20. kolo
02.02.2013 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 1:1

Fotbalisté Augsburgu neprohráli ani ve svém třetím zápase v jarní části sezóny a na půdě Wolfsburgu vybojovali cenný bod po remíze 1:1. Nicméně i tento fakt jim k udržení šestnácté pozice nestačil a opět se propadli se čtrnácti body o příčku níže. Přeskočil je totiž Hoffenheim, který naopak bodoval naplno. Diváci viděli branky jen v prvním poločase a českého fanouška může těšit, že tu vyrovnávací vsítil český krajánek Jan Morávek.

Vlci tak zaznamenali svůj první nerozhodný výsledek v jarní části sezóny, v domácím prostředí to ale pro ně je ztráta, a i ve druhém vzájemném utkání v této sezóně tak uhráli s adeptem na sestup pouze remízový výsledek. Vlci se navíc kvůli vítězství Düsseldorfu propadli se třiadvaceti body na čtrnácté místo. Výrazné příležitosti byly k vidění hlavně v úvodní půlhodině, poté se oba celky do stoprocentní šance dostávaly jen zřídka.

Domácí vstoupili do utkání lépe a už ve 2. minutě mohli jít do vedení, kdy brankáře hostů Manningera překvapila střela z téměř čtyřiceti metrů. Ten jí však nakonec s velkým štěstím odvrátil na rohový kop. Domácí poté pokračovali ve velkém tlaku a o deset minut později byli znovu blízko k vytoužené brance, nicméně Manninger svůj tým zachránil a brilantně vyrazil ránu Diega. Stejný hráč poté zlobil hostující obranu i nadále.

Krátce po čtvrthodině hry se ocitl v tváří tvář rakouskému brankáři, jenže ani tentokráte neuspěl. Avšak velký tlak domácích pokračoval a nakonec přesně v polovině prvního poločasu vyvrcholil ve vedoucí trefu. Po rohovém kopu se dostal k míči Naldo a netradičně hlavou poslal míč za záda tentokráte bezmocného Manningera. Jenže ve 25. minutě bylo z ničeho nic vyrovnáno, když obrana Wolfsburgu vytvořila velkou minelu.

Tu dokázal využít Koo a našel před brankou Morávka, který nemohl poloprázdnou branku minout - 1:1. Poté se hra na několik okamžiků uklidnila a další velká šance přišla až po hodině hry. Po vyrovnávací trefě tlak Vlků výrazně opadl a do vedení mohli jít hosté po další šanci Morávka. Ten opět využil skvělé přihrávky Kooa, ale nyní mířil jen do boční sítě. Vlci mohli převrhnout misky vah na svou stranu v nastaveném čase, jenže fantastickým zákrokem byl znovu proti Manninger a skóre se proto již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele