycítili soupeřovo slabé místo - zaměřili se toho podvečera draví Orli právě na levou část defenzívy Finkova výběru. Právě odtud připravil v 36. minutě Aigner další gólovou přihrávku na nového chorvatského parťáka. Ten hlavičkoval jistě - 0:2.

Finkův tým byl za svůj dosavadní výkon odměněn hlasitým pískotem z ochozů Imtech-Arén, zejména pak poté, co Rudněvs nedokázal nikterak dobře naložit se dvěma slibnějšími šancemi. Po změně stran zareagoval trenér HSV na nepříznivý stav změnou taktického rozestavení a pokusil se oživit hru Rincónem a Beisterem. Dílčí efekt to přineslo - Rothosen působili o něco nebezpečněji a do slibných akcí se dostali hlavičkující Son a z otočky zakončující van der Vaart.

Vehovi svěřenci vsadili na rychlé kontry a zejména Meierovi ke třetí brance příliš nechybělo: Nejprve skončila jeho střela na tyči, podruhé svým střeleckým pokusem našel ruku brankáře Adlera. Nadlouho to však bylo ze strany hostů vše, jejich hra se povětšinou nesla ve znamení hluboké defenzívy. Rothosen se tak nadále mohli snažit o zdramatizování tohoto klání. Son však neměl při svých dalekonosných ránách potřebné štěstí, Westermannově hlavičce z bezprostřední vzdálenosti zase chyběla dostatečná razance.

Když pak deset minut před koncem řádné hrací doby nedokázal ani van der Vaart zužitkovat svůj přímý kop z velice slibné pozice a žolík Berg své šance ke konci utkání spálil, bylo jasné, že si v koncovce bezzubí Rothosen v tomto kole žádné body nezaslouží. Na skóre 0:2 pak nic nezměnil ani další Meierův rychlý kontr - mužem utkání zůstal Lakič.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ne, delam si prdel 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele